Dodaj do ulubionych

GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;))

13.12.04, 23:06
MOŻE SĄ TU JACYŚ STUDENCI POLITOLOGII?? POLEĆCIE MI JAKIEŚ FAJNE UCZELNIE;))
JEŚLI TAKOWE SĄ;))
Obserwuj wątek
    • Gość: portia Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) IP: *.vline.pl 14.12.04, 00:28
      obawiam sie ze nigdzie....

pozdr (studentka 5 r)
    • jk Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) 14.12.04, 09:21
      wlasnie, wlasnie - ciekawie to pewnie nigdzie...
    • Gość: SAS Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) IP: 150.254.166.* 14.12.04, 12:33
      Jak na politologię, to proponuję UAM w Poznaniu. Skończyłam politologię na tym
      Uniwersytecie i ze studiów jestem zadowolona. Pozdrawiam :)
      • Gość: ? Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) IP: *.chello.pl 14.12.04, 23:53
        Renata Begger też będzie zadowolona ze studiów w Poznaniu.
      • paulinka1986 Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) 15.12.04, 10:18
        w sumie to o tym myślałam...tylko mam pytanie-trudno się jest dostać do
        Poznania i czy podobały Ci się ze względu na to że były ciekawe i jakie
        możliwości pracy masz po ukończeniu ich??
        PS.a są tam jacyś przystojni studenci;)?? z góry dziękuję:)
        • czesiekkk Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) 15.12.04, 10:27
          Spróbuj poszukać na stronach internetowych, zazwyczaj po II lub III roku
          studiów można wybierać specjalizację. Na politologii, z tego co wiem od
          dalszych i bliższych znajomych to: ustrojowa, dziennikarska, partie polityczne,
          europejska i administracyjna.
          • paulinka1986 Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) 15.12.04, 10:44
            dzięki wielkie na pewno skorzystam...tyle że na stronach rzadko podane są
            jakies możliwości przyszłej pracy po danej specjalizacji:P
            • czesiekkk Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) 15.12.04, 11:15
              Ci moi dalsi i bliżsi znajomi pracowali wszędzie, jedni w urzędach, inni
              służbach mundurowych, w portalu internetowym, bibliotece uczelnianej. Na forze
              Studia pisali i tacy którzy pracowali w działach marketingu. Po prostu
              pracowali wszędzie.
              Chyba żadna uczelnia, nawet najlepsza nie da ci gwarancji że dostaniesz pracę
              po jej skończeniu. Na rynku pracy jest zatrzęsienie od ludzi młodych, z
              dyplomami, znających języki. Pracę musisz sobie wychodzić sama. Już na studiach
              musisz zainteresować się np. praktykami wakacyjnymi organizowanymi przez firmy.
              • paulinka1986 Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) 15.12.04, 12:23
                a dużo spośród nich dostało pracę, która była blisko związana ze kierunkiem
                studiów??i czy te studia spełniły ich oczekiwania i założenia??z góry dziękuję:)
    • Gość: SAS Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) IP: 150.254.166.* 15.12.04, 12:26
      Studia na UAM podobały mi się, bo były ciekawie prowadzone i przez fachowców w
      swoich dziedzinach. Jeśli chodzi o egzamin wstępny to jest II częściowy: test
      pisemny z historii XIX i XX w. oraz rozmowa kwalifikacyjna z WOS-u. Jeśli
      chodzi o test jest dość szczegółowy. Do wyboru masz 5 specjalności:
      administracja samorządowa, administracja europejska, marketing polityczny,
      stosunki międzynarodowe i dziennikarstwo. Ja specjalizowałam się w marketingu
      politycznym, a obecnie pracuję w biurze senatorskim.
      • paulinka1986 Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) 15.12.04, 12:41
        ja jestem dzieckiem reformy oświaty więc egzamin z historii mnie nie obejmuje,
        ale za to mam rozmowe kwalifikacyjną z wosu:/dzięki wielkie o to mi
        chodziło...tzn.o kadrę nauczycieli:))
        • Gość: SAS Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) IP: 150.254.166.* 15.12.04, 12:54
          Szczegółowych informacji na temat studiów poszukaj na stonie Uniwersytetu:
          www.amu.edu.pl. Powodzenia! Ja już to mam za sobą ;)))
          • paulinka1986 Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) 15.12.04, 13:20
            dziękuje na pewno się przyda:))
            • borysek2 Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) 12.01.05, 20:33
              Ja w zeszłym roku skończyłem politologię na UJ w Krakowie. Polecam! Jak dla
              mnie studia były bardzo ciekawe ;)
              • Gość: jk Re: GDZIE NA POLITOLOGIĘ??ALE ŻEBY BYŁA CIEKAWA;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 00:11
                UW rzecz jasna:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka