Dodaj do ulubionych

MISH na UW!

16.12.04, 20:14
1. Czy na mISH na UW dla kandydatów na psychologię jako kierunek wiodący są
organizowane jakieś konkursy wewnątrzmishowe? Czy są problemy z wyborem
psychologi jako kierunku wiodącego?

2. Ilu kandydatów na miejsce na MISH było w latach poprzednich?
Obserwuj wątek
    • jnkk Re: MISH na UW! 17.12.04, 22:52
      1. jestem na pierwszym roku MISH, studiuje psychologie i filozofie. Nie ma
      ŻADNYCH wewnętrznych konkursów i ŻADNYCH problemow z psychologia jako
      kierunkiem wiodącym. Kazdy kto chce - dostanie :) (gorzej jest na Prawie albo
      na Stosunkach Miedzynarodowych) Jedyny klopot na psychologii to zapisywanie sie
      na zajęcia nieobowiazkowe (głownie ćwiczenia) - trzeba sie szybko orientować w
      turach rejestracji (na psychologii na kazde zajecia rejestrujesz sie
      komputerowo), a w przypadku gdy jest za duzo chetnych na coś, to pierwszenstwo
      maja studenci psychologii a MISHowcy.. coz.. dostaja albo nie dostaja i nikt
      ich nie żaluje. Jezeli psychologia jest dla Ciebie najwazniejsza to przemysl,
      czy nie wolisz studiowac jej w normalnym trybie. To mniej skomplikowane chyba,
      ja nawet troche żaluje ze nie podjelam takiej decyzji. Choc MISH tez ma swoje
      uroki :)

2. do egzaminow przystapilo coś około 200 osob, do ustnego doszło ok. 90 a
      przyjeli ze 40, plus dodatkowo 60 osob weszlo "za darmo" - z matury
      miedzynarodowej i olimpiad. Ale kto wie co wymysla w tym roku...
      Życze powodzenia :)

Aśka

(gdybyś chciala jeszcze o cos zapytac - pisz na jnkk@go2.pl )
      • tawananna Za co nie lubię komputerów :) 18.12.04, 08:42
        > trzeba sie szybko orientować w
        > turach rejestracji (na psychologii na kazde zajecia rejestrujesz sie
        > komputerowo), a w przypadku gdy jest za duzo chetnych na coś, to
        pierwszenstwo
        > maja studenci psychologii a MISHowcy..

Jej, to brzmi groźnie ;). Czy na jakieś inne kierunki na UW też są takie zapisy
        komputerowe? I czy nie działają już tradycyjne metody - uśmiech, błagalna
        mina;), argumentacja ("nie pasuje mi inna godzina", "bardzo zależy mi na
        Pana/Pani zajęciach"), aktywność na pierwszej godzinie itd.?:) Na szczęście u
        mnie w Poznaniu nie ma zadnych komputerowych cudów - może jesteśmy mniej
        zaawansowani technicznie ;), ale dzięki temu nie trzeba konkurować o miejsce u
        upatrzonego wykładowcy. Inna sprawa, że dla "zwykłych" studentów możliwości
        manewru są zwykle dość małe, tzn. jesteś z góry przydzielony do grupy i masz
        zajęcia z narzuconymi wykładowcami (oczywiście, pomijając fakultety). Choć
        ludzie i tak często się przenoszą, przynajmniej tak jest na polonistyce :).

Ja miałam szczęście zapisać się na polonistyce do dwóch obleganych wykładowców
        jakieś trzy tygodnie po rozpoczęciu roku (i już po zamknięciu listy) - zatem
        wszystko jest możliwe, a komputerom mówimy "nie" ;).

P.S. Różnica między biblioteką skomputeryzowaną a zwykłą? W tej
        skomputerowyzowanej są bardziej sumienni, jeśli chodzi o ściąganie kar od
        biednych studentów ;).
        • mkw98 Re: Za co nie lubię komputerów :) 18.12.04, 10:09
          >Czy na jakieś inne kierunki na UW też są takie zapisy
          > komputerowe?

z tego co wiem to tylko na psychologii. Bo to w ogole antypatyczny wydzial,
          duzy, szary i grozny, polozony w dosc znamiennym historycznie miejscu
          (zastanawiam sie czasem, czy to przypadek, czy celowe dzialanie)
          • akne1 Dziękuję :))) 18.12.04, 12:26
            Psychologia i filozofia? Ideał dla mnie + dziennikarstwo.
          • jnkk psychologia cd 18.12.04, 23:51
            1. Zapisy internetowe sa tylko na Psychologii ( nie liczac
            ogolnouniwersyteckich zapisow na lektoraty i WF) - po prostu jako jedyni sie
            skomputeryzowali. Niby to takie nowoczesne, ale rzeczywiście - nieludzkie
            bardzo. Zalatwianie czegokolwiek na ladne oczy raczej niemożliwe.

2. Jezeli chodzi o "historycznie znamienną" lokalizacje Wydzialu Psychologii,
            to (z tego co mowila jedna pani profesor) zostal on przeniesiony na Stawki (do
            dawnego budynku Gestapo) "za kare" po wydarzeniach Marca '68..
    • tawananna Re: MISH na UW! 15.10.05, 10:45
      Odświeżam, by wątek nie został zarchiwizowany ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka