akne1 10.03.05, 20:01 Poszukuję studentów prawa UJ! Mam także dwa pytania: - jak wyglądały egzaminy w latrach ubiegłych - jak będzie wyglądał (jakie przykładowe zagadnienia) egzamin tegoroczny. Z góry wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cloudlet Re: Prawo na UJ! 26.03.05, 15:59 witam :) wprawdzie jestem na 1 roku ale cos nie cos moge Ci powiedziec.... W ubieglych latach tzn rok i dwa lata temu byly testy oparte na historii, wosie, i "logicznym mysleniu" - tzn.trudne słownictwo,kazusy,fragmenty tekstow do ktorych byly pytania ...... wczesniej w przeszlosci poczawszy od 3 lat do tylu byla tylko historia i Wos i pytania byly bardzo szczegółowe .... co bedzie w tym roku? dokladnie nie wiadomo.....historia i wos odpada - co jest dla mnie bardzo dziwne :/, ale zapewne wiedza ze swiata polityki sie przyda... no i nasz cwiczeniowiec od logiki wspominal ze bedzie ukladac jakies pytania wiec radze przejzec skrypt do logiki grabowskiego - zwlaszcza sylogizmy, no i WOS pod redakcja Wosia sie przyda , a szczegolnie rozdzial napisany przez prof.Stelmacha-wstep do prawoznastwa.....a no i mozesz oczywiscie tak w wolnej chwili studiowac slownik wyrazow obcych...... pozdrawiam:) i szczescia na egzaminie zycze Odpowiedz Link Zgłoś
reward Re: Prawo na UJ! 22.05.05, 20:53 Te testy nie są z wiedzy historycznej tylko takie jak będą obowiązywać teraz w roku 2005 tzn. badają umiejętność logicznego myślenia, rozumienia i interpretacji tekstu a opracowane są na bazie krótkich prostych przepisów prawnych i sprawdzają umiejętność wyciągania prawidłowych wniosków z określonych przesłanek. Ja mam róznego rodzaju testy,- mam serie 400pytan w jednym zestawie i potem testy : 1.Test 100 pytań: przepisy prawne, wiedza ogólna z dużą ilością pojęć z zakresu prawoznawstwa, logiki dla prawników, 2.Test 100 pytań: j.w. 3.Test 150 pytań: j.w. 4.Test 100 pytań: j.w 5.Test 130 pytań: j.w. + teksty źródłowe /bez rozwiązań/ 6.Test z wielokrotnego wyboru sprawdzający rozumienie tekstu ustawy oparty na przepisach Prawa Rodzinnego 24 strony, 7.Test z wielokrotnego wyboru sprawdzający rozumienie tekstu ustawy oparty na przepisach prawa cywilnego procesowego oraz obejmujący problematykę systemów politycznych i ustrojową; 170 pytań, 33 strony, 8.Test z wielokrotnego wyboru sprawdzający rozumienie tekstu ustawy oparty na przepisach prawa cywilnego materialnego oraz obejmujący pytania z zakresu logiki dla prawników, 39 pytań, 22 strony, 9.Test z wielokrotnego wyboru sprawdzający rozumienie tekstu ustawy oparty na przepisach kodeksu postępowania karnego, kodeksu cywilnego i Konstytucji RP, 20 pytań, 23 strony, 10.Test z wielokrotnego wyboru sprawdzający rozumienie tekstu ustawy oparty na przepisach prawa cywilnego materialnego oraz obejmujący zagadnienia z zakresu wiedzy ogólnej, 18 stron, 11.Test myślenia logicznego, 30 pytań, 7 stron, 12.Test - Elementy prawoznawstwa, zawierający głownie aparat pojęciowy z tej dziedziny; 60 pytań, 18 stron /zawiera odpowiedzi do 54 pytań/ 13.Test - Elementy prawoznawstwa, zawierający głownie aparat pojęciowy z tej dziedziny; 60 pytań, 18 stron /test sformatowano i liczy obecnie mniej stron/ 14.Test - Elementy prawoznawstwa, zawierający głownie aparat pojęciowy z tej dziedziny; 44 pytań, 8 stron, 15.Test - Elementy prawoznawstwa, zawierający głownie aparat pojęciowy z tej dziedziny; 60 pytań, 15 stron, 16.Test - Elementy prawoznawstwa, zawierający głownie aparat pojęciowy z tej dziedziny; 28 pytań testowych z jednokrotnego wyboru, 38 pytań prawda-fałsz, 47 pytań z odpowiedziami dot. problematyki prawoznawstwa, 17.Test - Elementy logiki i prawoznawstwa, 80 pytań /odpowiedzi do 68 pytań/, 23 strony, 18.Test - Elementy logiki i prawoznawstwa, 60 pytań, 19 stron, 19.Test z wiedzy ogólnej, 10 pytań, 2 strony, 20.Test z prawa konstytucyjnego i wiedzy ogólnej 57 pytań, 8 stron /bez odpowiedzi/. Testy sprzedam, po uzgodnieniu e-mail: przemo.wp@neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś