Dodaj do ulubionych

studenci PJWSTK poszukiwani ;)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:26
Studiuję informatykę dzienną na jednej z politechnik. Zaliczyłam już 1. rok.
Jednak mam wiele zastrzeżeń, nie podoba mi się sposób prowadzenia zajęć,
dobór materiału, prowadzący, atmosfera... Rozważam możliwośc przemiesienia
się lub rozpoczęcia od nowa informatyki w warszawskiej PJWSTK. Czy
moglibyście napisać mi swoje uwagi, spostrzeżenia na temat tej uczelni? Jaki
jest poziom, stopień zainteresowania prowadzących studentem itp. Wiem, że to
bardzo droga uczelnia, ale nie o to tutaj chodzi. Z góry dziękuję za
odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: HEJ RÓWNIE DOBRA JEST WIT IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 01.08.05, 19:30
      JA W TYM ROKU ROZPOCZYNAM NAUKĘ INFORMY NA WIT - UCZĄ TAM INFORMY TAK DOBRZE
      JAK NA POLSKO-JAPOŃSKIEJ PODOBNO
      • ford.prefect Re: RÓWNIE DOBRA JEST WIT 01.08.05, 19:40
        Gość portalu: HEJ napisał(a):

> JA W TYM ROKU ROZPOCZYNAM NAUKĘ INFORMY NA WIT - UCZĄ TAM INFORMY TAK DOBRZE
        > JAK NA POLSKO-JAPOŃSKIEJ PODOBNO

PJWSTK nie musi przynajmniej zniżać się do tak żenującej reklamy jaką od wielu tygodni widać na tym forum w waszym wykonaniu.
        • Gość: ona Re: RÓWNIE DOBRA JEST WIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 20:34
          Hmm, mnie żadne WIT-y nie interesują, ale konkretne informacje o PJWSTK. Ktoś
          może mi pomóc? :)
          • Gość: ona Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 20:37
            Wiem, że jest wyszukiwarka, korzystałam już z niej, jednak wiele konkretnych
            informacji tam nie znalazłam dlatego proszę o Wasze odpowiedzi :)))))
            • Gość: lopata Re: IP: 212.244.168.* 01.08.05, 20:50
              japonska i informa?? o ludzie przyszedl do mnie gosc po japonskiej a lajza jak nic! sam jestem po lic z infy na bylejakiekiej prywatnej ale ten gosc jedyno co czai dobrze to programowanie co w pracy mu sie u nas nie przyda. nawet problem mial z ruterem jak konfigurowac. tragedia. dyrektor myslal ze taki absolwent wie wiecej niz wszyscy jednak jakie rozczarowanie jak zaczal tlumaczyc kolesiowi od fakturek ze po kazdym uzupelniuniu tuszu nalezy zawsze suatwic drukarke jako domyslna!! jak do kompa jest tylko jedna podlaczona na stale i zadna inna nie jest podlaczana !!! smiecha na sali. to koles ktory u nas pracuje a jest po podyplomowych poprostu kocha ten zawod smieje sie z poziomu tego kolesia...
              • Gość: eh do lopata IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 02.08.05, 08:21
                nikt i tak nie uwieży w to co piszesz
                • Gość: gienio Re: do lopata IP: *.astral.lodz.pl 02.08.05, 09:02
                  znowu ten duch200 czy jak mu tam ... wam sie jush chyba nudzi ...
              • Gość: student Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:00
                Abstrahując od PJWSTK, informatycy nie są od konfiguracji routerów czy wymiany tuszu w drukarce. Tak samo jak na stanowisko spawacza nie zatrudnia się fizyka.
                Ale żeby choć trochę zmieścić się w temacie: byłem raz w siedzibie tej szkoły - ładna jest, a i sprzętu w środku sporo, więc przynajmniej zajęcia typu "teoretyczne" laboratoria studentom nie gorożą. Niestety nic więcej nie wiem.
                • Gość: vadek pjwstk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:43
                  Coś wiem o jej kadrze. Otóż na UKSW uczy kilku gości co dorabiają w tej Polsko
                  japońskiej czeguś tam. Z jednym miałem statystykę no i po prostu ŻENADA. koleś
                  spisywał wszystko ze swojej kartki na tablicę, ścierał i pisał następne. Nie
                  tłumaczył przy tym nic za c h u j a ! Ja nie wiedziaem na egzaminie o co tu
                  chodzi a oceny objawiły się same 4.5 i 5! Chyba jakimś randomem je losował.Inni
                  tam są podobni.
                  • Gość: lopata Re: pjwstk IP: 212.244.168.* 02.08.05, 18:22
                    a niektorzy nie wierza w to co ja tu pisze!! chyba taki sam student jak ten przeze mnie opisywany.. albo nawet absolwent....
                    kto wie.to od czego jest ten informer pytam???? od teorii modelu osi/iso czy bawienie sie redhatem w stylu skiny do xmms-a?? sam nie wiem a moze ansilem sie bawic i inslalowac drivery..... albo platnika wysylac... taak to informer polsko japonskiej jakiejs tam.... nazwy nie apmietyam a nie warto sprawdzac..
                    • Gość: Lol_niezly Re: pjwstk IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 02.08.05, 21:06
                      Wiec tak : jesli chodzi o poziom studentow PJWSTK to nie jest on taki zly jak
                      piszecie.Ze szkol prywatnych nie ma co sie oszukiwac - wypada najlepiej jednak
                      wciaz daleko jej do gigantow takich jak UW,PW,AGH i reszta ferajny :]
                      Jednak bije na glowe uczelnie typu rzeszow, szczecin i inne podobne cuda w
                      stylu politechniki koszalinskiej ;))
                      • Gość: ona Re: pjwstk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 23:08
                        Heh, studentką polibudy w Koszalinie to ja nie jestem, raczej nieco
                        ambitniejszej ;)Bez obrazy dla ludzi z Koszalina ;) Po prostu chcę uniknąć
                        takiej sytacji jak przenosiny na PJWSTK, a później doświadczanie identycznych
                        sytuacji jak na mojej obecnej uczelni.
                        • Gość: kkkk Re: pjwstk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 23:16
                          prawde mowiac wypowiedzialy sie raptem trzy osoby:
                          - Pan, ktory mial przyjemnosc pracowac z nieukiem
                          - czlowiek, ktory mial do czynienia z wykladowca
                          Sam sie wybieram do tej szkoly. Dostalem sie w Lublinie, jednak MNOSTWO osob
                          polecalo mi ta szkole. Pod wieloma wzgledami bije reszte. W szkole wyklady
                          proadza profesorowie z UW czy Polibudy warszawskiej. Poziom jest naprawde
                          wysoki. ONA: poszukaj na forum azety wiecej o tej szkole, bo tu jak widze zle
                          trafilas ;) pozdrawiam
                          • Gość: gabi Re: pjwstk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 23:34
                            Moj kumpel chodzi do tej szkoly.Teraz jest an 4 roku,ma wyklady w jezyku
                            angielskim.jest bardzo zadowolony,wysoki poziom,bardzo dobra kadra,ciekawe
                            zajecia...wiec chyba warto
                            • Gość: C4 Re: pjwstk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:35
                              Polecam przestudiowac grupy dyskusyjne na google bo jest tam wiel o tej skzole.
                              Jedni sobie chwala inni gania, ale zawsze tak jest jedne sie uczy innemu tylko
                              starsi kase daja by cos skonczył.
                              Sprzęt maja wypasny ale z tego co jedni mowili to malo go wykorzystywuja a inni
                              znowu mowia ze da sie wszystko zrobic kwestja checi.
                              Kadra tez nie jest najgorsza z tego co czytałem na forach i roznych grupach.
                              Czasem sie trafi na goscia co nic nie robi. Informatyka ma to do siebie ze jesli
                              ty sie chcesz uczyć to nawet na slabej przywatnej czy polibudzie jakiejs tam
                              sie bedziesz uczyć. Dzisiaj jest taki dostep do podrecznikow i innych bajerow w
                              tej dziedzinie, wiec trzeba tylko miec checi. Przestudiuj grupy dyskusyjne polecam
                              • Gość: student Re: pjwstk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:57
                                > Informatyka ma to do siebie ze jesl
                                > i
                                > ty sie chcesz uczyć to nawet na slabej przywatnej czy polibudzie jakiejs tam
                                > sie bedziesz uczyć. Dzisiaj jest taki dostep do podrecznikow i innych bajerow
                                > w
                                > tej dziedzinie, wiec trzeba tylko miec checi.

Tak, ale bez odpowiedniego poziomu ludzi, z którymi studiujesz, bez kadry, u której widać, że jej się chce, bez w miarę sensownego zaplecza jest naprawdę duuuuuużo trudniej. W złych warunkach wielu faktycznie zdolnych może się całkowicie zatrzymać w rozwoju.
                                • Gość: C4 Re: pjwstk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:59
                                  No zgadzam sie z toba.
                                  • Gość: ona Re: pjwstk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:36
                                    Kkkk, wiesz, ja też studiuję, czy raczej studiowałam w Lublinie... Nie
                                    warto...Choćbyś nie wiem jak się starał, to i w końcu Ciebie dopadnie
                                    zniechęcenie... Od października będę studentką PJWSTK i wierzę w swój dobry
                                    wybór. Pozdrawiam
                                  • Gość: student Re: pjwstk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:28
                                    Gość portalu: C4 napisał(a):

> No zgadzam sie z toba.

To znaczy? Uważasz, że miejsce studiowania nie ma znaczenia, a istotne jest jedynie... no właśnie, co?
                                    • Gość: C4 Re: pjwstk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 08:40
                                      Chodzi mi o to ze w przypadku informatyki, duzo osob sie dokształca samemu dla
                                      niektórych studia panstwowe czy prywatne to formalność by miec zawod. Bo jak
                                      wiemy duzo osob posiada przed studiami o wiele wieksza wiedze niz zdobeda na
                                      studiach. Wiadomo jesli w grupie bedzie sie jedynym który chce sie informy uczyc
                                      to sie mozna zniechecić. Z drugiej strony im lepsza uczelnia tym wiecej sprzetu
                                      czlowiek pozna teoretycznie. Ale znam osoby ktore konczyly beznadziejne szkoly a
                                      teraz zarabiaja duzo kasy w swoim zawodzie dlatego ze same w domu pracowały a no
                                      i studiowaly z pasja.
        • Gość: aga Re: RÓWNIE DOBRA JEST WIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 01:43
          straszni są, co?

obciach na maxa...
    • Gość: aga Re: studenci PJWSTK poszukiwani ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 01:33
      hej,

Skonczyłam PJ w zeszłym roku. Jest dobże, choć można powiedzieć, ze roznie -
      zalezy od nastawienia tak naprawde. Są slizgacze, co nic nie robią i nic
      niczego ich nie nauczy. Ale od czasu do czasu, jak do egzaminu z ASD (algorytmy
      i struktury danych) każdy musi przysiąść i się przyuczyć.

Ja się starałam, uczyłam sporo i dobrze na tym wyszłam - mam pracę, całkiem
      nieżle płatną, dorabiam robiąc stronki.

oczywiście, zdażają się dupki wykładowcy, ale raczej nie tak, jak
      tu "niezalezni i obiektywni" wypisują - raczej mają niektórzy z uczących złe
      charaktery :-). Oczywiśćie że czasem ktoś przynudzi - ale są i ekstra
      wykładowcy i ćwczeniowcy, co i nad projektem posiedzą, i nauczą się czegoś by
      pomóc ci pisać program. Dużo młodych pracuje.

Ale na poziom narzekać się nie da. Wywalają głąbów równo, a i przy projektach
      grupowych nieuctwo wyłazi - i wstyd lub ostracyzm może ślizgacza spotkac..
      Sprzęt jest fajny, komputery do dyspozycji właściwie do póżna w nocy.

Atmosfera jest niezła, miałam grupę z którą bylismy dobrze zgrani. Dużo zajęć
      sportowych - aikido, tenis, basen, koszykówka... No i kurs japońskiego
      bezpłatny dla studentów

moi rodzice sporo wydali na studia moje - też nie jestem z warszawy, więc
      mieszkanko dzielone. ale było warto.

powodzenia życzę :-)

• Gość: a ja wiem Re: studenci PJWSTK poszukiwani ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 09:08
        tak jak ktos tu napisal wczesniej... moze wsrod prywatnych wiedzie prym .. ale
        nie umyma sie do AGH , UW ,PW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka