Dodaj do ulubionych

Administracja na forum

30.06.04, 16:02
Zastanawiałam się nad tym, więc dzielę się z Wami pośpiesznie moimi refleksjami ;) - nie uważacie, że powinniśmy postarać się u admina gazetowego forum o władzę nad naszym MISH-owym miejscem spotkań? Wydaje mi się, że Beautifola nie jest forum specjalnie zainteresowana ;). Co powiecie na jednoczesne wysłanie maili? Kto jest za, niech się wpisze. Kto nie jest, niech też się wypowie ;D.
Obserwuj wątek
    • mkw98 Re: Administracja na forum 30.06.04, 21:10
      A może najpierw napisać do beautifuloli żeby oddała władzę?

A jeśli nie, albo jeśli nie odpisze - nie nie ma sprawy, możemy spamować
      adminów :)
      • vilya1 Re: Administracja na forum 30.06.04, 23:20
        Calkowicie sie podpisuje pod tym pomyslem. :-)
      • tawananna Re: Administracja na forum 30.06.04, 23:31
        > A może najpierw napisać do beautifuloli żeby oddała władzę?

Hmmm, nie pomyślcie sobie, że paskudnie uzurpuję sobie albo nam jakies prawa do
        tego forum... ale myślę, że trudno mówić, że to forum należy do osoby, która
        napisała coś tam dobrze ponad rok temu... A poza tym nie wiem jak Beautifulola,
        ale ja prawie nigdy nie sprawdzam maila na gazecie.pl, a innego adresu chyba
        nie znamy :).

> A jeśli nie, albo jeśli nie odpisze - nie nie ma sprawy, możemy spamować
        > adminów :)
        :))) Myślę, że po udanej akcji można by w końcu coś ciekawszego wpisac w opisie
        forum i może nazwę MISH napisać wielkimi literami ;)).
        • mkw98 Re: Administracja na forum 01.07.04, 09:42
          tawananna napisała:

> myślę, że trudno mówić, że to forum należy do osoby, która
          > napisała coś tam dobrze ponad rok temu...

W tym sensie należy, ze ona ma jakieś tam hasło dostępu, które może nam oddać,
          my je zmienimy i już. Obędzie sie bez spamowania adminów :)

>A poza tym nie wiem jak Beautifulola,
          > ale ja prawie nigdy nie sprawdzam maila na gazecie.pl, a innego adresu chyba
          > nie znamy :).

Może ma przekierowanie? (ja mam, na mój zwykły adres. Tobie też radzę zrobić,
          to nie będziesz musiała sprawdzać nigdy :))
    • mkw98 Co proponuję: 03.07.04, 20:14
      taw, napisz do Pieknej oli, a jesli w ciagu trzech dni nie odpowie to na trzy
      cztery spamujemy adminow. OK?
      • tawananna Re: Co proponuję: 03.07.04, 22:00
        OK, zabieram się do pisania listu, zaraz wyślę :) A co będzie, jak nam Piękna
        Ola forum zlikwiduje np.?;)))
        • mkw98 horror - jak na sobotnia noc przystalo 03.07.04, 22:25
          Boszzzz... nie strasz mnie :) Wtedy bedziemy spamowac adminow zeby je
          odratowali.

PS. Napisze tu, zeby nie mnożyc postów ponad potrzebę (myślę, że wystarczająco
          wiele ich powołałysmy do istnienia w ciągu ostatnich 48 h :))
          Nasz samorzad ma strone, o tu: www.obta.uw.edu.pl/~samomish/ W zasadzie
          to tam nie zagladam, bo samorzad - wstyd sie przyznac - traktuje jako cialo
          obce, a na wyborach bylam tylko raz, kiedy koledzy kandydowali :) No niewazne.
          W kazdym razie tam jest i linkownia, i Wszechnica, i aktualnosci, wiec moze
          napisze do nich, zeby dali link do forum? Bedzie wtedy wieksza szansa, ze jakis
          maly, zagubiony mishowiec tu trafi.

• tawananna Re: horror - jak na sobotnia noc przystalo 03.07.04, 22:48
            > Boszzzz... nie strasz mnie :) Wtedy bedziemy spamowac adminow zeby je
            > odratowali.
            W takim razie wychodzi na to, że, niezależnie od sytuacji, biedni kochani
            admini będą musieli szykować się na zmasowany atak ;).

> PS. Napisze tu, zeby nie mnożyc postów ponad potrzebę (myślę, że
            wystarczająco
            > wiele ich powołałysmy do istnienia w ciągu ostatnich 48 h :))
            Czy to była aluzja ;)) Wiem, coś chyba dziś każdą myśl pisałam w oddzielnym
            poście ;))) MISH-ówny drogie, a kto kazał gonić Geografię? ;)) O doktorantach
            nie wspominając :).

Świetny pomysł z tym linkiem na stronie. Najlepiej do www.forum.mish.prv.pl, bo
            jakoś tak łatwiej to zapamiętać, niż szereg cyferek z Gazety ;).

> Bedzie wtedy wieksza szansa, ze jakis maly, zagubiony mishowiec tu trafi.

Ładnie to zabrzmiało :). Czyżby odezwał się w Tobie instynkt macierzyński? ;)
            Taki mały, zagubiony, biedny mishowiec ;))

I na koniec wiadomość najważniejsza:
            STAŁO SIĘ ;). Mail do pani admin wysłany. Pozostaje w niecierpliwości czekać na
            odpowiedź :).
            • mkw98 Re: horror - jak na sobotnia noc przystalo 03.07.04, 23:08
              tawananna napisała:
              > Czy to była aluzja ;))

Aaalez skąd :)
              Geografio, strzeż się!

> Czyżby odezwał się w Tobie instynkt macierzyński? ;)
              > Taki mały, zagubiony, biedny mishowiec ;))

No wlasnie, taki malutki...
              BTW jesli majkaha z nami zostanie, to - zgodnie z Twoimi zrodlami - bedziemy
              mogly sie poszczycic wspolpraca z 10% wroclawskich mishowcow :)

> I na koniec wiadomość najważniejsza:
              > STAŁO SIĘ ;). Mail do pani admin wysłany. Pozostaje w niecierpliwości czekać
              >na odpowiedź :).

Swietnie. Napisalam i ja do naszych samorzadowcow, podajac zasugerowany przez
              Ciebie link. No to czekamy...
              • tawananna Re: horror - jak na sobotnia noc przystalo 03.07.04, 23:17
                > > Czy to była aluzja ;))
                >
                > Aaalez skąd :)
                > Geografio, strzeż się!
                Eee tam geografia, myśl o biednych doktorantach :). Trzeba sobie szukać godnej
                konkurencji ;).

> BTW jesli majkaha z nami zostanie, to - zgodnie z Twoimi zrodlami - bedziemy
                > mogly sie poszczycic wspolpraca z 10% wroclawskich mishowcow :)
                MISH poznański w mojej skromnej osobie ;) czuje się zdominowany ;) - kolejny
                raz parskam śmiechem po lekturze Twojego postu i kolejny raz nie mam pomysłu na
                równie dowcipną ripostę ;))). Straszne! Nie wiem, czy bardziej się bać o mnie,
                czy o Ciebie ;)).

> Swietnie. Napisalam i ja do naszych samorzadowcow, podajac zasugerowany przez
                > Ciebie link. No to czekamy...
                Samorządowcy na pewno odpowiedzą. W końcu po to ich wybieraliście (inaczej byś
                się w ogóle nie pofatygowała ;)). A nasza Beauty... oby...
                • r.richelieu geografio? jak się gada o dupie maryni 04.07.04, 09:43
                  to posty rosną w zastraszającym tempie. Ja cię kocham, czy ty mnie też? ależ
                  tak oczywiście, wyślemy razem mail do adminki. I poskaczemy sobie w kółeczku i
                  poklaszczemy

każdy gupi potrafi rozpychać brzuchy wątkom znakami przestankowymi. No dalej,
                  załóżcie wątek, pt, the final countdown i wpisujcie same cyfry. Dolecicie w
                  jednym dniu do tysiąca i przeibijecie idiotycznością nie będę wskazywać palcem.

Tylko czy ktoś potem uwierzy, że mishowiec to humanista? I człowiek
                  wszechstronnie wykształcony? Kiedy słoma no stąd i z owąd. Ba słoma, piasek z
                  bucików bo dzieci się w piaskownicy w wyliczanki bawiły

Doktorantów jak nic przegonicie, bo tam nie zajmuje się duperelami

a teraz 20 postów oburzenia i będziecie mieli
                  i kolejne 20 znaków przestankowych, a co, dzieci jesteśmy to nam wolno
                  • mkw98 easy, easy 04.07.04, 10:51
                    My tu sobie żartujemy, a koleżanka na poważnie...

No to i ja na poważnie:
                    1. myślę, że takie miejsce wymiany doświadczeń jest bardzo potrzebne. Wydaje mi
                    się, że - mailami i postami - udało mi się pomóc kilku osobom, które miały
                    problemy związane z układaniem programu, egzaminami i innymi problemami
                    merytorycznymi. Albo przynajniej dodać otuchy.
                    2. Osoba, która założyła to forum dosyć szybko przestała się nim interesować i
                    dlatego zależy nam, żeby je wypromować, żeby adminowaniem zajął się ktoś kto tu
                    często zagląda. Ponieważ rok adakemincki się skończył (dla mnie jeszcze nie
                    całkiem, ale prawie...), mamy chwilowo troszkę więcej czasu żeby tu popisać. I
                    rozkręcać forum. Także poprzez dawanie sygnałów "zdałam egzamin" "jestem
                    tutaj!". Ot, takie zwykłe radości i smutki z których składa się codzienne życie
                    studenta i które IMHO nie są w żaden sposób gorsze od "poważnych" tematów.
                    3. Wielu osobom na MISHu brakuje jakiejś formy inteegracji - to forum jest
                    pewnym czynnikiem spajającym.
                    4. bardzo przykry jest napastliwy ton Twojego postu. Mam wielką ochotę go
                    podchwycić i np. skomentować stwierdzenie "Doktorantów jak nic przegonicie, bo
                    tam nikt nie zajmuje sie duperelami". Ale nie zrobię tego. Rzuć tylko okiem na
                    forum doktoranckie, a nawet na wspaniałe fora Kiciora czy Liloom i zastanów
                    się, czy rzeczywiście tak jest.

Ukłony
                    mkw
          • vilya1 Re: horror - jak na sobotnia noc przystalo 03.07.04, 23:20
            Lol, To nam pozostaje tylko wywiesic karteczke pod sekretariatem, zgodnie z
            tym, co pisalam o aktualizowaniu naszej strony mishowej. ;) Ale mam nadzieje,
            ze nasz I rok sie odezwie, gdy w ramach oficjalnego powiadomienia o przyjeciu
            na studia dostanie takze liste nas, starszych mishowcow... Bedzie ich wtedy
            gdzie odsylac, dopoki forum MISH UJ jest jedynie mglista koncepcja (a i
            docelowo ma obejmowac jedynie nasze sprawy formalne ;), a Wy i tak bedziecie
            nie do zastapienia... zreszta, nie umialabym sie z tym miejscem rozstac ;)))
            • tawananna Re: horror - jak na sobotnia noc przystalo 03.07.04, 23:29
              > zreszta, nie umialabym sie z tym miejscem rozstac ;)))
              Czyżby objawy uzależnienia? ;)

p.s. właśnie przeglądam jakieś forum, widzę temat o MISH, a tam kto? - Vilya. I
              co pisze - "nie mam teraz czasu, ale odsyłam na forum" ;).

• vilya1 Re: horror - jak na sobotnia noc przystalo 03.07.04, 23:31
                Hehe, Tawi, a nie wiedzialas - net uzaleznia, MISH rowniez. ;)
                I nie mow, ze Tobie udalo sie oprzec. :P
                • tawananna Re: horror - jak na sobotnia noc przystalo 03.07.04, 23:49
                  > Hehe, Tawi, a nie wiedzialas - net uzaleznia, MISH rowniez. ;)
                  > I nie mow, ze Tobie udalo sie oprzec. :P
                  Ani jednemu, ani drugiemu :)
    • tawananna Re: Administracja na forum 08.07.04, 21:34
      Beauty nie odpisuje. Zaczynamy spamowanie? ;) Kolega zdający na MISH (który się
      ujawni, jak się dostanie - tak przynajmniej obiecuje:)) podpowiada, że można by
      też zaproponować, że założymy nowe forum, żeby tylko przenieśli nam albo
      skopiowali dotychczasowe wątki. Można więc zaproponować adminom dwa wyjścia. Co
      o tym sądzicie?:)
      • mkw98 Re: Administracja na forum 08.07.04, 21:38
        Ok. Ja moge spamowac juz tylko jutro, bo potem wyjezdzam na tydzien i nie mam
        kompa.
        Wyjscie z nowym forum chyba lepsze. Zaproponuje oba. Wysle maila jutro, dajac
        do zrozumienia, ze jestem w zmowie z Wami ;)

pozdr

tawananna napisała:

> Beauty nie odpisuje. Zaczynamy spamowanie? ;) Kolega zdający na MISH (który
        się
        >
        > ujawni, jak się dostanie - tak przynajmniej obiecuje:)) podpowiada, że można
        by
        >
        > też zaproponować, że założymy nowe forum, żeby tylko przenieśli nam albo
        > skopiowali dotychczasowe wątki. Można więc zaproponować adminom dwa wyjścia.
        Co
        >
        > o tym sądzicie?:)
        • tawananna Re: Administracja na forum 08.07.04, 22:05
          OK, zatem czekamy na efekty tego spamu :). A jeśli komuś nie chce się pisać,
          możemy też ułożyć jakąś wspólną wersję. Myślę, że ta wersja z nowym forum
          byłaby bardzo dobra, nikomu byśmy nie przeszkadzali i grzecznie się przenieśli,
          byle nam te wątki skopiowali :).
          • tawananna Nowe forum - ale tam nie piszcie :P 08.07.04, 22:08
            Założyłam nowe forum, możecie dorzucać adminom link do niego. Ma być widoczne w
            katalogu głównym za jakąś godzinę, kategoria: edukacja, nazwa: MISH. Tylko nic
            tam nie piszcie, dopóki sprawa się nie wyjaśni - inaczej za nic w świecie się
            nie połapiemy.

Forum jest tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20948.
    • tawananna Beautifulola odpisała! 10.07.04, 19:38
      ... i zgadza się na przekazanie forum, teraz trzeba tylko poczekać, kiedy znów
      będzie on-line i zdoła to zrobić. Możemy zresztą także podrzucić adminom treść
      jej e-maila, który niżej przytaczam:

"Hejka, Jasne ze sie zgodze. W ogole glupio, ze tak zaniedbalam
      tamto forum, ale odcieli mi net i bywam w sieci raz na miesiac lub
      rzadziej, poza tym na tak krotko, ze starcza mi jedynie czasu na
      sprawdzenie poczty. Napisz mi co mam zrobic, zeby przekazac wam
      paleczke. Postaram sie szybko odpisac. Jeszcze raz przepraszam:( i
      pozdrawiam..."

... Vilya, w ramach testowania opcji chyba przekazałam Ci forum testowe
      MISH ;DDD.
      • vilya1 Re: Beautifulola odpisała! 10.07.04, 21:55
        Jupi, bedziemy miec forum! :D
        Btw, czy tamto forum w ogole istnialo? ;)))
        Poza tym, dokonalas cudu - wyslalas maila na gazetowy adres i to do mnie
        doszlo. Jestem pod wrazeniem. ;)
        • tawananna Re: Beautifulola odpisała! 10.07.04, 22:03
          > Jupi, bedziemy miec forum! :D
          :))) A czy kiedyś go nie mieliśmy? ;)

> Btw, czy tamto forum w ogole istnialo? ;)))
          Istniało, istniało, ale pobawiłam się i zamknęłam :D. Na każdy login może być
          założone tylko jedno forum, a że podałam Beauty mój do przeniesienia (mam
          nadzieję, że mi wybaczycie, wszystkim zainteresowanym daję prawo admina :)),
          musiałam tamto cudo wyrzucić. A jakie tam się intelektualne dyskusje
          toczyły ;DD (pozdrowienia dla r.richelieu:)).

> Poza tym, dokonalas cudu - wyslalas maila na gazetowy adres i to do mnie
          > doszlo. Jestem pod wrazeniem. ;)

Pewnie to dlatego, że wysyłał automat, nie ja ;D. Czyżbyś zrobiła sobie
          przekierowanie? ;)
          • r.richelieu Re: Beautifulola odpisała! 11.07.04, 01:49
            no bo fascynująca była Wasza rozmowa i jestem zawiedziona, że już koniec
            ależ Ty ciągnięsz za języki normalnie

co do forów. Można mieć 2, załóż sobie nick tawananna.admin i już będzie drugie
            forum ;)
            tawananna_admin i już trzecie, hehe
            sama mam 2 i się zastanawiam jak swój nick zmienić na taki sam a jednak inny by
            w stosownym momencie sobie samej "wypasione" forum przekazać;)
            • tawananna Re: Beautifulola odpisała! 11.07.04, 14:26
              > no bo fascynująca była Wasza rozmowa i jestem zawiedziona, że już koniec
              > ależ Ty ciągnięsz za języki normalnie

Ktoś kiedyś obliczył prawdopodobieństwo, z jakim małpa, uderzając w przypadkowe
              klawisze, może napisać "Hamleta" czy jakieś inne dzieło. Powiedzmy, że chciałam
              spróbować ;). Niestety, układ klawiatury powoduje stanowczo zbyt często
              występowanie w wypowiedzi "x", co może zdeterminować język przyszłego
              dzieła ;)).

Można mieć 2, załóż sobie nick tawananna.admin i już będzie drugie
              >
              > forum ;)
              > tawananna_admin i już trzecie, hehe

Wiem, wiem :). Rzecz w tym, że najpierw napisałam Beautifoli, żeby w
              przekierowaniu wpisała nick tawananna albo jakiś inny z osób wypowiadających
              się na forum, a potem dopiero pomyślałam, że jeśli pojawi się jej komunikat, że
              ta osoba już ma forum prywatne, całe przekazywanie się przedłuży.

sama mam 2 i się zastanawiam jak swój nick zmienić na taki sam a jednak inny by
              >
              > w stosownym momencie sobie samej "wypasione" forum przekazać;)

Na razie nick socjolog1 jest wyjątkowo tajemniczy ;D.
    • tawananna Re: Administracja na forum 08.01.05, 01:03
      up
    • tawananna Re: Administracja na forum 04.12.05, 19:26
      up :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka