Dodaj do ulubionych

zmiana programu studiow

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 18:25
W tym roku rozpoczęlam studia magisterskie na kosmetologii(zaocznie).Czytając
program studiow wiedzialam na pewno ze sa to studia dla mnie.Po pierwszym
zjezdzie okazalo sie ze wladze uczelni zmienily program i okazuje sie ze mam
te same zajecia co zdrowie publiczne!!!pomijajac fakt ze kosmetologia jest o
wiele drozsza. Jestem rozczarowana bo nie mam wiodacego przedmiotu jakim jest
kosmetologia a egzaminy bede zdawac te same co zdrowie publiczne:(
Zawsze mi sie wydawalo ze studia magisterskie sa uzupelnieniem pewnej
zdobytej juz wiedzy a ja obecnie ucze sie calkiem czego innego:(
Czy wladze uczelni moga zmieniac w ten sposob program, co o tym sadzicie?
Ja osobiscie sadze ze chodzi tu o osczednosc-najlepiej polaczyc kilka
kierunkow i taniej wyjdzie:(

Obserwuj wątek
    • Gość: erika Re: zmiana programu studiow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 00:37
      Nie ma jeszcze prawnie uregulowanego statusu zawodu "magister kosmetolog". Jak
      skończysz tę szkołę, otrzymasz dyplom mgr promocji zdrowia ospecjalności
      kosmetologia. Nie wiem na jakiej uczelni jesteś ale podobno w Łodzi pomimo
      powyższego, plan zajęć jest bardzo "kosmetologiczny".
      Szkoda,że studia Cię rozczarowły...bo promocja zdrowia a kosmetologia to moim
      zdaniem dwie bardzo różne rzeczy.Ktoś powinien zrobić "porządek",ponieważ
      absolwentek kosmetologii z dyplomem licencjackim jest coraz więcej.
      • Gość: Tawananna* Re: zmiana programu studiow IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.05, 10:56
        > Nie ma jeszcze prawnie uregulowanego statusu zawodu "magister kosmetolog".
        Jak
        > skończysz tę szkołę, otrzymasz dyplom mgr promocji zdrowia ospecjalności
        > kosmetologia.

A nie magistra zdrowia publicznego o specjalności kosmetologia?

Z tego co orientuję się, kierunek nazywa się "zdrowie publiczne" (tak zresztą
        napisała autorka wątku wyżej), a "promocja zdrowia" jest właśnie jedną ze
        specjalności.

Myślę, że _próbować_ walczyć o swoje warto zawsze. Masz jakiś dowód na to, że w
        momencie, gdy decydowałaś się na te studia i dokonałaś wpłaty program miał być
        zupełnie inny?
        • Gość: zawiedziona Re: zmiana programu studiow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 20:37
          Jestem na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi a po ukonczeniu uzyskam tytul
          magistra zdrowia publicznego o specjalnosci kosmetologia.
          Na kierunku tym oprocz kosmetologii jest jeszcze ratownictwo medyczne...jesli
          jest mozliwosc kontynuowania studiow to kazdy wykorzystuje ta szanse i studiuje
          dalej uzyskujac odpowiednia specjalizacje:)
          Jesli chodzi o zmiane programu studiow to uczelnia wybrnela w ten sposob ze
          dodatkowo zajecia odbywaja sie w piatek ( na farmacji)i mamy wtedy zajecia
          ktore pominieto przy pierwszej wersji planu studiow.Pozostale specjalizacje
          maja tylko w piatki i soboty...
        • Gość: erika Re: zmiana programu studiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:00
          A nie magistra zdrowia publicznego o specjalności kosmetologia?

jest..ale promocja zdrowia z kosmetologia ma malo wspolnego..jesli skoncze w
          tym roku licencjat z uzyskaniem tytulu zawodowego :kosmetolog, to chcialabym
          ewentalnie tez po mgr nazywac sie kosmetolog..ale niestety na razie takiej
          mozliwosci nie ma :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka