Dodaj do ulubionych

Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO???

IP: *.euronet.net.pl 26.06.05, 23:55
Powiedzcie mi, kto z Was sie zapatruje na ten kierunek?Wybieracie go jako
dodatakowy, na wypadek gdyby na cos innego sie nie udalo?wlasnie sie
zastanawiam czy te studia beda nudne czy tez to tylko moze wrazenie:P...
co was skolonilo do wyboru wlasnie informacji naukowej i bibliotekoznawstwa?
Ja mysle o AP w Krakowie, UW Wroclaw i UJ...a WY o jakich uczelniach?
Kurcze, mam tam szanse w ogole jesli informatyka to dla mnie czarna
magia????:P Wie ktos, czy ucza tam wszystkiego od poczatku czy wymagaja
jakiejs konkretniejszej wiedzy w tej materii? prosze o rzetelna informacje:D
Pozdrowki
DOBRANOC:P
Obserwuj wątek
    • kaszpirowski Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 27.06.05, 00:33
      Poszukaj sobie w archiwum na tym forum. Juz było o tym wiele razy. Szkoda pisac
      jeszcze raz. Z takimi pytaniami atakuj także forum na stronie
      ebib.oss.wroc.pl
      Jest tam forum studenckie i tam znajdziesz odpowiedz na wszystkie nurtujące Cie
      pytania.
      Odradzam z niestety własnego doświadczenia.
      Podobno w Krakowie na UJ jest ten kierunek prowadzony przywoicie.
      To tyle. Pozdro i życze wyboru, którego nei bedziesz żałować.
      • Gość: m Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.chello.pl 27.06.05, 09:00
        Jesli chodzi o Krakow, podobno troszke lepiej jest na AP niz na UJ.
        Na UJ wiekszosc zajec odbywa sie na komputerach, na AP jest bardziej humanistycznie ;) Na jedno i drugie bylo naparwde ciezko sie dostac w poprzednich latach (srednia 5.0).
    • Gość: mia Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:56
      no ja własnie złożyłam papiery na AP , teraz z drżącym sercem patrze na to ile
      osób tez sie juz tam zarejestrowało - na chwile obecną 366 :/ .Podobno na AP inf
      naukowa i bibliotekoznawstwo jest ciekawsze niz na UJ , ale jeszcze lepiej jest
      na Uniwersytecie Śląskim .Myśle że praca po tym bedzie , zwazywszy na
      metamorfoze jaką przechodzą w obecnych czasach biblioteki , potrzeba
      wykwaifowanych wtym kierunku ludzi a poza tym kazda wiksza firma potzrbuje
      osoby która zajmowala sie bedzie bazami danych . to tyle , napisze wiecej jak
      sie dostane i skoncze 1 rok :)
      • Gość: aga Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 01.07.05, 21:39
        Hej! A czy mogę wiedzieć ile macie z polskiego podstawowego?bo chyba tylko to
        jest brane pod uwage na AP. Ja też się tam wybieram i nie wiem czy mam
        szanse.Pozdro
        • Gość: a Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 04.07.05, 17:31
          a czy ktoś z was idzie na inf. naukowa i bibliotekoznawstwo do Wrocławia?
        • Gość: a Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 04.07.05, 17:34
          czesc a czy ktos z was wybiera sie do Wrocławia?
          • in_di_ra Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 04.07.05, 18:31
            Ja na UW ale chyba sobie daruje, bo matma jest...
            • Gość: yoasssia Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 03:23
              ja idę na inf. nauk. i biblio. do wrocławia.
              Szczerze czytam teraz to wszystko i robię wielkieee oczy, byłam święcie
              przekonana że we wrocławiu jest 0,97 osoby na jedno miejsce(gdzieś tam
              wyczytałam) i tak się napaliłam, że to będą studia zapasowe na które dostanę
              się z pewnością... a tu taki zonk. Matura nie poszła mi najlepiej i szczerze,
              troche się podłamałam:/

jeżeli chodzi o matme... w końcu to uniwesytet, tam będzie mametamtyka taka
              sama juak przedmiot humanistyczny na politechnice, poziom tragicznie podstawowy
              więc bez obaw:)

• wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 04.07.05, 19:22
      ja skladam na UŚ i UWr
      jeśli dostane się na oba to idę do Wrocka

(choć czuję w moczu, że nie mam szansy na UWr - a na UŚ w tym roku chce iść
      tylko 1,7osoby na miejsce)
      • Gość: noc Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 04.07.05, 19:26
        cześć, wsciekła__krowa mogłabyś mi podać wyniki z podst matury, bo tez wybieram sie do wrocka, chciałabym wiedzieć czy moje wyniki sa kiepskie czy nie. mogłybyśmy porównac
        • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 04.07.05, 19:28
          no to podam wszystko a potem ty :P:P:P

polski 71%
          angielski 94%
          mata 98%

(mam wielka nadzieje na spotkanie sie w pazdzierniku :D:D:D)
          • Gość: as = noc :) Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 04.07.05, 19:35
            Jestes lepsza,u mnie polski 77%, angielski 88, biologia 72, a z matmy to musze ci pogratulować wspaniały wynik:) (dla mnie matematyka to czarna magia). W ogólnym rankingu wyprzedzasz mnie ale i tak mam nadzieje ze sie spotkamy.
            • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 04.07.05, 19:43
              musimy :P nie mamy innego wyjscia

pamietaj!
              statystyki nabijaja ci ktorzy tak naprawde nie chca tam isc i ostatecznie laduja
              na swoich ukochanych filologiach i prawie :D

(tak btw -> skladasz rowniez na psychologie - i zdam takie malutkie pytanko - na
              co pojdziesz gdy na oba sie dostaniesz ?)
              • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 04.07.05, 20:47
                Szczerze? Chciałabym jednak iść na psychologie, ale jestem realistką i wiem że sie tam nie dostanę, dlatego zostaje mi (o ile tu sie dostane) bibliotekoznawstwo.Mam nadzieje ( a podobno wiara czyni cuda :) )że dostane sie na bibliotekoznawstwo :) Pozdrawiam :)
                • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 04.07.05, 20:50
                  no wiec życzę ci tej psychologii - a jak nie to spotkamy sie w pazdzierniku :D
                  mam nadzieje

bo inczej zostaje mi UŚ a ja chce wyjechać :P
    • Gość: yoasssik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 03:31
      btw.
      mam taką prośbę... ile w końcu jest osób na jedno miejsce na uniwesytecie
      Wrocławskim?

no i jeszcze. Ja myślę że wiele osob bierze bibliotekoznawstwo jako ten
      kierunek zapasowy, jakby się noga podwinęła i nie dostał się na inne studia.
      No i ja mam nadzieję że jest jakiś drugi nabór czy cuś? Bo przecież póxniej
      ileś tam osób zrezygnuje, więc mogą zostać jakieś wolne miejsca??
      • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 05.07.05, 09:50
        no właśnie tak chyba robią, że ogłaszają kto się dostał i te osoby się do
        pewnegop czasu zdeklarować - no a potem tę liste aktualizują :P

a tak poza tym to wie ktoś może kiedy wyniki na Wrocku ?
        • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:35
          jak tam dzwoniłam to mi jakaś baba powiedziała że każdy będzie powiadamiany
          indywidualnie(??)
          • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 05.07.05, 13:03
            Witam yoasik (mamy juz 3 osoby które wybieraja sie na bibliotekoznawstwo do Wrocka :) ), a tak w ogóle to skąd jesteście(?), bo ja jestem z Oleśnicy :)Mam nadzieje, że cała 3 spotka sie w październiku :). Co z waszym zalogowaniem, bo ja już moge sie zalogowac na bibliot. tylko nie mam zaznaczone że wpłaciłam opłate rekrutacyjną( a przecież zaniosłam potwierdzenie opłaty) dlatego jestem ciekawa jak tam u was to wygląda. Pozdro
            • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 05.07.05, 13:23
              *u mnie tak samo - nie mam zaznaczone, że zapłaciłam - może będą to naprawiali w
              trakcie - tak jak logowanie

* tak sobie obserwuje niki czyżby 3asie miały się spotkać na INiB na UWr :P

* jestem z Gostyni na śląsku -> to jest około 30km od katowic
              • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 05.07.05, 15:39
                -Cześć, ewentualnie 2 asie, bo ja mam na imie anka :) (as to moje inicjały).
                -Mam nadzieje,że to poprawią i ze bede miała zaznaczone, że wpłaciłam :)
                Do zobaczenia :D
                • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 20:02
                  ja z Trzebnicy, ale szczerze, po tym co tu wycztałam to wątpię żebym się
                  dostała:) na innym forum wycztałam że jest 5 osob na jedno miejscie na
                  wrocławskim uniwersytecie właśnie na to bibliotekoznawstwo...
                  No cóż, jutro jadę z podaniem... zobaczymy co to będzie:]
                  A jak zdałyście mature jeśli można wiedzieć? bo ja tylko na poziomie
                  podstawowym i średnio tak naprawde:/ ustnych nie biorą pod uwagę prawda?

a jeżeli chodzi o rejestracje na stronie rekrutacji:/ tragedia... ja zrobiłam
                  to jakiś czas temu ale miałam spory problem z wydrukowaniem tego podania:/
                  teraz z kolei w ogóle nie wiem czy to tylko taka chwilowa rejestracja czy mogę
                  wrócić na swoje konto czy co... jakies to takie zbyt namotane, albo może ja
                  zbyt nerwowo podchodze do tego wszystkiego;)

daję gg jakby ktoś chciał pogadać:8496165
                  ale dzisiaj mnie już nie będzie:)

pozdrawiam!
                  • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 05.07.05, 21:11
                    Mam nadzieje, że to był czyiś żart,że 5 osó/miej (a ja głupia myślałam że INiB to kierunek słabo oblegany. To jest moj nr gg 8362609, ale yoasik nie pochwaliłaś sie jeszcze wynikami z matury. Ja i wredna_krowa swoje podałyśmy, wiec mozesz dorzucic tez swoje. Ustnych chyba nie biora pod uwage(NIESTETY).Co do wydrukowania podania to ja tez miałam problem, ale chyba poszło coś z drukarką, bo nie chciała drukować. Jeśli chodzi o rejestracje to mozesz wrócić do swojego konta, tylko musisz sobie przypomnieć jakie przydzielili ci hasło i nr-jaki ci przydzielili.
                    jak by co to masz moje gg
                    pozdrawiam (co raz bardziej sie denerwuje!!)
                  • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 06.07.05, 08:01
                    yoasik -> mozesz sie spokojnie logowac i nawet cos tam poprawiac, byleby to co
                    jest w necie bylo tym samym co jest wydrukowane i zgadzalo sie z tym wszystkim
                    co jest na roznych dokumentach

a jesli podczas logowania sie wiskakuje ci "blad logowania" mimo iz wszystko
                    dobrze wpisalas wystarczy chwilke poczekac - ja tez tak mialam, moze to byc wina
                    przeciazonego serwera

*ilosc osob na miejsce*
                    niestaty nie wiem jak to jest w tym roku, lecz - nie chce straszyc, bo sama
                    jestem przerazona - dwa lata temu bylo 1,5 os/miejsce a w zeszlym roku 5,8
                    os/miejsce to powiedziala pani na dniach otwartych chyba w kwietniu czy marcu :P
                    i powiedziala, ze sami byli zdziwieni dlaczego tak duzo ludzikow ale ze niby
                    zazwyczaj jest okolo 2 os/miejsce

to tyle w temacie :P
    • Gość: eska Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.iginet.net / *.iginet.net 06.07.05, 10:43
      Hej! Skończyłam INIB na AP w zeszłym roku. Da się wytrzymać!!
      • kill_yourself Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 06.07.05, 11:01
        Moja siostra poszła na INiB UW, ale po pierwszym roku zrezygnowała
        (wykładowcy+nuda). Po 3 latach coś jej się odmieniło i poszła na MU na
        specjalność Informacja Biznesowa i... jest zachwycona. Mówi, że żałuje, że
        zrezygnowała, bo nawet wykładowcy zmienili swój stosunek do studentów już od 2
        roku. Obecnie pracuje w Agencji Reklamowej i mówi, że wiedza ze studiów bardzo
        sie przydaje.
        A zatem - chyba warto.
        Jej podobało się aż tak,że nawet ja myślałam o tych studiach, tylko o
        edytorstwie.
        • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 06.07.05, 12:50
          cześć, nie wiecie moze ile w tym roku jest miejsc na I rok INiB we wrocku?
          • in_di_ra Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 06.07.05, 16:16
            A jesli ktos sie na UW wybiera, to jakie macie lektury na rozmowe kwalifikacyjna?
            Ja mam "Zarys dziejów ksiazki" i "Ekslibris godło bibliofila"
            • Gość: bear Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:22
              oho no to juz widze ze sie dostałam na AP <ściana> ej jak was prosze nie
              schizujcie mnie ze jest tyle osób na 1 miejsce ;( ja sie muuuusze tam dostac
              • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 06.07.05, 17:12
                ja mowie tylko to co pani na wrocku na dniach otwartych mowila - nie mart wie np
                na UŚ w tym roku na INiB jest 1,7 osoby na miejsce - wiec moze na AP nie jest
                tak zle :P

i moze we wrocku w tym roku jest optymistycznie - a pozatym jesli chodzi o
                doinformowanie na UWr to nie zdziwilabym sie gdyby pani nie wiedziala i chciala
                wystraszyc biednych kandydatow :P
                • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 06.07.05, 17:15
                  aaaaaaaaaa !!! odpowiem sobie sama - ta pani chyba mowila prawde !!!
                  aci.pl/uczelnie.php?id=345
                  to jest o UWr -> chyba inne uczelnie tez da sie tam odnalezsc

AAAAAAAAAA!!!
                  • Gość: bear Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:18
                    aaaaaaaaaaa 5,05 na miejsce ;((( ehh w tym roq bedzie wiecejj ;((((( ide sie
                    powiesic
                • Gość: bear Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:17
                  ehh te panie w sekretariatach i dziekanatach są wszystkie dziewnie niemile
                  nastawione do przyszłych studentów :( do obecnych studentów ponoć tez :/ a na ap
                  juz 5 osob na miejsce ;((((
                • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 06.07.05, 17:33
                  bear nie martw sie musi sie udac :*
                  kazdemu z nas uda sie dostac na to na co chcemy
                  as na psychologie
                  yoasik na co tam chce - bo tego jeszcze nie wiemy :P

a my bear na bibliotekoznawstwo i 5lat bedziemy sie uczyli ukaldac ksiazki na
                  polkach :P (no i chyab w koncu bede sie musiala alfabetu nauczyc)

(ach jesli w zeszlym roku bylo 5 osob to teraz moze byc mniej - na UŚ np w
                  zeszlym bylo 2,2 a teraz TYLKO 1,7 :P)
                  • Gość: bear Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:45
                    ehm no wiesz ja mam nadzieje ze z tym układaniem ksiazek to sciema ;) ale juz
                    nie moge sie doczekac wyników - jeszcze 8 dni , przeciez ja zwarjjjjuję ale
                    dobra trzymac kciuki zebyscie sie wszyscy podostawali tam gdzie chccecie ehh i
                    zebyscie mieli wiecej szczescia niz ja :p ehh ten mój pesymizm :]
                    • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:59
                      wściekła krowo ja na bibliotekoznawstwo:)

ale wątpię zebym się dostała:/ naprawde kiepsko zdałam maturę... być może w
                      tym "drugim naborze" znajdzie się na mnie miejsce:/

polski:59%
                      niemiecki 56%
                      wos 39%

a złożyłam na biblio. bo mi koleżanki mówiły(moja własna głupota...) że tam
                      nikt nie składa i zawsze jest niedobór..

kurde... dlaczego oni USTNYCH nie biora pod uwagę:( tak ładnie mi poszły:(

a tak w ogóle bylam dzisiaj składać podanie... i ździwiłam się bo pod drzwiami
                      pusto! tak samo było w poniedziałek... więc niby skąd te 5 osób na jedno
                      miejsce?

i tak sobie myślę że takie jakby rankingi jak tu kolezanki wcześniej strony z
                      nimi pokazywały... czy to nie jest troche naciągane, aby podnieść ... renome??
                      tej uczelni??

bo w sumie wydaje mi się że to może być jakaś ściema:/
                      • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 06.07.05, 20:20
                        > tak się napaliłam, że to będą studia zapasowe na które dostanę
                        się z pewnością...

dlatego sobie pomyslalam, ze na cos innego :P sorry

ilosci osob podsumuje tak - na teologie tez zawsze jest okolo 7os/miejsce a
                        potem we wrzesniu musza dopbierac bo po wszystkich wynikach rekrutacyjnych
                        okazuje sie, ze jest okolo 1/3 miejsc wolnych

wiec mysle, ze tak samo jest na bibliotekoznawstwie - po prostu duzo traktuje
                        jako zapasowy a dostaje sie na prawa (z mojej kolezanki klasy ida na us dwie
                        takie panie na inib z czego jedna jakby sie na prawo nie dostala a druga bo ta
                        pierwsza idzie :P:P:P )

bedzie dobrze - yoasik beda przynajmniej dwie asie - musimy w to uwierzyc :D:D:D
                        • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 06.07.05, 21:58
                          Siemka, nie denerwujmy sie , bedzie dobrze(musi być), wsciekła_krowa dzieki za mile słowa w moją strone:), fajnie że jest wsród nas osoba która podtrzymuje innych na duchu(mowa o wsiekłej_krowie).W pażdzierniku wszystkie bedziemy sie z tego śmiały, że tak to wszystko przeżywałyśmy(mam nadzieje), ale faktycznie na wyniki trzeba strasznie długo czekać(niedługo nabawie sie siwych włosów ze stresu:)Pozdro dla wszystkich przyszłych studentek i (mam nadzieje) studentów(byłoby milo jak by jacys panowie do nas dołączyli)bibliotekoznawstwa na Uniwerku we Wrocławiu.
                          • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:15
                            dzięki ci wściekła krowo:)
                            teraz już sama nie wiem w co mam wierzyć

Bo wiecie, chodziłam do szkoły w której nic nie wymagali i tak przekimałam 3
                            lata w szkolnej ławce NIC nie robiąc... a tu nagle kazali mi mature zdawać:/

ja mam nadzieję że będę śmiać się z wami, ale same widzicie że matura poszła mi
                            kiepsko:)nie ma co ukrywać:P

ale jakby co... to stawiam pierwszą kolejke:P
                          • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:16
                            i te dwie Asie:P
                            będzie się działo:P

ps. Czy któraś z was będzie starac się o akademik??
                            • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 06.07.05, 23:28
                              ja! ja! ja bede :P
                              • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 02:45
                                a gdzie? bo ja do słowianki bym chciała... bo najtańsza:P 251zł za miesiąc:P za
                                pokój trzyosobowy:P

jakby co to tam wiesz:))

aghhrrr

na bezsenność cierpię przez te studiaaaaaaaa:D

a ja zaraz nad morze jadę:P]

wypiję za powodzenie nasze w postępowaniu rekrutacyjnym:)
                                • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 07.07.05, 10:59
                                  hmmmm to mam plan :P moja kumpela dostanie sie na geografie, my na
                                  bibliotekoznawstwo. zlozymy do slowianki i bedzie ekstra :P:P:P

(alez sprytna jestem :P)

a tak btw cudnego wyjazdu :D
                                  • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 07.07.05, 12:32
                                    :)
                                    • Gość: bear Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:00
                                      a bawcie sie dobrze a nawet najlepiej na wakacjach bo za 3 miesiace do bojuuuuuu
                                      :] ja tez spadam nad morze ale po wynikach , moze spotkamy sie w jakiejs
                                      nadmorskiej bibliotece no to pah :*
                                      • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 07.07.05, 15:50
                                        ja mam zamiar podczas oglaszania wynikow zaszyc sie gdzies w Bieszczadch i nie
                                        zblizac sie do zadnych bibliotek :D:D:D

wiec tak w sumie to kazdemu zycze MILYCH I SPOKOJNYCH WAKACJI :D:D:D
                                        • Gość: czx Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:02
                                          jak wygląda rynek pracy dla absolwentów tych studiów?
                                          oj chyba najniższa oficjalna płaca- 800 zł..
                                          • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 12.07.05, 11:30
                                            Zostało juz tylko czekac na wyniki(jeszcze pare dni) :(
                                            • Gość: refek Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 12.07.05, 12:41
                                              hej dziewczyny! nie wiecie czy mogę złożyć kserokopię świadectwa maturalnego?
                                              bo dokumenty mozna skladac do 15... a do 15 mają podac mi wyniki z innego
                                              kierunku (na ktory tez skladalem komplet dokumentow, wiec na razie nie mam
                                              oryginalu, a odpisu zrobic zapomnialem :((( no ale znjąc ich organizację, to
                                              wątpię czy będą 15 :] więc jak myslicie? mozna zlozyc kserokopie a oryginal
                                              doniesc jak juz się dostanę? o ile sie dostane :D
                                              pozdr
                                              • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 12.07.05, 13:12
                                                oj refek, nie wiem czy mozna tak zrobić, jeśli juz to chyba notarialnie(najlepiej by bylo jak byś tam zadzwonil i sie spytał), masz zamiar składać na bibliotekoznawstwo?(pierwszy facet o jakim słyszalam:)i pierwszy kolega(MOZE)na roku ;).) INiB to twoj kierunek na zapas, ale i tak mozesz sie pochwalic wynikami z matury:)

Czy wy tez macie dzisiaj problem z zalogowaniem sie?!??
                                                • Gość: ola Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.szczecin.mm.pl 12.07.05, 13:15
                                                  Tak :), też nie moge sie zalogować choć próbuje juz od pół godziny. Juz myslałam że to z moim komputerem cos nie tak:), pozdrawiam!
                                                • Gość: refek Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 12.07.05, 17:27
                                                  zadzwonic mam zamiar ;) wyniki z matury takie srednie, podstawy powyzej 80% a
                                                  rozszerzone kolo 70% za wyjątkiem historii :>

a co do tego swiadectwa to gdzies tutaj na forum wyczytalem ze jakas osoba tak
                                                  zrobila, dlatego więc pytam :)
                                                  • refek Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 12.07.05, 18:14
                                                    no więc tak: dzwoniłem i jush wszystko wiem z tym swiadectwem :> pytanie tylko
                                                    (moze i glupie:P) czy mozna to wszystko pocztą do nich wyslac? hehe zapomniales
                                                    sie spytac z tych nerwoff :P
                                                  • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 12.07.05, 19:01
                                                    Refek jesli chodzi o bibliotekoznwawstwo to nie wiem czy zdazy dojsc poczta (do 15 tylko 3 dni)ale na innych uczelniach mozna bylo wysylac poczta
                                                  • Gość: refek Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 12.07.05, 21:22
                                                    mieszkam poza Wroclawiem, ale jakby się wysłało priorytetem to mysle ze w 2 dni
                                                    dojdzie :) hmm to calkiem niedaleko jakies 70 km :P
                                                  • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 13.07.05, 09:42
                                                    Stało sie , ogłoszono wyniki na psychologie, nawet nie przeszłam do II etapu kurcze!Jedyną moją nadzieją jest teraz bibliotekoznawstwo, mam nadzieje,że zasile szeregi I roku tego kierunku, bo inaczej zostanie mi sie pochlastać :)
                                                  • Gość: refek Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 13.07.05, 16:21
                                                    myslisz ze nas przyjmą? :) dziś własnie wysłalem papiery, kurczę teraz boję się
                                                    żeby dostać się na jeden z wybranych przeze mnie kierunków (teraz i o INiB), a
                                                    na żadnym jeszcze nie ogłoszono wyników...:/
                                                  • Gość: as INiB IP: 80.54.200.* 13.07.05, 19:39
                                                    Refek to na co jeszcze składałeś i kiedy bedziesz wiedzial że sie dostałeś na to co chciałeś?Jak juz zauwazyłeś INiB to moja ostatnia deska ratunku.Po dzisiejszym dniu coraz bardziej sie boJe, ale czemu ja narzekam? pozdro NIECH MOC BEDZIE Z NAMI
                                                  • Gość: bear Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 17:22
                                                    ;((((((((((( nie dostałam siiieeeeeee ;((((((((((
                                                    ide sie pochlastać a potem złożyć odwołanie seseseee ej dlaczego ludzie którzy
                                                    mają 100 pktów pchają sie na tak mało fajny kierunek i zajmują miejsce które mi
                                                    przydałoby sie bardziej?? :)czuje sie zniesmaczniona
                                                  • Gość: refek Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 13.07.05, 19:18
                                                    mówisz o bibliotekoznawstwie? :> na Uwr rekrutacja nadal trwa, więc tor aczej
                                                    niemozliwe :) no chyba ze inny uniwerek. Ale nie zalamuj się, większość ludzi
                                                    skłąda tam papiery asekuracyjnie, a potem się wycofują także masz jeszcze
                                                    szanse :)
                                                  • Gość: ktosik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.68.66.80.kutno66.tnp.pl 13.07.05, 23:16
                                                    gdzie sie nie dostalas? bo ja na umk:(a tak mi zalezalo:(jesli na umk to które
                                                    miejsce masz na globalnym rankingu?
    • Gość: ref Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 14.07.05, 09:04
      a nie wiecie ile jest wogole miejsc?
      • Gość: bear Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 19:14
        ee ja mówiłam tylko o skormniutkiej AP :) wyniki były dzień wcześniej niż
        zapowiadali i tak bez ostrzeżenia sie dowiedziałam taką smutną nowine ;( w ogóle
        to oni powinni z jakimś psychologiem konsultować to jak przekazywać takie
        wiadomości , napisali jakimś czerwonym , drażniącym kolorem : nie zostałaś
        przyjęta na studia i myślą że jest ok. Nie jest horera , zdenerwowalam sie ,
        wolałabym żeby to było bardziej oficjalne np. nie dostała się Pani na studia ,
        przykro nam , ale proszę się nie załamywać :/ hmm bije mi już z wrażenia :/
        • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:48
          ja już wróciłam z wakacji:) teraz czekam na wyniki z niecierpliwością:)

mimo wszystko czuję że sobie pomarzyć mogę ew.

ja mam dalej problem z ponownym zalogowaniem się...

wyniki są 18 tak?
          a nie będzie żadnej listy wywieszonej tam??
          • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 15.07.05, 14:48
            CZy ktos z was wie ile jest przeznaczonych miejsc na I rok INiB we Wrocławiu?
            • Gość: sasanka_86 co wybrać - UJ czy AP ?? IP: *.77.classcom.pl 15.07.05, 14:55
              dostałam się na informację naukową i bibliotekoznawstwo zarówno na AP jak i na UJ. Mam pytanie- jak myślicie która uczelnia będzie lepsza? Słyszałam że na UJ jest więcej przedmiotów związanych z inmformatyką a na AP z pracą w bibliotece. Czy to prawda??
            • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:59
              nie mam pojęcia ile przeznaczyli miejsc... mam nadzieje że więcej niż zwykle:/
              • bear86 Ap jeśli stawiasz na prace z ksiązkami 15.07.05, 17:17
                a jeśli nie myslisz o pracy w bibliotece to wybierz UJ
                • Gość: ref kiedy wyniki? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 15.07.05, 22:38
                  jak to jest z wynikami? kiedy mają ogłosić? bo wchodzę na kandydata i mam
                  napisane że ranking nieustalony, decyzja WKR: Nie, i co to ma znaczyc? Opłata
                  rekrutacyjna jeszcze nie wpłynęłą... :( co ja mam zrobić? są jakieś szanse?
                  wychodzi że mam 257 pk na te 300 możliwych. Dzwonilem pytalem się czy mozna
                  wyslac kserokopie poswiadczoną o zgodnosci z oryginalem przez szkołę, ani
                  powiedziała mi że tak. Jusz sam nie wiem :/

gdzies na forum mowili że wyniki podadzą 18, ktoś się chwalił że już ma :/
                  czy oni moga tak po prosyu odrzucić?
                  • Gość: ref Re: kiedy wyniki? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 15.07.05, 22:39
                    dodam dla zainteresowanych, że mój nr to 654... ile jest miejsc wogóle?
                    • Gość: yoasik Re: kiedy wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 23:50
                      ref chodzi ci o numer id?? ja mam 208 cokolwiek miałoby to oznaczać, ile
                      punktów mam to nie wiem, ale zapewne tragicznie mało...

a wyniki mają być 18, ale są kłopoty z tymi ich informatykami(sami przyznacie
                      że ten system internetowy im się nie udał...).

Mój brat składał papiery na ochrone środowiska(oceny piątkowe) i się nie
                      dostał, a to śmieszne, tak mi się wydaje:/ chodzą plotki że to wina całego
                      systemu że źle poobliczali punkty, i że ci co mieli śrenią np. 6,0 nie
                      dostawali się, ale tenm kto miał 3,2 dostał się. To sporadyczne przypadki:/

w każdym bądź azie chodzi mi o to że zaopewne na wyniki oficjalne będzie trzeba
                      czekać jeszcze... całkiem długo..
                      • Gość: yoasik Re: kiedy wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 00:25
                        ej ludzie weźcie pozabierajcie te podania z INiB!!!! bo w tym roku akurat
                        wszystkich natchnęło żeby iść na bibliotekoznawstwo!1 no co się dzieje?

a Ty jak masz 257 punktów to nie płacz tylko zacznij świętować. Pociesz się tym
                        że ja mam 154 punkty i jeszcze mam nadzieję że się dostanę jak połowie z was
                        odwidzi się bibliotekoznawstwo...

• Gość: AS Re: kiedy wyniki? IP: 80.54.200.* 16.07.05, 10:00
                          jesli wam sie uda, to próbujcie zalogowac sie na kandydata, ja mam juz napisane(tylko nie wiem czy to juz ostateczna decyzja)swoje miejsce rankingowe, refek czuj sie przyjętym, ja miałam 235pkt i mam napisane,że zajmuje 38 miejsce.Ciekawe kltóre masz ty?:)Wiem, że miejsc na I rok na INiB jest 60(wysłałam im pytanie ile jest miejsc i taka przysłali mi odpowiedź)pozdro,czekajmy do poniedziałku:)
                          • Gość: ref Re: kiedy wyniki? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 16.07.05, 10:26
                            >refek czuj sie przyjętym, ja miałam 235pkt i mam napisane,że zajmuje 38
                            miejsce.Ciekawe kltóre masz ty?:)

no własnie w tym problem, że rankingu nie ma, a decyjza WKR że "nie". Nie wiem
                            na jakiej podstawie :/ albo im się system chrzani albo nie wiem co :|

a punkty się liczy tak że się sumuje podstawy z 3 przedmiotów tak? (ja tak
                            liczyłem :P)
                            • Gość: as Re: kiedy wyniki? IP: 80.54.200.* 16.07.05, 12:31
                              Zgadza sie punkty sa tak liczone,może nie masz jeszcze nic zaznaczone bo: albo im sie cos tam chrzani, albo jesteś dla nich jeszcze za świeży(tzn. sam pisałeś ze złożyłeś te papiery niedawno, pewnie potrzebuja czasu)Tak wiec musimy czekać do poniedziałku z ich ostateczną decyzją :)
                              • Gość: ref Re: kiedy wyniki? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 16.07.05, 12:34
                                wchodze przed chwilą na kandydata a tam i oplata zaznaczona i dowód wpłaty,
                                normalnie rewelacja :) na SM do tej pory nie zaznaczyli dowodu wpłaty :P a po
                                poprzednich zapisach nie ma śladu :) decyzja nieznana i ranking nieustalony
                                jeszcze :)
                                • Gość: yoasik Re: kiedy wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 15:19
                                  ja mam pytanie... czy wy tam składacie papiery jako na studia "zapasowe" czyli
                                  że jeśli nigdzie się nie dostaniecie to pójdziecie na INiB??
                                  • Gość: yoasik Re: kiedy wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:41
                                    hm|?
                                  • bear86 ja składałam tam i tylko tam :) 17.07.05, 11:14
                                    nie stawiałam na to że to będą studia "zapasowe" i sie na tym przejechałam :/
                                    błagam o litość : jeśli dostaliście się gdzieś indziej niż na INiB na AP to
                                    zróbcie mi miejsce :]
                                    • Gość: aga Re: ja składałam tam i tylko tam :) IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:25
                                      A chcesz iść na INiB na Ap? Ja się właśnie tam dostałam
                                      • Gość: aga Re: ja składałam tam i tylko tam :) IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 17.07.05, 11:29
                                        A ile Ci brakło punktów?
                                        • bear86 Re: ja składałam tam i tylko tam :) 17.07.05, 11:59
                                          10 :/
    • Gość: aga Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 17.07.05, 12:37
      Może się dostaniesz,złóż odwołanie.
      • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 13:44
        a od ilu przyjmowali????
        • Gość: aga Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 17.07.05, 14:18
          Od 79
          • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 14:22
            a jak te punkty się liczy?
            • Gość: aga Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:02
              Brany pod uwagę jest wynik z polskiego podstawowego.
              • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:12
                czyli że oni patrzą tylko na polski podstawowy? i z niego trzeba mieć namniej
                79%(czyli 79 punktów procentowych) żeby dostać się na studia?

To byłoby śmieszne...
                • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:59
                  hmmmmmmm?
                  • Gość: Annaa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.chello.pl 17.07.05, 22:10
                    A czy ktoś jest z Warszawy, zastanawiam się jak tutaj poszło ?
                    • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:18
                      a na pytanie ktoś mi odpowie??? plissssss
                      • Gość: aga Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 18.07.05, 10:07
                        Dlaczego śmieszne? Poprostu patrzą jak wypadłaś na polskim pisemnym,matura z
                        polaka jest bądź co bądź miernikiem naszej wiedzy ogólnej, aże to są studia
                        humanistyczne to wszystko się zgadza. Mi się wydaje że napewno również patrzyli
                        na rozszerzony polski, w końcu bardzo dużo było kandydatów.
                        • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 18.07.05, 10:16
                          Czy ktos z was wie o której ogłoszą wyniki na INiB we Wrocławiu?
                          • Gość: jush fakacje Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:29
                            na pewno coś koło południa
                            • Gość: Iwiona Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:02
                              Witam, ja równiez wybieram sie na INiB na Uniwersytet Wrocławski ! :) Traktuje
                              to jako kierunek zapasowy, mam nadzieje ze dostane sie gdzie indziej,a to
                              tylko rezerwa. Zdziwiło mnie to, ze wynik i decyzje o przyjeciu mialam juz
                              kilka dni temu!!!!!! Dali mi decyzje na TAK, po czym po kilki dniach
                              zobaczyłam "nieznana" :[ nic juz z tego nie rozumiem!!!!!!!
                              • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:07
                                owszem śmieszne, nie po to wypełniałam podanie i podawałam wszystkie wyniki,
                                żeby oni teraz uwzględniali tylko jeden przedmiot. Pisali, że pod uwagę będzie
                                brana ocena z trzech przedmiotów na poziomie podstawowym, a teraz dowiaduję się
                                że tylko z jednego i to ew. na poziomie rozszerzonym. Ubiegałabym się o zwrot
                                opłaty rekrutacyjnej, bo gdybym wiedziała nie poszłabym na to.

próbuje się tam dodzwonić bo wyników dalej nie ma, ale ciągle jest zajęte...
                                nie omieszkam zapytać się również o ten "śmieszny" pomysł...

pozdrawiam!
                                • Gość: yoasik Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:26
                                  skoro się dodzwoniłam to podzielę się z wami tą informacją...

wyniki mają być pod koniec tygodnia, przyjdą na piśmie do domu, lub też w
                                  internecie się pojawią Bynajmniej dzisiaj... wyników nie będzie!
                                  • jeewa lie osob na 1 miejsce??? 18.07.05, 14:51
                                    ile jest osob na jedno miejsce w wrocku?? nie che mi sie szukac :) jak byl by
                                    ktos taki miliy i mi napisal to dziekuje. :) a tak wogole to jak obliczyc ile
                                    ma sie pkt?? jestem ciekawa jake mam szanse na ten kierunek ;) pozdro.
                                    • Gość: yoasik Re: lie osob na 1 miejsce??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:54
                                      jeewa kolezanka wyżej pisze że jest brany pod uwagę język polski(wynik z
                                      egzaminu) i nic po za tym:D

ja sama nie wiem ile jest miejsc, ile osób już złożyło... a znaleźć nie mogę...
                                      • jeewa Re: lie osob na 1 miejsce??? 18.07.05, 14:57
                                        no to troche beznadziejnie bo z polaka mam kiepsko ;/ moze zadzwoni i sie
                                        spytam ile jest osob.. ;/ powalone te studia ;/ na szczescie skaladam jeszcze
                                        na 2 inne uczelnie :D
                                        • Gość: aga do yoasik IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 18.07.05, 15:00
                                          PO pierwsze to się nie denerwuj bo wydaje mi się że jesteś troche wkurzona:) Ja
                                          pisałam o tym jakie kryteria są na AP, a to co piszesz o tych 3 przedmiotach to
                                          tak jest faktycznie tylko na UJ. Jeśli coś źle zrozumiałam to sorry bo wydawało
                                          mi się że pytałaś o AP,3maj sie
                                          • Gość: as Re: do yoasik IP: 80.54.200.* 18.07.05, 15:16
                                            na unwr tez mieli brac pod uwage 3 przedmioty, ewentualnie 4 jesli ktos zdawał informatyke
                                          • Gość: yoasik Re: do yoasik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:27
                                            no faktycznie jestem zdenerwowana...

najpierw nawrzeszczała na mnie pani w dziekanacie(przez telefon), dowiaduję się
                                            że wyniki będą pod koniec tygodnia, a tu jeszcze ktoś mi mówi że tylko jeden
                                            przedmiot:( zaraz się chyba rozpłaczę:(

ale ok. nic się nie stało!

czytaliście może na stronie uniwersytetu wrocławskiego kryteria przyjęcia,
                                            zasady rekrutacji na rok 2006/2007?? ma być tak że będą brali pod uwagę lepszą
                                            ocenę ze świadectwa dojrzałości(wybór między ustnym a podstawowym). Sielsko
                                            anielsko...

Moja mama wyczytała z kolei gdzieś(ale już nie pamięta gdzie) że przyjmują od
                                            71 punktów(??)...

co do obliczania tych punktów, mi się wydaje, choć pewna nie jestem, że trzeba
                                            dodać punkty procentowe a następnie podzielić je przez 3 (czyli tak normalnie
                                            jak średnia w szkole;P), ale wątpię....
                                    • Gość: jush fakacje Re: do yoasik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:07
                                      pytanie do yoasik: tobie chodzi o UWr? skąd wiesz że tam tylko jeden przedmoit
                                      uwzględniają?
                                      • Gość: as Re: do yoasik IP: 80.54.200.* 18.07.05, 16:33
                                        Przeciez, pisze że na INiB na UWR biora pod uwage 3 przedmioty, wiec nie wiem dlaczego uwazasz,że tylko 1-z polskiego.Dlaczego nakrzyczała na ciebie tamta pani z dziekanatu?przeciez po ta sa telefony zeby z nich korzystać.Zdziwiło mnie troche to, że tak poźno sie dowiemy o wynikach rekrutacji, myslałam ze najpóźnej bede znac wynik jutro,no ale widocznie tak musi byc.Mam nadziej,że to sie niedługo wszystko wyjaśni, tym bardziej że w niedziele wyjeżdżam, a nie wiem co z ewentualnym potwierdzeniem.
                                        • Gość: yoasik Re: do yoasik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:08
                                          Nakrzyczała bo śmiałam zadzwonić i zadać pytanie:)

powiedziała mi że powiadomią nas na piśmie, a ja na to że w takim razie po co
                                          rejestrowałam się w internecie, i pani na to że "no przecież mówię, w
                                          internecie też"... później kazała mi dzwonić do instytutu... tam dopiero
                                          powiedzieli mi coś sensownego:)

Acha no i jest tu ktoś kto ma numer ID 608... ja mam 208. Oni te numery mają
                                          na cały wydział, czy tylko na jeden kierunek? Bo z tego wynikałoby że na INiB
                                          jest około 10 osób na jedno miejsce, czy to możliwe?
                                          • Gość: ref Re: do yoasik IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 18.07.05, 17:24
                                            pewnie możliwe :P na Europeistyke miałem nr 1134 a w mediach podawali że jest
                                            ok 17-20 osób na miejsce więc by sie zgadzało...:/ ale nie martw się, co
                                            najmniej połowa zrobiła to w panice, że sie nigdzie indziej nie dostaną, więc
                                            robią sztuczny tłum. (czytaj ja :P chociaż wizja studiowania INiB jest coraz
                                            bardziej realna :|)
                                            • Gość: yoasik Re: do yoasik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:40
                                              no tak mój brat który jest obecnie studentem politechniki wrocławskiej(3 rok)
                                              twierdzi że później połowa miejsc będzie wolna i będą wychodzić na ulice i
                                              szukać studentów... to mnie zawsze uspokaja bo naprawde kiepsko wypadłam na
                                              maturze... ale z drugiej strony krążą pogłoski o nalocie maturzystów na
                                              kierunki humanistyczne(wszelkie uniwersytety) zwłaszcza psychologie. To mnie
                                              przeraża.

Teraz sobie myślę że mogłam na położnictwo składać, tam brali wszystkich, moja
                                              koleżanka się dostała, miała takie same wyniki z maturki jak ja.Nie chcę
                                              stracić tego roku w szkole policealnej:(
                                              • Gość: ref do yoasik & nie tylko :P IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 18.07.05, 17:57
                                                wiesz, ja jestem z klasy matematycznej, w 2 klasie coś mi się poprzestawiało i
                                                stwierdziłem że będę zdawał historię na maturze. Z matmy zrezygnowalem, bylem
                                                sredni :/ a teraz? znam osobę, ktora z rozszerzonej fizyki miala 15% i dostała
                                                się na Politechnikę, druga miała z matmy za oba poziomy (zsumowane) 45%.
                                                Zaczynam żałować swoich wyborów :( bo rzeczywiscie wygląda tak, że na oblegany
                                                kierunek humanistyczny jets 20-30 osób na miejsce, a na kierunki ścisłe
                                                najbardziej oblegane jest 5 osób na miejsce :/
                                                a tak btw, to co zamierzasz robic po tych studiach? bo ja się zastawiam, JEŚLI
                                                by mnie przyjęli i BYŁBYM studenetm, to pewnie od 2 roku zacząłbym drugi
                                                kierunek a na INiB skoncyzlbym ze specjalizacja edytorstwo. Sam juz nie wiem.
                                                Co sensownego mozna robic po tym kierunku oprocz pracy w bibliotece?
                                                • Gość: yoasik Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:24
                                                  w sumie to narazie nie myślę o tym... Jak już się dostanę, to zacznę się
                                                  zastanawiać jakby tu polepszyć swoją sytuację:)

Nie snuję planów:/

a satysfakcjonuje mnie zwykła praca w bibliotece... przynajmniej mogłabym
                                                  czytać od rana do nocy:) marne pieniądze ale fajna rzecz:)
                                                • Gość: jush_fakacju Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:24
                                                  mozesz pracować w muzeach, archiwach, w bibliotekach szkolnych, w księgarniach,
                                                  wydawnictwach i nie wiem gdzie jeszcze. szczerze mówiąc to jest to zawód mało
                                                  interesujący (jak dla mnie).
                                                  • Gość: ref Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 18.07.05, 18:44
                                                    jak dla mnie praca w muzeach czy bibliotekach tez nie jest zbyt pociągająca
                                                    (chociaz zawsze lubilem biblioteki :P) dlatego pytam sie o jakies alternatywy.

no i tez nie lubie snuc planow, ale jakos trzeba bedzie rodzinie wytlumaczyc
                                                    swoj wybor i przeprowadzke do innego miasta :P
                                                  • Gość: yoasik Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:50
                                                    fajnie masz...
                                                    szykujesz się na akademik? bo właśnie ja mam w planach, ale chyba za blisko
                                                    mieszkam, żeby akademik dostać:/ zobaczymy:/

a rodzicom powiedz że kochasz zapach starych książek i papierów, i dzięki tym
                                                    studiom będziesz mógł pracować w archiwach... że będziesz szczęśliwy;P

• Gość: ref Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 18.07.05, 19:07
                                                    akademik odpada, juz poczynilem w tym kierunku pewne kroki, dlatego musze sie
                                                    dostac na jakas uczelnie we Wrocku ;)

a co do rodziców to oni uwazaja ze powinienem studiowac w swoim miescie,
                                                    przynajmniej do licencjata, a ewentualnie potem magisterke robic w innym
                                                    miescie :/ papierow tam nie skladalem (rekrutacja do jutra :P) więc nie mam
                                                    innego wyjscia jak dostac sie na INiB, bo inaczej zostane bez studiow :(

P.S. wlasnie ogladalem informator UWr dla kandydatow na studia w 2006/2007
                                                    pozmieniali nieznacznie zasady rekrutacji w przyszłym roku :P
                                                  • Gość: yoasik Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:13
                                                    a widziałeś, tam pisali, że będzie brana pod uwagę lepsza ocena(do wyboru ustny
                                                    albo pisemny), czyli tak jak kiedyś. Tylko u nas namotali... Gdybym miała
                                                    możliwośc wyboru między ustnym a pisemnym... zapewne byłabym studentką:(

• Gość: jush fakacje Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:27
                                                    ja też
                                                  • Gość: as Re: do yoasik & nie tylko :P IP: 80.54.200.* 18.07.05, 20:42
                                                    Błagam o pośpiech z ta rekrutacja bo mi nerwy siadają :) jak by co to w październiku całą czwórką (ja, yoasik, ref i juz_fakacje spotkamy sie na piwku-przypominam że yoasik stawia pierwsza kolejkę(jesli dobrze pamietam sama toobiecywała:)).pozdrawiam:)
                                                  • Gość: as Re: do yoasik & nie tylko :P IP: 80.54.200.* 18.07.05, 20:47
                                                    Zgadzacie sie? :)
                                                  • Gość: as Re: do yoasik & nie tylko :P IP: 80.54.200.* 18.07.05, 21:01
                                                    Szanowni Kandydaci, jutro około godziny 12.00 w Instytucie Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa (pl. Uniwersytecki 9/13)zostanie wywieszona lista przyjętych na I rok studiów. Limit miejsc został zwiększony z 60 do 74.WKR
                                                  • Gość: jush_fakacje Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:08
                                                    hej, skąd to wiesz? to znaczy ze w necie jeszcze wyników nie będzie?
                                                  • Gość: jush_fakacje Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:13
                                                    no tak, już wiem skąd to wiesz, sama prawie do tego doszłam.
                                                  • Gość: ref Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 18.07.05, 22:04
                                                    będzie ktoś jutro we Wrocku? mozecie spisać przyjętych na literkę "S"? :P
                                                  • Gość: as Re: do yoasik & nie tylko :P IP: 80.54.200.* 18.07.05, 22:09
                                                    mam taka sama prośbę jaka ma ref.mnie tez interesuje literka S
                                                  • Gość: yoasik Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:13
                                                    mnie interesuje literka P...

nie wiem czy będę mogła jechać... dzisiaj mam zagwarantowaną bezsenną noc...
                                                    już czuję, że nie przyjeli mnie(za mało punktów za dużo chętnych)...

jest tyu ktoś??

ja stawiam:) jak się dostanę!!:)
                                                  • jeewa Re: do yoasik & nie tylko :P 19.07.05, 00:06
                                                    a mnie interesuje literka "B" i kurcze nie bedzie wynikow w necie ;/ kiszka bo
                                                    nie mam jak pojecha cjutro ;/ wwrrrr
                                                  • Gość: yoasik Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 01:03
                                                    ja też nie mam jak jechać ale już nakręciłam dwie znajome z wrocławia i się
                                                    dowiedzą:]

trzeba sobie radzic...

ja się dziwię jak wy wszyscy możecie spać:)

<panikara>
                                                  • Gość: ref Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 19.07.05, 08:39
                                                    a ja swojego czasu wysłąłęm do WKR pytanie i przysłali mi odpowiedz, oto jej
                                                    fragment "Proszę się nie martwić. Wszystko jest pod kontrolą;)(...)
                                                    "Nie" oznaczało brak decyzji WKR. Jutro przed południem zostaną wywieszone na w
                                                    Instytucie listy przyjętych, ujawnimy też wyniki postępowania w Internecie."

więc może na necie będa, jeżeli nie od razu, to troszkę później, ale muszę wam
                                                    powiedzieć że WKR z INiB mnie zadziwia, wszystkie dane na kandydacie sa
                                                    uaktualniane, kobieta przez telefon udziela odpowiedzi na pytania ludzi, do
                                                    tego korespondencia z WKR przez kandydata dochodzi i nawet odpisują, jestes
                                                    zdziwiony, bo na innych kiierunkach nic nie robia :)
                                                  • jeewa Re: do yoasik & nie tylko :P 19.07.05, 11:08
                                                    no to ja jestem ciekawa kiedy ta lista bedzie w necie ;/ juz to widze.
                                                  • Gość: ref Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 19.07.05, 12:17
                                                    heh ja tesh :P
                                                    do ludzików z Wrocka, spiszcie osoby przyjęte na literkę "s" i wklejcie ją
                                                    tutaj :P
                                                  • Gość: jush_fakacje Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:40
                                                    ja jutro jade to moge wam spisać. ale jakoś mi sie nie uśmiecha jazda
                                                    pociągiem 2 godziny.
                                                  • Gość: ref Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 19.07.05, 12:49
                                                    a skąd jestes?
                                                    P.S. spisz spisz spisz :P
                                                    (jeśli do tego czasu nie będzie ich na necie)
                                                  • Gość: jush_fakacje Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:55
                                                    z opolskiego
                                                  • Gość: jush_fakacje Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:57
                                                    do samego opola mam z 30 km
                                                  • jeewa Re: do yoasik & nie tylko :P 19.07.05, 12:58
                                                    na "B" juz nie musisz spisywac... dodzwonilma sie. pan powiedzial ze "nie ma
                                                    mnie na liscie przyjetych na pierwszy rok nauczania" zajebiscie ;/ ku.. a to
                                                    byl moj gowny kierunek ;/
                                                  • Gość: L.Joe Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.07.05, 13:02
                                                    nie martw sie. jeszcze masz szanse dostac sie z odwolania. a jesli chodzi o
                                                    liste to juz wisi w instytucie. sa na niej osoby ktore maja minium 240 pkt. ja
                                                    mam 240;)
                                                  • jeewa Re: do yoasik & nie tylko :P 19.07.05, 13:06
                                                    odwolanie?! ja nawet ie wiem jak to napisac. i ile mam czasu. czekam teraz na
                                                    list od uniweru. i jeszcze poczeakm na wiadomosci od dwoch pozostalych
                                                    uczelni.zlamana jestem. nawet nie wiem ile pkt mialam i ile mi brakowalo ;/
                                                  • Gość: jush_fakacje Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:06
                                                    jeewa a ile miałaś punktów?
                                                  • Gość: as Re: do yoasik & nie tylko :P IP: 80.54.200.* 19.07.05, 13:10
                                                    jestescie pewni ze od 240? ja miałam 237 wiec jestem zdołowana, nie wiecie moze czy na internecie jest gdzies lista przyjetych?znacie moze numer telefonu zeby dowiedziec sie czy jest sie przyjetym?
                                                  • Gość: L.Joe Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.07.05, 13:14
                                                    telefon do komisji rekrutacyjnej: (71) 37-52-860
                                                  • jeewa Re: do yoasik & nie tylko :P 19.07.05, 13:29
                                                    ja dzwonilam pod 2 nr : 071-343-30-29 i 3752-225. a pkt nie wiem lie mam musze
                                                    policzyc nawet nie wiedzilam jak to sie liczy. ta strone z porada jak piac to
                                                    juz znalalma. dzkuje.
                                                  • jeewa Re: do yoasik & nie tylko :P 19.07.05, 13:35
                                                    no i policzylam. jesssu ja mam tylko 195!!!
                                                    na co ja liczylam ;/
                                                    widocznie debil jestem ;/
                                                  • Gość: L.Joe Re: do yoasik & nie tylko :P IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.07.05, 13:12
                                                    na odwolanie sie od decyzji komisji rekrutacyjnej masz 2 tygodnie od ogloszenia
                                                    wynikow. najlepiej poczytaj sobie o tym w necie. oto jeden z adresow:

www.prawo.akcjasos.pl/student.php?go=s3
                                                    a punkty oblicza sie przez dodanie procentow z matury z 3 przedmiotow ktore
                                                    podalas w formularzu gdy skladalas papiery.
                                                  • Gość: as DO L.JOE IP: 80.54.200.* 19.07.05, 14:57
                                                    L.Joe w tym całym zamieszaniu zapomniałam ci pogratulować.GRATULUJE Przyjęcia na studia!!!!:)

I mam pytanie do Ciebie, jak myślisz mam szanse na odwołanie?Miałam 237pkt
                                                  • Gość: AS do reszty IP: 80.54.200.* 19.07.05, 15:00
                                                    mam pytanie czy ktoś z was rezygnuje z INiB we Wrocławiu?
                                                  • Gość: L.Joe do AS!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.07.05, 15:28
                                                    jestem przekonany, ze masz szanse. ci, ktorzy mieli najwiecej punktow pewnie
                                                    pojda se na inny kierunek. napisz piekne odwolanie a mysle ze bedzie dobrze. ja
                                                    niestety (dla ciebie:) zostaje ale czesc ludzi pewnie zrezygnuje. powodzenia
                                                    zycze i pisz na forum jak ci idzie. pozdrawiam
                                                  • Gość: yoasik Re: do AS!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:58
                                                    niedostałam się...

za dużo punktów mi brakuje żeby pisać odwołanie...

zła informacja: nie stawiam piwa...
                                                  • Gość: ref do AS!! iYoasika IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 19.07.05, 16:06
                                                    As kto jak kto, ale Ty powinnaś pisać to odwołanie, w końcu to 3 punkty. Ja sie
                                                    niestety na Europeistykę nie dostałem, mialem 335 pkt, wiem że na liscie byly
                                                    osoby z 348 pkt, nie wiem jaki byl prog:/ do Wrocka pojade w piatek to sie
                                                    wszystkiego dowiem, i chyba ebde pisac odowlanie, chociaz sam nie wiem cyz to
                                                    ma sens, za duzo punktow :(

co do INiB to nie wie czy tam sie dostalem, az strach zadzwonic :( jesli tak to
                                                    raczej nie zwolnię miejsca, bo watpie czy gdzie indziej mnie przyjmą :/
                                                  • jeewa Re: do AS!! iYoasika 19.07.05, 16:47
                                                    jesu jaki ja mam podly chumor. ale podjelam decyzje ze napisze odwolanie. moze
                                                    paer osob zrezygnuje i cos sie ruszy. Yoasik ile ci pkt zabraklo?? wogole mam
                                                    doline bo do wocka skaladalm orginal. i wogole iczylam na ten kierunek... nie
                                                    wiem.. napisze odwolanie jak tylko przyjdzie list z uczelni. a i czy moge
                                                    odwolanie wyslac poczta??
                                                  • Gość: yoasik Re: do AS!! iYoasika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:52
                                                    dużo mi brakowało, za dużo żeby pisać odwołanie.

A wy piszcie, PARE punktów to rybka, zapewne się uda.

wiecie coś może na temat Informacji naukowej i Bibliotekoznawstwa w
                                                    Białymstoku???
                                                  • jeewa Re: do AS!! iYoasika 19.07.05, 16:58
                                                    nie niestety ja nic nie wiem;/ ale suchaj niby prog byl 240pkt. to prawda??? ;/
                                                    bo jak tak to mi brakowalo 45 pkt. ale i tak napisze. trudno....
                                                  • Gość: yoasik Re: do AS!! iYoasika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:12
                                                    tak to prawda- 240 punktów.

• Gość: as ? IP: 80.54.200.* 19.07.05, 18:20
                                                    dzieki za rady, nie wiem tylko jak to odwołanie ma wyglądać, a także czy mam czekać na list od Uczelni(tam by mi chyba coś napisali o odwołaniu)ale czy w ogóle jakiś list mi przyślą w takim razie jesli sie nie dostałam?poczekam do końca tygodnia, najgorsze że w przyszłym tygodniu wyjeźdżam, ale podobno na odwołanie jest 2 tyg(tylko te 2 tyg mam liczyć od czasu wywieszenia listy czy od momentu kiedy dostane od nich list?)
                                                  • jush_fakacje do wszystkich 19.07.05, 19:07
                                                    to co, spisywać wam jutro osoby przyjęte? jeśli tak to dawajcie literki.
                                                  • Gość: as Re: do wszystkich IP: 80.54.200.* 19.07.05, 19:15
                                                    literka S
                                                    jeśli chodzi o odwołanie to chyba poczekam na list od uczelni z potwierdzeniem , ze sie nie dostałam, bo na kandydacie nic mi nie pisze jeszcze, wieć tak oficjalnie nic nie wiem(gdyby nie to forum:))
                                                  • Gość: as Re: do wszystkich IP: 80.54.200.* 19.07.05, 19:16
                                                    jush fakacje dzieki za inwencje
                                                  • Gość: jush_fakacje Re: do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:18
                                                    a wiecie może jak wygląda ten budynek? bo tam jeszcze nie byłam a nie chce
                                                    tracić zbyt dużo czasu na szukanie.
                                                  • Gość: as Re: do wszystkich IP: 80.54.200.* 19.07.05, 19:21
                                                    niestety ja ci nie pomoge bo tam tez nie byłam, a reszta?wiecie coś o tym budynku(gdzie,co i jak)?
                                                  • jeewa Re: do wszystkich 19.07.05, 20:01
                                                    budynake jest calkiem ladny. zeby jak najszybciej do niego dojsc to trzeba isc
                                                    do galeri dominikanskiej. ten budynek jest blisko gownego bunynku UW. bardzo
                                                    blisko galeri. hmmm... jak to wytumaczyc... jest to calkiem nie pozorny
                                                    budynek ;) jak wychodzi sie z galeri to trzeba isc w prawo i przejsc przez
                                                    ulice. (ale nie przez przejscie pod ziemią) a potem to juz CALY czas prosto. az
                                                    jak widac bedzie rzeke i most. budynek jest ogrodzony czarna brama :)

aha mozesz tak dla sprawdzenbia spisac na literke "b" ??
                                                  • Gość: jush_fakacje Re: do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:09
                                                    nie ma sprawy. a jakiego koloru jest ten budynek i czemu ma nr 9/13???
                                                  • jeewa Re: do wszystkich 19.07.05, 20:19
                                                    ja wysylalam papiery na plac Biskupa Nankiera 15 ;/ kurcze nie pamietam jaki
                                                    kolor. nie wiem czemu ale kojarzy mi sie z nim kolor zielony. moze w srodku
                                                    jest zielono. kurcze skad masz te 9/13??
                                                  • Gość: ref do jush wakacje :P IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 19.07.05, 20:16
                                                    spisz wszystkich na literkę "S" :)
                                                    a to mała pomoc, możesz sobie wydrukować a w skrócie to będzie boczna Szewskiej
                                                    h chyba, w kazdym bądź razie za rynkiem
                                                    ttp://gisserver.um.wroc.pl/mapa/index.aspx

powodzenia :)
                                                  • Gość: one more time Re: do jush wakacje :P IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 19.07.05, 20:17
                                                    gisserver.um.wroc.pl/mapa/index.aspx
                                                  • Gość: jush_fakacje Re: do jush wakacje :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:19
                                                    dzięki ref. ja wiem tylko gdzie jest ten budynek w którym składaliśmy teczki.
                                                  • Gość: do jeewa Re: do jush wakacje :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:22
                                                    jak wejdziesz na swoje konto na kandydacie i klikniesz na komunikaty i
                                                    ogłoszenia to tam masz napisane gdzie jest wywieszona lista przyjętych, czyli w
                                                    instytucie inf.nauk. i bibliot. pl. uniwersytecki 9/13.
                                                    ps. co do koloru zielonego to było to w środuku tam gdzie składaliśmy dokumenty.
                                                  • jeewa Re: do jush wakacje :P 19.07.05, 20:27
                                                    no to teraz wiem czemu mi przychodzi namysl kolor zielony ;) no to ja nie wiem
                                                    gdzie jest 9/13 ;/ musisz zobaczyc na mapie ;/ albo isc do gownego budynku i
                                                    sie poprostu zpytac. tam w recepcji pracuje taki mily pan. spewnoscia ci
                                                    pomorze.
                                                    tak myslalam ze tam w komunikatach widzialam ten adres. poprostu nie zalapalam
                                                    odrazu ;)
                                                  • zzz_xxx_ccc Re: do jush wakacje :P 19.07.05, 21:49
                                                    witam! tez sie nie dostalam i zdecydowanie pisze odwolanie chociaz mi brakuje
                                                    18 pkt. podobno w tym roku bylo 10 osob na miejsce(szok).ten budynek to jest na
                                                    placu uniwersyteckim jak wejdziesz do glownego budynku to zapytaj milego :)
                                                    pana w portierni on ci pokaze gdzie to jest (samemu dosc trudno sie
                                                    zorientowac).lista wisi na parterze. ja bylam w tajemniczym pokoju 307 zapytac
                                                    czy sa jakies listy rezerwowych albo co ale powiedzialy ze nie, ze nie
                                                    spodziewaly sie takiej duzej liczby osob i ze odsylaja dokumenty juz (sama
                                                    swoje odebralam) zostawiaja tylko kwestionariusz i dowod wplaty. pytalam co
                                                    bedzie jak sie osoby wycofaja ale nie udzielily mi panie odpowiedzi i
                                                    powiedzialy zebym pisala odwolanie. to by bylo na tyle jezeli chodzi o wrazenia
                                                    z wycieczki na instytut bibliotekoznawstwa :)
                                                    ps: najmniej mozna miec 240 a najwiecej ktos mial 281 ( z takim wynikem to na
                                                    prawo a nie na bibl : ))) .... pozdrawiam
                                                  • Gość: yoasik Re: do jush wakacje :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:29
                                                    a wiecie co jest najgorsze??

teraz ci wszyscy z wynikami powyrzej 240(niekoniecznie wszyscy ale spora
                                                    większość) spakuje swoje zabawki i wemigruje z piaskownicy na prawo,
                                                    psychologię, socjologię, filologię gemańską i każdą inną, i miejsca zostaną
                                                    wolne.

I moim zdaniem powinno być jedno świadectwo i żadnych odpisów, bo jak ktoś
                                                    wybiera się na studia powinien wiedzieć, co chce robić, a nie zajmować miejsca
                                                    i doprowadzać do załamania nerwowego innych ludzi, bo ma widzimi sie.

ale przecież to uczelnie zarabiają na opłatach rekrutacyjnych, więc w ich
                                                    interesie będzie aby jaknajwięcej pieniążków wpływało na konta.

I dobija mnie to, bo ja teraz będę pisać odwołania i błagac ich tam żeby jednak
                                                    mnie przyjęli. Mam ochotę unieść się dumą i darować sobie.

Wkurzona jestem:(
                                                  • bibliotekarz76 Re: do yoasik & nie tylko :P 14.09.05, 01:23

Ja w sprawie malo interesujacego zawodu. Pracowalem w kancelarii prawniczej w
                                                    Warszawie, agencji UE w Salonikach w Grecji, teraz w innej kancelarii w
                                                    Toronto. Wszedzie bylem bibliotekarzem.

Pozdrawiam,

Bibliotekarz
    • Gość: Yanekk Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:35
      a ja sie dostałem na IINiSB UW bez żadnych problemów mimo nienajlepszej matury
      i nieświetnych wyników z egzamu - na UW by się dostać na Informacje Naukową nie
      było żadnego problemu :)
      • jeewa co jest??!! 19.07.05, 22:52
        ja juz dosyc mam!! czy to jest madre skaldac papaiery na taki kierunek co
        pwenie nazwy sie nie rozumie?!

napisze te walniete odwolanie, choc watpie ze to cos da. ten kierunke byl nr.1
        jak dla mnie. a teraz wszytko poszlo sie jeb#$%# nawet orginaly skladalam i do
        tego mialam fakultety z inforamyki i to i tak nic nie dalo..;/ a mieli doliczac
        % za ocene z informatyki
        jestem ciekawa czy to robili ;/ szanowna "komisja rekrutacyjana" yhhhh
        • Gość: yoasik Re: co jest??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:02
          Yanku nie rób z siebie debila bo 240 punktów to matura zdana BARDZO DOBRZE, i
          jak widać trudno było się dostać, chyba że widok na świat przesłania ci czubek
          własnego nosa.

MIŁYCH SNÓW....

jeewa mi teraz się agresor włączył, zwłaszcza jak przeczytałam post Yannka czy
          jak mu tam... ej masakra!!
          • jeewa Re: co jest??!! 19.07.05, 23:04
            yoasik wez nic mi nie mow... mnie zaraz trafi... nic nie moge zrobic... wrrr
            to jest najlepsze.. wiesz daj mi nr gg to pogady :)
            nie ma to jak laczyc sie w bolu...
            ale kur#%# nie przezyje tych ludzi ;/
            i to jest fakt ze 240pkt to matura dobrze napisana!!!
            • Gość: yoasik Re: co jest??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:07
              8496165

a pisz:) pobluzgamy razem;)
              • in_di_ra Re: co jest??!! 20.07.05, 08:57
                A na INiB na UW nikt sie nie wybiera?Bo ja zwalniam tam miejsce.
                Dostałam sie bez problemu, mam dobrą maturę chociaz zawaliłam romozwe
                kwallifikacyjna.Razem zdobyłam 402 pkty :]
                Wole jednak drugi kierunek.
                A co do składania papierów w kilka miesjc, to powinno ono zostac
                ograniczone.Moze nie do jednego kierunku, ale do dwoch?Na UW jest jakis palant,
                co zajał miejsca na historii, prawie, europeistyce i politologii...skubaniec jakis:/
                • Gość: ref Re: co jest??!! IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 20.07.05, 09:25
                  gratuluję :) tez jestem za wprowadzeniem ograniczen :/ nie na kazdym Uniwerku
                  dołączają osoby, po tym jak ktoś zrezygnował :(
                  • Gość: as Re: co jest??!! IP: 80.54.200.* 20.07.05, 10:26
                    nie wiecie moze od kiedy liczy sie czas odwołania i do kiedy je trzeba składać?
                    • jeewa Re: co jest??!! 20.07.05, 10:44
                      ja napisze je odrazu jak przyjdzie list do domu. na co czekac?! a liczy sie
                      chyba od kiedy przyjda te papiery do domu. nie jsteme pewna ale chyba tak
                      bedzie.
                      • Gość: as Re: co jest??!! IP: 80.54.200.* 20.07.05, 10:58
                        jeewa tu masz mój nr gg 8362609.Jak by co to jak któraś miałaby wątpliwości co do odwołania lub po prostu chciała sie wygadać miałybyśmy gg
                        • jeewa Re: co jest??!! 20.07.05, 11:03
                          heheh
                          :) to ja swoj tez dam :)
                          9176870
                          • Gość: as Re: co jest??!! IP: 80.54.200.* 20.07.05, 11:55
                            cześć nie wiecie czy gdzieś można znależć wzór odwołania na UWr?
                            • jeewa Re: co jest??!! 20.07.05, 14:26
                              jak jush_fakcje besziesz mial spisane nazwiska to dawaj szybko pisz na naszym
                              forum :) do mnie do domu jeszcze nic nie przyslali. ktos juz dostal cos z
                              uczelni?? ;/
                              • Gość: as Re: co jest??!! IP: 80.54.200.* 20.07.05, 17:08
                                JA JESZCZE NIC NIE DOSTAŁAM, W TAKIM RAZIE PRZYŚLĄ MI DO DOMU ŚWIADECTWO I RESZTE?DLACZEGO NIE MA ZADNEJ LISTY REZERWOWEJ, NIE WIEM KTÓRA JESTEM POD KRESKĄ, A TO CHYBA WAZNE W ODWOŁANIU.CZY KTOS JUZ MOZE WIE OD ZNAJOMYCH ZE LUDZIE REZYGNUJA Z INIB WE WROCKU?
                                • Gość: jush_fakacje Re: co jest??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 17:34
                                  hej, już wróciłam! kurcze ale sie naszukałam tego instytutu!!! godzina mi
                                  zeszła jak nic! spisałam wam te nazwiska na "S" i "B". podajcie swoje gg bo na
                                  forum tego nie będę wypisywać. jeszcze ktoś będzie miał pretensje że jego
                                  nazwisko widnieje w internecie bez jego zgody. aha, lista była alfabetyczna
                                  więc sama nie wiem która jestem.
                                  • Gość: ref Re: co jest??!! IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 20.07.05, 17:42
                                    wrzuć na ten numer :P 1523488 literka "S"
                                    • Gość: as Re: co jest??!! IP: 80.54.200.* 20.07.05, 17:54
                                      8362609
                                      • jeewa Re: co jest??!! 20.07.05, 18:56
                                        9178670 czyli literka "B" ;D
                                        • zzz_xxx_ccc odwołanie 20.07.05, 21:32
                                          witam! jutro beda rozsylane zawiadomienia o tym ze sie nie dostalo. odwolanie
                                          mozna skladac dopiero jak sie to zawiadomienie otrzyma. na zlozenie odwolania
                                          mamy 14 dni i sklada sie je do prorektor. to wlasnie od tej babki zalezy ile je
                                          bedzie rozpatrywac.
                                          • jeewa Re: odwołanie 20.07.05, 22:29
                                            to nie moge wyslac poczta?!!! yhhh
                                            i dalczego oni tak pozno to wysylaja ;/
                                        • wsciekla_krowa Re: co jest??!! 20.07.05, 23:36
                                          a ja prosze literke "B" na numer 2815866

prosze bardzo o literke "B"

chyba umre ;(
                                          • Gość: as Re: co jest??!! IP: 80.54.200.* 21.07.05, 10:19
                                            czy wysyłając odwołanie dajecie także świadectwo ukończenia szkoły lub maturalne?
                                          • Gość: jush Fakacje do wsieklej_krowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:20
                                            hej, moge cie teraz wyslac na gg bo wczoraj juz nie wchodzilam na forum
                                            • jeewa do jush Fakacje 21.07.05, 10:41
                                              a mials do mnie napisac tez z literka "b" :>
                                              9176870
                                              • Gość: jush_fakacje Re: do jush Fakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:06
                                                a nie wysłałam ci wczoraj wieczorem? w archiwum mam ze ci wysyłałam o 19.15. no
                                                ale jeśli nie dostałaś to ci zaraz wśle jeszcze raz.
                                                • Gość: as misz masz IP: 80.54.200.* 21.07.05, 14:52
                                                  na jaki adres wysyłacie odwołanie?Czy na kopercie piszecie obok adresu
                                                  ,,odwołanie"?
                                                  • Gość: ref Re: misz masz IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 21.07.05, 17:22
                                                    będę pisać odwołanie (na Europeistykę) :] jak się nie uda to zostaję na INiB...
                                                    tylko nie wiem co napisać! as jak uzasadniłas swoją prośbę? :P wiem że to inne
                                                    kierunki, ale zawsze mozna mieć wzór jakiś ;) jutro jade do wrocka więc
                                                    wreszcie zobaczę na własne oczy wszytskie wyniki :>

PeeS 1 muszę potwierdzić chęc studiowania jezeli sie na cos dostalem? hmm
                                                    osobiscie?
                                                    PeeS 2 a na stosunki tez mnie nie przyjeli :/ 26 z nową i 55 ze starą maturą
                                                  • Gość: jush_fakacje Re: DO REF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 18:22
                                                    jak jutro tam będziesz to zapytaj się co z tym potwierdzeniem, czy oni nam to
                                                    przyślą, czy trzeba osobiście i do kiedy. ja wczoraj zapomniałam o tym.
                                                  • Gość: as REF IP: 80.54.200.* 21.07.05, 18:37
                                                    napisałam jaką to ja bym byla wspaniała studentką INiB,że miałam czaerwony pasek na świadectwie itp. jeśli w liceum brałeś udział w konkursach związanych chociaż troche z europeistyką i zająłeś jakieś dobre miejsce to napisz, napisz swoje atuty, co zrobiłeś w tym kierunku żeby mogli cie przyjąć na europeistyke(konkursy itp.)poszukaj tez na forum, mnóstwo ludzi pisze o odwołaniach i ma pytania na które inni odpowiadają.

Ale nikt mi jeszcze nie napisał na jaki adres wysyłacie odwołania na INiB i czy piszecie obok adresu "ODWOŁANIE"
                                                  • Gość: ref Re: REF IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 22.07.05, 20:47
                                                    hmm potwierdzenie przyjęcia przyjdzie pocztą, pani powiedziała że wczoraj
                                                    wysłali już, i tam będzie miejsce, mamy podpisać i zanieść im do Dziekanatu,
                                                    można osobiście, możesz tez wysłać to pocztą.

Co do odwołania to zapomniałem (wybacz!) ale myślę że do dziekanatu wysłać, no
                                                    bo teraz to wszystko od nich zalezy :/ poza tym jak byłem dziś pytac się o
                                                    Europeistykę, czy mają jakąś listę rezerowych, bo kilka (naście?) osób
                                                    podostawało się na kilka kierunków pokrewnych :]
                                                    (widziałem nazwisko panienki która dostała się na SM, Europeistykę i
                                                    Psychologię, widać maturka rewelacyjnie zdana, szkoda tylko że dziewczyna
                                                    składała aż na tyle kierunków, przeciez wiedziała pewnie że się dostanie ta,
                                                    gdzie chce, mogła się zdecydować, a nie teraz dziekan może w podejrzanych
                                                    okolicznościach przyjąć kogos, kto mu się spodoba z odwołania)
                                                    to mi powiedzieli że jak są wolne miejsca, to dysponuje nimi dziekan (tak
                                                    powiedziała ta kobieta, swoja drogą b. niemiła) nie wiem nawaet od ilu pkt
                                                    przyjmowali na te Europeistykę! za to na SM zabrakło mi 4 punktów z hakiem (coś
                                                    koło 4.5 :/) pisze odwołania.
    • wsciekla_krowa Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO 23.07.05, 09:41
      hej .......... ochlonelam .......... dostalam sie na UWr i na US
      wczoraj zwolnilam miejsce na USiu i w poniedzialek mam zamiar jechac do wroclawia
      zamienie odpis notarialny swiadectwa ukonczenia lo na oryginal

LUDZIE PISZCIE ODWOLANIA !!!

a ja mam inny problem - nie dostalam jeszcze tego listu a chce zalatwic - tzn
      potweirdzic moja chec studiowania i nie wiem czy co i jak mam zrobic - cos
      doniesc ? - potpisac jakas kartke ktora przzyjdzie do mnie tym listem ?

wyjad mam o 4 rano wiec prawodpodobnie mine sie z poczta ktora mogla by
      przyjechac do mnie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

LUDZIE PISZCIE ODWOLANIA !!!

slyszlam ze czas tzn te dwa tygodnie licza sie nie od dostania listu a od
      ogloszenia wynikow - czyli od bojadze 19 (przypuszczam ze czas uplynie 29 lipca)
      a do tego ze niby o odwolaniu ma byc wszystko w tym liscie co to go niby
      dostaniemy - kiedys

powodzenia

(aaaaaaaaaaa i gdzie ja bede mieszkala ? ? ?)
      • Gość: ref Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 23.07.05, 09:50
        tak, na tej kartce trzeba będzie coś podpisać i odnieść im osobiśćie albo
        wysłąć pocztą :/ i tez muszę donieść oryginał a nie mam żandego w domu :/ mają
        przyjść pocztą (wysyłają tym ktorzy sie nie dostali) ile mamy czasu na
        dostarczenie oryginału?
        • Gość: as Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: 80.54.200.* 23.07.05, 11:11
          cześć, dzwonilam do dziekanatu, powiedzieli mi ze mam 14 dni na odwołanie, ale że czas ten liczy sie od dostania listu(no bo nawet nie moge wczesniej wysłać bo nie mam listu, odwołanie chciałam zanieść w tym tydodniu a tu figa.. nie dostałam jeszcze listu.W przyszłym tygodniu mnie nie ma(a przyjdzie poczta)jestem zła z tego powodu.Dlatego bede tam jechać 1 sierpnia(wcześniej nie mam po prostu jak, wysłać pocztą też nie mogę bo nie bede miała listu tam gdzie wyjezdzam) ref a ty jak masz na europeistyke?(2 tyg od dostania listu?)
          • Gość: ref Re: Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo - KTO IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 23.07.05, 12:06
            sczzerze mowiąc nie mam pojęcia :/ napiszę sobie teraz a wyślę jak list
            dostne :/ mam nadzieje że najpozniej do wtorku oddadza mi moje dokumenty, bo
            musze oryginal na INiB oddac!!! :(
            • Gość: ref list? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 26.07.05, 10:41
              dotaliście już list z informacją o rpzyjęciu bądź odrzuceniu? ile można czekać?
              mam nadzieje że nie aż tak długo jak na wyniki :P mówili że w czwartek
              wysłali...
              • Gość: L.Joe Re: list? IP: 213.17.147.* 26.07.05, 11:58
                Ja już dostałem
                • Gość: ref Re: list? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 26.07.05, 12:00
                  kiedy? :( ja to mam zawsze pecha, oby tylko na poczcie tego nie zgubili :P
                  • Gość: L.Joe Re: list? IP: 213.17.147.* 26.07.05, 12:43
                    zdaje się, że wczoraj
                    • Gość: ref Re: list? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 26.07.05, 14:26
                      z INiB? a jestes z Wrocka? :)
                      pozdrawiam

a ja czekam i czekam... :P na listonosza
                      • wsciekla_krowa Re: list? 26.07.05, 18:16
                        ja dostalam wczoraj i dzis im odeslalam, ze chce :P
                        • Gość: L.Joe Re: list? IP: 213.17.147.* 26.07.05, 19:07
                          Wsciekla krowo ja tez chce;)
                          • Gość: ref Re: list? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 26.07.05, 20:47
                            hehe ja tesh chce :P tylko niehc mi przysla te karte wreszcie!
                            • bear86 Re: list? 28.07.05, 21:15
                              spokojnie nie zginie , wysyłają poleconym :)
                              • wsciekla_krowa Re: list? 29.07.05, 18:27
                                wlasnie ze nie - wysylaja zwyklym
                                moja kolezanka wczoraj dostala swiadectwo maturalne (oryginal) zwyklym listem

coraz bardziej mi sie to nie podoba - zaplacilismy 80pln wiec mogli by dolozyc
                                te 2pln i wyslac poleconym
                                • bear86 Re: list? 30.07.05, 14:06
                                  uuu to ja dostałam poleconym , przynajmniej na tyle ich wykorzystałam ;)
                                  • Gość: ref Re: list? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 30.07.05, 18:23
                                    nom na INiB wysyłają zwykłym, ale na SM już poleconym :) swoją drogą to mam
                                    zamiar wysłąć im oryginał świadectwa maturalnego poleconym priorytetem z
                                    potwierdzeniem odebrania (!) niech tylko sproboją zgubić :]

mam nadzieje że da się tak zrobić heh ;)
                                    • Gość: tania Re: list? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 15:59
                                      Dostałam się na INiB i nie rezygnuje, list dostałam parę dni temu. Ponoć
                                      zwiększyli liczbę przyjętych z 60 do 74, to znaczy, że ten kierunek właściwie
                                      cieszył się w tym roku powodzeniem, w takim wypadku można nie mieć już
                                      kompleksu , że "idę na bibliotekarza", z resztą studia wydają się być
                                      ciekawe :) pozdrawiam wszystkich , szczególnie zaś tych , którzy piszą teraz
                                      odwołania: powodzenia!

p.s. a ci, którzy się dostali powinni się chyba zaczynać integrować, co?!

• Gość: tania Re: list? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 16:01
                                        p.s. nie wysyłałam potwierdzenia chęci studiowania na tym kierunki, na wszelki
                                        wypadek pojechałam złożyć osobiście, ale to chyba nie ma znaczenia.

• Gość: ref Re: list? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 31.07.05, 23:58
                                          nie, to nie ma znaczenia :)
                                          jutro wysle swoje :P
                                          • Gość: do tania Re: list? IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 12:46
                                            A na jaką uczelnie na INIB sie dostałaś?
                                            • Gość: as ? IP: 80.54.200.* 02.08.05, 15:47
                                              Siemka, dzisiaj złożyłam odwołanie na INiB, wyniki podobno maja byc 23.Mam pytanie czy ktoś z was kto dawał odwołanie dostał jakies potwierdzenie?Mi zabrano list który dostałam i 1 odwołanie.
                                              Pozdrawiam
                                              P.S.Czy ktoś z was nie dostał moze przypadkiem świadectwa ukończenia szkoły(ksero)-moje sie właśnie zapodziało i mi nie przysłali
                                              • Gość: bzyk kiedy? IP: *.boreknet.com 02.08.05, 22:49
                                                kiedy wyniki odwołań na AP ???? wie ktos coś ? dzieki za info wszelakiej maści :D
                                                • Gość: as do ref IP: 80.54.200.* 04.08.05, 13:27
                                                  Cześć jak tam Twoje odwołanie, dostałeś sie na swój wymarzony kierunek
                                                  pozdrawiam
                                                  • Gość: ref Re: do as IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 04.08.05, 22:47
                                                    szczerze mowiąc to jeszcze go nie wysłałem :/ czegoś mi w nim brakuje... mam
                                                    jeszcze trochę czasu (ponad tydzień) więc myślę że w najbliższych dniach
                                                    pojdzie pocztą, ale jakoś nie bardzo wierzę w jego powodzenie :/

jak powiedzialem rodzicom gdzie sie dostalem, to 1) matka ze zdziwieniem
                                                    powiedziala ze pierwszy raz slyszy o takim kierunku :P 2) ojciec sie dowiedzial
                                                    od jakiegos koelgi, ktorego syn sprawdzal listy na wydziale filologicznym i
                                                    pierwsze co to pyta sie mnie czy ja mam zamiar bibliotekarzem zostac... a teraz
                                                    truja mi glowe :P
                                                  • Gość: as Re: do ref IP: 80.54.200.* 05.08.05, 09:41
                                                    Z moimi rodzicami jest tak samo, ojciec nie interesował sie za bardzo na początku gdzie sie wybieram, dopiero w styczniu ni z gruszki ni z pietruszki wyskoczył żebym dawała papiery na ae(a deklaracje co do matury przecież trzeba bylo złożyć pod kiniec września.Teraz wypomina mi że sie go nie słuchałam(troche za poźno sie obudził, zresztą i tak nie zdałabym matury z matmy-chyba za tępa jestem).Myślę że rodzice chyba nie chcieliby za bardzo mieć bibliotekarki w domu-pewnie myślą ze nie jest to zbyt płatny zawod itp.
                                                    Teraz czekam na decyzje z odwołania i nie wiem czego mam sie spodziewać.
                                                    Ref nie rezygnuj z odwołania, nic cie to nie kosztuje(oprócz wysłania odwołania), a potem możesz żałować, że nie skorzystałeś z okazji-kto wie czy akurat ktoś ne zrezygnował i ty nie wejdziesz na jego miejsce?
                                                    Pewnie myslisz , że doradzam ci z tym odwołaniem tylko po to żeby sie zwolniło miejsce dla mnie.Tak nie jest, uważam że jeśli zależy ci na tym kierunku, to i tak nic nie tracisz gdy złożysz odwołanie(a może i zyskasz-kto wie?)Zresztą sam zdecydujesz co zrobisz :)
                                                    pozdrawiam wszystkich odwołujących sie
                                                  • Gość: ref Re: do as IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 06.08.05, 08:22
                                                    wyśle wyśle :P w poniedzialek.
                                                    a co do INiB to jednego bedzie mi szkola, w miare blisko miałbym z mieszkania
                                                    ktore bede wynajmowac :P a tak? cały Wrocek trzeba bedzie przejechac zeby sie
                                                    na uczelnie dostac :/ :D
                                                    a tak patrząc z drugiej strony, to byłem głupi że nie skladalem papierow na
                                                    administracje :( myslalem ze bedzie sie ciezk dostac tak jak na prawo, a
                                                    okazalo sie , ze pryzjeliby mnie za pierwszym podejsciem ;( no i było by blisko
                                                    do szkoly <lol>
                                                    a moi starzy to juz sie pomalu chyba godza z tym ze wyjezdzam na te studia (hmm
                                                    chcociaz mysle ze wlasnie glownym problemem dla nich bylo mieszkanie w innym
                                                    miescie)

no nic, za bardzos ie rozpisalem :P a teraz koncze sniadanko i do pracy :)
                                                    milego dnia wszystkim.
                                                • bear86 na AP wyniki w połowie września 04.08.05, 16:57
                                                  ale chyba zadzwonie wcześniej , bo napisałam juz do tego goscia od rekrutacji
                                                  meila czy bedzie sie mozna wczesniej dowiedziec niz we wrzesniu lecz niestetty
                                                  nic mi nie odpisal :( jak będą dopiero wyniki w połowie wrzesnia to lipa bo nici
                                                  z akademika :/
                                                  • Gość: tania :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:07
                                                    ja dostałam się na Uniwerek Wrocławski :D
                                                  • Gość: ref Re: :) IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 11.08.05, 00:01
                                                    ludzie zyjecie? ;)
                                                    a naszło mnie takie pytanie: to są studia dwustiopniowe? najpierw licencjat,
                                                    tak? a nie ma jednolotych magisterskich? czyli najpierw się chodzi 3 lata
                                                    normalnie, zrob licencjata, to potem 2letnie uzupełniające magisterskie -> to
                                                    jets juz zaocznie? czy mozna tez w trybie dziennym? naszła mnie dzisiaj taka o
                                                    refleksja :] jak to jest, bo nie wiem?
                                                  • Gość: tania Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 19:15
                                                    nie ma jednolitych magisterskie, jedynie dwustopniowe.Wydaje mi się, że
                                                    magisterskie są też dzienne.
                                                  • wsciekla_krowa Re: :) 13.08.05, 18:31
                                                    oby dwa te stopnie sa dzienne - chodzi tu tylko o to ze musisz jedna wiecej
                                                    prace pisac podczas studiow i potem jeszcze niby zdawac na te uzupelniajace
                                                    (lecz z tego co obserwowalam to to sie raczej bez egzaminowo przechodzi :P)
                                                    choc z tego co wiem to mozna sobie np te uzupelniajace robic zaocznie jesli
                                                    chcesz np na UG maja tylko i wylacznie zaoczne uzupelniajace i zadnych innych :D:D:D
                                                    mozna sobie np rozpoczac dwa uzupelniajace rownolegle np dalej biblio i do tego
                                                    kulturoznawstwo lub cos innego

acha wiec poki co mamy 3osobowa grupke na INiB :D:D:D
                                                    fajnie :P

(a przepraszam ze sie gupio spytam - macie gdzie mieszkac ? - tzn ci z poza wrocka)
                                                  • Gość: ref Re: :) IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 13.08.05, 23:51
                                                    tak, wynajmuję z kolegą pokój, za rok się pomyśli o własnym mieszkanku, bo tak
                                                    wyszło, że na ten rok ekipy nie było jak mieszkania szukałem, a jak coś
                                                    znalazłem, to nagle się znajomy zaczęli pojawiać do wspolnego mieszkania :]
                                                    ogólnie: byle przetrwac 1 rok.
                                                  • Gość: as Re: :) IP: 85.219.137.* 16.08.05, 14:42
                                                    Siemka, mam pytanie do odwołujących sie z INiB.Podobno decyzje w sprawie
                                                    odwołań maja być 23, wiec w takim razie w jaki sposób chcecie sie dowiedzieć o
                                                    tym, dzwoniąc (chyba do instytutu)?bo właśnie tak sie nad tym
                                                    zastanawiałam.Pozdrawiam
                                                  • Gość: ref Re: :) IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 16.08.05, 17:46
                                                    przyślą Ci odpowiedz od domu (zarówno pozytywną jak i negatywną, ale na pewno
                                                    tę pierwszą :) ale jeżeli brak Ci cierpliwości ;P to pewnie w okolicach 23
                                                    możesz do nich zadzwonić. a tak swoją droga to jestem pełen podziwu, dla
                                                    organizacji i wogóle szybkości na tym kierunku, nie dośc że rekrutacja sprytnie
                                                    i sprawnie poszła, nie trzeba było czekać tygodniami na wyniki (jak to miało
                                                    miejsce na innych kierunkach na UWr, wiem coś bo sam czekałem ;) to jeszcze
                                                    odpowiadali na twoje pytania (hehe na innych kierunkach, to wogóle
                                                    byli "oburzeni", jak Ty, marny kandydat na studia, ktory zapłacił jedynie 80 zł
                                                    za postępowanie rekrutacyjne, śmiesz o cokolwiek pytać, normalnie miałem
                                                    wrażenie że robili z łaską wszystko :P dlatego jestem pod wrażeniem tego
                                                    instytutu, poza tym leży w pięknym miejscu, ehh...
                                                    ale siem rozpisałem :P nawet nie na temat. No nic trzymam kciuki za Ciebie as i
                                                    za wszystkie inne osoby, będzie o jedna kolezankę na roku więcej :)
                                                  • Gość: as Re: :) IP: 85.219.137.* 17.08.05, 14:58
                                                    ref dzieki za mile słowa i jesli chodzi o to co napisałeś o tym wydziale
                                                    (sprawna rekrutacja itp. to sie zgadzam)pa
                                                  • Gość: ref Re: :) IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 21.08.05, 13:03
                                                    ponoć wyniki odwolań mają byc po 23 sierpia :/ daj znać jak Ci poszło :)
                                                  • Gość: L.joe 3mam kciuki IP: 213.17.147.* 23.08.05, 00:35
                                                    i powodzeniazycze
                                                  • Gość: as Re: 3mam kciuki IP: 80.54.200.* 23.08.05, 18:19
                                                    Jest 23 sierpnia,podobno mieli dzisiaj podjąć decyzje w sprawie odwołań na INiB,ale nie dzwonie,chyba poczekam na list(podobno mają przysyłać).Ten stres mnie dobija, najpierw ta śmieszna matura,potem czekanie na jej wyniki,nastepnie na wyniki z Uniwerku, a teraz z odwołania.Jak tak dalej pojdzie to posiwieje ze stresu:).
                                                    A jak tam reszta osób,pewnie nie jestem sama i ktoś jeszcze składał odwołanie na INiB we wrocku, wiec mam pytanie czekacie na list,czy może już coś wiecie?
                                                    Ale chisteryzuje(w końcu co za problem tam zadzwonić?!??), na usprawiedliwienie mam tylko to , że 1 raz zadzwoniłam i nikt nie odebrał :)
                                                    Do usłyszeniA pozdrawiam wszystkich odwołujących SIE i tych którzy trzymają za nich kciuki - ANKA S. :))))
                                                  • wsciekla_krowa Re: 3mam kciuki 24.08.05, 09:32
                                                    i co ? co ?

macie juz wiesci ?
                                                  • Gość: liptonka odwołanie IP: *.proxy.astra-net.com 24.08.05, 10:36
                                                    Ja złożyłam odwołanie na INiB i ciągle czekam. dzwoniłam dzisjaj po wyniki bo
                                                    miały być z odwołań. ( Komisja zbierała się wczoraj). Wyników jeszcze w
                                                    dziekanacie nie ma mają być może w piątek poczekamy zobaczymy. Z tego czekania
                                                    osiwieje. Pozdrowienia
                                                  • Gość: as Re: odwołanie IP: 80.54.200.* 24.08.05, 11:22
                                                    Liptonka, jesteśmy w takiej samej sytuacji.Czy mogę wiedzieć ile zabrakło Ci pkt.?
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: Liptonka Do asa IP: *.proxy.astra-net.com 24.08.05, 12:27
                                                    Hej fajnie że ktoś oprócz mnie czeka na wyniki odwołań odpowiadam na twoje
                                                    pytanie zabtakło mi 20 pkt, ale mam nadzieję że mnie przyjmą bowiem uważam że
                                                    miałam dobrą argumentację. A tobie as ile punktów brakło?? Odpisz
                                                  • Gość: ref Re: Do asa IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 24.08.05, 13:34
                                                    a ja mam takie pytanie, do wszystkich: z jakich powodów chcecie studiowac na
                                                    tym kierunku? jak wypbrazacie sobie wasze zycie po skonczeniu tych studiow? i
                                                    co chcielibyscie robic? ;) ja mam kilka planow ale poki co to trzeba przezyc
                                                    pierwszy rok...

a i jeszcze jedno, cyz oni nam jeszcze do domu cos przysla? np. zawiadomienie
                                                    kiedy rozpoczecie i tak dalej? czy trzeba do instytutu szorowac by na tablicy
                                                    sprawdzic? (patrzylem, ale nie pamietam dokladnie :P)

znając INiB to pewnie dostaniecie odpowiedzi w najblizszych dniach hmm chyba że
                                                    nie wysłali poleconym...
                                                  • Gość: ccc wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:54
                                                    sa juz wyniki odwolan. zadzwoncie do dzialu nauczania 071 34 30 143
                                                  • Gość: Liptonka Re: wyniki IP: 80.48.73.* 24.08.05, 14:43
                                                    Dzwoniłam do dziłu nauczania Dostałam się na INiB jupii
                                                  • Gość: wsciekla Do refa :P IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.08.05, 15:30
                                                    przypuszczam ze nic nam nie wysla :( tez patrzalam i nie wiem - napewno mamy
                                                    wczescniej niz 3pazdziernika tylko nie wiem czy w piatek czy juz w czwartek
                                                    ma byc szkolenie bhp i podzial na grupy jezykowe i chyba przyposobienie
                                                    biblioteczne :P:P:P

no i mialabym prosbe aby ktos kto wie dokladnie mogl przekazac - PROSZE

a na pytanie dlaczego INiB - odpowiem bo tak :P
                                                    po prostu zafascynowala mnie praca wsrod tylu ksiazek i z tyloma ksiazkami -
                                                    praca z ludzmi i to ze musze az tyle wiedziec aby moc to robic
                                                  • Gość: as :(-sprawa odwolania IP: 80.54.200.* 24.08.05, 18:23
                                                    kurcze za pożni przyszlam do domu i to przeczytałam, sprawdze i zadzwonie tam jutro.Ach ten stresik.Do limonki : brakowalo mi 3 pkt ale nie wiem czy moje odwolanie bylo dobre, bo mi sie nie zabardzo podobalo.(Chyba nie prześpie tej nocy) PA
                                                  • Gość: as Re: :(-sprawa odwolania IP: 80.54.200.* 24.08.05, 18:24
                                                    LIPTONKA przepraszam że przekręciłam i zrobilam z ciebie limonke(chyba nie kontroluje tego co pisze)
                                                  • Gość: ref Re: :(-sprawa odwolania IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 24.08.05, 22:15
                                                    as spokojnie! skoro brakowało Ci tylko 3 punktów :) dzisiaj w faktach (tych
                                                    wrocławskich) mowili że co piąte podanie zostało rozpatrzone pozytywnie i 1000
                                                    osób z nich przyjęli, ja myślę że będiesz studentką INiB bo tam pracują fajni
                                                    ludzie (normalnie nie moge tak mi podczas rekrutacji zaimponowali tsetsetse :P
                                                    szczególnie ta pani, ktora musiała odpowiadac na moje głupie pytania :P)
                                                    ja tam wole nie dzwonić :/ poczekam na list, ale jakoś się nie nastawiam
                                                    na "tak" żeby się nie rozczarować :( chociaż nieukruywam, że byłoby miło... :)

a jak dla mnie to w argumentacji powinni brać ilość pkt + ewentualnie jakieś
                                                    szczególne okoliczności, np. jakieś wypadki, zrządzenia losu przykre, ale jak
                                                    mówię w połaczeniu z punktami, a nie osobno :)
                                                  • Gość: as :))))))) IP: 80.54.200.* 25.08.05, 10:17
                                                    ,,Tak jest pani przyjęta"-to są słowa które usłyszałam dzwoniąc do działu nauczania.Jezu jak mi ulżyło no i oczywiście jestem cała w skowronkach :)
                                                    W całym tym zamieszaniu nie spytałam sie kiedy można dowieżć dokumenty(ale pewnie dopiero po tym jak mi przyślą list-nio bo jakiś muszą chyba przesłać).Szkoda że mnie nie widzicie jak teraz wyglądam -mam uśmiech od ucha do ucha.
                                                    Jeśli chodzi o pytanie refa związane ze studiami:INiB był moimi zapasowym kierunkiem, na ten wymarzony sie nie dostałam wieć INiB był moją ostateczną deska ratunkową.W pewnym momencie zaczęłam sie zastanawiać czy to dobry wybór.W końcu całkiem możliwe że zmniejszy sie ilość bibliotek(w końcu jest era internetu i po co ludzie mają chodzić do bibliotek jeśli czasem mogą sobie znależć materiały w necie).Zgadza sie , mam wątpliwości co do tego kierunku i mojej przyszlości z nim związanej(praca), ale teraz cieszę sie że sie dostałam :)))))))))))))))
                                                    P.S. cZYLI MAM czekać na list , żeby zawieżć dokumenty(wiem, głupie pytanie , no ale emocje biorą u mnie góre i nie jestem w stanie racjonalnie myśleć).
                                                  • Gość: Liptonka Do as :)))))) IP: *.proxy.astra-net.com 25.08.05, 11:02
                                                    Hej jak widze to też się dostałaś GRATULACJE!!!!!!!!! Jak masz numer gg to
                                                    napisz do mnie mój numer gg to: 1072226. dla mnie to też kierunek awaryjny ale
                                                    co tam ważne ze wypalił POZDROWIENIA Też się zastranawiam czy mam czekać na
                                                    list bo wczoraj nie mogłam uwierzyć i zapomniałam zapytać
                                                  • Gość: ref Re: Do as :)))))) IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 25.08.05, 14:33
                                                    tak, poczekajcie na list, w nim bedzie wszystko napisane :)
                                                  • Gość: NIE WIEM DO WIEDZACYCH I ZNAJACYCH SIE-? IP: 80.54.200.* 26.08.05, 08:00
                                                    SIEMA,CZY ZNAJDZIE SIE TU OSOBA, KTÓRA MOGŁABY MI POWIEDZIEĆ JAK JEST NA I ROKU INIB WE WROCŁAWIU?TZN.JAKIE PRZEDMIOTY SA CIEKAWE, A JAKIE NIE ZABARDZO.NA KOGO TRZEBA UWAZAC,OGOLNIE WSZYSTKO CO POWINNYŚMY (STUDENCI I STUDENTKI I ROKU INIB WE WROCLAWIU)WIEDZIEC.
                                                    MAM NADZIEJE, ZE ZNAJDZIE SIE TU TAKI INFORMATOR:)
                                                    POZDRAWIAM
                                                  • Gość: ref Re: DO WIEDZACYCH I ZNAJACYCH SIE-? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 26.08.05, 10:56
                                                    dobre pytanie :) chociaż wątpię czy znajdzie się taka osoba. Lepiej spytać na
                                                    forum studentow Uwr forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23690 bo tutaj sa
                                                    raczej przyszli studenci tego kierunku. Poza tym na stronie instytutu masz
                                                    wykaz przemotów i ich opis łacznie z wymaganiami
                                                    www.ibi.uni.wroc.pl/dydaktyk/program.htm
                                                    no to Tyle :) jak dowiesz się coś więcej to podziel się z nami :P
                                                    pozdr
                                                  • Gość: :) Re: DO WIEDZACYCH I ZNAJACYCH SIE-? IP: 80.54.200.* 27.08.05, 13:39
                                                  • Gość: dlaczego dlaczego IP: 80.54.200.* 29.08.05, 09:34
                                                    Siema bibliotekarze(a właściwie jest jakiś inny skrót, bo przypadkiem bibliotekarz moze kogos obrazić,mozna by sie nad tym zastanowic, no bo w sumie ten kierunek jest taki długi,że czasami niektóre osoby zapamiętują końcówka a zapominają jaki byl początek(oczywiście ze mną tak nie jest-wiec moze wqymyślcie jakiś skrót :) )Pisze , bo widze ze nikt sie nie odzywa na tym forum, wymyślcie jakiś temat(dobrze szlo bylo 253 gości).pozdrawiam
                                                  • Gość: ref Re: dlaczego IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 30.08.05, 10:09
                                                    znajdz nam "zywego" studenta tego kierunku z Wrocka to pogadamy ;)
                                                    a tak na serio to zastanawia mnie kwestia języków obcych na tym kierunku, wie
                                                    ktoś coś o tym?
                                                  • wsciekla_krowa jezyki obce 30.08.05, 11:38
                                                    bedziemy sie uczyli az dwoch :P:P:P
                                                    obowiazkowo angielski i dodatkowo niemiecki chyba ze ktos ma "potwierdzona
                                                    nauke tegoz jezyka" (nie pytajcie co to znaczy bo nie mam pojecia) - w wypadku
                                                    potwierdzenia mozna sobie wybrac jakis inny chyba z rosyjskiego wloskiego i
                                                    jeszcze jakiegos takiego

a jezyki no coz podobno tak jak wszedzie na wyzszych uczelniach - czyli wielka
                                                    sciema :P:P:P
                                                  • Gość: as Dziwne, że IP: 80.54.200.* 30.08.05, 14:25
                                                    nie znalazła sie tu żadna, dosłownie żadna osoba studiująca INiB we Wrocku min juz od roku.Szkoda bo porady starszych kolegów lub koleżanek byłyby nam przydatne.No ale cuż sami tez przeciez sobie poradzimy, chociaż na pewnoo najtrudniejszy jest pierwszy rok.Piszę to wszystko z nudów więc nie dziwcie sie , że nie ma w mojej wypowiedzi zadnej ciekawej informacji.
                                                    Zastanawiał sie moze ktoś z was nad specjalizacja bo jak dla mnie to ciekawe wydają sie
                                                    *Elektroniczne serwisy informacji naukowej(chociaż jak dla mnie to trochę za ciężkie, a specem od intrnetu to raczej nie jestem ;))
                                                    *Biblioteki naukowe
                                                    *i troche mniej Prasa w systemie informacji
                                                    Wiem troche pośpieszyłam sie z wyborem(nawet nie wiem za bardzo co mnie naprawde zainteresuje)ale na moje usprawiedliwienie moge dodac że to z nudów i z prostej ciekawości czego moge oczekiwac po INiB.
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: ref Re: Dziwne, że IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 30.08.05, 23:18
                                                    nom ja się jush zastanawiałem co po tym bałym INiB mogę robić :D:D:D
                                                    więc najbardziej to specjalizacja: edytorstwo ;P
                                                    ale wg mnie fajne są jeszcze: Prasa w systemie informacji i Elektroniczne
                                                    serwisy informacji naukowej chociaz to tak mnie :P mimo że internet i komputer
                                                    nie są mi obce. Za to wcale nie pociąga mnie bycie bibliotekarzem :/ (ile oni
                                                    zarabiają?:P ale ze mnie materialista :D:D:D) a niestety wszyscy łącza ten
                                                    kierunek tylko z tym zawodem a jak mówisz że będziesz studiował Informację
                                                    Naukową i blibliotekoznawstwo to własnie to ostatnie zostaje im w pamięci :/
                                                  • Gość: ref Re: jezyki obce IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 30.08.05, 14:28
                                                    obowiazkowo angielski i dodatkowo niemiecki chyba ze ktos ma "potwierdzona
                                                    > nauke tegoz jezyka" (nie pytajcie co to znaczy bo nie mam pojecia) - w
                                                    wypadku
                                                    > potwierdzenia mozna sobie wybrac jakis inny chyba z rosyjskiego wloskiego i
                                                    > jeszcze jakiegos takiego

potwierdzoną to znaczy że ma ocene na świadectwie jakimś ze szkoły.
                                                    Czyli wiemy tyle samo :P słyszałem jeszcze że jak masz potwierdzoną naukę
                                                    jakiegoś języka to jezeli go wybierzesz to nie możesz rozpocząc "kursu" od
                                                    podstaw :/ a szkoda bo przydałoby się z niemca :P

a wy? co wybierzecie? bo ja bym bardzo chciał albo rosyjski albo hiszpański :P
                                                    no ewentualnie włoski :P hmm no i szkoda mi tego niemca... moze uczyc sie og
                                                    dalej? skoro mowisz ze tu nie mozna mowic o rzeczywistej nauce :P
                                                  • wsciekla_krowa Re: jezyki obce 31.08.05, 14:42
                                                    > potwierdzoną to znaczy że ma ocene na świadectwie jakimś ze szkoły.
                                                    > Czyli wiemy tyle samo :P słyszałem jeszcze że jak masz potwierdzoną naukę
                                                    > jakiegoś języka to jezeli go wybierzesz to nie możesz rozpocząc "kursu" od
                                                    > podstaw :/ a szkoda bo przydałoby się z niemca :P

czyli ze nie musi byc egzamin w stylu getego czy jakos tak ?
                                                    .... z jedenej strony dobrze z drugiej zle
                                                    no bo niemiecki mam na swiadectwie lecz musialabym sie go zaczac uczyc od
                                                    poczatku - kompletne zero z niego umiem po 6latach nauki - wiec gdybym miala
                                                    startowac nie od podstaw to bylo by zle
                                                    no ale dobrze bo przypuszczam ze skoro przez 6lat nic sie nie nauczyalm to teraz
                                                    tez sie nie naucze - tylko co by w tym wypadku wybarac
                                                    chyba tez hiszpanski lub rosyjski - z rosyjskim chyba bedzie prosciej :P:P:P

aaa ref byles dzis we wrocku ? wiesz moze kiedy sie mamy na galowo stawic na
                                                    uczelni i gdzie ? o ktorej ?
                                                    fajnie by bylo gdyby ktos to wiedzial :P
                                                  • Gość: ref Re: jezyki obce i do as IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 31.08.05, 21:39
                                                    byłem w poniedziałek, ale nie miałem czasu na latanie po uczelniach :/
                                                    z tego co pamiętam to rozpoczecie jest albo 28 albo 29 wrzesnia... wiem że w
                                                    instytucie wisi kartka z informacją :P:P:P już od lipca, bo wtedy ją widziałem.

do as:
                                                    dostałaś już list z potwierdzeniem że Cię przyjęli z odwołania?
                                                  • Gość: jush_fakacje Re: jezyki obce i do as IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:02
                                                    Hej! rozpoczęcie jest 29.09 o 12.00 a 30.09 od 11.? jest nauczanie przeciw
                                                    pożarowe i bhp a później chyba o 14.30 testy kwalifikacyjne z języków.
                                                    Wiecie coś może na temat wfu? Kiedy są zapisy czy coś w tym stylu?
                                                  • Gość: as Re: jezyki obce i do as IP: 80.54.200.* 01.09.05, 15:37
                                                    Siema listu nie dostałam, ale dokumenty zawiozłam(tak jak powiedzieli mi w dziale nauczana), widziałam, że na kilkanaście osób przyjętych z odwołania tylko 3 chłopaków(kurcze troche mało- tylko nie myślcie ze sie tak za nimi uganiam, bo co to to nie, tylko wiecie w liceum mialam 3 chłopaków w klasie i na studiach tez tak mało-i jeszcze nie wiadomo jak to bedzie z tymi grupami, jak nas podziela alfabetycznie to jeszcze żaden mi sie nie trafi ;) , ale ref jeśli sie nie myle twoje nazwisko jest na S wieć duże prawdopodobieństwo że bedziemy razem w grupie ;), Mam pytanie 30 piszemy testy z jezyka, mam nadzieje, że z 1? tylko którego tego który sie wybierze? czy z dwóch, na pewno bym chciała pisac angielski i trafić do jakies dobrej grupy żeby jeszcze go doszkolic, ale jesli chodzi o nioemiecki....nie wiem albo on jest za trudny(szczególnie te wyrazy do zapamietani, które sa taaaaakie długie)albo ja niezbyt mądra.Wiec co z tym niemieckim tez bede go pisac.Kończe bo musze jechać na działke-plewic.pa
          • wsciekla_krowa inne forum 01.09.05, 19:23
            oto co odnalazlam:
            ebib.oss.wroc.pl/phpBB/viewforum.php?f=2
            jest to forum na ktorym pojawiaja sie glownie ludzie z bibliotekoznawstwa
            (podczas roku akademickiego bo jak zauwazycie teraz - podczas wakacji jest tam
            duzo innego tlumu :P)

jak zauwazylam podczas obserwacji jest tam kilku studentow z wrocka w tym
            przewodniczaca kola naukowego
            moze tam sobie zalozymy swoj topic jako pierwszaki :D:D:D
            • Gość: as Re: inne forum IP: 80.54.200.* 01.09.05, 19:51
              popieram:)
            • wsciekla_krowa Re: inne forum 01.09.05, 21:21
              zalogowalam sie tam ..... poczekam az ktos z was tez sie pojawi :D:D:D

acha tego 29.09 idziecie na galowo ?
              (no bo ja tak :P)
            • wsciekla_krowa do jush_fakacje 01.09.05, 21:29
              co do wuefow to w zeszlym roku studenci zapisywali sie przez neta .... tylko ze
              za pomoca numeru indeksu
              wiec chyba pierwszoroczni zapisuja sie potem na to co im zostanie

moze jakis areobik :P:P:P
            • wsciekla_krowa wuefy 01.09.05, 23:16
              przepraszam ze kolejna wypowiedz znow moja ale wlasnie odnalazlam
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23690&w=28467335&v=2&s=0
              tu pewna (chyba) pani napisala conieco wiecej o wuefach

ciekawe czy uda nam sie na cos zapisac :P
              • Gość: as / IP: 80.54.200.* 02.09.05, 09:00
                29 na galowo, ale na nastepny dzien jade juz normalnie ubrana(jak to jest z tymi testami w końcu, z 1 czy z 2 jezyków, no i jak one moga wyglądać)?
            • wsciekla_krowa GRATULUJEMY !!!! 02.09.05, 11:02
              a teraz wszyscy GRATULUJEMY refowi i żegnamy go w naszych skromnych progach
              instytutu INiB

ref mam nadzieje ze bedzie ci dobrze na europeistyce :D

powodzenia !!!!
              • Gość: as Re: GRATULUJEMY !!!! IP: 80.54.200.* 02.09.05, 11:36
                Ref GRATULACJE!!!! :) ubyło nam 1 studenta Z INiB , ale za to przybyło 1 na europeistyce:) Jeszcze raz gratulacje(jak byś przypadkiem potrzebował jakieś info(kto wie) od studentów INiB to wal śmiało :))))
                • Gość: jush_fakacje Re: GRATULUJEMY !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 11:55
                  w piątek z 2 języków (ja przynajmniej tak myśle). jak pojedziesz do instytutu
                  to tam wisi kartka co i jak. jest napisane coś w tym stylu: j. angielski
                  sala ... (pełno ich jest) i adres, czyli nowy budynek wydziału prawa i
                  administracji (skąd niby mam wiedzieć który jest nowy?! nawet adresu nie
                  podali) i później j. niemiecki, amfiteatr A i adres. tyle tylko.
                  • Gość: tania Re: GRATULUJEMY !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:01
                    no to nieźle z tymi językami :( , ale widzę tu nieścisłość w liście, który
                    przysyłali tym, którzy się dostali było napisane, że cyt:" rok akademicki
                    zaczyna się 28-09-2005r. dniami adaptacyjnymi" To w końcu kiedy? Acha,no i
                    gdzie dokładnie spotykamy się w tych galowych kiecach?
                    • Gość: tania Re: GRATULUJEMY !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:04
                      ach i jeszcze jeden problem, jeżeli testy mają być z dwóch języków, a ja nie
                      chcę się uczyć niemieckiego, to czy mgę sobie wybrać jakiś inny język??
                    • Gość: jush_fakacje Re: GRATULUJEMY !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:04
                      no właśnie też się zastanawiałam o co im chodzi z tym 28. 29.09 spotykamy się w
                      gmachu głównym UWr w auli leopoldina (czy jakoś tak).
                      • Gość: as ebib IP: 80.54.200.* 02.09.05, 13:10
                        Siema, utworzyłam nowy wątek na stronie ebib.oss.wroc.pl/phpBB/viewforum.php?f=2, mam nadzieje,że znajda sie osoby które zajrzą tam od czasu do czasu.Nie wiedziałam jak zacząć wieC zadałam tam pare pytań do ,,starszych" kolegów z INiB.pozdrawiam:)
                        • Gość: pechowy-człowiek:) a na AP ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:02
                          jejq no jak wam dobrze , wszyscy sie gdzies podostawali , wiekszosc na to co
                          chciała i w ogóle zaraz się rozpłacze i do końca dnia bede miec kryzys :) bo ja
                          jeszcze czekam na wyniki odwołań na AP ale na mój rozmózg sie nie dostałam wiec
                          składam na informatyke ehh niezły rozjazd od bibliotekoznawstwa do informatyki
                          no ale cóż ... pozostaje mi więc tylko zasiąść do całek ,funkcji,silni....... ;(((((
              • Gość: ref Re: GRATULUJEMY !!!! IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 03.09.05, 00:19
                heh dzięki ;) musze wam powiedzieć że się już wczułem w studenta INiB... a co
                do tej europeistyki to lepiej poczekam sobie na oficjalne zawiadmienie, jush
                sam nie wiem jak to bedzie wyglądac :P żal trochę będzie tego ścisłego centrum
                miasta, i tego klimatu... ta Koszmarowa to na jakims za
                przeproszeniem "zadupiu" :P a na nankiera miałbym blisko :P niemniej jednak
                cieszę się bardzo, chociaz tylko z tej informajci od pani z działu nauczania :)
                • Gość: :) Re: GRATULUJEMY !!!! IP: 80.54.200.* 06.09.05, 18:01
                  • Gość: as Re: GRATULUJEMY !!!! IP: 80.54.200.* 07.09.05, 09:28
                    Cześć, czy ktoś z was kto dostał sie z odwołania na INiB we Wrocku otrzymał juz list z potwierdzeniem?
                    • Gość: ref Re: GRATULUJEMY !!!! IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 07.09.05, 09:44
                      ja dostałem jush z europeistyki (w poniedziałek) puszczają poleconym, który
                      idzie coś ponad tydzień :| ale spoko w dziale nauczania mowili ze maja tego
                      kilka tysięcy wiec trzeba będzie poczekac ;) na pewno Twoj dojdzie
                    • wsciekla_krowa Re: GRATULUJEMY !!!! 07.09.05, 11:08
                      as mysle ze nie masz sie co martwic jak wiemy z doswiadczenia INiB nie wysyla
                      poleconym wiec moze byc troszke pozniej, lecz skoro pani w dziekanacie
                      powiedziala "tak" :D:D:D
                      • Gość: as Re: GRATULUJEMY !!!! IP: 80.54.200.* 07.09.05, 12:18
                        Chyba za bardzo rozpaczałam, list dostałam przed chwilą, ale wnim pisało tylko to,że mnie przyjmują i nic więcej.Wy wszyscy , którzy dostaliście sie za pierwszym razem co musieliście odesłać?Tylko kartke,że was przyjęli?Ja mam tylko to i chyba tylko to im zawiozę.
                        Pozdrawiam i do zobaczenia 29.09.-musimy sie gdzieś w jakimś miejscu umówić,żebyśmy sie trzymali razem(co wy na to? :)), a zresztą jeszcze kupa czasu do tego 29,więć co tam , ciesmy siejescze z wakacji :)
                        • Gość: ref Re: GRATULUJEMY !!!! IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 07.09.05, 13:36
                          hehe ja też dostałęm tylko kartkę i nic więcej, żadnych informacji :P jak
                          zadzwoniłem to powiedzieli mi że nawet nie muszę się do nich fatygować
                          osobiście tylko dokumenty wysłać pocztą :] co nie zmienia faktu że jutro tam
                          pojadę. A dokumenty? te wszystkie wymagane, ktore byly wmienione wczesniej,
                          czyli pewnie te, ktore Ci odesłali...
                          • Gość: as do ref IP: 80.54.200.* 09.09.05, 08:10
                            Jak zawoziłeś dokumenty to musiałeśim zostawić oryginal zawiadomienia, że cie przyjeli z odwołana?
                            pozdro
                            • Gość: ref Re: do ref IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 10.09.05, 15:53
                              nie :)
    • wsciekla_krowa kolejne forum :P 09.09.05, 11:13
      hahahahha

www.erufaeleth.fora.pl/index.php
      my sie chyba zaliczamy do grona:
      "Dla Kandydatów na Rzeźników"

:D:D:D
      • Gość: as ref IP: 80.54.200.* 10.09.05, 10:28
        Jak tam , musiałeś zostawić to zawiadomienie?
        • Gość: jush_fakacje Re: do as IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 11:01
          wiesz as, to żebysmy się gdzieś umowili to wcale nie jest zły pomysł! Już w
          dwójkę jest raźniej niż samemu, a co dopiero w większej grupie.
          • wsciekla_krowa Re: do as 11.09.05, 10:59
            to moze umowmy sie ze przed wreczaniem indeksow na tej calej auli kogos tam
            spotkamy sie na korytarzu przed drzwiami i kazdy bedzie mial na czole napisane
            "forum.gazeta.pl" :P

nie - to chyba gupi pomysl
            • Gość: as Re: do IP: 80.54.200.* 11.09.05, 11:43
              Co do umówienia, to mamy jeszcze czas, ale myślałam , żeby sie spotkać gdzieś niedaleko tej auli bo w samej auli mozemy sie nieodnależć(może być dużo ludzi, a jak by tak było to ja ze swoimi 155cm wzrostu+ wysokość obcasOw nie znalazłabym jeszcze nikogo :)
              • Gość: :) :) IP: 80.54.200.* 12.09.05, 17:54
      • Gość: :) :) IP: 80.54.200.* 13.09.05, 08:45
        • kwiatuszek999 Re: :) 14.09.05, 09:31
          hmmmm...czy czy ktos z was wie kiedy bede wyniki przyjec na INiB na Uw na
          studia zaoczne?w necie napisane jest ze komisja rekrutacyjna podejmie decyzje w
          dniach 12-13 wrzesien, a dzisiaj jest 14 i nic.
          • Gość: :) Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:54
    • jush_fakacje Re: 17.09.05, 19:07
      Czesc dziewczynki! Jak tam przygotowania do studiowania we wrocławiu? Macie już
      wszystko załatwione (mieszkanie i te sprawy)?
      • Gość: as Re: IP: 80.54.200.* 18.09.05, 10:23
        Mieszkanie mam- w Oleśnicy więc nie ominą mnie dojazdy, co do przygotowań do studiów, to mam garniturek na rozpoczęcie i to by było na razie tylko tyle ;), a ty jush-fakacje masz mieszkanko czy bedziesz spac w akademiku? pozdrawiam
      • Gość: wsciekla Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 14:02
        ja teoretycznie mam mieszkanko ale czuje sie troszke wyru..a ;( (przeprazam za
        wyraznie). mialysmy mieszkac w 4 ale jedna zostala w anglii i teraz jestesmy 3 i
        dwie pozostale nie chca szukac kogos na dokladke. i rosna koszty. mysle ze bede
        piszczala i wpieprzlala kafelki w lazience ale co tam - dam sobie rade :P

no i musze sie zaczac pakowac :P
        • Gość: jush_fakacje Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:24
          no to u mnie podobnie jak u ciebie wsciekla. tez mialysmy mieszkac w 4 ale
          jedna zrezygnowała no i nie wiem jak teraz sprawa wygląda bo tych dziewczyn w
          ogole nie znam. wczoraj właśnie byłam się wprowadzać. a co z biletami
          miesięcznymi na tramwajki? wiecie coś może na ten temat? gdzie to się załatwia?
          • wsciekla_krowa Re: 19.09.05, 11:20
            o cenach biletow pisze tu:
            www.wroclaw.pl/m3298/p8023.aspx
            wykaz gdzie kupic:
            www.zdik.wroc.pl/komunikacja/bilety.punkty.dystrybucji.html
            www.zdik.wroc.pl/komunikacja/bilety.lista.automatow.html
            musisz sobie to dokladnie przejzec bo nie wiem co bedzie cie interesowalo :P
            ja poki co chce zobaczyc czy w moim wypadku nie da sie chodzic piechotka

a te automaty fajne bilety drukuja :P
            • Gość: studentka z Łodzi Uniwersytet Łódzki IP: *.toya.net.pl 20.09.05, 12:58
              Czy jest może ktoś kto studiował/studiuje na łódzkim uniwerku?
              • Gość: a jest ktoś z Inib na Uj? IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 20.09.05, 16:51
                j.w
                • Gość: Misia Re: jest ktoś z Inib na Uj? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:07
                  hej !! ja jestem ;))
                  • Gość: :) INiB we wrocławiu :) IP: 80.54.200.* 22.09.05, 10:45
                    • Gość: as Re: INiB we wrocławiu :) IP: 80.54.200.* 23.09.05, 17:10
                      Do wsc i jush_fakacje: za 6 dni mamy immatrykulacje, co sądzicie o tym żeby sie gdzieś wcześniej umówić( wiem może moja propozycja jest za wcześnie-jeszcze całe 6 dni,ale co tam)
                      Możecie zaproponować miejsce i czas.
                      Pozdrawiam :)
                      P.S.Zamieściłam tą informacje tez na stronie ebib :)
                      • Gość: aga Re: ja tez z INiB na Uj IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 23.09.05, 17:22
                      • wsciekla_krowa Re: INiB we wrocławiu :) 11.10.05, 15:36
                        i co? jak wrazenia? mi udało sie dostać do sali 205 i moge cos na necie
                        porobic... mi poki co sie podoba :D
                        • Gość: as Re: INiB we wrocławiu :) IP: 80.54.200.* 11.10.05, 18:46
                          Siemka, mi sie tez juz zaczęło podobać, ale na początku troche mnie przerazila ilość lektur obowiazujący z ćwiczeń na ćwiczenia. Biblioteka insytutowa też jest spoko-jak i sami bibliotekarze;) Pozdrawiam
                          • Gość: studentka z Łodzi nie ma tu nikogo z ŁODZI??? IP: *.toya.net.pl 20.10.05, 15:28
                  • Gość: studentka z Łodzi Re: jest ktoś z Inib na Uj? IP: *.toya.net.pl 20.10.05, 15:27
                    Misia, studiowałaś na UŁ, ja też!
                    • Gość: :D Re: jest ktoś z Inib na Uj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 16:40
                      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka