adhamah 26.05.05, 15:35 Ktora wg Was jest lepsza? Od lat korzystam z Euro26 i zastanawiam sie nad zmianą. Proszę o radę :) dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dan Re: Euro26 czy ISIC? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.05.05, 16:32 to zalezy od tego gdzie korzystasz ze znizek na taka karte. Jezeli glownie w Polsce - to Euro26 - jest bardziej znana i akceptowana. Podobnie w Europie, gdzie czesto karta ISIC potwierdzi Ci co prawda status studenta, ale ma mniejsza oferte znizkowa od Euro26. Odwrotnie jest jezeli wybierasz sie do Kanady i USA - jezeli czesto tam odbywasz podroze to tylko ISIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xen Re: Euro26 czy ISIC? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.05, 16:36 zalezy do czego Ci potrzebna jest... Jesli chodzi tylko o ubezpiecznie to w sumie wszystko jedno :) jezeli o znizki to euro26 w polsce jest znacznie lepsza, natomiast poza granicami naszego kraju nie masz z nia czego szukac. za granica ISIC bez watpienia jest lepsza - w krajach w ktorych nie uznaje sie polskiej legitymacji studenckiej ISIC jest traktowana jako legitymacja studencka i mozna dzieki niej korzystac z ulg dla studentow... Ja mam ISIC i nie narzekam, znizek w polsce z nia nie szukam :) poza tym jak kupi sie ja w odpowiednim momencie (do konca pazdziernika chyba) to wazna jest wtedy do konca nastepnego roku, czyli dluzej niz euro ktora wazna jest 12 miesiecy... Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: Euro26 czy ISIC? 28.05.05, 01:37 Gość portalu: Xen napisał(a): jezeli o znizki to euro26 w polsce jest znacznie lepsza > natomiast poza granicami naszego kraju nie masz z nia czego szukac. Z tym bym się nie zgodziła. Na przykład w Hiszpanii jest bardzo dużo zniżek na Euro26, a na ISIC dużo mniej. > poza tym jak kupi sie ja w odpowiednim momencie (do konca pazdziernika chyba) to wazna jest wtedy do konca nastepnego roku, czyli dluzej niz euro ktora wazna jest 12 miesiecy... Tylko, że jeśli teraz (przed wakacjami) chce ją ktoś kupić, to ISIC będzie ważna tylko na pół roku, a Euro26 dwa razy dłużej. Ja mam obydwie karty i koszt ich zakupu bardzo dawno mi się zwrócił!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Euro26 czy ISIC? IP: *.crowley.pl 29.05.05, 09:37 Lepsza jest Euro 26 ponieważ jest ważna od daty podpisania umowy przez 12 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś