Dodaj do ulubionych

Hmmm... Akademia Teatralna?

24.04.05, 15:46
Studiuje ktoś może na jednej z nich (Warszawa, Kraków, Łódź)?? Lub próbował
albo chciał się tam dostać? Ja myślę o akademii w Krakowie, ale w filii we
Wrocławiu. Tylko nie wiem czy mam jakiekolowiek szanse. Proszę o odp
Obserwuj wątek
    • Gość: XYZ Re: Hmmm... Akademia Teatralna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 20:21
      Nie ma tu żadnych talentów aktorskich ;)??
    • tawananna Re: Hmmm... Akademia Teatralna? 25.04.05, 20:31
      > Tylko nie wiem czy mam jakiekolowiek szanse. Proszę o odp

Kasiu, i myślisz, że ktoś Ci powie, czy te szanse masz?

Statystycznie rzecz biorąc, masz dokładnie takie same szanse jak każda z innych
      osób próbujących się dostać na akademię teatralną. Nikt przez Internet nie
      oceni Twoich predyspozycji i talentów :). Nawet, jeśli znajdzie się osoba
      studiująca na akademii teatralnej...

Nie piszesz też, co chcesz studiować. Domyślam się, że aktorstwo - ale z Twojej
      wypowiedzi to nie wynika.

Masz jakieś doświadczenie aktorskie? Teatr amatorski, szkolny? Dobrze
      recytujesz, dobrze śpiewasz? Jesteś sprawna ruchowo, dobrze tańczysz? Wiele
      osób przed takimi egzaminami bierze lekcje śpiewu czy recytacji, interpretacji
      tekstu. Warto też się przejść do logopedy - często nie zdajemy sobie spraw z
      różnych drobnych wad wymowy, jakie mamy - a które komisja usłyszy. Interesujesz
      się teatrem, filmem? Masz jakąś na ten temat wiedzę?

I jeszcze jedno - osoby zdające na akademię teatralną często przygotowują się
      intensywnie na długo przed egzaminami wstępnymi. I nie zawsze dostają się za
      pierwszym razem. Zdajesz w tym roku? To na pewno Twoje szanse obniża.

Ale będę trzymać kciuki :). Za Twoje powodzenie na egzaminach i żeby znalazł
      się na forum ktoś, kto się na akademiach teatralnych zna :).

Pozdrowienia!

Tawi
      • Gość: Autorka wątku ;) Re: Hmmm... Akademia Teatralna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 16:13
        Nie, ja wcale nie czekam, aż mi ktoś odpowie, czy mam szanse, czy ich nie
        mam ;) Czekam na jakieś wskazówki, dzięki którym mogłabym sama o tym
        zdecydować :] Najbardziej ciekawi mnie ile jest chętnych na jedno miejsce, bo
        nie mogę tego nigdzie znaleźć:/ Może się łudzę, że tu mi ktoś odpowie, ale
        pomyślałam, że nie zaszkodzi spróbować. Dzięki Tawi za odpowiedź, każda rada
        jest dla mnie ważna :)Postaram się wybrać do logopedy :P Jestem w drugiej
        klasie LO, więc na przygotowania mam jeszcze rok. Dopiero od września dojdzie
        mi WOK (wiedza o kulturze), więc wszystko przede mną. Niestety nie biorę
        żadnych profesjonalnych lekcji, bo nie mam możliwości :/ Jedynie to w szkole.
        Najgorzej jest u mnie z interpretacją tekstu i o to martwię się najbardziej :/
        Nie słyszałam nic o lekcjach interpretacji tekstu :( .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka