Dodaj do ulubionych

UW czy UKSW?

21.08.02, 08:59
Która uczelnia jest lepsza? Uniwersytet Warszawski czy Uniwersytet Kardynała
Stefana Wyszyńskiego? Chodzi mi o poziom, ale nie tylko. Także o ludzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: h Re: UW czy UKSW? IP: *.acn.waw.pl 21.08.02, 09:06
      Zdecydowanie bezdyskusyjnie lepszy jest UW. Jak masz do wyboru to idz na UW. I
      poziom jest lepszy i ludzie sa tam fajniejsi.
      • Gość: ania Re: UW czy UKSW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 18:43
        nie można komentować czegoś czego się nie zna: to do kolegi wyżej... z
        doświadczenia wiem że UW to jeden burdel. A UKSW się rozwija...
        • adam1000 Re: UW czy UKSW? 23.08.02, 10:40
          To co TY byś radziła?
          • Gość: 517 Re: UW czy UKSW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 12:44
            zalezy co tak naprawde chcesz robic... Jesli chcesz zostac teologiem to idz do
            UKSW, jak kimkolwiek innym to jeden wybor - UW...:):):)
            • adam1000 Re: UW czy UKSW? 23.08.02, 13:47
              Stwierdzasz to z autopsji czy opowiadań innych osób?
            • Gość: Realista Re: UW czy UKSW? IP: 193.193.92.* 01.10.02, 21:55
              Gość portalu: 517 napisał(a):

> zalezy co tak naprawde chcesz robic... Jesli chcesz zostac teologiem to idz
              do
              > UKSW, jak kimkolwiek innym to jeden wybor - UW...:):):)

pytanie dotyczyło studiów PRAWNICZYCH.
              • Gość: Realista korekta IP: 193.193.92.* 01.10.02, 21:58
                Gość portalu: Realista napisał(a):

> Gość portalu: 517 napisał(a):
                >
                > > zalezy co tak naprawde chcesz robic... Jesli chcesz zostac teologiem to id
                > z
                > do
                > > UKSW, jak kimkolwiek innym to jeden wybor - UW...:):):)
                >
                > pytanie dotyczyło studiów PRAWNICZYCH.

korekta: oczywiście zabrakło "np." - UKSW to nie tylko teologia, ale też
                psychologia, prawo i parę innych rzeczy.
                Sorry

• Gość: yoan Re: UW czy UKSW? IP: *.chello.pl 02.11.02, 23:03
              nie masz racji, moja siostra skończyła UW ja jestem na UKSW nie wydaje mi się
              żeby UKSW kształciło wyłącznie "teologów" - dużo się zmieniło
    • Gość: Ginny Re: UW czy UKSW? IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 23.08.02, 21:22
      Bez mrugnięcia okiem UW. Najlepszy w kraju, taaaka biblioteka, prestiż.
      • maja101 Re: UW czy UKSW? 23.08.02, 21:32
        517 ma rację!
        a nawet jeszcze Ci wszystkiego nie powiedział!
        Tak więc jeśli jesteś "wojującym" katolikiem w najgorszym tego słowa znaczeniu,
        nienawidzisz Żydów, masonów i ogólnie rzecz biorąc wszystkiego co inne niż
        jedyna słuszna wiara to na pewno będziesz się tam czuł JAK RYBA W WODZIE!!!

Miłego studiowania....
        • adam1000 Re: UW czy UKSW? 23.08.02, 21:46
          UKSW to chyba nie uniwersytet Rydzyka...?
          • Gość: ania Re: UW czy UKSW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 14:46
            Studiuję na UKSW i wcale nie teologię... :)
            Nie mówię, że UKSW to bardzo dobra pod każdym względem uczelnia; ma wady
            (niestety sporo), ale nie ryzykowałabym stwierdzenia, że UW to dużo lepsza
            uczelnia... Prestiż to nie wszystko... Aktualnie mam bardzo nieprzyjemne
            zresztą przejścia z IFS na UW.
            Do wad UKSW na pewno należą: niecałkowite niestety jeszcze zeświecczenie,
            aczkolwiek przez 2,5 roku studiowałam historię i archeologię Żydów, i nikt
            złego słowa na nich mi nie powiedział.
            Myślę że poziom zależy od kierunku, a przypomnę, że od kilku lat np. na
            psychologię na UKSW jest więcej chętnych niż na UW :) Jeśli chodzi o ludzi, to
            nie wiem jak na innych kierunkach, ale na moim są naprawdę bardzo w porządku, i
            nie wiem czy mogłam lepiej trafić. I nie ma molochu (na moim roku jest 11
            osób). Wykładowcy są często ci sami co na UW i innych uczelniach, więc dlaczego
            niby poziom miałby być niższy?????????
      • Gość: agnes Re: UW czy UKSW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.02, 15:13
        najlepszyw kraju to uniwersytet jagiellonski. najstarszy i najbardziej
        prestizowy.
        • Gość: ania Re: UW czy UKSW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 22:35
          Zgadzam się z powyższym. Ale słyszałam że jego wadą jest staroświeckość.
          • martini_very_bianco Re: UW czy UKSW? 22.09.02, 01:33
            jestem na uksw od dwóch lat, kocham tę szkołę. studiowałam na dwóch wydziałach
            i nasuwa mi się refleksja, że tam wszyscy praconicy, nawet panie w dziekanacie
            wiedzą, że uniwersytet jest dla studentów. Atmosfera jest prawie rodzinna,
            dziekan WNH poznaje swoich studentów na ulicy i wielu z nich zna z imienia i
            nazwiska. A z twarzy wszystkich.
            jeśli wierzysz w rankingi, wydział polonistyki jest na 6 miejscu, czy jakoś
            tak, wydział polonistyki uw w drugiej dziesiątce. Ale nas się tu uczy
            ostrożności w kwestii rankingów... :)
            pozdrrrrrrr
            • Gość: marten Re: UW czy UKSW? IP: *.chomiczowka.net.pl 02.10.02, 21:21
              Proponuję wejśc do dziekanatu Wydziału Filozofii tuż obok WNH, jestem pewien,
              że szybciej wyjdziesz stamtąd niż wszedłeś. Pracują tam wyjątkowo nieprzyjazne
              studentom osoby (zwłaszcza jedna pani Z.)
      • Gość: Realista Re: UW czy UKSW? IP: 193.193.92.* 01.10.02, 21:54
        Gość portalu: Ginny napisał(a):

> Bez mrugnięcia okiem UW. Najlepszy w kraju,

hehe, od kiedy najlepszy? Ktoś oprócz Ciebie tak uważa?

• Gość: Ginny Re: UW czy UKSW? IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 11.10.02, 00:08
          No...Na przykład "Rzeczpospolita"...
    • Gość: Alicja Zdecydowanie.. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 11:29
      Przychylam sie do zdanie ze UJ jest najlepszy chociaz w nim nie studiuje..
      Radzilabym ci wybrac Wyszynskiego jesli nie lubisz burdelu, ciaglego
      zamieszania i dezinformacji. Zas jesli chcesz wmawiac sobie ze znajdziesz prace
      bo prestiz (co do tego to bym polemizowala..) UW oczysci szlaki, to UKSW omijaj
      z daleka. Nie studiuje na UKSW- pisze zebys nie myslal ze to autoreklama. Na UW
      oplaca sie studiowac jedynie niektore kierunki bo reszta to po
      prostu "odwalanie roboty". Ciekawe wyklady sa prowadzone przez wykladowcow UW
      ale niestety nie na UW tylko w prywatnych.. szczegolnie w tych drogich, gdzie
      im dobrze placa. Wtedy niby ten sam material jest bogatszy, temat dopracowany-
      taka mala (!!) zmiana! Niektorzy moi ziomkowie uwazaja ze mozna na UW studiowac
      nawet chale ( np. pedagogike- bo dla mnie to nie jest kierunek studiow- bez
      obrazy dla przyszlych absolwentow)ale skoro moga powiedziec ze sa na Uniwerku
      to juz cos.. to zalezy od punktu widzenia. Wieczorowe albo zaoczne studiowanie
      na UW to jest cos w rodzaju prywatnej szkoly- placisz duzo a kazdy sie dostaje,
      wiec.. zastanow sie!!
      Do "dobrze poinformowanych ludzi": na UKSW nie ma tylko teologii z tego co wiem
      psychologia to cos czym moga sie poszczycic, Zydow jest wszedzie duzo,
      opanowali juz UW, a to ze ich do UKSW nie wpuszczaja.. zartuje.:)) ( ostatnio w
      GW byl artykul o stosunku Polakow do Zydow, faktycznie mieszamy ich do
      wszystkiego- albo to oni sie mieszaja do wszystkiego??:)) )
      Powaznie mowiac to wydaje mi sie ze moze i troche staroswiecka ale UKSW to
      dobra szkola, a UW to cos na co jak nie w tym to w nastepnym roku sie
      dostaniesz, gdzie poza tym nie podoba mi sie ze:
      1) Nie lacza kierunkow, wykladaja material jako czysta teorie, zero
      praktycznego wykorzystania, ograniczenie sie do pewnych zagadnien z danej
      dziedziny
      2) Niektorzy profesorzy udaja lepszych jak jestes na UW, zas gdy masz z nimi
      inne zajecia, poza Uniwerkiem, to gadasz z nimi jak z rowiesnikami- czy to UW-
      ska poza??
      3) ktos napisal ze biblioteka jest duza- faktycznie to jest ARGUMENT- jesli wy
      na tej podstawie szkoly wybieracie to nie dziwie sie ne UW wygralo w rankingu..

Poza tym co ja Ci bede pisala?? sam zdecyduj!!
      • Gość: Ginny Re: Zdecydowanie.. IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 22.09.02, 15:40
        O tej bibliotece to ja... Tyle że nie napisałam, że ze względu na nia wybrałam
        studia na UW( a mogłam wybierać).Jednak miło jest studiować na drugiej uczelni
        w kraju( UJ za daleko domu). Nie wiem, może sie rozczaruję. Ale moi znajomi
        jakoś nie są rozczarowani, przeciwnie, chwalą poziom( ale nie organizację).
        • cubic Re: UKSW 11.10.02, 20:08
          Jestem świeżo upieczonym studentem UKSW w Instytucie Edukacji Medialnej i
          Dziennikarstwa i z zainteresowaniem śledze tą dyskusję!!!!!
          Ja mam narazie mieszane uczucia, ale cóż jestem tu dopiero tydzień!!!
          To co zdążyłem zauważyć to to, że dużo księży wykłada i jest dużo ludzi którzy
          należą do kościelnych wspólnot takich jak oaza.
          A co do poziomu to już widzę, że sesja będzie gorąca!!!!
          Pozdrawiam
          Cubic
          • adam1000 Re: UKSW 11.10.02, 20:46
            A jest taki Instytut?? Na jakim wydziale??
          • adam1000 Re: UKSW 11.10.02, 20:48
            A juz widzę, sorry.
            • forward Re: UKSW 13.10.02, 12:59
              Jestem absolwentem UJ,i jak tak czytam po wątkach to na wszystkich top
              rankingowych uczelniach jest tak samo, czyli kompletnny bezwład i uczelnie
              niezbyt przychylne studentom delikatnie mówiąc. O tym kim będziesz po studiach
              nie zadecyduje nazwa uczelni która wydała ci dyplom ale twoja obrotność i
              dobrze ustawieni starzy, bo pracy w Polsce dla młodych nie ma i to obojętnie
              jaką by oni uczelnie nie ukończyli. Szkoda nerwów na mordęgę w top rankingu.

Forward
              • Gość: ania Re: UKSW IP: *.acn.waw.pl 25.10.02, 20:05
                niestety masz rację;-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka