Dodaj do ulubionych

klopot z promotorem!!!!!

10.11.04, 15:51
Mam maly problem i nie wiem jak go rozwiazac, oczywiscie chodzi o obrone
pracy mgr(planowana na czerwiec04 ale zeszlo do teraz)
Kilka tyg temu oddalam calosc pracy do sprawdzenia, niestety promotor odsylal
mnie z tyg na tydz.Teraz mam przyjsc za 2 tyg.Promotor w sposob moim zdaniem
bezczelny stwierdzil,ze ma wazniejsze sprawy na glowie niz obrone i
sprawdzanie prac. Jestem zla za takie podejscie bo w grupie zostalo nas 9osob
a on bierze pieniadze wlasnie za to,ze jest naszym promotorem.
Co robic? isc do dziekana(cala grupa)i powiedziec o "wazniejszych
sprawach"promotora czy cierpliwie czekac?
Dziekan wyrazil zgode,ze prace maja zostac zlozone do 20.11 i daje sobie reke
uciac ze tak sie nie stanie.

Co robic?

dziekuje za wszystkie sugestie, mi brakuje juz pomyslow i cierpliwosci.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gocha Re: klopot z promotorem!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.04, 18:08
      To, że "zeszlo z czerwca na teraz" to też wina promotora, czy wasza? Skąd Twoje
      poczucie, że promotor powinien teraz wszystko rzucic i skoncentrowac sie na
      waszych pracach, bo akurat teraz je skonczyliście? On też sobie różne rzeczy
      zaplanowal. Na maj i poczatek czerwca - siedzenie nad pracami magisterskimi,
      (ktorych nie bylo), a na pazdziernik i listopad - np. pracę nad swoim własnym
      artykulem czy ksiazką. On bierze pieniadze nie tylko za pracę ze studentami,
      ale i za pracę naukową. Niby dlaczego Twoja magisterka ma byc tak ważna, że on
      ma wszystko rzucic? Idzcie całą grupą do dziekana i wyjasnijcie mu, dlaczego
      nie napisaliscie prac w terminie. Koniecznie wyjaśnij dziekanowi, że jakoś
      zeszło do dziś.
      • alicja.w.krainie.czarow Re: klopot z promotorem!!!!! 10.11.04, 18:41
        Jezeli chodzi o mnie to praca lezy oddana jeszcze przed wakacjami!!!!promotor
        nie mogl sie zdecydowac czy calosc grupy broni sie w czerwcu czy we
        wrzesniu.Wszystko zostalo ustalona a teraz pan nie ma czasu...
        jezeli chodzi o mnie to ostatni rok konczylam systemem indywidualnym(wiec nie
        mialam obowiazku bronic sie w czerwcu)bylam na 2 letnich MU.
        Srednia ze studiow (za 4 semestry) przekaracza 4,5 wiec mnie cos trafia bo na
        koniec malo klopotliwych jak dla mnie studiow mam teraz klopoty z obrona!!!!
        A pozatym jestem od 3 miesiecy mama i tez mam swoje sprawy i obowiazki!!!!tak
        samo jak pan promotor
        • Gość: Gocha Re: klopot z promotorem!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.04, 22:35
          A, jesli tak, to zwracam honor. Idź do dziekana i powiedz, że promotor nie
          wypelnia swoich obowiazkow. Chyba, że jestes zakładniczka reszty grupy... A
          jesli tak, to masz dylemat co wybrac: lojalnosc wobec grupy czy interes własny.
          Bo chyba reszta grupy nie jest do konca w porzadku w kwestii terminow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka