javac2 Re: Limanowianie... 21.12.03, 10:09 ciekawy pomysł jednak muszę się nad nim zastanowić. czy te regiony były by utworzone na wzor landów niemieckich? czy może na wzór hrabstw brytyjskiech? jaka forma włądzy samorządowej by tam występowała. I kolejne pytanie czy powstanie następnej jednostki adm państwowej/samorządowej nie spowoduje wzrost biurokratów. piszesz, że obecne województwa stały by się powiatami Oki, ale nadal będą miasta gminy czyli to niewiele zmienia moim zdaniem kolejne urzędasy będa sobie grzały stołki kolejne pieniądze z budrzetu pojda na ich utrzymanie. ja również moge się mylić - przekonaj mnie do tego PS pochwalam taką inicjatywę wreszcie coś ciekawego pokazało sie na tym FORUM - BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: Limanowianie... 21.12.03, 20:08 > ciekawy pomysł jednak muszę się nad nim zastanowić. > czy te regiony były by utworzone na wzor landów niemieckich? czy może na wzór > hrabstw brytyjskiech? jaka forma włądzy samorządowej by tam występowała. I może się okazać, że odpowiedzi na te pytania można zlaleźć tutaj: gregry.w.interia.pl/auto.htm > kolejne pytanie czy powstanie następnej jednostki adm państwowej/samorządowej > nie spowoduje wzrost biurokratów. Nie powinna się zwiększyć ich liczba, zaś powinni stać się bardziej kompetentni i władni. potrzebni i użyteczni itd... > piszesz, że obecne województwa stały by się > powiatami Nie całkiem. Obecne województwa by zniknęły. I możn by przywrócićpodział np. na powiaty, które wielkością odpowiadałyby dawnym 49 województwom (podział ten mógłby oczywiście uwzględnić dzisiejszą sytuację. Może niektóre były za duże inne za małe - w końcu tamtego podziału dokonali złośliwi komuniści (ale jakkolwiek przyjął się on - i dziś wiele miast czuje się pozbawionych władzy...) > Oki, ale nadal będą miasta gminy czyli to niewiele zmienia moim > zdaniem kolejne urzędasy będa sobie grzały stołki kolejne pieniądze z budrzetu > pojda na ich utrzymanie. ja również moge się mylić - przekonaj mnie do tego > PS pochwalam taką inicjatywę wreszcie coś ciekawego pokazało sie na tym FORUM - > Ja nie będę Cię może przekonywał - tylko pisał o moich przemyśleniach. Nie zawsze one muszą być słuszne (może akurat słuchając wypowiedzi rozmówcy, olśni mnie i dojdę do diametralnie innych wniosków niż te obecne...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lesteer specjalność... 21.12.03, 22:14 ..reformy w Polsce mają już sporą tradycję...Wszyscy rzygają reformami - a najbardziej idiotyczne sa reformy administracyjne...blebeble. pipipip za pomocą młotka....taaa mniej urzedników s...w banie - kompetetni bardziej urzędnicy hahaha..towarzyszu miły!!! Co ma piernik (czyli reforma administarcyjna) do kompetencji urzedników??? Historyczna Malopolska?? A co to kuchnia jest??? A moze historyczna Galicja?? Mi sie bardziej podoba historyczny kraj Wiślan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh Re: specjalność... 26.12.03, 15:25 lesteer napisał: > ..reformy w Polsce mają już sporą tradycję...Wszyscy rzygają reformami Ty może rzygasz reformami (co to takiego??? mocne???) Ja najczęściej rzygam nieprzetrawionym jedzeniem zmieszanym z alkoholem Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh Nowa świecka tradycja 26.12.03, 15:27 yhwh napisał: > lesteer napisał: > > > ..reformy w Polsce mają już sporą tradycję...Wszyscy rzygają reformami Poza tym podoba mi się taka tradycja - wszyscy rzygają . czy to rzyga się na jakiś sygnał??? czy może o jakiejś określonej porze każdego dnia??? Napisz coś więcej o tej nowej tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
lesteer Re: Nowa świecka tradycja 27.12.03, 16:49 Sygnał to będzie w Sylwesterową noc, hehe ...Ale ciekawa koncepcja taaak...polskie reformy jako rzygowiny rządzących - nie do końca przetrawione pomysły, odbijające się niezadowolenie społeczne, a następnie reforma - wymiotna... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
javac2 Re: Limanowianie... 26.12.03, 16:56 Ej Lester i Yhwh odwalcie się chociaż z tego tematu do każdego dokładacie jakieś 2 gr.,które niewiele wnoszą. naprawdę nie mam nic do was ale jaja róbcie sobie gdzie indziej. naprawdę podoba mi się to, że wreszcie ktoś zapodał ciekawy temat - chociaż narazie bym się pod tą reformą nie podpisał. jak chcecie z kimś polemizoewać na jakiś konkretny temat to go wymyślcie. wasze tematy można obejrzeć co najwyżej raz. zreszta łatwo to sprawdzić w statystykach kilka co najwyżej kilanaście wejsc i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
lesteer Re: Limanowianie... 27.12.03, 16:40 Temat b. ciekawy - spam na wszystkich niemal forach...hahaha My ju z takie są, lubim swoje 2 gr. wrzucić wszędzie!!! Jesteśmy jak złe szelągi zawsze wracamy.. Odpowiedz Link Zgłoś