Dodaj do ulubionych

wybór studiów

25.06.14, 15:40
Witam,

Mam straszny mętlik w głowie kompletnie nie wiem gdzie wybrać na studia. Nie chce chyba brać tzw. Gap year. Byłam w biol-chemie jednak zdawalam rozsz.mtme i gegre i polaka. Wybieram się na UG lub Pg. i mam pare opcji w głowie kompletnie roznych:

-gospodarka przestrzenna pg lub ug studiuje ktoś ? Orientujecie się jakie sa po tym perspektywy. Na pg ponoc narzekają na ug zresztą tez

-ekonomia bądź rachunkowość na ug myślicie ze praca będzie, może ktoś pracuje po tym kierunku zastanawim się czy nie jest to nudna praca, a jakby to które wybierac rach. czy ekon?

-może towaroznastwo na ug co myślicie?

- i mysle o zarzadzaniu ale specjalność marketing lub na dziennikarstwie jest reklama i media jak myślicie które lepsze czy warto jest isc w tym kierunku, może ktoś studiowala jak z praca?

Myślam o pracy w biurze grupowej projekty kampani reklamowych coś w tym stylu?

może połaczyc będzie bezpiecznie finanse z ta reklama? daloby rade?

a może psyhologia lub socjologia po ty mpodobno tez można w marketingu pracować.

a jak to jest jak pójde np. na pg zrobie inz. to mogę iśc na mgr na ug?

Sorki za tyle pytań ale pytam kogo mogę, bo nie wiem i to nie jest tak, że teraz o tym myśle bo zastanawiam się już od bardzo dawna.

ps. trudna jest matma na ug na ekonomii bądź rachunkowości?

był ktoś na ochronie środowiska na ug lub pg warto? slyszlam ze na ug super ale co po studiach?
Obserwuj wątek
    • majka1322 Re: wybór studiów 25.06.14, 17:46
      Może doprecyzuje:

zastanowwiam się nad gospodarka przestrzenna, ale odradzają mi pg na ug tez nie jest lepiej, ale ciekawiej podobno. Zastanawiam się jakie sa perspektywy pracyi czy warto isc.

oraz nad ekonomia lub finansamii rachunkowościa na ug oraz marketingem i reklama to na ug jest specjalność na kierunku zarzadzanie oraz dziennikarstwo ikomunikacja spol.mysle czy wogole nie polaczyc studiow 1 stopnia 2 stopnia podyplomowe nie wiem bo finanse wydaja się mało ciekawe ale po marketingu to tez chyba slabe szanse może to polaczyc? tez mam pytanie do studentow jak z matematyka czy jest jej dużo i czy jest trudna na tych kierunkach? a może ktoś poleca jakiś kierunek choć już zastanowiłam się nad wszystkimi kierunkami;)
      • onlineekspertwsb Re: wybór studiów 28.07.14, 12:22
        Hej, wybierasz spośród bardzo ciekawych kierunków studiów! Przede wszystkim wybierasz świadomie, a to jest najważniejsze. Wspomniałaś o chęci połączenia studiów magisterskich z późniejszymi podyplomowymi, więc podsyłam link, który pomoże Ci w wyborze odpowiedniego kierunku: www.wsb.pl/studenci/studia-ii-stopnia/sciezka-ze-studiami-podyplomowymi/kierunki-i-specjalnosci-2st-podyplomowe?destination=kierunki-i-specjalnosci-2st-podyplomowe

Zerknij na naszą ofertę, wybierz interesujący Cię kierunek i dołącz do reszty świadomych studentów, którzy od października rozpoczną nauczkę w naszej uczelni.

W razie dodatkowych pytań jestem do Twojej dyspozycji.

Pozdrawiam, Andrzej Czarnecki
        Online Ekspert WSB II stopnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka