adam1000 21.08.02, 08:59 Która uczelnia jest lepsza? Uniwersytet Warszawski czy Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego? Chodzi mi o poziom, ale nie tylko. Także o ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: h Re: UW czy UKSW? IP: *.acn.waw.pl 21.08.02, 09:06 Zdecydowanie bezdyskusyjnie lepszy jest UW. Jak masz do wyboru to idz na UW. I poziom jest lepszy i ludzie sa tam fajniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: UW czy UKSW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 18:43 nie można komentować czegoś czego się nie zna: to do kolegi wyżej... z doświadczenia wiem że UW to jeden burdel. A UKSW się rozwija... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 517 Re: UW czy UKSW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 12:44 zalezy co tak naprawde chcesz robic... Jesli chcesz zostac teologiem to idz do UKSW, jak kimkolwiek innym to jeden wybor - UW...:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
adam1000 Re: UW czy UKSW? 23.08.02, 13:47 Stwierdzasz to z autopsji czy opowiadań innych osób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: UW czy UKSW? IP: 193.193.92.* 01.10.02, 21:55 Gość portalu: 517 napisał(a): > zalezy co tak naprawde chcesz robic... Jesli chcesz zostac teologiem to idz do > UKSW, jak kimkolwiek innym to jeden wybor - UW...:):):) pytanie dotyczyło studiów PRAWNICZYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista korekta IP: 193.193.92.* 01.10.02, 21:58 Gość portalu: Realista napisał(a): > Gość portalu: 517 napisał(a): > > > zalezy co tak naprawde chcesz robic... Jesli chcesz zostac teologiem to id > z > do > > UKSW, jak kimkolwiek innym to jeden wybor - UW...:):):) > > pytanie dotyczyło studiów PRAWNICZYCH. korekta: oczywiście zabrakło "np." - UKSW to nie tylko teologia, ale też psychologia, prawo i parę innych rzeczy. Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoan Re: UW czy UKSW? IP: *.chello.pl 02.11.02, 23:03 nie masz racji, moja siostra skończyła UW ja jestem na UKSW nie wydaje mi się żeby UKSW kształciło wyłącznie "teologów" - dużo się zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: UW czy UKSW? IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 23.08.02, 21:22 Bez mrugnięcia okiem UW. Najlepszy w kraju, taaaka biblioteka, prestiż. Odpowiedz Link Zgłoś
maja101 Re: UW czy UKSW? 23.08.02, 21:32 517 ma rację! a nawet jeszcze Ci wszystkiego nie powiedział! Tak więc jeśli jesteś "wojującym" katolikiem w najgorszym tego słowa znaczeniu, nienawidzisz Żydów, masonów i ogólnie rzecz biorąc wszystkiego co inne niż jedyna słuszna wiara to na pewno będziesz się tam czuł JAK RYBA W WODZIE!!! Miłego studiowania.... Odpowiedz Link Zgłoś
adam1000 Re: UW czy UKSW? 23.08.02, 21:46 UKSW to chyba nie uniwersytet Rydzyka...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: UW czy UKSW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 14:46 Studiuję na UKSW i wcale nie teologię... :) Nie mówię, że UKSW to bardzo dobra pod każdym względem uczelnia; ma wady (niestety sporo), ale nie ryzykowałabym stwierdzenia, że UW to dużo lepsza uczelnia... Prestiż to nie wszystko... Aktualnie mam bardzo nieprzyjemne zresztą przejścia z IFS na UW. Do wad UKSW na pewno należą: niecałkowite niestety jeszcze zeświecczenie, aczkolwiek przez 2,5 roku studiowałam historię i archeologię Żydów, i nikt złego słowa na nich mi nie powiedział. Myślę że poziom zależy od kierunku, a przypomnę, że od kilku lat np. na psychologię na UKSW jest więcej chętnych niż na UW :) Jeśli chodzi o ludzi, to nie wiem jak na innych kierunkach, ale na moim są naprawdę bardzo w porządku, i nie wiem czy mogłam lepiej trafić. I nie ma molochu (na moim roku jest 11 osób). Wykładowcy są często ci sami co na UW i innych uczelniach, więc dlaczego niby poziom miałby być niższy????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: UW czy UKSW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.02, 15:13 najlepszyw kraju to uniwersytet jagiellonski. najstarszy i najbardziej prestizowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: UW czy UKSW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 22:35 Zgadzam się z powyższym. Ale słyszałam że jego wadą jest staroświeckość. Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: UW czy UKSW? 22.09.02, 01:33 jestem na uksw od dwóch lat, kocham tę szkołę. studiowałam na dwóch wydziałach i nasuwa mi się refleksja, że tam wszyscy praconicy, nawet panie w dziekanacie wiedzą, że uniwersytet jest dla studentów. Atmosfera jest prawie rodzinna, dziekan WNH poznaje swoich studentów na ulicy i wielu z nich zna z imienia i nazwiska. A z twarzy wszystkich. jeśli wierzysz w rankingi, wydział polonistyki jest na 6 miejscu, czy jakoś tak, wydział polonistyki uw w drugiej dziesiątce. Ale nas się tu uczy ostrożności w kwestii rankingów... :) pozdrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marten Re: UW czy UKSW? IP: *.chomiczowka.net.pl 02.10.02, 21:21 Proponuję wejśc do dziekanatu Wydziału Filozofii tuż obok WNH, jestem pewien, że szybciej wyjdziesz stamtąd niż wszedłeś. Pracują tam wyjątkowo nieprzyjazne studentom osoby (zwłaszcza jedna pani Z.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: UW czy UKSW? IP: 193.193.92.* 01.10.02, 21:54 Gość portalu: Ginny napisał(a): > Bez mrugnięcia okiem UW. Najlepszy w kraju, hehe, od kiedy najlepszy? Ktoś oprócz Ciebie tak uważa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: UW czy UKSW? IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 11.10.02, 00:08 No...Na przykład "Rzeczpospolita"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Zdecydowanie.. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 11:29 Przychylam sie do zdanie ze UJ jest najlepszy chociaz w nim nie studiuje.. Radzilabym ci wybrac Wyszynskiego jesli nie lubisz burdelu, ciaglego zamieszania i dezinformacji. Zas jesli chcesz wmawiac sobie ze znajdziesz prace bo prestiz (co do tego to bym polemizowala..) UW oczysci szlaki, to UKSW omijaj z daleka. Nie studiuje na UKSW- pisze zebys nie myslal ze to autoreklama. Na UW oplaca sie studiowac jedynie niektore kierunki bo reszta to po prostu "odwalanie roboty". Ciekawe wyklady sa prowadzone przez wykladowcow UW ale niestety nie na UW tylko w prywatnych.. szczegolnie w tych drogich, gdzie im dobrze placa. Wtedy niby ten sam material jest bogatszy, temat dopracowany- taka mala (!!) zmiana! Niektorzy moi ziomkowie uwazaja ze mozna na UW studiowac nawet chale ( np. pedagogike- bo dla mnie to nie jest kierunek studiow- bez obrazy dla przyszlych absolwentow)ale skoro moga powiedziec ze sa na Uniwerku to juz cos.. to zalezy od punktu widzenia. Wieczorowe albo zaoczne studiowanie na UW to jest cos w rodzaju prywatnej szkoly- placisz duzo a kazdy sie dostaje, wiec.. zastanow sie!! Do "dobrze poinformowanych ludzi": na UKSW nie ma tylko teologii z tego co wiem psychologia to cos czym moga sie poszczycic, Zydow jest wszedzie duzo, opanowali juz UW, a to ze ich do UKSW nie wpuszczaja.. zartuje.:)) ( ostatnio w GW byl artykul o stosunku Polakow do Zydow, faktycznie mieszamy ich do wszystkiego- albo to oni sie mieszaja do wszystkiego??:)) ) Powaznie mowiac to wydaje mi sie ze moze i troche staroswiecka ale UKSW to dobra szkola, a UW to cos na co jak nie w tym to w nastepnym roku sie dostaniesz, gdzie poza tym nie podoba mi sie ze: 1) Nie lacza kierunkow, wykladaja material jako czysta teorie, zero praktycznego wykorzystania, ograniczenie sie do pewnych zagadnien z danej dziedziny 2) Niektorzy profesorzy udaja lepszych jak jestes na UW, zas gdy masz z nimi inne zajecia, poza Uniwerkiem, to gadasz z nimi jak z rowiesnikami- czy to UW- ska poza?? 3) ktos napisal ze biblioteka jest duza- faktycznie to jest ARGUMENT- jesli wy na tej podstawie szkoly wybieracie to nie dziwie sie ne UW wygralo w rankingu.. Poza tym co ja Ci bede pisala?? sam zdecyduj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Zdecydowanie.. IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 22.09.02, 15:40 O tej bibliotece to ja... Tyle że nie napisałam, że ze względu na nia wybrałam studia na UW( a mogłam wybierać).Jednak miło jest studiować na drugiej uczelni w kraju( UJ za daleko domu). Nie wiem, może sie rozczaruję. Ale moi znajomi jakoś nie są rozczarowani, przeciwnie, chwalą poziom( ale nie organizację). Odpowiedz Link Zgłoś
cubic Re: UKSW 11.10.02, 20:08 Jestem świeżo upieczonym studentem UKSW w Instytucie Edukacji Medialnej i Dziennikarstwa i z zainteresowaniem śledze tą dyskusję!!!!! Ja mam narazie mieszane uczucia, ale cóż jestem tu dopiero tydzień!!! To co zdążyłem zauważyć to to, że dużo księży wykłada i jest dużo ludzi którzy należą do kościelnych wspólnot takich jak oaza. A co do poziomu to już widzę, że sesja będzie gorąca!!!! Pozdrawiam Cubic Odpowiedz Link Zgłoś
forward Re: UKSW 13.10.02, 12:59 Jestem absolwentem UJ,i jak tak czytam po wątkach to na wszystkich top rankingowych uczelniach jest tak samo, czyli kompletnny bezwład i uczelnie niezbyt przychylne studentom delikatnie mówiąc. O tym kim będziesz po studiach nie zadecyduje nazwa uczelni która wydała ci dyplom ale twoja obrotność i dobrze ustawieni starzy, bo pracy w Polsce dla młodych nie ma i to obojętnie jaką by oni uczelnie nie ukończyli. Szkoda nerwów na mordęgę w top rankingu. Forward Odpowiedz Link Zgłoś