Gość: mafir IP: *.ghnet.pl 28.09.11, 21:25 Podobno do końca września należy składać indeks celem uzyskania absolutorium. Z pewnych przyczyn nie dam rady we wrześniu tego zrobić. Jakie mogą być konsekwencje takiego opóźnienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: absolutorium po terminie 29.09.11, 00:12 Konsekwencją może być nawet skreślenie z listy studentów. Zapoznaj się dokładnie z regulaminem Twojej uczelni i dowiedz się, co należy w takiej sytuacji zrobić (być może np. złożyć pismo o przedłużenie sesji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwient Re: absolutorium po terminie IP: *.e-wro.net.pl 29.09.11, 13:53 Podobno do końca września należy składać indeks celem uzyskania absolutorium. Podobno? Chyba wszędzie tak jest. To tak jak z wpisem na kolejny semestr/rok studiów. No ja też pamiętam byłem zdziwiony. Skoro się nie bronie (za pół roku, rok) to po co mam oddawać indeks. No ale okazało się, że trzeba. Z pewnych przyczyn nie dam rady we wrześniu tego zrobić. Jakie mogą być konsekwencje takiego opóźnienia? Poważne, wywalenie tak jak już napisano powyżej. I nie będziesz mogł się z marszu bronić w tym dopuszczalnym terminie (rok albo 2 nie wiem jak teraz jest), tylko będziesz musiał pisać jakieś głupie podania o reaktywacje najpierw. A i to może kosztować jakąś kase. Chyba, że oddasz tylko parę dni po terminie i będziesz miał bardzo miłe panie z dziekanatu+bardzo miłego dziekana to może wtedy się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafir Re: absolutorium po terminie IP: *.ghnet.pl 29.09.11, 14:35 Sprawę załatwię najpóźniej do końca pierwszego tygodnia października. Ciekawe, że na ogłoszeniu jest termin do 3 października, a koledze powiedziano w dziekanacie, że do 7 października można oddać. Więc to chyba taka mobilizacja :) Jak by co dziekanat u mnie jest "przyjazny studentom". Odpowiedz Link Zgłoś
siata2 Re: absolutorium po terminie 29.09.11, 16:14 > Podobno? Chyba wszędzie tak jest. To tak jak z wpisem na kolejny semestr/rok st > udiów. U mnie indeks się oddawało dopiero gdzieś między 15 a 30 października aby dostać wpis na semestr/rok... Więc masz rację... "chyba". Zapytaj na uczelni. U mnie do konca września trzeba oddać nie tylko indeks ale i pracę dyplomową i wszystkie dokumenty i wtedy się możesz bronić w październiku. Jak nie to możesz się bronić w lutym, ale to trzeba podanko napisać i wybulić koło 1000 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafir Re: absolutorium po terminie IP: *.ghnet.pl 29.09.11, 17:56 U mnie na szczęście nic nie trzeba płacić. Tylko podanie do dziekana, który jest bardzo "student friendly". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: absolutorium po terminie IP: *.ssnet.pl 29.09.11, 20:47 U mnie też trzeba było do końca września, jak ktoś nie zdążył, to musiał iść osobiście do dziekana i wtedy on przedłużał, mnie przedłużył jakoś do 17 października. Odpowiedz Link Zgłoś