Dodaj do ulubionych

UNIWERSYTET WROCŁAWSKI

IP: *.stok.xen.pl 07.09.04, 17:46
kiedy podadza zasady rekrutacji na 2005/06 rok???chyba juz czas najwyzszy ,ja
takowej nie widze ,a moze jednak jest juz ?:P napiszcie :)
Obserwuj wątek
    • chuda_w-w Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 07.09.04, 19:26
      Przede wszystkim musisz wiedziec ze na tej uczelni panuje duze
      niedoinformowanie, nikt nic nie wie i nie słyszał - to typowa odpowiedz, strona
      internetowa UWr. tez jest kiepska w porównaniu z innymi stronami uniwerków.
      Inne uczelnie (m.in UJ, UAM) podały zasady rekrutacji jakis czas temu. Bedzie
      dobrze jak UWr łaskawie poda swoje zasady na poczatku przyszłego roku ;)) *LOL
      • Gość: === Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.stok.xen.pl 07.09.04, 20:38
        własnie wiem :P No kurde do konca wrzesnai trzeba zadeklarowac na jakim
        poziomie zdaje sie jezyki ,a z rekrutacja na UWr nic nie wiadomo :((
        bylam na stron i jest tam chyba cos o tym ale w jakims pliku ktorego nie
        potrafie otworzyc :(
        wie ktos cos na temat rekrutacji na UWr?
        z gory dzieki:)
        • chuda_w-w Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 07.09.04, 20:52
          Gość portalu: === napisał(a):

> bylam na stron i jest tam chyba cos o tym ale w jakims pliku ktorego nie
          > potrafie otworzyc :(

Owszem, na stronie jest informator ale na rok akademicki 2004-2005 :P
          Czytaj uwazniej :P
          A plików tych nie mozesz otworzyc bo widocznie nie masz programu Adobe Acrobat
          Reader :P
          Najlepiej wybierzesz do danego dziekanatu i tam zaczerpnij informacji, z
          pewnoscia "miłe panie" Ci takowych udzielą ;)
          • facecja Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 07.09.04, 22:06
            chuda_w-w napisała:

> Gość portalu: === napisał(a):
            >
            > > bylam na stron i jest tam chyba cos o tym ale w jakims pliku ktorego nie
            > > potrafie otworzyc :(
            >
            >
            > Owszem, na stronie jest informator ale na rok akademicki 2004-2005 :P
            > Czytaj uwazniej :P
            > A plików tych nie mozesz otworzyc bo widocznie nie masz programu Adobe
            Acrobat
            > Reader :P
            > Najlepiej wybierzesz do danego dziekanatu i tam zaczerpnij informacji, z
            > pewnoscia "miłe panie" Ci takowych udzielą ;)

na samej górze w "aktualnościach" jest informator na rok 2005/2006

aha - pliku nie mozesz otworzyc bo to rozszerzenie pdf, owszem, dużo wygodniej
            by było, gdyby podali w pliku doc - tylko co z tego, skoro Polacy i tak by
            znaleźli jakiś powód do narzekania?
            • Gość: === Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.stok.xen.pl 08.09.04, 05:45
              no właśnie chodziło mi o ten informator na 2005/06-no i nie moge go otworzyc :(
              Moze napisalby ktos co jest w nim mniej wiecej zawarte :P
              • Gość: wiec Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:24
                zainstaluj sobie acrobat reader, bez tego ani rusz teraz, zainstalujesza i
                przeczytasz ;) chyba, że podasz konkretny kierunek, to ci naspizę, co tam jest,
                bo sam informator lcizy 103 strony ;P
                • chuda_w-w Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 08.09.04, 12:39
                  Przepraszam bardzo ale jak ostatnio byłam na stronie UWr. nie było zadnego
                  informatora na rok 2005-2006!! Dodano go wczoraj (data 07.09.2004)!!
                  • Gość: === Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.stok.xen.pl 08.09.04, 14:12
                    chetnie zainstaluje aleskad go wziasc :P(jakas stronka moze?)
                    ciemna jestem w tych sprawach :)
                • Gość: === Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.stok.xen.pl 08.09.04, 14:23
                  pomylka ,mam ten program ale cos jednak nie gra :P przy urochomieniu wyskakuje
                  jakis blad ,cos konkretnego trzeba wpisac w miejsce:
                  Use feature form???
                  eh naprawde sie na tym nie znam
                  • Gość: to może Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:31
                    uninstall i ponownie zainstaluj ;P
    • Gość: === Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.stok.xen.pl 08.09.04, 19:22
      poddaje sie ,dalej nie dziala :((
      prosze napiszcie (skopiujcie:))jakie sa wymagania na Niderlandystyke i
      Filologie romańska-profil hiszpański,co trzeba zdawac i na jakim poziomie:)
      z góry wielkie dzieki :D
      • chuda_w-w Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 08.09.04, 19:48
        Nowa czy stara matura?
        Jesli masz stara mature musisz zdawac pisemny hiszpanski (na fil hiszp) badz
        pisemny francuski (na romanistyke) + ustny polski
        A jak jest z nowa matura dokladnie nie pamietam, ale zdaje mi sie ze jest
        konkurs
        • facecja Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 08.09.04, 20:02
          chuda_w-w napisała:

> Nowa czy stara matura?
          > Jesli masz stara mature musisz zdawac pisemny hiszpanski (na fil hiszp) badz
          > pisemny francuski (na romanistyke) + ustny polski
          > A jak jest z nowa matura dokladnie nie pamietam, ale zdaje mi sie ze jest
          > konkurs

a to dziwne, bo moja koleżanka zdawała na iberystykę (filologię hiszpańską) rok
          temu, choć pojęcia o hiszpańskim nie miała - a egzamin był z angielskiego (do
          wyboru były tez inne języki obce, nie wiem jakie)

z którego roku masz te informacje?
          • chuda_w-w Do facecji 08.09.04, 20:41
            facecja napisała:

> a to dziwne, bo moja koleżanka zdawała na iberystykę (filologię hiszpańską)
            rok
            >
            > temu, choć pojęcia o hiszpańskim nie miała - a egzamin był z angielskiego (do
            > wyboru były tez inne języki obce, nie wiem jakie)
            >
            > z którego roku masz te informacje?

Wszystko to jest napisane w tym nowym informatorze. Jest on podzielony dla
            kandydatów z nowa i starą matura i w czesci dla osob ze stara matura jest
            własnie tak napisane jak wczesniej wspomniałam. Sama chciałam zdawac na
            iberystyke w przyszłym roku (jako 2 kierunek) i zdawac angielski ale juz
            niestety nie moge :(
            • facecja Re: Do facecji 08.09.04, 21:13
              no to nieźle staromaturzystów wykolegowali
              ciekawe dlaczego tak jest, że wczesniej egzaminowali z ang a teraz juz tylko
              hiszp...
              tym bardziej dziwne, że nowomaturzysci mogą zdać angielski na maturze, nie
              musza znać hiszp. żeby się dostać
              nieźle...
      • Gość: niderlandzka Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:56
        specjalność : FILOLOGIA NIDERLANDZKA
        Struktura studiów: 5-letnie jednolite magisterskie.
        Wszyscy kandydaci na I rok studiów filologii niderlandzkiej mogą
        uzyskać w trakcie rekrutacji maksymalnie 230 punktów rekrutacyjnych.
        Nowa Matura
        1. Wydziałowa Komisja Rekrutacyjna przelicza punkty maturalne uzyskane przez
        kandydatów
        według poniższych zasad:
        A. Za język angielski lub język niemiecki na poziomie rozszerzonym współczynnik
        rekrutacyjny wynosi 1,0 (100 punktów maturalnych = 100 punktów rekrutacyjnych).
        Za język angielski lub język niemiecki na poziomie podstawowym współczynnik
        rekrutacyjny
        wynosi 0,6 (100 punktów maturalnych = 60 punktów rekrutacyjnych)
        B. Za język polski na poziomie rozszerzonym współczynnik rekrutacyjny wynosi
        0,8 (100 punktów maturalnych = 80 punktów rekrutacyjnych)
        Za język polski na poziomie podstawowym współczynnik rekrutacyjny wynosi 0,5
        (100 punktów maturalnych = 50 punktów rekrutacyjnych)
        C. Za przedmiot do wyboru na poziomie rozszerzonym (historia, historia sztuki,
        geografia, filozofia, drugi język obcy zdawany jako przedmiot wybrany,
        matematyka) współczynnik rekrutacyjny wynosi 0,5 (100 punków maturalnych = 50
        punktów rekrutacyjnych)
        2. Punkty za język angielski/ niemiecki, język polski i przedmiot do wyboru
        sumują się
        (A+B+C) i
        są podstawą do umieszczenia nazwiska kandydata na liście rankingowej.
        Przyjęci będą kandydaci z największą liczb punktów w ramach limitu
        przyjęć.
        • Gość: niderlandzka Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:57
          Zwolnienia z egzaminu wstpnego:
          laureaci Olimpiady Centralnej Jezyka Angielskiego i Olimpiady Centralnej Jezyka
          Niemieckiego
          Zwolnienia z egzaminu z przedmiotu:
          finalisci Olimpiady Centralnej Jezyka Angielskiego - z jezyka angielskiego
          finalici Olimpiady Centralnej Jezyka Niemieckiego - z jezyka niemieckiego
          laureaci i finalisci Olimpiady Centralnej Literatury i Jezyka Polskiego - z
          jezyka polskiego.
        • Gość: === Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.stok.xen.pl 08.09.04, 20:22
          upss znowu ja ,nie dam wam chyba spokoju :P
          hmm na niderlandystyce bedzie brana pod uwage matura tylko pisemna ?czy ustna
          rowniez?-skoro mozna zdobyc 230 punktow (max 100+80+50)?
          nowa matura tuż tuż a wciąż tak niewiele wiadomo :(
          • Gość: nie mam pojęcia Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 20:28
            ale proponuje zadzwonić do dziekanatu albo odwiedzić uczelnię, zawsze to
            sprawdzone informacje
      • Gość: hiszpańska Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 20:01
        specjalność : FILOLOGIA ROMAŃSKA - profil hiszpański
        Struktura studiów : 3-letnie licencjackie,
        2-letnie uzupełniaj ce magisterskie.
        Zasady przyję na studia licencjackie
        Nowa Matura
        Lp. przedmiot poziom waga
        1.język hiszpański - rozszerzony - 1,0
        albo
        inny język obcy nowożytny - rozszerzony - 0.9
        2. język polski - rozszerzony - 0,7
        3. przedmiot do wyboru spośród nastepujących:
        historia, historia sztuki, filozofia, łacina i elementy
        kultury antycznej, greka i elementy kultury
        antycznej, drugi język obcy zdawany jako przedmiot
        wybrany - rozszerzony - 0,5
        • Gość: === Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.stok.xen.pl 08.09.04, 20:16
          wielkie dzięki :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          bedę zdawała nową maturkę ehh:P
          • Gość: hihi Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 20:23
            powodzenia, sama jestem miłośniczką hiszpańskiego :)
            • Gość: === Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.stok.xen.pl 08.09.04, 21:26
              trochę daleko żeby odwiedzić,choć kto wie :P
              dzięki jeszcze raz -jakby było coś więcej wiadomo dajcie znać:)
              pozdrawiam
              • chuda_w-w Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 09.09.04, 10:11
                UWr to najbardziej beznadziejny uniwerek w Polsce, nigdzie nie maja takich
                idiotycznych, niesprawiedliwych zasad rekrutacji dla osob ze stara matura jak
                tam. Poziomem tez odbiegaja od pozostałych :/
                • facecja Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 09.09.04, 11:11
                  chuda_w-w napisała:

> UWr to najbardziej beznadziejny uniwerek w Polsce, nigdzie nie maja takich
                  > idiotycznych, niesprawiedliwych zasad rekrutacji dla osob ze stara matura jak
                  > tam. Poziomem tez odbiegaja od pozostałych :/

sorry, ale nie znoszę takiego gadania
                  studiowałaś na wszystkich uniwerkach, że tak dobrze wiesz, że akurat ten jest
                  najgorszy???
                  • Gość: === Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.stok.xen.pl 09.09.04, 13:23
                    ja nie studiowalam jeszcze na zadnym ,ale sie nie zgadzam ,ze UWr jest
                    najgorszy,w koncu maja tam Niderlandystyke :D
                    pozdrawiam:P
                  • chuda_w-w Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 09.09.04, 15:48
                    facecja napisała:

> sorry, ale nie znoszę takiego gadania
                    > studiowałaś na wszystkich uniwerkach, że tak dobrze wiesz, że akurat ten jest
                    > najgorszy???

Przepraszam bardzo ale gdzie ja napisałam ze UWr jest najgorszy?! Bo ja tego
                    nie widze! A mowiac beznadziejny miałam namysli co innego. Przeczytaj dokladnie
                    to co napisałam, moze wtedy zrozumiesz o co mi chodziło

• facecja Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 09.09.04, 17:19
                      chuda_w-w napisała:

> facecja napisała:
                      >
                      > > sorry, ale nie znoszę takiego gadania
                      > > studiowałaś na wszystkich uniwerkach, że tak dobrze wiesz, że akurat ten
                      > jest
                      > > najgorszy???
                      >
                      > Przepraszam bardzo ale gdzie ja napisałam ze UWr jest najgorszy?! Bo ja tego
                      > nie widze!

O tu:

nigdzie nie maja takich
                      > idiotycznych, niesprawiedliwych zasad rekrutacji dla osob ze stara matura jak
                      > tam.

>A mowiac beznadziejny miałam namysli co innego.

a to już nie moja rzecz, co Ty masz na myśli, tylko to, co piszesz i co ja
                      odczytuję

• chuda_w-w Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 09.09.04, 21:18
                        Dziewczyno zastanów sie co piszesz bo z tego wynika ze wg ciebie -->
                        idiotyczne, niesprawiedliwe = najgorsze.
                        :/
                        A tak swoja drogą to ze maja idiotyczne niesprawiedliwe egz. nie oznacza ze sa
                        najgorsi!
                        Nie wiem co za rzeczy sobie ubzdurałas... :/
                        • facecja Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 09.09.04, 21:44
                          chuda_w-w napisała:

> Dziewczyno zastanów sie co piszesz bo z tego wynika ze wg ciebie -->
                          > idiotyczne, niesprawiedliwe = najgorsze.
                          > :/
                          > A tak swoja drogą to ze maja idiotyczne niesprawiedliwe egz. nie oznacza ze
                          sa
                          > najgorsi!
                          > Nie wiem co za rzeczy sobie ubzdurałas... :/

sorry, nie za abrdzo chce mi się gadać, mimo, a może dlatego, że wkurza mnie
                          postawa osób marudzących i narzekajacych z byle powodów na UWr

poza tym wolę dyskutować na temat faktów, a nie spierać się co Twoim zdaniem
                          oznacza słowo NIGDZIE w wyrażeniu: "nigdzie nie maja takich idiotycznych,
                          niesprawiedliwych zasad rekrutacji "

PS: zawsze tak wykręcasz dyskusję? czy tylko teraz, bo ja Cię np. wyjątkowo
                          wkurzyłam?
                          • chuda_w-w Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 09.09.04, 23:32
                            facecja napisała:

> sorry, nie za abrdzo chce mi się gadać, mimo, a może dlatego, że wkurza mnie
                            > postawa osób marudzących i narzekajacych z byle powodów na UWr
                            Moze dla ciebie to byle powod, ale nie dla mnie bo chciałam tam zaczac drugi
                            kierunek studiów (bo rozdwoic sie nie moge i studiowac dziennie na UWr i UJ czy
                            UW) , no ale jak sama stwierdziłas "nie za bardzo chce mi sie gadac" wiec nie
                            ma o czym mowic

> PS: zawsze tak wykręcasz dyskusję? czy tylko teraz, bo ja Cię np. wyjątkowo
                            > wkurzyłam?
                            "Wykręcam"?? Czego ty sie doszukujesz?

Nie wkurzyłas mnie ale po prostu nie zrozumiałas...
                  • chuda_w-w Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 09.09.04, 15:51
                    facecja napisała:

> sorry, ale nie znoszę takiego gadania
                    > studiowałaś na wszystkich uniwerkach, że tak dobrze wiesz, że akurat ten jest
                    > najgorszy???

Przepraszam bardzo ale gdzie ja napisałam ze UWr jest najgorszy?! Bo tego
                    nigdzie nie widze, a piszac beznadziejny miałam cos innego na mysli. Przeczytaj
                    raz jeszcze to co napisałam, moze wtedy zrozumiesz o co mi chodziło.
                    • adziunia Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 12.09.04, 17:01
                      Myslałam ze juz nigdy sie nie dowiem co trzeba zdawac na niderlandystyke :] Czy
                      ktos komu otwiera sie ten informator moglby napisac jakie sa jeszcze inne
                      filologie na UWr np. macedonska (nie wiem czy taka jest)?? Plizzz :D
                      • Gość: tyle Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 17:48
                        fil. angielska
                        fil. germańska
                        fil. klasyczna
                        fil. klasyczna i kultura śródziemnomorska
                        fil. niderlandzka
                        fil. romańska - profil francuski
                        fil. romańska - profil hiszpański
                        fil. słowiańska
                        fil. polska
                        • adziunia Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 12.09.04, 18:14
                          tylko tyle?? myslalam ze cos ciekawszego tam maja :)
                        • Gość: mrJULEK Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: 62.199.242.* 13.09.04, 19:20
                          oprocz wyzej wymienionych sa jeszcze:
                          fil. romanska - profil wloski
                          fil. slowianska - profil rosyjski (czyli rusycystyka)
                          fil. slowianska - profil czeski
                          fil. slowianska - profil ukrainski
                          fil. slowianska - profil serbsko-chorwacki
                          • Gość: adziusia Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI IP: 80.51.226.* 18.10.04, 16:23
                            a czy jakis zyczliwy czlowiek moglby mi napisac co na nowej maturce trzeba
                            zdawac na fil. slowianska profil czeski oraz serbsko-chorwacki. Z gory dziex :)
                            • paula53 Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 18.10.04, 17:03
                              www.uni.wroc.pl/STUDIA/2005/2005-2006.PDF
                            • ilianna Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 18.10.04, 17:03
                              Do przyszłych studentów: Czytanie ze zrozumieniem i umiejętność znajdowania
                              potzrebnych informacji to podstawa studiowania :) Po lewej stronie na samym
                              dole strony www.uni.wroc.pl znajduje się informacja JAK OTWORZYC PLIK PDF +
                              link do strony, z której można tenże program ściągnąć... Czy to naprawdę tak
                              trudno?
                              No dobrze... Jeżeli chodzi o te filologie to jest tak:
                              26
                              specjalnosc: FILOLOGIA SŁOWIANSKA
                              - profil rosyjski
                              - profil czeski
                              - profil serbski/ chorwacki
                              - profil ukrainski
                              Zasady przyjec na studia licencjackie
                              Nowa Matura
                              Lp. przedmiot poziom waga
                              1.
                              jezyk rosyjski
                              albo
                              podstawowy
                              rozszerzony
                              0,7
                              1,0
                              jezyk angielski
                              albo
                              jezyk niemiecki
                              podstawowy
                              rozszerzony
                              podstawowy
                              rozszerzony
                              0,6
                              0,9
                              0,6
                              0,9
                              2. jezyk polski podstawowy
                              rozszerzony
                              0,5
                              0,7
                              3. przedmiot do wyboru sposród nastepujacych:
                              historia, historia sztuki, filozofia, łacina i
                              elementy kultury antycznej, drugi jezyk obcy
                              zdawany jako przedmiot wybrany
                              rozszerzony
                              0,5
                              Stara Matura
                              Egzamin wstepny: ustny - jezyk obcy (do wyboru przez kandydata : rosyjski,
                              angielski, niemiecki)
                              - jezyk polski
                              rozmowa kwalifikacyjna
                              Punktacja za egzamin z jezyka rosyjskiego Punktacja za egzamin z j.
                              angielskiego i niemieckiego
                              bdb – 100 punktów bdb – 90 pkt
                              db plus – 90 pkt db plus – 80 pkt
                              db – 70 pkt db – 60 pkt
                              dost plus – 50 pkt dost plus – 40 pkt
                              dost – 30 pkt dost – 20 pkt
                              Punktacja za egzamin z jezyka polskiego:
                              bdb – 90 pkt
                              db plus – 80 pkt
                              db – 60 pkt
                              dost plus – 40 pkt
                              dost – 20 pkt
                              Punktacja za rozmowe kwalifikacyjna: od 0 do 30 punktów. Za pozytywnie zdana
                              rozmowe uwaa
                              sie uzyskanie przez kandydata min. 1 pkt.
                              Najwysza ilosc punktów moliwa do zdobycia podczas egzaminu – 220 pkt (taka
                              sama najwysza
                              ilosc punktów do zdobycia za swiadectwo maturalne z matura wg nowych zasad.).
                              Na studia przyjeci beda kandydaci z najwieksza liczba uzyskanych punktów w
                              ramach
                              ustalonego limitu miejsc.
                              Zwolnienia z egzaminu wstepnego: laureaci Olimpiad Centralnych Jezyka
                              Rosyjskiego,
                              Jezyka Angielskiego i Jezyka Niemieckiego
                              Zwolnienia z egzaminu z przedmiotu: finalisci Olimpiad Centralnych : Jezyka
                              Rosyjskiego – z jezyka rosyjskiego, Jezyka Angielskiego - z jezyka
                              angielskiego, Jezyka
                              Niemieckiego – z jezyka niemieckiego, Literatury i Jezyka Polskiego - z jezyka
                              polskiego
                              • ilianna Re: UNIWERSYTET WROCŁAWSKI 18.10.04, 17:04
                                hmmm, trochę się źle wkleiło, ale jak ktoś będzie chciał zrozumieć to
                                zrozumie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka