Dodaj do ulubionych

fizjoterapia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 11:39
Cześć!
W tym roku planuje zdawac na fizjoterapię. Proszę Was o informacje co można
robic po tych studiach, czy praca jest ciężka i dobrze płatna oraz czy łatwo
ja znależć?
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: fizjoterapia IP: *.pronet.lublin.pl 03.06.05, 18:45
      mnie tez to interesuje. moglby ktos cos na ten temat napisac??
      • Gość: klama Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 21:50
        A napiszcie czy chcecie isc na awf czy na medyczna. Ja chce isc na awf :))))))))
        • Gość: luka Re: fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 11:12
          ja tez chce isc na awf, ale chyba musze potrenować sobie:(
          • Gość: gg Re: fizjoterapia IP: *.pronet.lublin.pl 04.06.05, 12:19
            a ja na am
            • Gość: grzesiek0000 Re: fizjoterapia IP: *.broker.com.pl 04.06.05, 21:41
              moja kolezanka jest masazystka pracuje w USA i zarabia 35$ za godzine.
              • Gość: Melisa Re: fizjoterapia IP: *.brzegdolny.gigabit.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 23:29
                A ja jestem na 3 roku a.m. Studia nie należa do najprostszych i to
                szczególnie na pierwszym roku. Anatomia - w prosektorium, biochemia, biofizyka,
                łacina, histologia - sama teoria, a poziom jak na lekarskim.

Później biomechanika, kinezjologia, fizjologia, patofizjologia.... makabra...
                masaż, fizyko,kineza i ciągle powtórki mięśni, łaciny i tak w kółko. Co wakacje
                miesięczna praktyka i od drugiego roku przez 4 dni w tygodniu, a po praktykach
                wykłady, ćwiczenia - studia całodobowe.

A egzamin dyplomowy, to dopiero jazda... A po studiach z pracą nie najlepiej -
                jak to w służbie zdrowia. Szansa tylko za granicą, na godne pieniądze,
                adekwatne do wykonywanej pracy!!! Bo fizjoterapia to przede wszystkim praca
                fizyczna - często bardzo męcząca.

I polecam A.M. a nie AWF! bo jak fizjoterapia wejdzie do zawodów ochrony
                zdrowia, to będzie najprawdopodobniej zniknie z innych uczelni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka