Gość: kaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 22:02 buraki z chrzanem> To pewnie cwikla jest. No, ale jak to zrobic - tak krok po kroku.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pichciarz Re: jak sie robi? IP: *.proxy.aol.com 22.02.04, 22:12 Zaraz obok jest post o marchewce z chrzanem. Podałem tam link, w którym jest również przepis na ćwikłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: jak sie robi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 22:16 wiem, ze jest. Ale marchewka a buraki to 2 rozne rzeczy. Poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: jak sie robi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 00:28 1 kg burakow srednich - wybieraj te miekkie 2 korzenie chrzanu lyzka cukru sol sok z cytryny buraki umyj dobrze ugotuj nieobrane ostudz obierz zetrzyj na tarce na grubo lub cienko jak chcesz chrzan obierz zetrzyj na drobno na tarce przelej wrzatkiem ( ja kupuje chrzan juz zrobiony w sloiku na bazarku) polacz chrzan z burakami dodaj cukier sok z cytryny sol dobrze wymieszaj zeby nie bylo smug niech sie przemaceruje ze 2-3 dni w lodowce jeszcze wersja z ksiazki H.Szymanderskiej "Wielkanoc " z kminkiem umyte i podgotowane buraki upiec w piekarniku wystudzic obrac skore pokroic w plasterki ukladac w sloju przekladac chrzanem i sparzonymi nasionami kminku sola i cukrem zalac octem winnym wymieszanym z czerwonum wytrawnym winem ( pol szklanki octu winnego i kieliszek wina) przykryc odstawic na pare dni Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: jak sie robi? IP: *.proxy.aol.com 23.02.04, 01:32 Nie marchewka!!! Tam JEST przepis na ćwikłę - buraki i chrzan! Odpowiedz Link Zgłoś