Dodaj do ulubionych

UP Poznań - Finanse i Rachunkowość

12.07.12, 15:34
hej! ;D właśnie na dniach muszę zadecydowa, który kierunek ostatecznie wybieram..i dlatego chciałabym się zorientować co do Finansów i Rachunkowości na Uniwersytecie Przyrodniczym,

mianowicie chciałabym wiedzieć jakie są możliwości specjalizacji na tym kierunku? bo na wszystkich innych uczelniach mam je wypisane..a na UP'ie niestety nie ma o tym mowy..czy ktoś się orientuje jak to jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: UP Poznań - Finanse i Rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 18:14
      Wybieram sie na finanse i rachunkowość ale mam dokładnie ten sam problem. Mysle, ze licencjat jest bez specjalizacji i z tego co wyczytałam na stronie UP to potem mozna magistra zrobic ale z zakresu finansów gospodarki żywnościowej . Ja osobiście planuję po licencjacie zrobic magistra na ekonomicznym w Pzn o ile będzie istniała taka możliwość.
      • maritaa090 Re: UP Poznań - Finanse i Rachunkowość 12.07.12, 22:09
        no ale właśnie na innych uczelniach są podane specjalizacje na licencjacie.. z FiR'u rónież..tylko ten UP jakiś wybrakowany;/ a co do magisterki to również robiłabym ją na UE.. no cóż, pozostaje mi żyć w niewiedzy;D
        • Gość: kasia Re: UP Poznań - Finanse i Rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 22:16
          No jest dość specyficznie ;D Ale porównywałam przedmioty na ekonomicznym i przyrodniczym i w sumie są takie same, różnica polega na tym, że na UP jest kilka przedmiotów więcej związanych z rolnictwem ;D
          • Gość: absolwentka Re: UP Poznań - Finanse i Rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 20:38
            hej! jestem absolwentką FIRu na UP. jak już zauważyłyście kierunek ten nie ma specjalizacji. studiujecie po prostu "czyste" finanse i rachunkowość. co do kontynuacji nauki, to póki co nie ma jeszcze drugiego stopnia, ale naukę można kontynuować na ekonomii, gdzie powstają nowe, całkiem ciekawe specjalności. pozostaje jeszcze wiara i nadzieja, że do czasu, aż wy będziecie kończyć licencjat zostanie utworzony drugi stopień FIRu. Mi niestety się nie udało i bardzo tego żałuję. wybór UP uważam za najlepszy jaki mogłam dokonać. spędziłam na tej uczelni cudowne lata! i nie dajcie sobie wmówić, że jeśli nie studiujecie FIRu na UEP to jesteście gorsi czy coś w tym stylu, bo spotkałam się i z takimi opiniami. UP dba o studenta i o poziom.
            • Gość: Em Re: UP Poznań - Finanse i Rachunkowość IP: *.icpnet.pl 19.07.12, 20:50
              Zapytam po raz kolejny...po co komu liczyć krowy?
              • piggypeggy7 Re: UP Poznań - Finanse i Rachunkowość 08.08.18, 14:51
                @Em po ponad sześciu latach udało Ci się zmądrzeć?
    • Gość: kasia Re: UP Poznań - Finanse i Rachunkowość IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.10.23, 14:39
      Proszę sprawdzić WSKZ, tam mają szeroki wybór specjalizacji. Ja zdecydowałam się na tę uczelnię, ponieważ mają zajęcia w formie online, dlatego nie będę musiała ze swojej miejscowości dojeżdżać, tylko będę uczyć się zdalnie. 
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka