Gość: babcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:53 ZNISZCZYCIE SOBIE ZYCIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leo Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: 217.8.186.* 25.11.04, 10:07 skad takie wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: 217.8.186.* 25.11.04, 10:08 czyzby dokształcenie było niszczeniem sobie zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.ists.pl / *.ists.pl 25.11.04, 10:13 ugryź się :-/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 14:22 po prostu studenci zaoczni sa traktowani jako ludzie drugiej kategorii - bo nie dostali sie na dzienne-czyli byli za slabi, bo zaplacili, wiec maja, bo mniej materialu, bo nizszy poziom, bo maja mniej nauki, poza tym musza pracowac w chorych firmach-rzadko kiedy maja naprawde fajna prace, a jak ktos marzyl o dziennych studaich, to tylko bedzie sie frustrowal, ze na nich nie jest, ze musi pracowac, ze nie ma nic czasu, ze zero znajomych i imprez. Z teo co obserwuje, studenci zaoczni maja permamentego dola i nic nie robia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _nin_ Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 15:43 smieszne pisanie. moze bys tak wziol pod uwagę że niektórzy idą na zaoczne bo właśnie mają pracę a studiować chcą, a na studiach każdy ma czasem doła bo chyba trzeba czasem dupe zacisnąć i się uczyć.....powodzenia w dorastaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: 195.117.90.* 25.11.04, 14:22 żwawa babcia i z poczuciem humoru, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: 217.8.186.* 25.11.04, 16:22 ja studiuje zaocznie i jakos nie mam doła ani kompleksów z tego powodu. Poza tm nie pracuje w firmie drugiej kategorii. Ale widze ze musisz poznac zycie. na stanowisko trzeba sobie zapracowac nawet po dziennych na najlepszym uniwersytecie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:41 Zgadzam sie. Tez studiuje zaocznie i bynajmniej sie tak nie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 22:56 a ja tak - i na kazdym kroku dostaje w d...i jestem postrzegana jako osobnik gorszy. a co do pracy, to mam kierownicze stanowisko, co z tego, skoro w uslugach, ktore wykanczaja czlowieka psychicznie i fizycznie i musisz zapie..c caly rok. nie mam szans na normalna prace-niech bedzie i zapieprz w tygodniu, ale weekend wolny.. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO 26.11.04, 21:59 Droga Babciu, mysle, ze po pierwsze powinnas zmienic wlasne nastawienie do swiata. Jak tylko przestaniesz pojmowac go tragicznie, on tragiczny byc przestanie. Generalnie student jest postrzegany przez niektoych wykladowcow jako czlowiek, ktory jest glupi i przeszkadza mu w czyms. (Jestem na dziennych). Ale to swiadczy o tym wykladowcy, bo czlowiek pozbawiony kompleksow, spelniony zawodowo i swiadomy wlasnej wartosci nie musi podbudowywac swojego ego przez udowadnianie komus, ze jest glupszy. Co do pracy, to pracuj tam, gdzie lubisz, albo nie pracuj i idz na dzienne, albo przenies sie na fajniejsze zaoczne, albo wyjedz z polski i studiuj tam, i pracuj tez. Zawsze jest jakies wyjscie;) Pozdrawiam, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 00:02 a tak naprawdę to mam 38 lat i już dawno przestałam studiować a wątek ten napisałam poprostu z nudy. przepraszam jeśli kogoś tym uraziłam ale takie jest życie. "gdyby każdy mógł robić to co chce to bym weszła na drzewo i srała ludziom po głowach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia-prawdziwa Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.04, 01:11 o,nie, nie! Nie podszywaj sie pode mnie kobieto! niczego nie zaluje i jesli chodzi o wiek to mam lat 25, a nie nudzi mi sie nigdy-ja po prostu ostrzegam - zaoczne to dno, wyrzucanie pieniedzy w bloto i frustracja - a piapier niczego w zyciu nie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 autorka powyzszego postu to dowod na to... 26.11.04, 15:55 ...ze zaoczne sa fatalne w skutkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: autorka powyzszego postu to dowod na to... IP: 195.117.90.* 26.11.04, 19:01 oraz że podwójne dzienne nie były w stanie tego stanu naprawić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: zwlaszcza jak sie idzie na byle co IP: 195.117.90.* 26.11.04, 20:17 nie ma lepsiejszego w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan a ja chcialem isc na studia... IP: *.chello.pl 26.11.04, 07:14 to co? mam nie iść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: a ja chcialem isc na studia... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.04, 08:23 idz, ale pamietaj, ze to tylko namiastka, nie prawdziwe studiowanie. i nie zdziw sie, jak sie mocno rozczarujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: a ja chcialem isc na studia... IP: 83.238.41.* 26.11.04, 15:45 jesli macie znajomosci nikt nie bedzie was sie pytal gdzie,jak i jaka uczelnie skonczyliscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwl Re: a ja chcialem isc na studia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr po zaocznych UWAGA !!! Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.p-s-inter.net 26.11.04, 17:42 Uwazaj babciu bo na zaocznych mozna zajsc w ciaze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika A mi się podoba na zaocznych!! IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 27.11.04, 16:39 Jest fajnie. Materiału nie jest mało, zwłaszcza, że pracuję. Nie zawsze mam czas dobrze się przygotować. Ale jest naprawdę ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: A mi się podoba na zaocznych!! IP: *.crowley.pl 28.11.04, 10:42 Studiuję zaocznie psychologię na swpsie we Wrocławiu. Roboty mam masę, uczę się w domu codziennie, żeby dać radę. Wymagania są nieporównnywalnmie większe niż na uniwersyteckich studiach z pedagogiki, które kończyłem w trybie dziennym. Ale za to satysfakcji z tych zaocznych studiów w swpsie mam masę. Ja wręcz polecam ludziom ustabilizowanym życiowo studiowanie zaoczne wtedy, gdy ma ono rozszerzać myślowe horyzonty! Odpowiedz Link Zgłoś
aneciax Re: A mi się podoba na zaocznych!! 25.01.05, 16:50 Studia zaoczne - studia w szkole wyższej, odbywające się w systemie zjazdów, organizowanych z reguły co dwa tygodnie w piątki, soboty i niedziele. Dyplom ukończenia studiów zaocznych ma taką samą rangę jak dyplom studiów dziennych. W uczelniach państwowych studia zaoczne są płatne. Kandydaci nie muszą już być, tak jak kiedyś, osobami pracującymi. Studia zaoczne mogą być magisterskie lub licencjackie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneciax Re: A mi się podoba na zaocznych!! 25.01.05, 16:51 "Dyplom ukończenia studiów zaocznych ma taką samą rangę jak dyplom studiów dziennych" chodiz mi dokladnie o to...czyli...hehe...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio nie takie straszne... :--)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:34 Jestem na zaocznych bo nie dostałam sie na dzienne.Jest fajnie,nauki wcale nie za mało wrecz przeciwnie(wlasnie ucze sie do egz),w tym roku zdaje na dzienne bo wreszcie znalazlam cos co mnie zainteresowalo.Ze zaoczne niegdy nie beda takie jak dzienne-z tym sie zgodze,ale w tym wlasnie ich urok.Nie kazdy musi studiowac dziennie,a zakladam ze nie wszyscy studiują dla papierka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~O ~~~~0 UWAGA !!! Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.ists.pl / *.ists.pl 27.11.04, 17:14 na dziennych też mozna - tak samo jak na zaocznych pękająca gumka nie pyta się w jakim trybie studiujesz Odpowiedz Link Zgłoś
ts2 Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO 19.02.05, 22:59 bo studia są jak seks , więc po co płacić coś co można mieć za darmo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.zyg.brewet.pl 20.02.05, 01:26 tylko koszty bieżącego użytkowania są najczęściej większe niż jednorazowy wydatek z góry. No, koszt studiów oszszywiście;) Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO 20.02.05, 02:22 Heh, ja nie studiuję zaocznie, ale nie wiem skąd się autorowi wątku wzieły takie przemyślenia... :/ nie ma równych i równiejszych. Nie ma podziału na lepsze i gorsze studia na tej płaszczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 10:47 tia lepiej jak was nie stać na dzienne studiowanie to nie studiujcie wcale i idźcie do pracy po maturze brawa dla tej pani Odpowiedz Link Zgłoś
alabamaboy Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO 20.02.05, 13:59 Witam, Studiuje zaocznie kierunek ściśle związany z moja pracą , mam doświadczenie na stanowisku poparte dodatkową wiedzą , osoby które za 2 lata bedą kończyć studia dzienne na tym samym kierunku co ja będą zaczynać pracę od najmniejszego szczebla ( tak się to odbywa ) ponieważ sama wiedza nic nie daje , liczy się głównie praktyka, ja pracując i studiując zdobywam już doświadczenie , po prostu czuję się tak jakbym ich (studentów dziennych) z każdym rokiem wyprzedzała . Aha i proszę nie uogólniać wszystkich studentów zaocznych że są to Ci którzy nie dostali sie na dzienne , ja majac dobre oceny na maturze i wiedzę która na jakis kierunek pozwoliła by mi sie dostać zrezygnowałem z takiej możliwości dlatego że nie chciałem studiować na "jakimś" kierunku ( spora grupa studentów idzie na jakikolwiek kierunek po to żeby studiować w danej szkiole - kretynizm ), po drugie uznałem że mając 19 lat chcę być samodzielny i mieć własny hajs a nie siedzieć na łasce u tatusia i mamusi do 24 albo 25 roku życia. Dodam jeszcze że znajomych ani imprez mi nie brakuje - bo znajmoych i przyjaciół albo się ma albo nie i studiowanie nic do tego nie ma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alabamaboy Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO 20.02.05, 14:01 wyprzedzał a nie "wyprzedzała" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _nin_ Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 15:47 zgadzam się w 100%, jak ktoś ma pracę i chce studiować to wybiera zaoczne bo może jedno z drugim powiązać, ma doświadczenie, jest niezależny finansowo. czasem może i na trochę bym się zamienił na studia dzienne, ale to szybko mija bo właśnie doświadczenie mi daje wielką przewagę nad studentami dziennymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CO PRAWDA TO PRAWD Re: LUDZIE NIE STUDIUJCIE ZAOCZNIE BO IP: *.media4.pl 20.02.05, 20:37 A... Odpowiedz Link Zgłoś