Dodaj do ulubionych

Uniwerek Warszawski - zaoczne

11.08.05, 11:22
Nie dostalam się w tym roku na dzienne na moją wymarzoną psychologię:(
Chcialabym się jednak dalej edukować, ale skoro mam placić za studia to
chociaż na dobrej uczelni. Mam pytanie: czy ktoś może orientuje się czy
dostanie sie na zaoczne na Uniwerek Warszawski tak samo graniczy z cudem jak
na studia dzienne???? Mam na myśli socjologię...
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 11.08.05, 15:44
      reaktywacja
    • Gość: iza Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: 81.210.17.* 16.08.05, 12:42
      • Gość: Gennie Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 12:50
        Płacisz jesteś!!!! tak jest zasada na UW... jak zresztą wszędzie na zaocznych i
        niejet to tania przygoda, ale za markę się płaci!
        • Gość: izza Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.08.05, 09:22
          dzięki, że odpisałaś, ale chyba nie jest tak do końca... Gdyby tak bylo, to po
          co jescze te durne egzaminy wstępne???? Jesteś studentką zaocznych na UW???
    • Gość: Aga Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: 194.146.128.* 16.08.05, 13:04
      Na UW nie ma zaocznej socjologii...
      • Gość: Iza Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: 81.210.17.* 16.08.05, 13:16
        jest!!!! wlasnie pryzgotowuje sie do wstepnych...
    • Gość: t Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.08.05, 12:04
      Popieram Twoja ideę jeśli płacić to za jakość...
      • Gość: gggggggg Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 16:37
        Powiem tyle ile wiem na ten temat. Instytut Socjologii rzeczywiscie nie
        prowadzi zaocznych studiow. Zaoczna socjologia jest natomiast na ISNSie (UW
        rowniez). Studia te troche sie roznia od typowej socjologii, gdyz sa
        bardziej...humanistyczne. Dokladnie sa to stosowane nauki spoleczne, ale po ich
        zakonczeniu jestes mgr. socjologii (w zakresie stosowanych nauk spolecznych).
        Aby sie dostac trzeba przejsc przez rozmowe kwalifikacyjna na podstawie
        przeczytanej ksiazki (cos takiego jak na wieczorowa psychologie chyba). Podobno
        nie jest to specjalnie trudne, wiec sie nie martw. Chetnych nie ma podobno az
        tak duzo. Studia sa o tyle fajne, ze masz duzo specjalizacji do wyboru:)
        • Gość: I'ska Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: 81.210.17.* 19.08.05, 19:03
          Dzięki bardzo za odp. Wiem, ze muszę się tak czy siak przygotować, bo to na
          pewno nie będzie tak proste. Poza tym w tym roku może być więcej chętnych,
          ponieważ pójście na studia to podstawa.. Ale mam nadzieję, że na socjologię
          niewiele będzie chętnuch:) Jeszcze raz dzięki za odp. Pozdrowionka:)))
          • Gość: ggggggggg Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 15:26
            Pojscie na studia to podstawa od kilku ladnych lat. A w tym roku troszke
            zmniejszyl sie wyz demograficzny, wiec sie nie martw na zapas:)Zdawalas na
            psychologie. Wnioskuje z tego, ze jestes inteligentna. Na pewno sobie
            poradzisz:) A w razie czego jest jeszcze kilka fajnych kierunkow, na ktore w
            tym roku przyjmuja bez egzaminow (patrz Wydzial Dziennikarstwa i Nauk
            Politycznych).
            • Gość: I'ska Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: 193.0.117.* 23.08.05, 17:03
              Zdawalas na
              > psychologie. Wnioskuje z tego, ze jestes inteligentna. Na pewno sobie
              > poradzisz:)

Hehe, mów mi tak jeszcze;PP
              masz rocję jeszcze sobie looknę na Wydział dziennikarstwa i Nauk Politycznych,
              ale ja chcę studiować psychologię, lub socjologię!! A te książki co czytam, to
              są naprawdę ok.
              Zacytuję Wam coś:
              "Większość z nas z rozmysłem nie przystępuje do malowania pełnego portretu
              własnego. Raczej chwiejemy się jak pijacy nad rozportartym nierówno płótnem
              naszego samowyobrażenia, rzucając nieco farby tu, wymazując jakieś linie
              ówdzie, nigdy się naprawdę nie zatrzymując dla ogarnięcia okiem podobizny,
              którą wyprodukowaliśmy"(P.L.Berger "Zaproszenie do socjologii")
              No, to mi się podoba:)
              • Gość: gggg Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 19:02
                Bardzo prawdziwe:)
                • Gość: I'ska Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: 193.0.117.* 02.09.05, 11:38
                  I po rozmowie:) Myślę, że będzie dobrze:) A ile nerwów! Na szczęście mam to już
                  za sobą i niezależnie od wyniku, WYJEŻDŻAM w góry lub nad morze już w przyszłym
                  tygodniu:)) Ze znajomymi na weekendzik se wypadzik robimy:)) I AM FREE!!!;PPP
                  Kto jeszcze chce się dostać na socjologię zaoczną na ISNS UW??? Pozdrowionka:)
                  • Gość: ggggggg Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:55
                    Czesc:) Jakie mialas pytania? Powiedzieli Ci ile jest osob na miejsce? Kiedy
                    wyniki?
                    • Gość: I'ska Re: Uniwerek Warszawski - zaoczne IP: 193.0.117.* 03.09.05, 12:39
                      Pytania miałam takie jak sobie wylosowałam:
                      Z Bergera: "33. Jak Max Weber definiuje pojęcie charyzmy i jak ukazuje wpływ
                      charyzmatycznej jednostki na życie społeczne?"
                      Z Fromma: "15. Według Fromma, jednym z mechanizmów ucieczki człowieka od
                      wolności jest mechaniczny konformizm. Na czym polega to zjawisko?" i "30. W
                      rozdziale poświęconym psychologicznej analizie hitleryzmu Fromm stwierdza,
                      że „(…) część ludności niemieckiej ugięła się przed hitlerowskim reżimem, nie
                      stawiając silniejszego oporu, ale nie dając się też przekonać do hitlerowskiej
                      ideologii ani hitlerowskich praktyk religijnych. Druga część, urzeczona nową
                      ideologią, fanatycznie lgnęła do tych, którzy ją głosili” (E.Fromm, Ucieczka od
                      wolności, Czytelnik, Warszawa 1978, s. 199). Jakie klasy społeczne autor ma tu
                      na myśli i w jaki sposób wyjaśnia przyczyny zróżnicowania ich postaw?"
                      Nie powiedzieli ile osób na miejsce (jest 100 msc). Jak braciak dzwonił
                      wcześniej to powiedzieli, że w 2003 było 115 chętnych, przyjęli 97 a w zeszłym
                      roku 150 chętnych przyjęli 100. W sumie to nie jest dużo, ale jak tam się nie
                      dostanę, to już zwątpię w siebie do końca.
                      Wyniki w środę...
                      Będzie dobrze, ja już mam wszystko gdzieś:) Mam wypadzik i tylko to się
                      liczy:))))
                      Pozdrówki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka