Dodaj do ulubionych

Czy są studenci AR w LUBLINIE??

01.05.05, 21:14
hej, czy ktoś z Was studiuje na Akademii Rolniczej w Lublinie? Interesuje
mnie jak tam jest z nauką, czy bardzo "cisną" :) no i jakie kierunki tam
polecacie. Bede wdzięczna za każdą informację o tej uczelni i o tym jak tam
sie studiuje :)
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:49
      wiesz co ci powiem omijaj ta AR zdala szerokim lukiem i wogole lublin bo tu sie
      nie oplaca studiowac ... zdawaj do wroclawia poznania warszawy trojmiasta daj
      sobie spokoj z tym miastem bo tu nie ma przyszlosci... a wiem cos mieszkalem tu
      19 lat teraz studiuje w poznaniu .. szczerze w lbn nic sie nie dzieje i
      bedzie jeszcze gorzej a o prace jest tragicznie.... wszystkie zaklady poupadaly
      jak nie masz znajomosci i plecow to szkoda tylko Cv nosic moja siostra
      skonczyla 2 fakultety na UMCS .... i zaproponowali jej prace w markecie za 600
      zl normalnie paranoja ... a i szczerze ci powiem ze w takie wawie czy poznaniu
      moze bedzie sie latwiej dostac na studia , bo w lbn na jakiejkolowiek studia
      jest sie ciezko dostac bo tu cala sciana poludniowo-wschodnia zdaje takze mierz
      wyzej.. zobaczysz napewno nie stracisz... wyjezdzac stad lub omijajac lbn wiem
      ze w wawie czy poznaniu sa inne koszty utrzymania ale uwierze mi te 300 zl
      wiecej nie robi roznicy a zreszta w takim poznaniu czy w stolicy mozna zawsze
      po 3 roku studiow juz znalesc sobie jakakolwiek prace zeby nie doic tak
      rodzicow ...
      • Gość: aaagateczka Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:37
        hmm, dzieki za info :) napewno to przemyśle :)
        • Gość: ola Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? IP: *.lublin.mm.pl 02.05.05, 09:01
          Jestem z Lublina, kilku moich znajomych studiuje na AR. Nauki jest bardzo malo,
          na AR dostaje sie praktycznie kazdy. Jezeli chcesz sie czegos nauczyc to na
          pewno nie tam :) Poza tym podobnie jak kolega wyzej odradzam lublin. Bardzo
          nieciekawe miejsce...
          • Gość: rah. Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? IP: *.rzeszow.mm.pl 02.05.05, 13:40
            Ja chętnie bym poszedł na uzupełniające magisterskie zaoczne Wydział Inżynierii Produkcji kierunek inżynieria kształtowania środowiska, napiszcie jak coś wiecie konkretniej ile kosztują zaoczne na AR, ile trwają zaoczne USM na tym wydziale. A to że niczego nie można się tam nauczyć, nauki jest bardzo mało to akurat jest dla mnie jest argument za, kończąc studia inżynierskie na innej uczelni pewnie coś tam już umiem;)chodzi mi o jak najtańsze i jak najszybsze uzupełnienie wykształcenia.
    • elgoog Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? 02.05.05, 11:01
      A o jaki kierunek pytasz? Jaki konkretnie Cię interesuje? Podobno
      biotechnologia jest eXtra.
      • Gość: aaagateczka Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 11:18
        myślałam o towaroznawstwie lub o TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA. Ale
        nie wiem czy sobie bym poradziła z takimi przedmiotami jak biologia i chemia,
        poniewaz ja chodzilam do ekonomika no i tych przedmmiotów miałam znikome
        ilości..
        • Gość: elgo Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 14:20
          Tu masz plan dziennej tech. zywn.:
          www.ar.lublin.pl/dokumenty/plany/wr/technolzywn_dzien.doc i zaocznego
          towarozn.: www.ar.lublin.pl/dokumenty/plany/wr/tow_zaoczne.doc
          Chemia i biologia nie są takie złe, spokojnie, można się nauczyć ;-)
          • Gość: milka Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? IP: 212.244.168.* 04.05.05, 20:51
            a ja ukonczylam AR w lublinie ze zwyklego lenistwa. byly to zaoki bo dziennie mi sie nie chcialo. mieszkalam pod lublinem i takze chcialam sie wyrwac z tej nory. w trakcie studiow dostalam prace w banku w zamosciu.!! dzis tam mieszkam i zarabiam sama na siebie. troche kwas jak mowie ze rolnicza bo zazwyczaj kojazy sie to z cebulai marchewka ale mam mgr inz. a nawet moj dyrektor ma tylko mgr i jakas podyplomowke z zarzadzania.. takze jak zalezy ci na ukonczeniu tylko to polecam. poza tym pamietaj o jednym ze w pracy sie nauczysz wszystkiego ktos bedzie musial cie przuuczyc bo zadne studia cie nie naucza jak pracowac i jaki druczek wypelnic. uwierz mi! mam znajomych z idealami ktorzy mowili uw pw uj sgh a teraz pracuja w marketach lub z 800zl gdzies tam. mysleli ze studia w renomowanych uczelniach naucza wszystkiego a potem w pracy z magisterka beda osobami tak wyksztalocnymi ze pni ktora tam pracuje 20 lat bez tytulu bedzie przy nich pikusiem. jak sie okazuje bylo odwrotnie i wowczas dostajemy po dupie. fakt ze uczymy sie z dala od domu zycia ale...mam swoje zdanie..
            • Gość: aaagateczka Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:56
              a można wiedzieć jaki kierunek ukończyłaś? :)
              • Gość: aaagateczka Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:35
                czekam na następne wpisy osób, które uczą się, lub uczyły na tej uczelni :)
                • izka2609 Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? 13.05.05, 19:42
                  Ja skończyłam na AR ochronę srodowiska i wcale sie nieuważam za niedouczoną.Mam
                  koleżankę która po tych samy co ja studiach pracuje w Lublinie w urzędzie
                  miejskim i też wcale nie uważa że jest niedouczona a wręcz przeciwnie - dały jej
                  dużo podstaw technicznych natomias praktykę zdobywa sie dopiero pracując.
            • Gość: mgr.inz Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 08:35
              ale MILKA chyba z tym ze ludzie po UW PW SGH pracuja w markecie ??slonko chyba
              nie znasz realiow... osobiscie jestem inz.automatyk po PW i zarabiam 5 razy
              tyle a to moja 1 praca... wiec nie chrzan takich glupot a uczelnie warszawskie
              sa we wszystkich rankingach wysoko na PW na moim wydz ma to przelozenie bo
              ciezko bylo te studia skonczyc.. a kupe ludzi wyjezdza np z PW zagranice
              pracowac..
              • Gość: rah Re: Czy są studenci AR w LUBLINIE?? IP: *.rzeszow.mm.pl 14.05.05, 17:58
                o rany, rany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka