Gość: syntia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 23:30 chcialabym pisac moja prace dyplomowa na temat arabskiego systemu praw człowieka, ale slyszałąm ze jest ciężko z literatura polska, czy wiecie lub znacie owo zagadnienie? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beduinka Re: prawa człowieka 13.11.04, 01:32 hej ja jestem studentką arabistyki (IV r.) a także równolegle uczę się w Szkole Praw Człowieka działającej przy Helsińskiej Fundacji praw Człowieka Gość portalu: syntia napisał(a): > chcialabym pisac moja prace dyplomowa na temat arabskiego systemu praw > człowieka, sądzę, że jest to zagadnienie o tyle szerokie, że trzeba sobie jakoś sprecyzować temat (jakaś grupa praw lub też grupę docelową). Ja np. piszę pracę magisterską na temat sytyacji Palestyńczyków w Libanie i między innymi zwracam uwagę na to, jakie prawa człowieka są w ich przypadku łamane. > ale slyszałąm ze jest ciężko z literatura polska, z polską istotnie jest trudno (coś więcej znajdzie się na temat praw kobiet), ale jeśli znasz język arabski i przeszukasz jakieś porządniejsze księgarnie w Kairze, Bejrucie, Damaszku czy w innych metropoliach arabskich - to można znaleźc coś na interesujący nas temat > czy wiecie lub > znacie owo zagadnienie? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntia Re: prawa człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:05 dziekuje za odpowiedz, w sumie to nie wiem czy jest sens sprawdzac ksiegarnie w damaszku, kairze jak wspomnialas, bo wiadomym jest ze arabskie ksiazki dt praw czlowieka nie beda pisac zupelnie obiektywnie.. chodzi mi o lamanie praw czlowieka.ps.arabskiego nie znam:( Odpowiedz Link Zgłoś