Dodaj do ulubionych

Nieoficjalne progi na UMK

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:23
Jakoze na gremialna ilosc kierunkow na UMK rekrutacja jest na ukonczeniu, z
dniem dzisiejszym moge sie podzielic prawie oficjalnymi progami punktowymi
zapewniajacymi wejscie na dane kierunki(punkty przeliczone na procenty calej
dostepnej puli).

Wydział Biologii i Nauk o Ziemi 79%
Wydział Chemii 77%
Wydział Filologiczny 81%
Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej 69%
Wydział Humanistyczny 66%
Wydział Matematyki i Informatyki 75%
Wydział Nauk Ekonomicznych i Zarządzania 92%
Wydział Nauk Historycznych 80%
Wydział Prawa i Administracji 96% i 92%(europeistyka)
Wydział Sztuk Pięknych 66%
Wydział Teologiczny 57%
Międzywydziałowe Studium Matematyczno-Przyrodnicze 70%
Obserwuj wątek
    • endru2 Re: Nieoficjalne progi na UMK 09.07.05, 21:57
      Skąd ty to wziąłeś?? próg na prawo jest wyśrubowany jak cholera, co prawda sie
      mieszcze, ale nie martwcie sie, raczej na UMK sie nie wybieram juz, przeszło
      mi. pozdr
    • Gość: słonko Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:06
      skad to wziales, mozna wiedziec??
      • Gość: mery Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:20
        bajki, bajki, bajki
        ech, ja nie wierze
        ja musze znać źródło,
        ja uznaje tylko niepodważalne konkrety!!
        a według mnie to są bajki
        nie wprowadzajcie zamieszania
        pozdro
        • myrtana Re: Nieoficjalne progi na UMK 09.07.05, 22:25
          Po prostu Syriusz lubi ssać swój palec i czasem zdarzy mu się coś z niego
          wycisnąć. Jak teraz na przykład. Pozdrawiam
          • Gość: neti Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: 83.238.70.* 09.07.05, 22:29
            strasznie sie denerwuje jak widze te wyniki na widzial prawa....:( wiec lepiej
            niech ten caly syriusz juz nie sciemnia:/
    • Gość: Raf Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 23:31
      Moim zdaniem podane wyniki są mało wiarygodne. Niższy minimalny pułap na
      europeistykę niż na prawo/administrację? Coś mi nie za bardzo to pasuje.
      Przecież liczba chętnych ubiegających się o miejsce na europeistyce jest w tym
      roku niemal astronomiczna (ponad 30). Wydaje mi się, że ta lista wyników
      Syriusza trąci prowokacją:)
    • Gość: Syriusz Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 23:39
      Mozna powiedziec, ze mam "swoja osobe", ktora ma wglad do wynikow i
      przygotowywuje na biezaco statystyke. Nie ma co liczyc na obsuwy wieksze niz 2-
      3% w jedna czy druga strone.
      • Gość: ktosik Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.68.66.80.kutno66.tnp.pl 10.07.05, 00:12
        mi sie niepodoba prog na wydzial filologiczny-bo to chyba zalezy na jaki
        kierunek!srednia na anglistyke napewno byla wyzsza!!!!!!!!!!!!
      • Gość: alfaomega Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 00:14
        96% próg na prawo buahahahahahahahahha!!! 92% na ekonomie i europeistyke
        buahahahahahah!!! koleś ty chyba te progi na oXford wziąłeś a nie na jakieś
        UMK. W zeszłym roku z 70 proc na anglistykę przyjmowali.Nikt nie wierzy w ten
        twój dowcip. Myć może był jakiś wyląg geniuszy na kujawach ale mi nic na razie
        o tym nie wiadomo.
        • Gość: ktosik Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.68.66.80.kutno66.tnp.pl 10.07.05, 00:18
          z 70%?niewierze:)w tym roku prog byl napewno duzo wyzszy!moja kumpela miala
          ponad 80 na anglistyke i na rozmowe sie niezakwalifikowala!napewno jest w tym
          roku prog kolo 90%
          • Gość: Syriusz Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 00:21
            Ok, nie najezdzajcie tak na mnie, za kilka dni sami sie przekonacie!
            Pozdrowienia :)
            • Gość: alfaomega Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 08:36
              rok temu na anglistykę do rozmowy kwalifikacyjnej przechodziło ok.200 osób co
              uzyskali ponad 56% z testu. OK. ten test był o wiele trudniejszy niż matura
              pisemna zeszłoroczna nie wspominająć o tegorocznej z której każdy głąb wyciąga
              po 90 %. Ten test był trudniejszy nawet od rozszerzonej i po rozmowie
              kwalifikacyjnej przyjmowali z ok 70 punktami.
              • Gość: one_more Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 10:52
                "kazdy glab wyciaga po 90"
                no moze w podstawy,to sie zgodze ale nie przesadzajmy
                a na marginesie mam z obu poziomow powyzej 90%,zeby nie bylo
    • martasoft Re: Nieoficjalne progi na UMK 10.07.05, 12:04
      zgadzam sie, traci to prowokacja. po pierwsze rekrutacja sie jeszcze nie
      skonczyla po drugie skad oni maja wiedizec czy bedzie az 200 osob z wynikiem
      powyzej Syriuszowego progu? przeciez musza zapchac miejsca na roku, to lezy w
      ich interesie! wg mnie wpierw sprawdza jakie wyniki mieli kandydaci i bazujac
      na tym ustala prog.
      ps co do filologii Syriusz nie popisal sie:D nie dostalam sie na rozmowe ja i
      moj kolega a wyniki mielismy tu i tu 90 i wiecej
      wiec przestanmy sie bardziej nakrecac!
    • 7u8 popieram, że są to wyniki 10.07.05, 12:31
      z palca wyssane

Syriusz nie zapomnij potem napisać prawdziwych progów i zobaczymy o ile się
      pomyliłeś
      • Gość: nb Re: popieram, że są to wyniki IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 10.07.05, 17:10
        oficlajny na teologie jest 40... O ile to prowokacja to mozna nawet sie nabrac
        troche. Chociaz niektre progi by mi pasowaly... Ale nie wiadomo jak by bylo na
        poszczegolnych kierumkach. Wez wymysl tez progi dla kierunkow plizzz!
    • Gość: heheh Re: Nieoficjalne progi na UMK, marketing???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 19:48
      znam ponad 20 osób idących w toruniu na zarządzanie z tego jakies 4-5 ma wyniki
      w granicach 80-84 reszta miedzy 60 a 80 , jestem z dobrego liceum.........,
      czyżby az taki wysyp geniuszy........na marketing na 1 liscie bedzie góra 85%a
      potem jescze sporo mniej ,chodzą słuchy ze 70 wystarczy.........ja osobiscie
      mam 79
    • Gość: M. Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 10.07.05, 20:37
      Czy ktoś z Was wie czy na dyplomie ukończenia studiów jest wspomniany tryb w
      jakim się studiowało ?
      • Gość: oops Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:50
        Nie, nie jest.
        • Gość: XLogic Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.kalisz.mm.pl 10.07.05, 22:27
          hahaha good joke! Syriusz z twoim talentem sciemniania z powodzeniem moglbys
          pracowac w tvp jako scriptwriter do m jak milosc :O
          • Gość: elios Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.gdynia.mm.pl 10.07.05, 23:34
            Ja patrze narazie na to z przymrozeniem oka. Ale jesli byla by to parawda to bym sie chyba powiesil. Na moj wydzial zabraklo by mi 1,6% ==".
            • saga_sikora Re: Nieoficjalne progi na UMK 10.07.05, 23:37
              koles wzial wyniki z forum wydzoalu prawa i adm.tyle, ze sa one...z tamtego
              roku.tzn takie byly progi na admin i europeistyke, a na parwo byl test i od 62
              przyjmowali.koles jest dziwny.ja mam 87.1 i mysle ze mi wystarczy na prawo i w
              ogloe wyniki powyzej 80 sa ok (no chyba ze starzy maturzysci zaleja umk:))
              • Gość: ja Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 11.07.05, 09:00
                nie zaleją, bo jest limit miejsc dla staromaturzystów - przyjmą ich tylko 10ciu
                • Gość: neti Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: 83.238.70.* 11.07.05, 09:38
                  glupoty opowiadasz...zreszta nie Ty jeden tu masz linka i sobie zobacz ze nie
                  ma zadnego limitu dla starej matury 0 przynajmnje jesli chodzi o WPiA!!
                  www.law.uni.torun.pl/index.php?jezyk=1&strona=61
                  O przyjęciu na studia decyduje liczba uzyskanych punktów (ranking wspólny dla
                  wszystkich kandydatów), do wyczerpania limitu miejsc.!!
    • Gość: sps Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:25
      jak masz taki fajny wglad to wejrzyj dokladniej :P bo np wydzial filologiczny
      to sa i filologie mniej i bardziej oblegane wiec trudno wywnioskowac cos z
      takiej sredniej, na anglistyke prob byl na pewno o wiele wyzszy.. a jak z
      innymi?
      • Gość: JAx Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 00:51
        1 filologia rosyjska dzienne, pięcioletnie jednolite magisterskie, bez
        znajomości języka 81.00
        2 filologia rosyjska dzienne, pięcioletnie jednolite magisterskie,ze
        znajomością języka 78.00
        3 filologia słowiańska dzienne, trzyletnie zawodowe licencjackie, język
        bułgarski 73.00
        4 teologia dzienne magisterskie, kapłańska 40.00
        5 teologia dzienne magisterskie, katechetyczno - pastoralna 40.00

Na razie jest tak.
        • Gość: neti Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: 83.238.70.* 12.07.05, 08:11
          czy ktos sie orientuje czy na filologie slowianska-bulgarski byl tylko konkurs
          swiadectw i jakies limity dla starej matury??
          • martasoft Do Jax 12.07.05, 16:38
            a znasz ew. na administracje?
            ps wiecie co, zainrtygfowal mnie problem staromaturzystow. to skandal by meili
            tyle samo miejsc co my, nowomaturzyscie! czemu? ano bo matur nie da sie
            porownywac, poza tym ich jest zdecydowanie mniej! ile osob w porownaniu do nas
            pisalo stara mature he? dlaczego geniusze z Uniwersytetow nie wziely tego pod
            uwage?
            • Gość: Kasia progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 08:48
              wyssane z palca..na filologie nie podostawali sie ludzie majacy 82-85 pkt i
              nawet wiecej..rozumiem ze tam zdajesz i tez masz stracha i neizly ubaw jak ktos
              to bierze na serio ale wez nam odpusc wrzody zoladka,w koncu studia sa od
              tego :D
              • Gość: michal Re: progi FERMENT IP: *.wmc.net.pl 13.07.05, 22:36
                i to sie nadaje do prasy! przeciez to jest czyste sianie fermentu
                • Gość: ktosik Re: progi FERMENT IP: *.68.66.80.kutno66.tnp.pl 13.07.05, 23:09
                  ja juz sie nie smieje:(na inform. naukowa i bibliotekoznawstwo na wydziale
                  historycznym faktychnie limit byl 80% dooooooooool mialam mniej niestety:(czego
                  ja sie glupia spodziewalam:(ale na tmz samym wydziale na stosunki
                  miedzynarodowe wystarczylo miec 78%
              • Gość: Syriusz Re: progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:19
                Wczoraj dostalem sie na UW, wiec dzis moge juz wam powiedziec, ze progi oczywiscie sa falszywe i nijak imaja sie do rzeczywistych ;p Pozdrawiam ludzi wybierajacych sie na UMK i wszystkich milosnikow wedkarstwa.
                • Gość: TOP SECRET Re: progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:23
                  heh, a to dobre gość zrobił Was w balona! :))
                  • el_szymono Re: progi 14.07.05, 00:50
                    Nikogo nie zrobił w balona. Wymiślił sobie jakiś idiotyczny podział punktów
                    procentowych na poszczegóe wydziały i wszyscy od razu wiedzieli, że to wajcha.
                    • Gość: m Re: progi IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.07.05, 09:33
                      fajnie :) wiesz co Ci powiem Syriusz? Dzieki:) wybieram sie na UMK i jak
                      zaczalem czytac ten topic to mi do gardla serce podeszlo, ale jak doszedlem do
                      konca to od razu mi lzej :) pozdrawiam ;] hehe
    • Gość: marta link do oficjalnych limitow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:25
      rekrutacja.uni.torun.pl/wyniki/
      • Gość: e tam Re: link do oficjalnych limitow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:58
        nie dostałam się... :-((((((((
        • Gość: Marta Re: link do oficjalnych limitow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 08:48
          przykro mi :( a na co dawales? jak przeczytalam Syriuszowe wypociny, ze na
          Prawo i Adm jest prog 96%, to od razu wiedzialam, ze to pic na wode :> ach,
          Syriuszu, jakie to niekolezenskie tak starszyc innych, ktorzy sa przeciez w
          takiej samej sytuacji jak Ty- tez sie boja, tez sie chca gdzies dostac.w takich
          momentach trzeba sie jednoczyc, podstawowa zasada :] pozdrawiam wszystkich
          chetnych do studiowania na UMK :>
    • Gość: up Re: Nieoficjalne progi na UMK IP: *.man.busko.pl 19.07.05, 13:40
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka