Dodaj do ulubionych

studenci prawa na UG

01.07.04, 00:13
Witam szukam kogos kto studiuje juz rok albo i dluzej prawo na UG i moglby ze
mna sie podzielic informacjami na temat studiowania :) tzn jacy sa ludzie
jaki klimat czy ciezko jacy wykladowvy itp ;) czy warto i czy wy jestescie
zadowoleni. Z gory dzieki czekam na wypowiedzi pozdrawiam :)

Obserwuj wątek
    • grail Re: studenci prawa na UG 06.07.04, 22:06
      Jestem zadowolony, że kończę.
      mówiąc krótko - większość wykładowców to zakompleksieni psychole dla których
      studenci to przykry obowiązek...
      • ssara Re: studenci prawa na UG 06.07.04, 23:16
        A czy to prawda ze na egzaminach pilnuje po 5 osob i sa kamery ?:) Strasznie
        strasza tym gdanskiem..
        • grail Re: studenci prawa na UG 07.07.04, 22:27
          Kamery są a i owszem, ale raczej nie do pilnowania studentów - do tego zaprzęga
          się asystentów (3, albo i 4) plus wykładowca...
    • ciulas84 Re: studenci prawa na UG 03.08.04, 22:45
      Ja studiuje sobie na prawie na UG, na razie jestem po I roku - troche pracy
      przed sesjami i wszystko pchnalem w I terminie - naprawde nie jest zle, trzeba
      sobie przyjac jakis tam system nauki i wszystko bedzie dobrze - chociaz
      zobaczymy co przyniosa nastepne lata hehe
      Pozdrawiam!
      • marsylianka Re: studenci prawa na UG 04.08.04, 12:40
        na dziennych ?
      • dzemowiec Re: studenci prawa na UG 04.08.04, 18:14
        ciulas84 napisał:

> Ja studiuje sobie na prawie na UG, na razie jestem po I roku - troche pracy
        > przed sesjami i wszystko pchnalem w I terminie - naprawde nie jest zle,
        trzeba
        > sobie przyjac jakis tam system nauki i wszystko bedzie dobrze - chociaz
        > zobaczymy co przyniosa nastepne lata hehe
        > Pozdrawiam!
        no wlasnie a jestes na dziennych czy na zaocznych ? aha i czy mozna gdzies w
        necie poszukac program tych studiow ? aha i ile egzaminow bylo w sesji letniej
        i zimowej na 1 roku ? latwe czy trudne ?? z gory dzieki za odp pozdrawiam
        • ciulas84 Re: studenci prawa na UG 07.08.04, 16:34
          Witam - oczywiscie jestem z dziennych :D
          Programu studiow nie ma jeszcze na WWW wydzialu, ale wiele on nie odbiega od
          programow na innych uczelniach - mozesz sobie luknac ich www i porownac, to
          jest mniej wiecej to samo. A jak ci sie chce to mozesz w hallu kolo dziekanatu
          zobaczyc - tam wisi program prawa i administracji stacjonarnej.

Co do I roku to powiem tak - wszystko jest dla ludzi i wszystko jest do
          przejscia. W sesji zimowej sa 2 egzaminy - wstep do prawoznawstwa (ktorego
          trzeba sie nauczyc, bo potem sie przyda) oraz polska historia panstwa i prawa
          (ja mialem ten przedmiot z prof. Łaszewskim, ale ptaszki cwierkaja ze od tego
          roku przedmiot ten bedzie wykladal dr hab. Szpoper) - z historii polski jest
          duuzo materialu, ale egzamin nie byl trudny.
          To byly przedmioty 1-semestralne, ktore koncza sie w styczniu.
          A teraz najlepsze hehe - caly rok bedziesz sie zmagal z prawem rzymskim - na
          egzamin 'wystarczy' bardzo dobrze opanowac ksiazeczke profesora (kolo 250
          stron) - u mnie bylo to tak ze cwiczeniowiec ulatwial nam zadanie bo na kazdych
          zajeciach bylo kolo i przez to uczylem sie systematycznie. Na egzaminie trzeba
          uwazac na to co sie pisze, bo profesor jest na tym pkt bardzo wyczulony - nawet
          jakies drobne przekrecenie moze cie pograzyc - w tym roku rzym polalo 100 osob
          (rok po zimie mial 220). Druga kobylka to powszechna historia panstwa i prawa
          (rowniez caly rok) - tutaj ksiazeczka ma 950 stron, autorem jest rowniez
          profesor wykladajacy - jak dla mnie powszechna byla najtrudniejszym egzaminem -
          mnostwo materialu, test wielokrotnego wyboru) - rowniez w tym roku polalo 100
          osob.
          To co wymienilem to najwazniejsze przedmioty, reszta to takie badziewko ktore
          ci bedzie niepotrzebne raczej (logika, etyka, mikroekonomia i inne) - tu
          egzaminy to formalnosc raczej wiec nie ma sie czym przejmowac.
          No i teraz jestem (szczesliwym?) studentem juz II roku na dziennych, i ciekawe
          co i jak bedzie teraz - najwazniejsze ze w koncu sie zaczne uczyc prawa a nie
          jakichs ogolnikow (przynajmniej mi sie tak wydaje) :P
          Jesli chcesz wiecej informacji zapraszam na gg 1995920 chetnie pomoge
          Pozdrawiam cala palestre :P
          Ciulas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka