Dodaj do ulubionych

Filologia angielska

18.11.15, 16:52
Planuję aplikować w 2016 na filologię angielską. Myślałem o UW, jednak jeśli progi z obecnego roku się utrzymają (86 pkt w ich skali), może zabraknąć mi 1-2 pkt (mój wynik to ~84.5).
Myślałem też o UJ, ale tam spory wpływ na wynik rekrutacji ma matura z polskiego.
Prawdopodobnie bez większego problemu dostałbym się na Uniwersytet Pedagogiczny w Krakowie (z tego co przeczytałem na ich stronie, przy rekrutacji brany jest pod uwagę tylko wynik z matury z angielskiego).

Moglibyście polecić jakieś alternatywne uczelnie dla UW / UJ? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Moje wyniki z matur:
angielski rozszerzony - 94%
polski podstawowy - 71%
matematyka podstawowa - 88%
Obserwuj wątek
    • robak.rawback Re: Filologia angielska 09.01.16, 20:09
      sory nie pomoge z procentami bo nie wiem jaki teraz jest system. ale wlasciwie co ty chcesz studiowac - moz epowiedz dlaczego anglistyka czy pedagogiczne studia - bo konkretnie chcesz byc nauczyccielem albo np babrac sie w literaturze anlojezycznej etc? to moze pomoc w podpowiedziach. bo z towjego postu nie wynika ze chcesz konktertnie te kierunki bo kochasz nad zycie - tyylko raczej jakis humanistyczny przedmiot na ktory mozesz sie zaczepic - to jest za malo na rekomndacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka