Dodaj do ulubionych

studia bez matury........

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 07:39
Witam
Wiem że niektóre uczelnie przyjmują kandydatów na studia którym podwinełą się
noga na maturze. Pod warunkiem doniesniea świadectwa dojrzałości w styczniu.
Czy ktoś zna adresy takich szkół..??
Obserwuj wątek
    • Gość: ggggggg Re: studia bez matury........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 09:37
      Niektore (nieliczne) szkoly prowadza nabor 2 razy w roku. Tylko nie wiem w
      jakim miesiacu dokladnie. Tak jest np. na SGH.
      • Gość: xxx Re: studia bez matury........ IP: *.asmed.pl / *.asmed.pl 20.07.05, 12:43
        ale tylko na zaocznych na SGH
    • Gość: K. Re: studia bez matury........ IP: *.wseiz.pl / 195.94.203.* 28.06.05, 09:54
      WSEiZ
      www.wseiz.pl/index.php?menu=2&div=7
      • Gość: ela Re: studia bez matury........ IP: *.devs.futuro.pl 28.06.05, 10:41
        aż wstyd. Powinni pozamykać wszystkie takie szkółki jak ta powyżej. Matury taki
        nie zdał, ale tatus zapłaci i synuś zostanie architektem. Chory kraj
    • Gość: ala Re: studia bez matury........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:15
      moj kolega dostał się na politechnikę i ciągle coś zwlekał, cos sciemniał aż
      wreszcie przyniósł mature we wrześniu (po poprawkach). Ale nie wiem czy dałoby
      się tak ciągnąć do stycznia :)

a czy już macie wyniki nowych matur? chyba martwisz sie na zapas?
      • Gość: KONRAD Re: studia bez matury........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:21
        Zapewne do stycznia nie da rady... ;-) ALe niestety zabrakło mi z matematyki 2
        punktów ;-( a szkoda miec rok do tyłu....
        • Gość: kania Re: studia bez matury........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:54
          Ja tez mam rok do tyłu i zyję.Maturę zdałam,na studia państwowe się nie
          dostałam,na pół semestru poszłam do prywatnej szkoły ale zrezygnowałam(nie
          załuje)chodziłam na kursy przygotowawcze,na angielski,wyniki egzaminów
          wstępnych m.inn.na UW ma niezłe,licze ze się dostanę.Rok wcale nie musi być
          zmarnowany,mozesz się wiele dowiedziec przede wszystkim o sobie,o swoich
          pasjach,o tym co chcesz dalej robic...tak jak to było w moim przypadku.Nie musi
          to być rok zmarnowany...lepiej miec rok di tyłu niz podjąc złą decyzję,która
          moze zaważyć na wielu sprawach,ale decyzja należy do Ciebie,powodzenia!!!
        • Gość: . Re: studia bez matury........ IP: *.devs.futuro.pl 14.08.05, 10:51
    • Gość: ?? Re: studia bez matury........ IP: *.media4.pl 02.07.05, 20:41
      czy sa jakies studia wyższe bez matury...moga byc zaoczne...albo czy sa jakies
      z warunkiem doniesienia w styczniu????
      • wseiz Re: studia bez matury........ 14.07.05, 09:43
        www.wseiz.pl/index.php?menu=2&div=7
        • Gość: ????????????? Re: studia bez matury........ IP: *.info / *.info 14.07.05, 10:42
          a pisze się:
          podwinęła noga
          powinęła noga
          ?
          • wseiz Re: studia bez matury........ 20.07.05, 09:32
            ??? Mógłbyś sprecyzować pytanie?
            • Gość: Student Re: studia bez matury........ IP: 81.219.21.* 24.07.05, 17:11
              Dziwy..... dziwy............... byle wyuzdane :))))))
        • Gość: 1986 Re: studia bez matury........ IP: *.devs.futuro.pl 29.07.05, 09:40
          Nogi, nie nogi, czasami warto
    • Gość: gucio Re: studia bez matury........ IP: *.wroclaw.mm.pl 24.07.05, 17:15
      giętkie masz te nogi stary
      • Gość: Reksio Re: studia bez matury........ IP: *.magma-net.pl 24.07.05, 17:17
        gibkie wręcz
        • Gość: . Re: studia bez matury........ IP: *.wseiz.pl / 195.94.203.* 04.08.05, 09:55
          • Gość: ksw Re: studia bez matury........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:06
            z tego co wiem to krakowska szkoła wyższa, z tym że nie wiem czy oficjalnie czy
            po kossultacjach z odpowiednimi władzami
            • Gość: Jacek Re: studia bez matury........ IP: *.devs.futuro.pl 05.08.05, 19:15
              No nie wiem
              • Gość: Jacek Re: studia bez matury........ IP: *.devs.futuro.pl 07.08.05, 13:04
                Warto? Nie warto?
    • Gość: ups Re: studia bez matury........ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.05, 00:38
      ludziska, bez matury nie ma studiów ( no chyba, że fotograficzne). To że ktoś
      chodził do polibudy a maturę sobie zrobił potem i doniusł to bajka. Studentem
      może być tylko osoba która ma maturę - zadzwoncie sobie do menis-u to Wam to
      powiedzą. Nawet wolnym słuchaczem nie może być ktoś kto nie ma matury, w żaden
      sposób nie można zaliczyć godzin uczęszczania na takie zajęcia do programu
      studiów (każdy musi zrealizować określoną ilość godzin). To co proponuje ta
      wszei czy jakoś tak to studia indywidualne ale co do tego ma ten rok chodzenia
      i ołacenia to nie wiem. Nie mogą dać gwarancji (na piśmie) że zaliczą te kursy
      do czasu studiów bo nie mają takiego prawa. Potem za indywidualny tok studiów
      każą sobie pewnie drogo płacić bo faktycznie czy teoretycznie muszą dać
      człowiekowi możliwość nadrobienia normalnego toku studiów ( czyli muszą
      zapłacić wykładowcom za gadanie do pustej sali. Daj sobie spokój
      • wseiz Re: studia bez matury........ 08.08.05, 15:10
        Zapraszamy do naszej Uczelni, warto ją zobaczyć i samemu zdecydować.
        www.wseiz.pl
        Z przyjemnością odpowiem na pytania.
        • Gość: o Re: studia bez matury........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:09
          jak stoi w rankingach ?????
          • Gość: USNews&WorldReport Re: studia bez matury........ IP: *.devs.futuro.pl 08.08.05, 20:15
            W żadnym porządnym rankingu nie ma ani jednej uczelni z Polski. To jest
            straszne!!! I dotyczy to WSZYTSKICH rankingów, szukałem UJ, szukałem UW,
            szukałem PW. Jest uczelnia z Czech, jest z Rosji, jest nawet z Węgier tylko w
            Polsce są takie denne uczelnie.
          • wseiz Re: studia bez matury........ 10.08.05, 12:54
            Według rankingów Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania jest najlepszą
            wielokierunkową uczelnią techniczną w Polsce.

Także większość prowadzonych kierunków jest uważana za najlepsze w Polsce w
            kategorii uczelni niepaństwowych. Świadczą o tym rankingi, nagrody,
            wyróżnienia, akredytacje, certyfikaty a także opinia pracodawców, wykładowców
            akademickich jak i samych studentów.
            www.wseiz.pl
            • Gość: student xyz Re: studia bez matury........ IP: *.olsztyn.mm.pl 10.08.05, 13:20
              no pewnie...stoi tez na czele rankingów miedzynarodowych...uj i uw wysiadaja
              przy wseiz.człowieku ile litrów metanolu wypiłes zanim te bzdury napisałes?
              znajdz jakis porzadny ranking w ktorym jest ta "uczelnia"...az szkoda tego
              słowa na cos takiego...
              • Gość: Balangujący... Re: studia bez matury........ IP: *.devs.futuro.pl 11.08.05, 01:10
                A tak z ciekawości jaki ranking uważasz za porządny???? Hi hi hi...
            • Gość: Richelieu* Re: studia bez matury........ IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 10.08.05, 13:37
              zapomniałeś dodać, że prężnie się rozwija
              • Gość: owo Re: studia bez matury........ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.08.05, 00:16
                korekta - prężnie .... to WSZP ;-)
                • Gość: bilingue Re: studia bez matury........ IP: *.tauzen.net 17.08.05, 11:59
                  mozna, mozna bez matury- moja kolezanka napisala licencjat z angielskiego zanim zdala mature
                  • Gość: . <a href="http://www.wseiz.pl" target="_blank">www.wseiz.pl< IP: *.devs.futuro.pl 17.08.05, 22:49
                    Różnie się zdarza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka