Dodaj do ulubionych

Matematyka UKSW v UMCS?

IP: *.opera-mini.net 20.05.12, 09:13
Witam!!! Interesuje mnie matematyka i chciałbym studiować ten kierunek. Mam taki dylemet którą uczelnię wybrać. Jeżeli możecie mi coś doradzić na temat uczelni UMCS w Lublinie i UKSW w Wawie. Jeżeli studiujecie matematykę na tych uczelniach lub wasi znajomi proszę o pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Matematyka UKSW v UMCS? IP: 81.219.186.* 20.05.12, 09:31
      UMCS

UKSW jest uczelnią bardziej teologiczno-humanistyczną, a UMCS bardziej ścisłe i przyrodnicze. Jedyną zaletą UKSW jest to, że jest w Warszawie, ale dla studentów matematyki ma to niewielkie znaczenie. Ale jeżeli jesteś nastawiony na Warszawę to atakuj UW. Co prawda próg jest dość wysoki, ale spójrz na inne kierunki. Na fizykę nauczycielską wzięli wszystkich.
      • Gość: belial Re: Matematyka UKSW v UMCS? IP: *.devs.futuro.pl 21.05.12, 12:20
        > Ale jeżeli jesteś nastawiony na Warsz
        > awę to atakuj UW.

Dokładnie, jeśli chodzi o Wawę to startuj na MIM UW, chyba najlepszy obecnie wydział matematyki w Polsce. Daruj sobie UKSW.
        • Gość: Gość Re: Matematyka UKSW v UMCS? IP: 81.219.186.* 21.05.12, 15:04
          UKSW jest dobrą uczelnią dla przyszłych teologów i filozofów. Według niektórych (i to wcale nie studentów) poziom filologii polskiej na UKSW jest lepszy niż na UW. Tak więc- UKSW ok! Ale dla humanistów, a kieunki ścisłe są chyba tylko po to, aby szkoła miala prawo się nazywać uniwersytetem klasycznym
    • Gość: Iwona Re: Matematyka UKSW v UMCS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 09:00
      www.rekrutacja-ng.uksw.edu.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=255&Itemid=136
      Tu masz linka na UKSW. Ja akurat matmy nie studiuję tyle mogę powiedzieć ze w porownaniu z UW jest to uczelnie przyjazna studentom. Co do do wykładowcow to trzeba sprawdzic na stronie kierunku. Ja na swoim mam w wiekszosci doktorantow po UW a i takze osoby ktore pracowały na UW.
      Z tego co słyszałam to ostatnio miedzy warszawskimi uczelniami jezeli chodzi o wykładowcow to był spory tzw misz masz. Nie ma co ukrywać zawsze chodzi o kasę.
      Zobacz tez na fejsie tam predzej znajdziesz osoby ktore studiuja matme. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka