Dodaj do ulubionych

SWPS w sopocie...

IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 24.03.05, 15:10
co o niej sądzicie?
mam zamiar sie tam wybrac, dlatego mnie interesuje wszystko co z nia zwiazane.
czy uczniowie z fili nie sa gorzej spostrzegani np. przy wymianie na
zagraniczne studia przez władze??
Obserwuj wątek
    • Gość: karina Re: SWPS w sopocie... IP: *.gdynia.mm.pl 24.03.05, 16:15
      Bardzo słaba uczelnia, szczególnie poziom studentów niski. Studiowałam tam
      przez rok, po roku dostałam się na UG i od razu rzuciałam SWPS w Sopocie.
      Naprawdę, tamtejsi studenci są bardzo słabi (tzw. bananowa młodzież).
      Wykładowcy trochę lepsi, na pewno będę wpadać na wykłady prof. Wojciszke.

Pozdrawiam!
      • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 25.03.05, 11:16
        czyli poziom wykladow jest wysoki?? ale dal tych uczniow pewnie za wysoki w
        takim razie :D
        a wie kto moze ile jest tam wolnych miejsc??? i ile jest przecietnie osob na 1
        miejsce??
        • Gość: Karina Re: SWPS w sopocie... IP: *.gdynia.mm.pl 25.03.05, 11:30
          Dostaje sie każdy kto ma kase. Poziom wykładów dobry, taki jak na UG. Ale
          naprawdę na UG o wiele trudniej zaliczać egzaminy.
          • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 26.03.05, 12:50
            ale na UG trudno sie dostac bo trzeba zdawac 4 przedmioty w sumie, juz nie ma
            egzaminow wstepnych...
    • Gość: joko Re: SWPS w sopocie... IP: *.idea.pl 28.03.05, 13:50
      jestem na 1 roku SWPS w Sopocie. Jestem bardzo zadowolona i tym czego sie ucze
      i generalnie. Fakt faktem 'bananowa mlodziez' istenieje, trudno tego nie
      zauwazyc. ale 'normalni' z ktorymi nie gada sie tylko ich samochodach tez sa.
      Powaznie? ja bym nie przeniosla sie na UG (dostalam sie sle wybralam swps, moze
      dlatego ze rodzice sa w stanie dac mi ten hajs) .
      I Sopot kocham. ;) mimo iz z 3miasta nie jestem.
      • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 28.03.05, 15:33
        a trudno sie tam dostac?? wiesz moze na czym polega ta rozmowa kwalifikacyjna??
        • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 10.04.05, 23:45
          dobra bylem wczoraj na dniu otwartym i juz mneijwiecej wiem.
          tylko nie wiedzialem ze siedziba szkoly jest w jakims liceum, to troche
          dennie...
          • Gość: Asia Re: SWPS w sopocie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:28
            Hi. Ja też byłam na drzwiach otwartych na SWPS i zdaje się że tego samego
            dnia. :) Tylko spodziewałam się, że troszke więcej osób będzie.. no i
            faktycznie kiepsko, że nie mają swojego budynku. Więc decydujesz się na tą
            uczelnie?
            • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 15.04.05, 00:24
              nom, malo bylo osob, ale co rusz ktos wchodzil. a absencje dziekan tlumaczyl
              papieżem - w co watpie by bylo powodem.
              chce skaczyc psychologie, a na UG sie nie dostane bo tylko 3 przedmioty zdaje.
              jesli sie nie dostane na socjologie lub filozofie na UG to pojde na SWPS, a
              jesli dostane to... za rok tam pojde :D.
              zreszta cos tam obiecywali ze beda mieli wlasna siedzibe.

a gdzie wogule siedzialas?? z przedu czy z tylu?? :D

a Ty sie skusisz na te szkole?? :D
              • Gość: Asia Re: SWPS w sopocie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:10
                No coś była mowa o swojej siedzibie, ale czy faktycznie ona będzie.. hmm..
                troche wątpie, przynajmniej narazie. Tak, chyba się decyduje, jestem
                zeszłoroczną maturzystką (z poprzednich studiów zrezygnowałam) i chce juz na
                początku rekrutacji złożyć papiery, więc w maju czeka mnie rozmowa
                kwalifikacyjna. Siedziałam z przodu. :) A Ty? W takim razie życze Ci dostać sie
                na UG i zdać ładnie maturke. Pozdrówki. ;)
                • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 15.04.05, 13:07
                  o wlasnie, wiesz moze skad podanie mozna wziasc(gdzies z netu?)??? ja tez bym
                  chcial miec ta rozmowe kwalifikacyjna w maju(mimo ze teraz zdaje mature), bo
                  pod koniec maja, jade do angli i wroce dopiero we wrzesniu.
          • Gość: Ligia Re: SWPS w sopocie... IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 15.04.05, 09:18
            jeśli chodzi o liceum, to je w zeszłym roku skończyłam i szczerze Ci powiem, z
            enie spotkałam ani razu studenta na korytarzu :-) A liceum swietne było i
            tyle ;-)
            • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 15.04.05, 13:06
              no ale studia to studia, a liceum to liceum- teraz je koncze :D
              • Gość: Asia Re: SWPS w sopocie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 15:47
                O podania się pytałam, będą dostępne w internecie z dniem rozpoczęcia
                rekrutacji (czyli od 18 kwietnia) na stronie swps. Ja sie obawiam troszke tej
                rozmowy, bo nie wiem w końcu czego można się spodziewać. Jeśli masz jakieś
                jeszcze pytania to pytaj, w miarę możliwości (i wiedzy) postaram się udzielić
                Ci odpowiedzi.
              • Gość: Ligia Re: SWPS w sopocie... IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 15.04.05, 19:33
                jak już mówióąm jednak, nie spotyka się liealistów ;-) No, przypomniało mi isę,
                że jak byłąmw 4 kalsie, to czasami się ich spotykało, ale to tylko wtedy, gdy
                lekcje miałam d0 16 (3 fakultety z historii pod rząd na najwyższym piętrze ;-
                )). Poza tym to chyba nie jest takie straszne spotkac człowieka o rok młodszego
                od siebie? ;-)
                • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 15.04.05, 22:26
                  no ale dzienne to nie sa wieczorowe chyba?? to co ci studenci dopiero od 16
                  zaczynaja sie wyklady??
                  • Gość: Ligia Re: SWPS w sopocie... IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 16.04.05, 10:28
                    Wiesz, ja studiuję na UG i np. wykłądy mamy razem z wieczorowymi, bo nie mamy
                    własnej auli wykładowej, także nie powiem Ci jacy studenci to byli. atomiast w
                    ciągu dnia nie spotkałam nigdy żadnych studentów ;-) Zresztą, wydaje mi się, ze
                    oni mają zajęcia nie tylko w naszej szkole ;-)
                    • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 16.04.05, 16:23
                      tak, ale UG to UG to panstwowa uczelnia, ne placisz za nia ponad 6 tys rocznie,
                      a na SWPS tak i wymaga sie cos - jak dzienne to dzienne, nie zaoczne i nie
                      wieczorowe :)
                      • Gość: Ligia Re: SWPS w sopocie... IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 16.04.05, 20:21
                        Chodziło mi tylko o pokazanie podobnej sytuacji- nie mają własnej auli, tak jak
                        UG.
                        • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 16.04.05, 23:07
                          a nie wiem, bo w 3miescie bylem 3 razy w zyciu(ale mimo to strasznie mi sie
                          podoba, w koncu 3 miasta to nie 1dno) bo jestem z Kolobrzegu :P
                          • Gość: Asia kiedy wybiera się specjalizacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 23:20
                            Z tego co zrozumiałam na drzwiach otwartych to specjalizacje wybiera się na
                            trzecim roku, a pierwsze dwa lata są ogólne, a właśnie przeczytałam w gazecie
                            wypowiedz prof. Tomasza Maruszewskiego ze SWPS w Wawie - "Na naszej uczelni
                            studenci psychologii wybierają specjalność już na samym początku".
                            Teraz to ja już nic nie rozumiem, czyżbym to ja źle zrozumiałam z tego co
                            mówili na drzwiach otwartych? Ty to tak samo rozumiałeś?
                            • Gość: Kulo Re: kiedy wybiera się specjalizacje IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 16.04.05, 23:50
                              tez zrozumialem ze na 3 roku(czy na 2?) ale napewno nie na 1szym. mam gg.
                              5983174 - jak chcesz to pogadamy ;)
                              • gocha1111 Re: kiedy wybiera się specjalizacje 17.04.05, 17:07
                                W Warszawie wybiera się jeden z kierunków psychologii - np. społeczna,
                                międzykulturowa, kliniczna. W Sopocie i Wrocławiu przyjęto inne (moim zdaniem
                                sensowniejsze) rozwiązanie. Specjalizację wybiera się po 3 semestrze. Dlaczego
                                jest ono sensowniejsze? Bo kandydaci na psychologię nie bardzo mają pojęcie,
                                czym naprawde psychologia jest, a po 3 semestrach są w stanie dokonać
                                świadomego wyboru.
                                • Gość: Asia Re: kiedy wybiera się specjalizacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 18:00
                                  A no pewnie, że lepsze rozwiązanie bo już myślałam że będę musiała się na coś
                                  zdecydować - a naprawde nie miałabym pojęcia na co - bo moje pojęcie o
                                  psychologii zmożna by ująć, że jest wprost znikome, a już napewno nie takie by
                                  określić jaką dziedziną psychologii chciałabym wiązać swoją przyszłość. A
                                  orientujesz się może ile jest godzin zajęć przewidzianych na studiach
                                  dziennych, a ile na zaocznych? Czy jest to znacząca różnica?? I dzięki za
                                  poleconą książke. :)
                                  • Gość: Gocha Re: kiedy wybiera się specjalizacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.05, 22:36
                                    Nie wiem ile jest dokładnie godzin, ale jesli chodzi o róznice, to jedyna
                                    róznica programowa polega na tym, że na zaocznych nie ma wf, a co do
                                    pozostałych godzin - na zaocznych jest 80% godzin z wszystkiego, co jest na
                                    dziennych.
                                    • Gość: Kulo Re: kiedy wybiera się specjalizacje IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 18.04.05, 01:33
                                      a wiesz moze ile jest godzin na dziennych??
                                      jak sa plany przewaznie ulozone?? cos w stylu od pon. do piatku od 8 do 16??
                                      • Gość: Gocha Re: kiedy wybiera się specjalizacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.05, 07:11
                                        Nie, nie wiem, ja nie jestem z Sopotu, lecz z Wrocławia. Moze ktos ze studentów
                                        Ci odpowie... We Wrocku zajecia sa od rana do popoludnia, ale -z tego co wiem-
                                        Sopot nie ma własnej siedziby, wiec moze byc gorzej...
                                        • Gość: Kulo Re: kiedy wybiera się specjalizacje IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 18.04.05, 12:32
                                          nie wazne ze nie sopot. chodzilo mi ogolnie. dzieki
                          • Gość: Asia Re: SWPS w sopocie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 23:32
                            masz gg?
                            • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 18.04.05, 01:32
                              moge wiedziec dlaczego napisalas ten post nizej moim nickiem???
                              od 16 23:50 nie bylo mnie na necie i nawet w tamtym poscie jest twoj ip
                              • Gość: Asia Re: SWPS w sopocie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 15:04
                                Jeśli chodzi Ci o "nie, nie mam" pod twoim nicem to NIE JA TO PISAŁAM!!!
    • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 12:38
      nie, nie mam
    • Gość: Ona19 Re: SWPS w sopocie... IP: *.witnet.gda.pl / *.witnet.gda.pl 24.04.05, 19:34
      Hm... a ja słyszałam, ze to całkiem dobra szkoła, interesujące wykłady, dobrzy
      wykładowcy, fakt, ze trzeba płacić nie czyni jej gorszej od UG.Oczywiście kazdy
      by chciał tam studiowac, ale jest 25 osób na miejsce, jestem realistką i
      wiem ,ze nie mam szans. Myśle tez o resocjalizacji na UG ale jednak po
      psychologii ma sie wieksze perspektywy...
      • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 02.05.05, 03:02
        na stronie sopockiego swps, napisane jest ze jest nowy budunek. na zdjeciu nie
        wyglada super, ale zawsze to cos oddzielnego :). no i blisko centrum i
        kolejki :D
        • Gość: isi SwPs SuPeR JeSt !!! =D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 00:59
          po zebraniu wielu informacji o swps navet chvili sie nie zastanawialam by
          wlasnie tam sie wybrac. to jest shkola pryvatna co swiadczy o lepszych
          warunkach do nauki(w koncu sie placi=>) jak np indywidualnie dopasowany plan
          zajec czy e-learnig, do tego w przeciwienstwie np do UG tutaj dbaja nie tylko o
          teorie ale takze o odpowiednie doswiadczenie, a co wiecej swps w ogromnym
          stopniu pomaga w znalezieniu pracy, gdyz wspolpracuje z wieloma firmami czy
          osrodkami. nie ukrywam, ze jedna z zalet jest takze mniej stresu zwiazanego z
          rekrutacja=)))
          kto jeshcze sie wybiera?=))
          • Gość: Asia Re: SwPs SuPeR JeSt !!! =D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 12:24
            Ja, ale do Sopotu a Ty??
            • Gość: isi Re: SwPs SuPeR JeSt !!! =D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 06:05
              tez do sopotu!! tak sie pytam bp nie poznalam jeshcze nikogo kto by sie tam
              wybieral, nikt z moich znajomych bynajmniej:> a skad jestes?:)
              • Gość: Asia Re: SwPs SuPeR JeSt !!! =D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:36
                To całkiem sympatycznie jak Sopot. :D Ja jestem z Grudziądza, a Ty? Byłoby
                raźniej kogoś znać... :) Ja już 18 maja mam rozmowe kwalifikacyją, więc to już
                niedługo (a z każdym dniem coraz bardziej się obawiam :D). Ty też wybierasz się
                na rozmowe, czy Twoja średnia tego nie wymaga?? Pozdrawiam!
                • Gość: isi Re: SwPs SuPeR JeSt !!! =D IP: *.gdynia.mm.pl 12.05.05, 19:40
                  ja jestem z gdyni:) 952791 - to moj numer gg, jesli chcesh odezwij sie to
                  pogadamy sobie:)
                  • Gość: Kulo Rozmowy kwal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 15:02
                    czy ktos juz jest po tych rozmowach??? jesli tak to niech napisze jak bylo, o
                    co pytali itp.
                    • Gość: Asia Re: Rozmowy kwal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 22:05
                      Ja jestem! :D
                      • Gość: Kulo Re: Rozmowy kwal. IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 30.05.05, 23:32
                        no ale moze bys cos napisala?? :D
                        • Gość: Kulo Re: Rozmowy kwal. IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 01.06.05, 22:52
                          mozesz cos napisac o tej rozmowie??? o co Cie pytali, itd. itp.
                          z gory dzieki :D
                          • Gość: Asia Re: Rozmowy kwal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:59
                            głównie pytania dlaczego psychologia, jakie predsyspozycje powinien posiadać
                            kandydat na psychologa lub psycholog, a jakich nie powinien, czy widze jakieś
                            te cechu u siebie, co czytałam z lit. psych., na kogo bym zagłowała w wyborach
                            prezyd. i dlaczego, co robiłam wcześniej, jakie mam plany i pytania z
                            kategorii - co ma piernik do wiatraka :)pozdrawiam! Ogólnie miła atmosfera..
                            • Gość: Kulo Re: Rozmowy kwal. IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 08.06.05, 01:04
                              to pewnie sie juz dostalas.
                              t jest troche niesparwiedliwe, bo my nowi maturzysci mozemy miec rozmowe kwal.
                              dopiero jak zdamy wyniki matur, ktore beda 27czerwca, a do tej pory sa
                              wyznaczone na swps 4 czy 5terminow tych rozmow.

mysle ze dla nowych maturzystow bedzie troche inna ta rozmowa. pewnie sie
                              zapytaj prezentacje :D
                              • Gość: Kulo Re: Rozmowy kwal. IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 15.06.05, 03:17
                                ej a ile taka rozmowa trwa??
                                jak napisalas ten zyciorys?? co trzeba w nim zawrzec??
                                • Gość: Asia Re: Rozmowy kwal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 12:51
                                  Rozmowa trwa ok 10 min. No a w życiorysie uwzględniłam zainteresowania,
                                  dlaczego chce studiować psychologie, pisałam też o swoich dalszych planach.
                                • Gość: jestem_sama Re: Rozmowy kwal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 19:39
                                  jestem po rozmowie. trwała jakieś 10 minut. pytano się mnie o moją obecną
                                  pracę, na czym polega, i czy psychologia pomoże mi w pracy. zapytano sie mnie
                                  też , jaką książkę psychologiczną ostatnio czytałam i w czym mi pomogła.
                                  jeszcze, co z życia społecznego w naszym kraju mnie ostatnio poruszyło. ze
                                  wszystkich osób do rozmów kwalifikacyjnych, ja byłam najstarsza. może dla tego
                                  trochę inne pytania
                                  • Gość: minnie Re: Rozmowy kwal. IP: *.gdynia.mm.pl 17.06.05, 15:05
                                    a pytali Cię czy masz na czesne? :)))
    • Gość: pestka Re: SWPS w sopocie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 23:26
      Cześć! Jestem studentką sopockiego SWPS - u i powiem szczerze, że nie
      zamieniłabym tych studiów na żadne inne! Płaci się, ale za coś! Kadra
      udostępnia wiedzę jasno i klarownie, dba o studenta - możemy sobie
      korespondować drogą elektroniczną z psorami. Przedmioty są po coś - dają
      wiedzę, którą od razu przekładasz na praktykę. Początkowo myślałam, że zawiodę
      się i na psychologii i na studiach odpłatnych, ale nie potwierdziły sie moje
      obawy! Po pierwszym roku stwierdzam, że faktycznie mam już pojęcie o
      psychologii i chcę dalej kontynuować naukę w tej szkole! Siedziba od przyszłego
      roku będzie na Wyścigach - też Sopot. Uczelnia ma dopiero 2 lata, więc nie
      wymagajmy cudów i własnego lokum od samego poczatku. Zajęcia na pewno będą
      odbywać się w sensownych godzinach, kiedy się przeniesiemy, a zajęc jest
      niewiele, a szkoda, bo są niezwykle ciekawe! Nie mam żadnych zastrzeżeń do SWPS-
      u w Sopocie, bo TO jest TO! a ludzie jak wszędzie! :)Pozdrawiam i zapraszam w
      nasze mury!
      • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 25.06.05, 01:12
        tzn. jakie sensowne te godziny?? chyba nie ma zajec po 16? w kocu to prywatne,
        placi sie za jakosc :D.

a macie moze tam jakies druzyny sportowe?? szczegolnie pilkarska?? :D
        • Gość: Kulo Re: SWPS w sopocie... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 30.06.05, 14:36
          ja na szczescie zostalem zwolniony z rozmowy kwalifikacyjnej i testu z angola.
          • Gość: poster Re: SWPS w sopocie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 09:45
            moze ktos cos napisac na temat fakultetow i warsztatow komp.??
            glownie chodzi o warsztaty: czy latwo zaliczyc np. poziom C - bo wlasnie ten
            chce wybrac, ale boje sie ze nie zalicze go.
            na czym to wszystko polega.
            dzieki z gory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka