Dodaj do ulubionych

Świadectwo Uniwersytet Śląski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:31
Wieczie może czy należy dostarczyć świadectwo dojrzałości ( stara matura ),
jeżeli moja rekrutacja przebiega tylko na podstawie testu?
PZDR
student
Obserwuj wątek
    • wsciekla_krowa Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski 05.07.05, 12:38
      przypuszczam, że prawdopodobnie tak ponieważ muszą wiedzieć czy zdałeś maturę :P:P:P

jak wiesz my z nową maturą dostaliśmy osobno świadectwo dojrzałości i ukończenia
      szkoły -> moja rekrutacja przebiega na podstawie rozmowy i ocen z ukonczenia
      szkoly a mimo to świadectwo dojrzałości musiałam oddać

a tak pozatym to jeśli dostałeś taką wydrukowaną kartkę na tej centralnej
      rejestracji to tam chyba pisze, że jeśli nie oddasz świadectwa to oni cie nie
      dopuszczą do postępowania kwalifikacyjnego
      • wsciekla_krowa Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski 05.07.05, 12:41
        ej ale jak ty jesteś juz student to może masz coś inaczej - może indeks musisz
        okazać :P
        • Gość: student Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:07
          Z tego co mi powiedzieli wydając przepustkę do rejestracji wynika, że przynoszę
          świadectwo dojrzałości wtedy kiedy dostanę się na studia ( zdawałem tylko test
          ze starą maturą ). A po za tym na odwrocie kartki jest napisane tylko z
          konkursem świadectw. No ale pewności nigdy nie można mieć:))
          • stallorder Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski 05.07.05, 19:01
            A na jaki kierunek zdawałeś? Na infe może?

Pytam bo też zdawałem.
            • stallorder Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski 05.07.05, 19:05
              Ja też zdawałem starą maturę i dzwoniłem na mój wydział. Powiedzieli, że mam
              dostarczyć świadectwo dopiero wtedy gdy się dostanę. Natomiast mój termin
              oddania tego świadectwa mija 8 lipca, a wyniki będę miał jutro, więc mam całe 2
              dni na dostarczenie.
              • Gość: s Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:20
                tak informę w Sosnowcu, a ty na jaki?
                • stallorder Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski 05.07.05, 22:33
                  Informatyka w Katowicach na M-F-Ch.

Nie chce być niemiły i wtrącać się w cudze sprawy...ale jak Ci poszedł test? Na
                  ile % liczysz? Ile będzie trzeba mniej więcej mieć żeby się dostać? Wiesz coś
                  może?

• stallorder Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski 05.07.05, 22:42
                  A gdybyś się dostał na UŚ, to zdajesz jeszcze potem na informatykę do Gliwic?

A gdybyś się nie dostał, to też zdajesz potem do Gliwic na infę?
                  • Gość: student Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:18
                    Zdawałem na informę do Sosnowca. Na politechnikę zdaje tylko na transport.
                    A test :))..... Nawet nie można tego przyrównać do matury rozszerzonej. Tak 1/4
                    sam zrobiłem 1/2 na logikę, 1/4 strzelałem. Raczej chyba nie ma szans się dostać
                    ( no chyba, że dobrze strzeliłem w zadaniach za 5 pkt :) ). W tamtym roku chyba
                    trzebabyło mieć około 50%. A teraz nie wiadomo co będzie jak wymieszają to z
                    nowymi maturami.
                    • stallorder Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski 06.07.05, 22:06
                      Ja raczej też nie mam szans, chociaż może się pozytywnie zaskocze...

A co do dokumuentów to mam jeszcze pytanie: zdjecia i podanie oddaje sie razem
                      ze swiadectwem? I co z orzeczeniem lekarskim? Brales cos takiego z dzialu
                      nauczania? Bo jest zaswiadczenie lekarskie (do badan) i orzeczenie. Wiem, ze na
                      informatyke nie bylo badan, ale to orzeczenie nie daje mi spokoju.

No i czy zdjecie na niebieskim tle mi przyjma? Bo pisze ze na jasnym trzeba...
                      • Gość: student Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:55
                        Dowiem się wszystkiego w poniedziałek na wydziale. Wiem, że mojego znajomego
                        wysłali na badanie lekarskie z UŚ.
                        A narazie pozostaje tylko strona:
                        www.us.edu.pl/uniwersytet/informator/wymagane_dokumenty2005.php
                        • stallorder Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski 07.07.05, 19:17
                          Ok, a czy wyniki są też może na listach na wydziale? Bo wydzial M-F-Ch
                          zadeklarowal, ze bedzie wysylac zawiadomienia o wynikach do domu, tylko ze jak
                          dotad ani ja ani zaden z moich 2 znajomych ktorzy tez tam zdawali niczego nie
                          dostal. Najlepsze jest to, ze w czasie egzaminu powiedzieli nam, ze wysylac
                          beda ok 5 lipca, wiec 6 powinny byc. Jutro 8, czyli ostateczny dzien, w ktorym
                          na M-F-Ch przyjmuja swiadectwa.

Tak na marginesie: gdzie kandydaci na informatyke do Sosnowca pisali egzamin? W
                          jakim budynku?
                          • Gość: student Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:29
                            To zależy jak komputer przyporządkował. Ja np.pisałem na bankowej 14 sala 213. A
                            tak odnośnie wyników - można oczekawać ich od przyszłego poniedziałku.
                            • Gość: student Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:34
                              Tak wyniki będą na wydziale i w internecie.
    • Gość: student Re: Świadectwo Uniwersytet Śląski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:24
      Oczywiście tylko do czasu wpisu na listę przyjętych, bo to 18 lipca ma zostać
      ogłoszona lista wyników

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka