Dodaj do ulubionych

Co wybrać ?

IP: *.iapt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:59
Mam dylemat zastanawiam się czy wybrać ekonomie wieczorową na UJ czy prawo
dzienne na KSW. Spora rozbieżność prawda :).Jestem po klasie mat/fiz ale
orłem ( jeden ze słabszych uczniów )tam nie byłem ale maturke zdałem na 58 z
majcy podstawowej i 42 z rozszerzonej. Jednak nie jestem typowym umysłam
ścisłym o czym świadczy choćby maturka z...historii ( 74/58 ).Zdawałem też na
prawo na UJ ale się nie dostałem :( i teraz zastanawiam się co dalej ze sobą
zrobić wiem że wybrać mogę tylko i wyłącznie sam ale chętnie zobacze tu
jakieś komentarze mogące mi coś podpowiedzieć :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gag Re: Co wybrać ? IP: *.chello.pl 23.07.05, 22:28
      prawo!!! zdecydowanie:)
      • Gość: :) Re: Co wybrać ? IP: *.iapt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:51
        Mówisz prawo ? :) tylko że ksw to uczelnia prywatna a co UJ to UJ , no nic będe
        się dalej zastanawiał :)
    • Gość: kasiania Re: Co wybrać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:18
      ja bym wybrała prawo ,bo idęna prawo na KSW i moja kolezanka też.Jeśłi chodzi o
      prawo to jest tak,że w sumie nie ma znaczenia uczelnia,bo wiesz jakie jaja sa z
      aplikacjami,więc mozna i wiejska szkole skonczyc i nie ma roznicy wielkeij:)A
      poza tym na KSW sa wykladowcy z UJ,więc jak ylko czlowiek chce sie uczyc to sie
      nauczy:)
      • Gość: coż więcej Re: Co wybrać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:44
        P R A W O
      • mernes Re: Co wybrać ? 25.07.05, 12:57
        > prawo to jest tak,że w sumie nie ma znaczenia uczelnia,bo wiesz jakie jaja sa z
        > aplikacjami,więc mozna i wiejska szkole skonczyc i nie ma roznicy wielkeij:)

Przecież właśnie sejm i senat uchwaliły ustawe zmieniającą system aplikacyjny i
        system dostępu do zawodów prawniczych. Jeszcze tylko potrzebny jest podpis
        prezydenta i sytuacja na rynku prawniczym będzie wyglądała tak samo jak np. na
        rynku informatyków czy ekonomistów czyli wolna konkurencja a koneksje rodzinne
        przestaną odgrywać jakąkolwiek role przy staraniu się o aplikacje.
        • Gość: sabina Re: Co wybrać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 13:58
          prawo jest ok ale mimo wszystko na państwowej uczelni,uczelnie prywatne
          "produkują "tysiące "prawników"ale to nie to samo co uczelnie państwowe,może
          zastanów się co cię naprawde interesuje,albo co bardziej cię interesuje i wybierz
          • Gość: dfh Re: Co wybrać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 17:53
            no właśniea propos tej ustawy to niewazne jaka szkoła,wazne ile umiesz
    • Gość: xxx Re: Co wybrać ? IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 25.07.05, 18:18
      wszystko tylko nie KSW ! ! !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka