Dodaj do ulubionych

LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:53
ZNISZCZYCIE SOBIE ZYCIE
Obserwuj wątek
    • Gość: leo Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: 217.8.186.* 25.11.04, 10:07
      skad takie wnioski?
    • Gość: leo Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: 217.8.186.* 25.11.04, 10:08
      czyzby dokształcenie było niszczeniem sobie zycia?
    • Gość: ja Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.ists.pl / *.ists.pl 25.11.04, 10:13
      ugryź się :-///
      • Gość: babcia Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 14:22
        po prostu studenci zaoczni sa traktowani jako ludzie drugiej kategorii - bo nie
        dostali sie na dzienne-czyli byli za slabi, bo zaplacili, wiec maja, bo mniej
        materialu, bo nizszy poziom, bo maja mniej nauki, poza tym musza pracowac w
        chorych firmach-rzadko kiedy maja naprawde fajna prace, a jak ktos marzyl o
        dziennych studaich, to tylko bedzie sie frustrowal, ze na nich nie jest, ze
        musi pracowac, ze nie ma nic czasu, ze zero znajomych i imprez. Z teo co
        obserwuje, studenci zaoczni maja permamentego dola i nic nie robia...
        • Gość: _nin_ Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 15:43
          smieszne pisanie. moze bys tak wziol pod uwagę że niektórzy idą na zaoczne bo
          właśnie mają pracę a studiować chcą, a na studiach każdy ma czasem doła bo
          chyba trzeba czasem dupe zacisnąć i się uczyć.....powodzenia w dorastaniu :)
    • Gość: Richelieu* Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: 195.117.90.* 25.11.04, 14:22
      żwawa babcia i z poczuciem humoru, hehehe
      • Gość: leo Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: 217.8.186.* 25.11.04, 16:22
        ja studiuje zaocznie i jakos nie mam doła ani kompleksów z tego powodu. Poza tm
        nie pracuje w firmie drugiej kategorii. Ale widze ze musisz poznac zycie.
        na stanowisko trzeba sobie zapracowac nawet po dziennych na najlepszym
        uniwersytecie. Powodzenia.
        • Gość: kana Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:41
          Zgadzam sie. Tez studiuje zaocznie i bynajmniej sie tak nie czuje.
          • Gość: babcia Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 22:56
            a ja tak - i na kazdym kroku dostaje w d...i jestem postrzegana jako osobnik
            gorszy. a co do pracy, to mam kierownicze stanowisko, co z tego, skoro w
            uslugach, ktore wykanczaja czlowieka psychicznie i fizycznie i musisz
            zapie..c caly rok. nie mam szans na normalna prace-niech bedzie i zapieprz w
            tygodniu, ale weekend wolny..
            • kociamama Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO 26.11.04, 21:59
              Droga Babciu,

mysle, ze po pierwsze powinnas zmienic wlasne nastawienie do swiata. Jak tylko
              przestaniesz pojmowac go tragicznie, on tragiczny byc przestanie.

Generalnie student jest postrzegany przez niektoych wykladowcow jako czlowiek,
              ktory jest glupi i przeszkadza mu w czyms. (Jestem na dziennych). Ale to
              swiadczy o tym wykladowcy, bo czlowiek pozbawiony kompleksow, spelniony
              zawodowo i swiadomy wlasnej wartosci nie musi podbudowywac swojego ego przez
              udowadnianie komus, ze jest glupszy.

Co do pracy, to pracuj tam, gdzie lubisz, albo nie pracuj i idz na dzienne,
              albo przenies sie na fajniejsze zaoczne, albo wyjedz z polski i studiuj tam, i
              pracuj tez. Zawsze jest jakies wyjscie;)

Pozdrawiam,
              Kociamama.
            • Gość: babcia Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 00:02
              a tak naprawdę to mam 38 lat i już dawno przestałam studiować a wątek ten
              napisałam poprostu z nudy. przepraszam jeśli kogoś tym uraziłam ale takie
              jest życie.

"gdyby każdy mógł robić to co chce to bym weszła na drzewo i srała ludziom po
              głowach"
              • Gość: babcia-prawdziwa Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.04, 01:11
                o,nie, nie! Nie podszywaj sie pode mnie kobieto! niczego nie zaluje i jesli
                chodzi o wiek to mam lat 25, a nie nudzi mi sie nigdy-ja po prostu ostrzegam -
                zaoczne to dno, wyrzucanie pieniedzy w bloto i frustracja - a piapier niczego w
                zyciu nie zmieni!
      • veritas1 autorka powyzszego postu to dowod na to... 26.11.04, 15:55
        ...ze zaoczne sa fatalne w skutkach.
        • Gość: Richelieu* Re: autorka powyzszego postu to dowod na to... IP: 195.117.90.* 26.11.04, 19:01
          oraz że podwójne dzienne nie były w stanie tego stanu naprawić ;)
          • veritas1 zwlaszcza jak sie idzie na byle co 26.11.04, 19:45
            • Gość: Richelieu* Re: zwlaszcza jak sie idzie na byle co IP: 195.117.90.* 26.11.04, 20:17
              nie ma lepsiejszego w Polsce
    • Gość: corgan a ja chcialem isc na studia... IP: *.chello.pl 26.11.04, 07:14
      to co? mam nie iść?
      • Gość: babcia Re: a ja chcialem isc na studia... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.04, 08:23
        idz, ale pamietaj, ze to tylko namiastka, nie prawdziwe studiowanie. i nie
        zdziw sie, jak sie mocno rozczarujesz...
        • Gość: heh Re: a ja chcialem isc na studia... IP: 83.238.41.* 26.11.04, 15:45
          jesli macie znajomosci nikt nie bedzie was sie pytal gdzie,jak i jaka uczelnie
          skonczyliscie
          • Gość: wwl Re: a ja chcialem isc na studia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:03
    • Gość: mgr po zaocznych UWAGA !!! Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.p-s-inter.net 26.11.04, 17:42
      Uwazaj babciu bo na zaocznych mozna zajsc w ciaze
      • Gość: Monika A mi się podoba na zaocznych!! IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 27.11.04, 16:39
        Jest fajnie. Materiału nie jest mało, zwłaszcza, że pracuję. Nie zawsze mam
        czas dobrze się przygotować. Ale jest naprawdę ok.
        • Gość: Zorro Re: A mi się podoba na zaocznych!! IP: *.crowley.pl 28.11.04, 10:42
          Studiuję zaocznie psychologię na swpsie we Wrocławiu. Roboty mam masę, uczę się
          w domu codziennie, żeby dać radę. Wymagania są nieporównnywalnmie większe niż
          na uniwersyteckich studiach z pedagogiki, które kończyłem w trybie dziennym.
          Ale za to satysfakcji z tych zaocznych studiów w swpsie mam masę. Ja wręcz
          polecam ludziom ustabilizowanym życiowo studiowanie zaoczne wtedy, gdy ma ono
          rozszerzać myślowe horyzonty!
          • aneciax Re: A mi się podoba na zaocznych!! 25.01.05, 16:50
            Studia zaoczne - studia w szkole wyższej, odbywające się w systemie zjazdów,
            organizowanych z reguły co dwa tygodnie w piątki, soboty i niedziele. Dyplom
            ukończenia studiów zaocznych ma taką samą rangę jak dyplom studiów dziennych. W
            uczelniach państwowych studia zaoczne są płatne. Kandydaci nie muszą już być,
            tak jak kiedyś, osobami pracującymi. Studia zaoczne mogą być magisterskie lub
            licencjackie.
            • aneciax Re: A mi się podoba na zaocznych!! 25.01.05, 16:51
              "Dyplom
              ukończenia studiów zaocznych ma taką samą rangę jak dyplom studiów dziennych"

chodiz mi dokladnie o to...czyli...hehe...!!!
        • Gość: klio nie takie straszne... :--)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:34
          Jestem na zaocznych bo nie dostałam sie na dzienne.Jest fajnie,nauki wcale nie
          za mało wrecz przeciwnie(wlasnie ucze sie do egz),w tym roku zdaje na dzienne
          bo wreszcie znalazlam cos co mnie zainteresowalo.Ze zaoczne niegdy nie beda
          takie jak dzienne-z tym sie zgodze,ale w tym wlasnie ich urok.Nie kazdy musi
          studiowac dziennie,a zakladam ze nie wszyscy studiują dla papierka...
      • Gość: ~~~O ~~~~0 UWAGA !!! Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.ists.pl / *.ists.pl 27.11.04, 17:14
        na dziennych też mozna - tak samo jak na zaocznych

pękająca gumka nie pyta się w jakim trybie studiujesz
    • ts2 Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO 19.02.05, 22:59
      bo studia są jak seks , więc po co płacić coś co można mieć za darmo ;)
      • Gość: Richelieu* Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.zyg.brewet.pl 20.02.05, 01:26
        tylko koszty bieżącego użytkowania są najczęściej większe niż jednorazowy
        wydatek z góry. No, koszt studiów oszszywiście;)
    • tycia.tycia Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO 20.02.05, 02:22
      Heh, ja nie studiuję zaocznie, ale nie wiem skąd się autorowi wątku wzieły
      takie przemyślenia... :/ nie ma równych i równiejszych. Nie ma podziału na
      lepsze i gorsze studia na tej płaszczyznie.
    • Gość: pola Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 10:47
      tia
      lepiej jak was nie stać na dzienne studiowanie to nie studiujcie wcale i idźcie
      do pracy po maturze
      brawa dla tej pani
    • alabamaboy Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO 20.02.05, 13:59
      Witam,

Studiuje zaocznie kierunek ściśle związany z moja pracą , mam doświadczenie na
      stanowisku poparte dodatkową wiedzą , osoby które za 2 lata bedą kończyć studia
      dzienne na tym samym kierunku co ja będą zaczynać pracę od najmniejszego
      szczebla ( tak się to odbywa ) ponieważ sama wiedza nic nie daje , liczy się
      głównie praktyka, ja pracując i studiując zdobywam już doświadczenie , po
      prostu czuję się tak jakbym ich (studentów dziennych) z każdym rokiem
      wyprzedzała .

Aha i proszę nie uogólniać wszystkich studentów zaocznych że są to Ci którzy
      nie dostali sie na dzienne , ja majac dobre oceny na maturze i wiedzę która na
      jakis kierunek pozwoliła by mi sie dostać zrezygnowałem z takiej możliwości
      dlatego że nie chciałem studiować na "jakimś" kierunku ( spora grupa studentów
      idzie na jakikolwiek kierunek po to żeby studiować w danej szkiole -
      kretynizm ), po drugie uznałem że mając 19 lat chcę być samodzielny i mieć
      własny hajs a nie siedzieć na łasce u tatusia i mamusi do 24 albo 25 roku
      życia.

Dodam jeszcze że znajomych ani imprez mi nie brakuje - bo znajmoych i
      przyjaciół albo się ma albo nie i studiowanie nic do tego nie ma.

Pozdrawiam
      • alabamaboy Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO 20.02.05, 14:01
        wyprzedzał a nie "wyprzedzała"
      • Gość: _nin_ Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 15:47
        zgadzam się w 100%, jak ktoś ma pracę i chce studiować to wybiera zaoczne bo
        może jedno z drugim powiązać, ma doświadczenie, jest niezależny finansowo.
        czasem może i na trochę bym się zamienił na studia dzienne, ale to szybko mija
        bo właśnie doświadczenie mi daje wielką przewagę nad studentami dziennymi
    • Gość: CO PRAWDA TO PRAWD Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.media4.pl 20.02.05, 20:37
      A...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka