Dodaj do ulubionych

CO PODYPLOMOWO PO FILOLOGII ANG.?

24.07.05, 23:53
Pomózcie, mam licencjata z filologii angielskiejoraz mgr z pedagogiki, jestem
nauczycielką w LO, ale planuje zmnienic ten wyczerpujący i mało płatny zawód,
w tymże celu chciałam wybrać jakieś sensowne studia podyplomowe (najwyżej 2-
letnie) związane z j.ang., ale niekoniecznie bezposrednoi. Pzd.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: CO PODYPLOMOWO PO FILOLOGII ANG.? IP: *.foo.org / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:38
      Proponuję studia tłumaczeniowe we Wrocławiu na anglistyce, wspaniała kadra,
      sama praktyka bez zbędnej teorii. Przyjmują też po licencjacie. Warto też
      pomyśleć o jakimś kierunku ekonomicznym, zależy jakie masz zainteresowania i co
      chcesz w życiu robić. Pozdrowienia
      • inka323f Re: CO PODYPLOMOWO PO FILOLOGII ANG.? 25.07.05, 12:12
        albo jakiś biznesowy kierunek - komunikacja biznesowa, marketing, itd.
        • niunia64 Re: CO PODYPLOMOWO PO FILOLOGII ANG.? 26.07.05, 01:06
          Serdeczne dzięki za porady. Z Wrocławiem będzie ciężko, bo mieszkam w okolicy W-
          wy, więc trochę daleko... Pzd.
        • Gość: it's sad Re: CO PODYPLOMOWO PO FILOLOGII ANG.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:19
          dlatego własnie nie rozumiem po co tyle osób się pcha na fil.angielską.Przeciez
          obecnie angielski umie już każdy przynajmniej na podstawowym poziomie żeby się
          porozumieć,więc można się spodziewać tylko pracy nauczyciela...
          • niunia64 Re: CO PODYPLOMOWO PO FILOLOGII ANG.? 26.07.05, 15:57
            Tak, ale jak ja zaczynalam, to tak każdy jeszcze nia znał, a z tym kazdy to bym
            yeż polemizowala- znac i znać to róznica, co innego kupic bułkę, a załatwic
            powazny kontrakt i omówić warunki, nie? Poza tym ludzie młodzi myslą o
            podróżach, prazcy za granicą, byciu tłumaczem, ale potem tak sie dzieje, że
            musza tu zostać i zostaje bycie nauczycielem- jednak i tak nie załuję, że
            skończyłam właśnie takie studia- przynajmniej konkretne. Poza tym to mi
            najłatwiej przychodziło w LO, więc co miałam wybrać? Ekonomia, marketing i
            aarzadzanie przyprawiały mnie o mdlosci, bo każdy chcę rządzić tylko niedługo
            nie bedzie kim...A teraz myślę o czymś dodatkowym, by ten ang. wykorzystac,
            anie uczyc go, mimo, iż moje stos. z młodzoiezą są super, odnodimy wspólne
            sukcesy, minusem sa zarobki, szczegolnie tych poczatkujacych nauczycieli, po
            mianowaniu juz jest troszke lepiej, ale to za rok... poza tym chcę spróboweac
            się w innym zawodzie, bo nauczyciele z czasem "gnuśnieją"...
    • Gość: julietta Re: CO PODYPLOMOWO PO FILOLOGII ANG.? IP: *.chello.pl 26.07.05, 13:30
      moze Podyplomowe Studium Komunikacji Społecznej i Mediów w PANie? Bardzo
      rozwijajace, daja rozne mozliwosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka