Dodaj do ulubionych

nan HA1czy bebiko HA1

11.03.05, 12:00
witajcie mam problem nie wiem jakie mleczko podac dziecku po nutramigenie.
lekarz pediatra zalecił wprowadzenie mleka nan HA1 lub bebiko HA1. mam
dylemat które kupic i jakie wybrac czy któraś z mam podaje takie mleko?
proszę o radę
Obserwuj wątek
    • mamaigora1 Re: nan HA1czy bebiko HA1 11.03.05, 12:04
      Ja karmiłam NANem 1 HA - bardzo dobre mleczko
      ja jeszcze z czystynm sumieniem poleciłabym Ci mleczko Bebiko Omneo 1 jest to
      mleko HA i dodatkowo zawiera nienasycone kwast tłuszczowe które korzystnie
      wpływaja na rozwój prawidłowej flory bakteryjnej.
      • bea-ta Re: nan HA1czy bebiko HA1 11.03.05, 17:04
        Polecam również bebiko omneo!Bebika są zagęszczane skrobią, więc bardziej syte
        i b. dobre dla małych łakomczuchów. Nan jest lżejszy i lepszy w smaku i zapachu.
    • daga.pod Re: nan HA1czy bebiko HA1 12.03.05, 06:57
      dzięki dziewczyny kupiłam nan ha1. od dzis wprowadzamy pomalutku oczywiscie
      pozdrawiam mama 3 miesięcznej Ritki
    • danetdd Re: nan HA1czy bebiko HA1 12.03.05, 08:23
      Cześć!!!
      Moja córeczka nie akceptuje Nan Ha1, więc spróbuje teraz Bebiko Ha1, choć
      obawiam się, że smaki są podobne :-( ale przynajmniej Bebiko jest tańsze od
      Nan. Z tego co wiem Bebiko Omneo nie jest mlekiem hypoalergicznym tak mówiła
      moja pediatra, więc nie nadaje się dla dzieci z podejrzeniem o alergię.
      Pozdrawiam
      • bea-ta Re: nan HA1czy bebiko HA1 12.03.05, 11:33
        Bebiko omneo jest zdecydowanie mlekiem hypoalergicznym, bo zaiewra wyłącznie
        białka serwatkowe i ma obniżoną zawartość laktozy co jest standardem w mlekach
        typu HA. Pani pediatra powinna poczytać troche materiały raklamowe, to będzie
        lepiej zorientowana. Pozdr., Beata
      • bea-ta Re: nan HA1czy bebiko HA1 12.03.05, 11:35
        Jeszcze jedno mleka HA sas mlekami dla zdrowych niemowląt zagorożonych ryzykiem
        alergii, a u dzieci z podejrzeniem alergii stosujemy mieszanki mlekozastępcze.
        Zaczyna mnie już irytować ta niefrasobliwość pediatrów jeśli chodzi o porady w
        zakresie podawania mieszanek.
    • danetdd Re: nan HA1czy bebiko HA1 14.03.05, 07:56
      Cześć!!!
      Moja córeczka nadal je moje mleczko, ale z butelki. Podjełam decyzję o
      wprowadzeniu mleka modyfikowanego, bo mam coraz mniej swojego mleka i pytam
      pediatry jakie mleko mam podać a Ona od razu proponuje mi nutramigen bo: miała
      kupki ze śluzem i Jej starszy brat był uczulony na białko mleka krowiego, ale,
      że ja nie chciałam tego mleka, to zaproponowała mi Nan Ha, bo w gruncie rzeczy
      w Jej przypadku jest podejrzenie o alergię. Jak była młodsza to dałam Jej
      Bebilon i zrobiła zielonkawą kupke z dużą ilościa śluzu i dlatego podejrzewa
      alergię. Na dzień dzisiejszy córka nie akceptuje nawet Nan Ha a co dopiero
      nutramigen i jestem w kropce!!!Zaproponowałam Bebiko Omneo a Ona mi na to, że
      to nie jest mleko dla mojej córki, że nie jest Ha. Pediatra mówi, że moja córka
      ma podejrzenie o alergie a nie stwierdzoną, więc powinnam podawać mleko Ha a
      potem w razie konieczności Nutramgen itp. Tak więc pozostaje mi przekonac córkę
      do Nan Ha albo Bebiko Ha...
      Pozdrawiam
      • mamaigora1 Bebiko Omneo jest HA !!! wklejam link... 14.03.05, 08:28
        ...do strony producenta
        www.nutricia.pl/produkty_marki.php?brand=BEBIKO&id=12
    • daga.pod Re: nan HA1czy bebiko HA1 15.03.05, 06:24
      cześć drogie mamy! własnie wróciłysmy ze szpitala!!!!!! podałam nan ha dziecko
      po tym mleczku stało jedną nogą po tamtej stronie!!!!! na szczęśćie ją
      odratowano i zostajemy na nutramgenie przez najbliższy rok a moze dłużej. teraz
      problem co i jak wprowadzac. lekarce swojej juz nie wierzę muszę ją zmienic i
      dzisiaj to uczynię. pozdrawiam
      • kasiulka751 DAGA a co się działo po tym mleczku ???? napisz 15.03.05, 10:18
        • daga.pod Re: DAGA a co się działo po tym mleczku ???? nap 15.03.05, 14:26
          lekarka kazała wprowadzic tak cyt.: jedno karmienie odczekac 2 dni, dwa
          karmienia odczekac 2 dni itd. sprawdzac reakcje czy nie ma wysypki takie tam. i
          ja mamusia posłuchalam lekarza i tak zrobiłam. poszłysmy na spacer i na
          spacerze zaczeła byc niespokojna wybudzała sie nagle zaczęła wymiotowac lało
          się z niej jak z fontanny jakby wypiła z pół litra a przy okazji zrobiła sie
          biała jak kreda i zaczęła siniec. dobrze ze byłam koło domu. co podałam jej do
          picia to wszystko zwracała i lała mi się przez rece.a przy tym była tak
          wyczerpana ze zaczęła zasypiac.
    • bea-ta Re: nan HA1czy bebiko HA1 15.03.05, 20:52
      Nie wiem z jakiego powodu był ten nutramigen, ale nie sprawdzi sie inaczej czy
      maluch ma alergie czy nie nie podając go maluchowi. Nawet badania w kierunku
      alergii śa wątpliwe, tylko metoda prób i błędów daje najlepszy obraz. Dziecko
      może tak zareagować na każda zmiane mleka, dlatego nie poleca sie częstych
      zmian szczególnie u tak małych dzieci. Organizm przyzwyczaja sie do jednego
      rodzaju i na ten rodzaj mleka sie nastawia, przy każdym innym mogą byc wieksze
      lub mniejsze dolegliwości zołądkowo-jelitowe. Nutramigen ma bardzo rozdrobnione
      białka i wcale nie zawiera laktozy, a mleko HA na białka serwatkowe i laktoze.
      Im bardzie j specjalistyczna mieszanka mlekozastepcza tym moga byc gorsze
      problemy z przejściem na mleczko zwykłe.
      • daga.pod Re: nan HA1czy bebiko HA1 16.03.05, 08:27
        teraz juz jestem mądrzejsza o to doswiadczenie. mogłam wprowadzic to mieszając
        na początku mleko z nutramigenem (np. 4 miarki nutramigenu i 1 miarka nan) i
        tak stopniowo stopniowo. jednak nie zawsze zalecenia lekarza są dobre. no ale
        kto wiedział.... stało się. najwazniejsze ze Ritka czuje się dobrze i zaczyna
        zjadac tak jak przedtem 135ml na jedno karmienie. mam teraz obawy przed
        wprowadzeniem czegoś nowego:((( a tu niedługo trzeba kaszki i co teraz
    • danetdd Re: nan HA1czy bebiko HA1 16.03.05, 10:08
      Cześć!!!
      Bardzo Ci współczuję problemów z córeczką, ale na szczęście jest już dobrze!!!
      Teraz to ja już jestem wystraszona. Daje córce cały czas Nan Ha, ale mieszam ze
      swoim mlekiem w proporcji 120 ml mojego i 30 ml tamtego. Swego czasu raz wypiła
      tylko 60 ml Nan Ha i nic Jej sie nie działo. Próbowałam Jej nawet podać
      normalne Bebiko wypiła 70 ml i też nic nie było oprócz zielonej kupki, ale
      czasami takie robi. Teraz zamierzam kupić Bebiko Ha, bo może jest lepsze w
      smaku i tańsze od Nan Ha, tyle, że się boję tak ekperymentować, bo Twoim
      przykładzie :-(moja pediatra proponuje mi albo mleka hypoalergiczne, albo
      Nutramigen i z tego co wiem hypoalergiczne sa o niebo lepsze od innych typowych.
      No i co tu robić?
      Pozdrawiam
      Aneta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka