Dodaj do ulubionych

Limanowianie...

21.12.03, 02:36

Obserwuj wątek
    • javac2 Re: Limanowianie... 21.12.03, 10:09
      ciekawy pomysł jednak muszę się nad nim zastanowić.
      czy te regiony były by utworzone na wzor landów niemieckich? czy może na wzór
      hrabstw brytyjskiech? jaka forma włądzy samorządowej by tam występowała. I
      kolejne pytanie czy powstanie następnej jednostki adm państwowej/samorządowej
      nie spowoduje wzrost biurokratów. piszesz, że obecne województwa stały by się
      powiatami Oki, ale nadal będą miasta gminy czyli to niewiele zmienia moim
      zdaniem kolejne urzędasy będa sobie grzały stołki kolejne pieniądze z budrzetu
      pojda na ich utrzymanie. ja również moge się mylić - przekonaj mnie do tego
      PS pochwalam taką inicjatywę wreszcie coś ciekawego pokazało sie na tym FORUM -
      BRAWO
      • gregry Re: Limanowianie... 21.12.03, 20:08
        > ciekawy pomysł jednak muszę się nad nim zastanowić.
        > czy te regiony były by utworzone na wzor landów niemieckich? czy może na wzór
        > hrabstw brytyjskiech? jaka forma włądzy samorządowej by tam występowała. I

może się okazać, że odpowiedzi na te pytania można zlaleźć tutaj:
        gregry.w.interia.pl/auto.htm

> kolejne pytanie czy powstanie następnej jednostki adm państwowej/samorządowej
        > nie spowoduje wzrost biurokratów.

Nie powinna się zwiększyć ich liczba, zaś powinni stać się bardziej kompetentni
        i władni. potrzebni i użyteczni itd...

> piszesz, że obecne województwa stały by się
        > powiatami

Nie całkiem. Obecne województwa by zniknęły. I możn by przywrócićpodział np. na
        powiaty, które wielkością odpowiadałyby dawnym 49 województwom (podział ten
        mógłby oczywiście uwzględnić dzisiejszą sytuację. Może niektóre były za duże
        inne za małe - w końcu tamtego podziału dokonali złośliwi komuniści (ale
        jakkolwiek przyjął się on - i dziś wiele miast czuje się pozbawionych władzy...)

> Oki, ale nadal będą miasta gminy czyli to niewiele zmienia moim
        > zdaniem kolejne urzędasy będa sobie grzały stołki kolejne pieniądze z
        budrzetu
        > pojda na ich utrzymanie. ja również moge się mylić - przekonaj mnie do tego
        > PS pochwalam taką inicjatywę wreszcie coś ciekawego pokazało sie na tym
        FORUM -
        >

Ja nie będę Cię może przekonywał - tylko pisał o moich przemyśleniach. Nie
        zawsze one muszą być słuszne (może akurat słuchając wypowiedzi rozmówcy, olśni
        mnie i dojdę do diametralnie innych wniosków niż te obecne...)

Pozdrawiam
    • lesteer specjalność... 21.12.03, 22:14
      ..reformy w Polsce mają już sporą tradycję...Wszyscy rzygają reformami - a
      najbardziej idiotyczne sa reformy administracyjne...blebeble. pipipip za pomocą
      młotka....taaa mniej urzedników s...w banie - kompetetni bardziej urzędnicy
      hahaha..towarzyszu miły!!! Co ma piernik (czyli reforma administarcyjna) do
      kompetencji urzedników???
      Historyczna Malopolska?? A co to kuchnia jest??? A moze historyczna Galicja??
      Mi sie bardziej podoba historyczny kraj Wiślan!!!
      • yhwh Re: specjalność... 26.12.03, 15:25
        lesteer napisał:

> ..reformy w Polsce mają już sporą tradycję...Wszyscy rzygają reformami

Ty może rzygasz reformami (co to takiego??? mocne???)
        Ja najczęściej rzygam nieprzetrawionym jedzeniem zmieszanym z alkoholem
        • yhwh Nowa świecka tradycja 26.12.03, 15:27
          yhwh napisał:

> lesteer napisał:
          >
          > > ..reformy w Polsce mają już sporą tradycję...Wszyscy rzygają reformami

Poza tym podoba mi się taka tradycja - wszyscy rzygają . czy to rzyga się na
          jakiś sygnał??? czy może o jakiejś określonej porze każdego dnia???
          Napisz coś więcej o tej nowej tradycji.
          • lesteer Re: Nowa świecka tradycja 27.12.03, 16:49
            Sygnał to będzie w Sylwesterową noc, hehe
            ...Ale ciekawa koncepcja taaak...polskie reformy jako rzygowiny rządzących -
            nie do końca przetrawione pomysły, odbijające się niezadowolenie społeczne, a
            następnie reforma - wymiotna...
            :))
    • javac2 Re: Limanowianie... 26.12.03, 16:56
      Ej Lester i Yhwh odwalcie się chociaż z tego tematu do każdego dokładacie
      jakieś 2 gr.,które niewiele wnoszą. naprawdę nie mam nic do was ale jaja róbcie
      sobie gdzie indziej. naprawdę podoba mi się to, że wreszcie ktoś zapodał
      ciekawy temat - chociaż narazie bym się pod tą reformą nie podpisał. jak
      chcecie z kimś polemizoewać na jakiś konkretny temat to go wymyślcie. wasze
      tematy można obejrzeć co najwyżej raz. zreszta łatwo to sprawdzić w
      statystykach kilka co najwyżej kilanaście wejsc i koniec.
      • lesteer Re: Limanowianie... 27.12.03, 16:40
        Temat b. ciekawy - spam na wszystkich niemal forach...hahaha

My ju z takie są, lubim swoje 2 gr. wrzucić wszędzie!!!
        Jesteśmy jak złe szelągi zawsze wracamy..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka