Dodaj do ulubionych

Urlop dziekański

10.09.04, 18:39
Czy ktoś dysponuje wiedzą jak to się załatwia? Trzeba napisać jakieś podanie?
Jeśli tak, to jakie? Czy na czas urlopu oddaję indeks i legitymację? Czy
jeszcze nie jesr za późno, jeśli dziekankę chciałabym wziąć od października?
Proszę o pomoc, to pilne :/
Obserwuj wątek
    • tawananna Re: Urlop dziekański 10.09.04, 19:18
      Na pewno nie oddaje się legitymacji. Będąc na urlopie dziekańskim zachowujesz
      normalnie prawa studenta. Z indeksem - hmm, nie wiem, są kierunki, gdzie w
      ogóle indeks dostaje się tylko na sesję :). Myślę, że zamiast pisać na forum,
      lepiej przejść sie do dziekanatu, wiele zależy przecież od uczelni. Ew. podaj
      nam chociaż, gdzie i co studiujesz :). Pozdrawiam.
      • martuniunia Re: Urlop dziekański 10.09.04, 19:32
        przecież nie pójdę i nie zapytam się, jak napisac podanie, a głównie o to mi
        chodzi :)byłabym wdzięczna gdyby ktoś tak mniej więcej powiedział jak to sie
        robi. Legitymacja i indeks to sprawa drugorzędna.
        • Gość: , Re: Urlop dziekański IP: 62.233.177.* 10.09.04, 19:46
          witaj. Podczas urlopu zachowujesz prawa studenta, zatrzymujesz legitymacje,
          indeks, mozesz tez uczesczac na zalegle zajecia (badz tez awansem, ale na to
          potrzebna jest zgoda dziekana). a podanie, coz, zwykłe - "uprzejmie prosze o
          przyznanie mi urlopu dziekanskiego w semestrze zimowym/letnim roku
          akademickiego xxxx/xx" powinno wystarczyc (przynajmniej ja tak u siebie
          pisalem). No jak masz jeszcze jakies "madre umotywowanie" to mozesz tez
          napisac. pzdr
          • martuniunia Re: Urlop dziekański 10.09.04, 19:56
            o co chodzi z tymi przedmiotami awansem?
            • Gość: , Re: Urlop dziekański IP: 62.233.177.* 10.09.04, 20:00
              awansem jest wtedy, jezeli chcesz uczeszczac na zajecia z tego semestru przed
              ktorym wzielas urlop (za rok bedziesz miala latwiej).
              pzdr
              • martuniunia Re: Urlop dziekański 10.09.04, 20:04
                czy w podaniu o urlop muszę zaznaczyc, które przedmioty chciałabym studiować
                awansem? czy na zaocznych też jest taka możliwość?
                • Gość: , Re: Urlop dziekański IP: 62.233.177.* 10.09.04, 20:16
                  jak jest z zaocznymi to nie wiem - jestem po dziennych. A co do przedmiotow, to
                  po prostu pogadaj z dziekanem osobiscie. Zazwyczaj pisze sie osobne pisemko w
                  stylu " uprzejmie prosze o umozliwianie mi uczesczania na takie i takie zajecia
                  prowadzone przez xxxxxx" potem zgoda dziekana, i prowadzacego te zajecia. Ale
                  powtarzam, pogadaj z dziekanem - co dziekan to obyczaj. Ja przezylem dwoch i u
                  jednego wszystko sie zalatwialo na zasadzie pogaduchy, a drugi wymagal pism i
                  masy podpisow.
                  pzdr
          • martuniunia Re: Urlop dziekański 10.09.04, 20:01
            a czy jeśli jestem na zaocznych to za urlop musze płacić? to by chyba było
            trochę bez sensu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka