Gość: k. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 08:26 czy jest ktoś na forum studiujący etnologię? interesuje mnie szczególnie Uniwersytet Wrocławski. jakie mozliwosci, zajęcia, wykładowcy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: etnologia IP: *.e-nterart.pl 04.05.05, 09:43 Ja nie studuje, ale sie zastanawiam, nad tym lub archeologia...Mysle takze o wroclawskim, ale dopiero w wypadku gdybym sie nie dostala.Ale czy po tym sa jakies perspektywy pracy. Teraz sie zalamalam czytajac o braku pracy po archeologii. AAaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: etnologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:12 przede wszytskim najpierw 5 lat swietnych studiow, z tego, co zdazylam sie dowiedziec studenci wyjezdzaja np. na warsztaty gdzies w bialostockie i zbieraja podania i legendy regionalne. genialna rzecz. co do pracy, formalnie na stronach jest napisane, ze wiesz agencje reklamowe, biura wycieczkowe, muzea etc. formalnie, poza tym ponoc ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
agataku Re: etnologia 09.05.05, 17:27 > dowiedziec studenci wyjezdzaja np. na warsztaty gdzies w bialostockie i zbieraj > a > podania i legendy regionalne. genialna rzecz. > Wierz mi, studiowanie etnologii nie opiera się wyłącznie na jedżdżeniu po wsiach i robieniu ankiet - tak zwane praktyki terenowe masz raz do roku przez dwa tygodnie. Ludzie, mniej naiwności! Po drugie: studiowanie etnologii to przede wsystkim studiowanie kultury w różnych jej aspektach. > przede wszytskim najpierw 5 lat swietnych studiow Zgadzam się, ale świetnych dla ludzi o szerokich zainteresowaniach humanistycznych, nie tylko dla tych, którzy chcą "coś robić ze zbieraniem legend". Praca: w zawodzie ciężko:(. Zawsze możesz się przekwalifikować, ale jeśli ktoś chce pracować w agencji reklamowej, to czemu akurat an etnologię się wybiera? W muzeach parwie nie masz szans na pracę, możesz zostać na uczelni, jak jsteś zdolna/y i chcesz to robić. Subiektywna oczena: studia świetne, dla pasjonatów, jeśli szukasz nauki historycznej "z polotem", ale na pracę jako etnolog się za bardzo nie nastawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś