IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 08:26
czy jest ktoś na forum studiujący etnologię? interesuje mnie szczególnie
Uniwersytet Wrocławski. jakie mozliwosci, zajęcia, wykładowcy...
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: etnologia IP: *.e-nterart.pl 04.05.05, 09:43
      Ja nie studuje, ale sie zastanawiam, nad tym lub archeologia...Mysle takze o
      wroclawskim, ale dopiero w wypadku gdybym sie nie dostala.Ale czy po tym sa
      jakies perspektywy pracy. Teraz sie zalamalam czytajac o braku pracy po
      archeologii. AAaaaa!
      • Gość: k. Re: etnologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:12
        przede wszytskim najpierw 5 lat swietnych studiow, z tego, co zdazylam sie
        dowiedziec studenci wyjezdzaja np. na warsztaty gdzies w bialostockie i zbieraja
        podania i legendy regionalne. genialna rzecz.

co do pracy, formalnie na stronach jest napisane, ze wiesz agencje reklamowe,
        biura wycieczkowe, muzea etc. formalnie, poza tym ponoc ciezko.
        • agataku Re: etnologia 09.05.05, 17:27
          > dowiedziec studenci wyjezdzaja np. na warsztaty gdzies w bialostockie i
          zbieraj
          > a
          > podania i legendy regionalne. genialna rzecz.
          >
          Wierz mi, studiowanie etnologii nie opiera się wyłącznie na jedżdżeniu po
          wsiach i robieniu ankiet - tak zwane praktyki terenowe masz raz do roku przez
          dwa tygodnie. Ludzie, mniej naiwności!
          Po drugie: studiowanie etnologii to przede wsystkim studiowanie kultury w
          różnych jej aspektach.
          > przede wszytskim najpierw 5 lat swietnych studiow
          Zgadzam się, ale świetnych dla ludzi o szerokich zainteresowaniach
          humanistycznych, nie tylko dla tych, którzy chcą "coś robić ze zbieraniem
          legend".
          Praca: w zawodzie ciężko:(. Zawsze możesz się przekwalifikować, ale jeśli ktoś
          chce pracować w agencji reklamowej, to czemu akurat an etnologię się wybiera? W
          muzeach parwie nie masz szans na pracę, możesz zostać na uczelni, jak jsteś
          zdolna/y i chcesz to robić.
          Subiektywna oczena: studia świetne, dla pasjonatów, jeśli szukasz nauki
          historycznej "z polotem", ale na pracę jako etnolog się za bardzo nie nastawiaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka