Gość: idisse Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 14:13 Niderlandystyka na UWr. Uczą często ludzie, których od paru lat ...nie ma prawie na zajęciach, albo nie wiadomo skąd spadli. Zamiast literatury opisywanie obrazów, kooooooszmar, bleeee. Tylko na niektórych zajęciach można się nauczyć czegoś konkretnego, czy rozszerzyć zasób słownictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: 213.17.181.* 09.04.05, 14:12 A co sądzicie o Akademii Podlaskiej, a konkretnie o jej Wydziale zarządzania? jak bowiem może wojskowy prokurator stanu wojennego, może nauczać prawa. Niestety tak w Siedlcach jest i nikt nie chce zmienić istniejącego stanu rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 09.04.05, 19:05 Ja jestem na Wydziale Nauk Ścisłych a konkretnie na Informatyce, powiem wam szczerze, ch.. nie kierunek, trzeba samemu napie..c wszystko, na ćw. tylko proste książkowe przykładziki, które kazdy może sam rozwiązać a pożniej martw się sam, niektórzy uczą tego o czym ch.. wiedzą, i tak to jest, jeśli chcesz być chory psychicznie zacznij studiować informatykę na Akademii Podlaskiej, wszystko będziesz musiał sam robić, nikt Ci nie pomoże, a później pójdziesz do roboty i Ci dadzą 1000 zł kur.. bo chu.owa uczelnia, 1000 zł to idź na budowę jako pomocnik murarza tam tyle wyciągają. Dyrektor naszego instytutu bębni że poziom będziemy zwiększać, ciekawe kur.a czego, powinni zwiększyć poziom ale oleju w swoich zakutych bezmyślnych łbach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoodent Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 09.04.05, 19:11 Ja uważam podobnie, iż po informie na ap dobrej roboty nie będzie. Można się jedynie nauczyć trochę baz danych i sztucznej inteligencji. Muszą koniecznie zmienić program nauczania, bo jest przestarzały. Zamiast remontować budynki trzeba remont kadry zrobić i ruskich wywalić. Można być dobrym tylko trzeba w domu całymi dniami siedzieć nad ksiązkami i przy kompie - jednak nie ma co liczyć na pomoc naszej kadry.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ILS oczywiście IP: 193.0.117.* 23.04.05, 20:18 dla niewtajemniczonych - wiodące motto studentów lingwistyki stosowanej na UW brzmi:ILS KILLS & GIVES ILL SKILLS Odpowiedz Link Zgłoś
monika.ru Re: ILS oczywiście 02.06.05, 18:39 !zgadzam sie w pelni!!!wlasnie zaczynalam sie dziwic dlaczego nikt nie wspomina o morderczym ilsie...ja jestem na ros-ang i musze przyznac, ze jestem wykonczona zarowno nerwowo jak i fizycznie(nieprzespane noce, hektolitry kawy, wrzody zoladka itd. itp.)a Ty Olu, jakie jezyki meczysz?jak sesja?ja zmieniam kierunek...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drdr Re: ILS oczywiście IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.05, 17:06 ej no bez jaj ja sie modle by sie tam dostac:/naprawde jest az tak zle mozecie rozwinac swoja wypowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 22:19 ...patrze szukam a tu nic o politechnice gdanskiej...niesamowite...:) ech...chyba ze cos mnie ominelo...pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PG zaoczne Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.eti.pg.gda.pl 24.04.05, 10:03 3200zł miesiecznie i nikt nic niewie ale zato sa zjazdy raz w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Czarna lista studiow wpisujcie - PG zaoczne??? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.04.05, 11:06 Ja chciałbym iść na zaoczne mgr. uzup. na PG - informatyka - czy warto ?? Bo plan nauczania jest całkiem niezły... Odpowiedz Link Zgłoś
yayoi japonistyka UJ 24.04.05, 10:28 Przestrzegam wszystkich, ktorzy sie tam wybieraja. Wszystko ladnie wyglada tylko na papierze, a w rzeczywistosci kadry brak. Profesorowie, ktorzy moze i maja dobre checi, ale czesc roku akademickiego spedzaja w Japonii, albo przyjezdzaja do Krakowa tylko raz na dwa tygodnie, w dodatku sa tak zmeczeni, ze nawet nie czytaja oddawanych im prac. W dodatku jeden profesor (kraza plotki) ma zrezygnowac ze wzgledu na wiek, jeden doktor (kolejne plotki) najpierw jedzie do Japonii a potem na pol roku do Londynu, jest tez i pani, ktora po prostu pobiera pensje, ale zajec nie prowadzi. Dlugo by mozna wymieniac, kto nie doswiadczyl, ten nie uwierzy. Nawetja sama jeszcze w zeszlym roku bylam sklonna bronic tej japonistyki, ale nie ma to najmniejszego sensu. Oczywiscie japonskiego mozna sie tu nauczyc, ale tylko japonskiego, nic wiecej. Ale i z tym moze byc roznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:18 Najgorsza uczelnia - Akademia Bydgoska! I do tego teraz będzie uniwersytetem... (?)! Hahahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
tcco Re: Czarna lista studiow wpisujcie 27.06.05, 21:38 najgorsza bo pewnie cie wylali albo studiujesz wychowanie techniczne, dla tych ktorzy NIE CHCA sie uczyc kazda uczelnia bedzie najgorsza,powtarzam po raz kolejny- AB byla ciezka praca, nerwy,pot i łzy ale sa tego rezultaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milana26 Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: 80.54.51.* 18.01.06, 15:16 Ja skończyłam historię na Akademii Bydgoskiej i wcale nie było łatwo no ale oczerniać może ten kto wcale tej uczelni nie zna.Np osoba wyżej...a TY coś tam studiowałeś czy tylko w odwiedzinach byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informacja Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.04.05, 19:42 psychologia stosowana na uj ma kadre, która może wykladać......... węgiel lopatą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoniszpak Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.bloknet.org / *.org 25.04.05, 19:45 ATR Bydgoszcz totalna porazka, dno, dno, dno - nie dajcie sie wpuscic w maliny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mivchal Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.brda.net 24.06.05, 10:25 Wydziały ścisłe na akademii bydgoskiej /celowo małymi literami ;) / to absolutne DNO. Chodząc do drugiej klasy liceum dawałem korepetycje z fizyki studentom 2 roku fizyki tejże właśnie uczelni. Ciągle pamiętam jak jeden wmawiał mi, że siłę podaje się w kilogramach a nie w newtonach :D Koledzy, którzy skończyli technikum mechaniczne i dostali się na "Edukację techniczną" górowali wiedzą nad swoimi (pseudo) profesorami. DNO DNO DNO. FUUUUUJ. Wyplujcie sobie "wydział matematyki, techniki i nauk przyrodniczych" z głowy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daras Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 19:02 Na jakiej podstawie twierdzisz ze ATR to dno? Jaki konkretnie kierunek wedłóg Ciebie jest dnem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Uni.warmińsko-mazurski prawo, administracja IP: *.kolman.olsztyn.net.pl 26.04.05, 03:14 Szczególnie prawo, które ma dopiero kilka lat, kadry profesorskiej brak, nawet magistrów można szukać ze świeczka w dłoni, same przygłupy. A egzamin można zdać zakładając krótką spódniczke. Mozna powiedzięc,że tu jest system eksternistyczny, bo na zajeciach grasz w kółko i krzyżyk, a wszystko o prawie czytasz w domu jak chcesz, a jak nie, to i tak zdasz, bo chcą mieć jak najwięcej studentów, aby komisja rekrydacyjna nie zamknęła wydziału. Każdy z wykładowców, tylko patrzy jaki by tu powód wymyślić żeby nie było zajęc, ani nie spotykac się ze studentami. Wszyscy ukrywają się przed nami w swoich gabinetac. TOTALNIE ODRADZAM !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aisza Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:05 widze, ze ostatnio nic sie nie działo, wiec pisze, zeby ten watek przywrocic do zycia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:42 WSHE w Łodzi, tomy mozna by pisać! Koszmarny przybytek (nie)wiedzy. I z wielkimi pretensjami Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: Czarna lista studiow wpisujcie 11.05.05, 15:10 Zresztą jak większość pedagogik w Polsce. Ci ludzie nic nie robią i się tylko obrażają. Odpowiedz Link Zgłoś
pionekboss Re: Czarna lista studiow wpisujcie 12.05.05, 18:25 a co uważacie na temat informatyki na którejś z poniższych uczelni: Politechnika Śląska Politechnika Opolska Politechnika Częstochowska Uniwersytet Śląski (wydział mat-fiz-chem lub nauki o materiałach i informatyki) ????????????????????????? ????????????????????????? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaiko Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.bydgoska.krakow.pl 12.05.05, 18:37 pś słyszałem, że nie najgorsze o po w ogóle nie słyszałem pcz - w większości obijanie się o uś też nie słyszałem (u mnie(UJ) w instytucie prowadzi ćwiczenia z WDM jeden koleś z UŚ i raczej niepochlebne opinie o nim krążą tzn słabo uczy, mało wymaga na ćwiczeniach a egzamin jest cholernie ciężki) według mnie z tych czterech najlepiej walić na pś Odpowiedz Link Zgłoś
stallorder Re: Czarna lista studiow wpisujcie 27.05.05, 01:20 Jeżeli chodzi o informatykę na PŚ (Wydział Automatyki, Elektroniki i Informatyki) to jak jesteś geniuszem i lubisz dużo robić, to studia są dla Ciebie. To wieża magów - w tym nie ma przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik111 Akademia Polonijna w Czestochowie !!! 12.05.05, 22:13 Chcialem Was wszystkich ostrzec przed pewna szkołą wyższą. Mianowicie chodzi mi tutaj o Akademie Polonijna w Częstochowie, szkole ks. Rektora Andrzeja Krymskiego który miał zaszczyt być bohaterem licznych artykolow w prasie gdzie ze szczegółami opisywano jego liczne malwersacje i oszustwa. Jakby było mało w jednym z numerow tygodnika „Przegląd” autor dogłębnie opisuje stosunki panujące na AP, gdzie nagminna praktyka staje się zatrudnianie ludzi pozbawianych jakichkolwiek kompetencji merytorycznych do nauczania na szczeblu wyższym. Ten sam autor przytacza nagminne przypadki kiedy uczelnia pozwala aby jej studenci pisali prace licencjackie pod okiem wykładowców w randze magistrów, co jest w świetle prawa przestępstwem. Na stronach jak i na murach uczelni widnieje ogromne hasło: Tylko AP w Częstochowie daje prace w UE”. Preludium ku temu ma być rozbudowany system stypendialny. Sam miałem zaszczyt w jednym uczestniczyć. Po wspaniałym półrocznym pobycie w Niemczech niestety mosialem wrócić z powrotem. Okazało się ze na kilka dni przed zakończeniem roku Pani dziekan przez swoja asystentkę oznajmiła nam (uczestnikom stypendium) ze nie mamy zaliczonego semestru. Co ciekawe, musieliśmy osiągnąć co najmniej 30 ESTS (European Credit Transfer System) w większości nas udało się nam zgromadzić blisko 40. Mimo tego ze rok na uczelni kosztuje blisko 8 tys. złotych na moja prośbę o wcześniejsze zdawanie sesji (by moc wyjechać i zarobić) asystentka Pani dziekan stwierdziła „jak się pan decydował na ta szkole to chyba pana na nia stać… Nic dodać nic ująć… Ludzie stay away from this place !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.chello.pl 27.05.05, 01:34 wydział ekonomii na uniwerku w szczecinie opinia mojego kolegi: "jedyne co tam jest trudne to dojechać" hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.iapt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 11:49 A co powiecie o pedagogice na AP w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
agataku Re: Czarna lista studiow wpisujcie 27.05.05, 12:33 słyszałam, że dobra, druga w kraju jesli chodzi o rankingi, w miarę łatwo się dostać:>, ale był tu kiedyś wątek studentów AP na temat sesji, wklejam link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=20084915&a=21322187 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.iapt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 13:30 dziękuję za informacje i link. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Stosowana psychologia, uj... IP: *.multibiblioteka.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 18:42 ...moje byłe, niestety... strasznie żałuje, zero praktyk, zero przyszłości, może się coś zmieniło, ja mam magisterium teraz i lepiej nie mówić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:20 Prawo na UNIWERYTECIE RZESZOWSKIM-Porażka!!! małe wymaganie ,brak dobrej kadry,ogólnie lipa.Najgorszy uniwerek w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsd Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.telsten.com / *.telsten.com 14.06.05, 14:34 informatyka,matematyka na Umk poziom za niski z informatyki za wysoki z maty i fizy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxx Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 14:40 administracja na Politechnice Radomskiej - porażka!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narcyz Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:43 Wydział chemii na UG - czyli kierunek ochrona środowiska i chemia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuuka Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 12.08.05, 20:21 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 22:36 a co, narcyz, odpadłeś z chemii czy wyrzucili Cię z matematyki na ochronie środowiska na UG? Nie przesadzaj, laboratoria są,odczynniki są, kadra jest(oprócz paru niedouczonych magisterków- to wyjątki-jest wielu naprawdę dobrych profesorów). Inna sprawa, że traktują studenta jak coś niewiele lepszego od paprocha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajtku..mispokój Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 00:23 Ochrona środowiska na UKSW- porażka!! Stosunki międzynarodowe w Olsztynie- zupełny padół! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 12:32 A moze ktos cos wie na temat Pomorskiej Akademii Pedagogicznej w Słupsku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 13:09 Ja uwazam ze najgorsza uczelnia jest WSP czyli Wyzsza Szkola Promocji w Warszawie. Glownym celem tej szkoly jest wyciagniecie od studentow jak najwiekszej ilosci pieniedzy!! wykladowcy nieobchodza sie nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N. Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 12:58 Wyzsza Szkola Humanistyczna Wroclaw- Filologia germanska,zaocznie.Boze szkoda slow.Gdy zaczynalam bylam w takiej sytuacji zyciowej ,ze musialam duzo pracowac,chcialam isc na germ.a jak wiecie wszedzie panstw. dzienna albo wieczorowa-w praktyce dzienna za duze pieniadze.Szkoda czasu na komentowanie tej szkoly.Jesli ktos chce zerowy poziom w zamian za kupe kasy,dno organizacyjne Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucios Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: 80.51.249.* 22.08.05, 13:04 prawo Uniwerek Rzeszowski .... co to w ogole ma byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terek Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: 194.146.128.* 27.08.05, 00:20 up up A co powiecie o UwB? Szczególnie interesuje mnie prawo i socjologia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: 213.25.217.* 27.08.05, 06:48 Informatyka - Poliechnika Krakowska Laborki, cwiczenia z magistrami, brak kadry, kolega teraz sobie pluje w brode bo stracil 4 lata (zostal mu rok) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 19:08 Reasumując czy są jakieś kierunki normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:14 wychodzi na to ,że nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś