Gość: Lucia IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:20 Czy ktos jest zainteresowany tym kierunkiem studiow? Jak tak to na jakiej uczelni? Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Richelieu* Re: Filologia rosyjska ;) IP: 195.117.90.* 22.11.04, 20:01 tylko zainteresowany? ;) ja jestem zainteresowana, bo trzeba się znać kto w przyszłości będzie mi podbierał pracę, hihi. Z tego forum jedna osoba jest na 2. roku UJ fil. ros. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucia Re: Filologia rosyjska ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 20:17 hehe a moze nie bedziemy sobie pracy podbierac a stworzymy firme we dwojke :P a chcesz isc na UJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Filologia rosyjska ;) IP: 195.117.90.* 22.11.04, 20:33 hm, wiesz, mam dopiero 26 lat, kto wie co mi się zachce za 10;) Na UJ mam Ale odczuwam brak wykształcena filoloficznego tym bardziej, że nie mam kasy na egzamin w Moskwie. A egzaminy te są, o ile zdający je mówią prawdę, śmiesznie proste dla filologów, jeżeli chodzi o język biznesu. Widzę też straszne niebezpiezeństwo w postaci absolwentów filologii prywatnych, gdzie nie tylko można iść bez znajomości ruskiego (co jeszcze można przyjąć, na UJ też nie była potrzebna), ale i w ciągu studiów nie nabierają biegłości. Wstyd normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Filologia rosyjska ;) IP: 195.117.90.* 22.11.04, 20:36 up, miało być, że na UJ mam 2 h jazdy, więc codzienne dojeżdżanie wykluczone, a zaocznych filologii na szczęście nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: Filologia rosyjska ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 21:14 Egzamin można zdać w ambasadzie rosyjskiej dwa razy w roku. Są droższe niż w Moskwie, ale odpada forsa za przejazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Filologia rosyjska ;) IP: 195.117.90.* 22.11.04, 21:27 wlasnie, wolalabym pozwiedzac wreszcie moskwe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rr.richelieu Re: wyjedz do Moskwy 22.11.04, 22:28 myślisz, że w Moskwie neta nie ma? nic z tego kochasiu, Moskwa to nie sybir Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 skad wiesz skoro nie masz kasy na wyjazd? 22.11.04, 22:42 BTW polecam przeprowadzke do Losersville Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: skad wiesz skoro nie masz kasy na wyjazd? IP: 195.117.90.* 22.11.04, 22:55 mam kasę, ale skąpię. Wyobraź sobie, że jestem skąpiradło nad skąpiradła, całą kasę przeznaczam na net aby tylko nie przespać żadnego Twojego wpisu, kochasiu a do losersville przeprowadzę się wtedy, kiedy francuskie fundamenty nie wytrzymają naporu angielskich prawdziwych straceńców Odpowiedz Link Zgłoś