Dodaj do ulubionych

W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony?

IP: *.nat.renicom.pl 31.08.05, 11:06
Zeszyty?
Obserwuj wątek
    • Gość: tazza Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 31.08.05, 11:08
      w czym to chyba zalezy od Ciebie... powinnaś wiedzieć czy lepiej Ci pisac w 100
      kartkowych zeszytach a5 czy tez w duzych formatach a4. Ja tam od liceum wolę
      pisać na kartkach a4, jakos bardziej potrafie rozplanowac co i jak na takiej
      duzej stronie :P no i szybcije nauka mi wchodzi. a Co do zeszytów na studiach
      to wydaje mi się że kazdy ma jakie mu się podoba, w koncu to nie podstawowka
    • Gość: Aga Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: 194.146.128.* 31.08.05, 11:10
      Jesteśmy ludźmi dorosłymi, to zobowiązuje do samodzielnego podejmowania tak
      trudnych decyzji, naprawdę. Pisz w tym, w czym ci pasuje, nikomu nic do tego.
    • Gość: ona Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.nat.renicom.pl 31.08.05, 11:13
      dzięki:) ale chodziło mi o to jaki format wystarczy... czy 150 akrtek wystarczy
      na AM czy też nie...
    • Gość: kanał Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 11:56
      ha ha , moj ojciec sie upiera, ze na studiach TRZEBA pisac w takich, ktore mi
      juz dawno zakupil- czyli a4, chyba 200 kartek w twardej oprawie, pol kilo
      sztuka :P
      ja bede pisac w czyms mozliwie najlzejszym [w koncu musze to kurestwo dzwigac
      ze soba], czyli a5 zeszyt wielofunkcyjny, lub luzne kartki
      o jezu, albo bedzie tak jak z angielskim w liceum czyli bez zeszytu- wszystko
      pisane w ksiazkach- na marginesie i w wolnym miejscu- zdaje to egzamin gdy
      tlumaczy sie slowka z tekstu i malo gramatyki :)- to do jezykow
      pzdr!
      • Gość: he Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:03
        ja mam kartki a4 w brulionie ,co zapiszę to wyrwę i do koszulki i do
        segretatora:)Aha do segregatora w domu,nie nosze ze sobą:)
        • Gość: love Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:08
          to jest dobra mysl- wygrales mikser za pomysl miesiaca
          no, no, wiecej takich nam trzeba!
    • umbradomini1 Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 31.08.05, 12:57
      luźne kartki, które później wpinasz do segregatora, no i łatwo je potem
      kserować:)
    • Gość: aga Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.chello.pl 31.08.05, 13:17
      na pierwszym roku pisałam w zeszytach A4 ale szybko sie z nich wyleczyłam -za
      wielkie i za ciężkie -teraz od 3lat notuję na kartkach A4 i każdy wykład
      wkładam do koszulek a potem do segregatora -tak jest o wiele wygodniej, poza
      tym nie zawsze są Ci potrzebne notatki z wszystkich wykładów-po co to nosić :D
      a i potem uczyć się jest mi wygodniej
      pozdrawiam
      • Gość: :( Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.crowley.pl 31.08.05, 13:23
        Obojetne w czym bylke było spięte nie cierpię lużnych kartek:(
      • Gość: Lol_niezly Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 31.08.05, 13:24
        Ja sie przyzwyczailem do brulionow - koniecznie A4 i >= 96 kartek.
        Mniej po prostu nie oplaca sie kupowac - a i tak na jeden przedmiot to z 2
        takie zeszyty schodza ;]
        • Gość: kaś Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 18:44
          ja sobie kupiłąm zeszyty B5 czy tez nawet C5 dośc grube. wole miec wszystko na
          miejscu, a nie jakies uciekajace kartki. nie chciałam A4 bo za duze formatem
          • Gość: Dawid B5 or C5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 19:03
            To mój ulubiony format. Nie za duzy nia za mały.
            Polecam B5 or C5 (C5 jest nieznacznie mniejszy)

Nie lubię małych zeszytów bo nim skończe pisać już trzeba przewracać. Są (moim
            zdaniem) mało estetyczne) Zeszystów A4 nie znosze bo są za duże. Zawsze mi sie
            wydaje, że mam za dużo przestrzeni do pisania. B5 jest pomiędzy i z takiego
            formatu kożystałem też w LO prawie na wszystkich przedmiotach (na niektórych nie
            opłacało się mieć wogóle).

Poza tym uważam, że najlepiej kupić jeden zeszyt, zobaczyć co i ile na jakich
            zajęcia sie pisze a potem się dostować tak jak bedzie naiwygodniej.
    • tawananna Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 31.08.05, 19:27
      Tak, jak jest najwygodniej... wskazane nienoszenie kilograma zeszytów w plecaku
      i jako taki porządek w notatkach, ale to już zależy od nas... Był kiedyś na
      forum bardzo długi wątek na ten temat, radzę poszperać w archiwum.

Ja notuję (głównie) na pojedynczych kartkach formatu A5, wkładanych potem w
      skoroszyty. Z języków obowiązkowo w zeszytach.

Dużo oczywiście zależy od kierunku.
    • tawananna Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 31.08.05, 19:39
      Poczytajcie jeszcze ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=245&w=14577840&v=2&s=0

Pozdrowienia,
      Taw
      • Gość: Tjall notatki najlepiej kserować od innych IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 31.08.05, 19:51
        i juz. :DDDD
    • johana25 Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 31.08.05, 21:05
      Kiedy zdawałam na studia, dostałam od kolegi jego szczęśliwy zeszyt A4 bez
      jednej kartki, która się zniszczyła, bo nosił ją złożoną w tylnej kiszeni
      spodni. On sam nigdy nie robił żadnych notatek. Obronił o czasie inż. mgr. na
      PW.
      Mnie również udało się skończyć o czasie i bez problemów.
      Mogę odstąpić szczęśliwy zeszyt (nie zapisany), ale dopiero za rok, bo jeszce
      robię podyplomowe. Proponuję jednak poszukać po rodzinie lub po znajomych
      takiego zesztu.
    • Gość: YaB Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.u-strasbg.fr 01.09.05, 12:32
      najlepsze notatki robi sie na ksero
    • Gość: aga Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:01
      fajny temat. przynajmniej cos innego niz wieczne biadolenie typu 'kiedy wyniki
      odwolan' albo 'co mam wybrac' i 'gdzie bym sie dostal z taka iloscia punktow'

wlasnie sie tez nad tym zastanawiam - B5 do jezykow na pewno,tu musze miec
      wszytsko na miejscu,zawsze mozna cos wkleic itd. w LO tez takich uzywalam,bardzo
      wygodne-takie zgrabne i wszytsko sie ladnie miesci.
      i chyba sie zdecyduje na opcje polecana przez jedną z dziewczyn - roznokolorowe
      wklady do segregatorow (wyklad w jednym kolorze,cwiczenia w innym).bede musiala
      zakupic pare segregatorow,bo wlasnie sprawdzilam dokladnie ze w I semestrze mam
      7 przedmiotow roznych o_O. plus lektorat. ale format raczej a5,wzrok mi się gubi
      na kartce a4 :)

pozdrawiam
      • in_di_ra Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 01.09.05, 14:15
        Ja sobie zakupie kołonotatniki w róznych rozmiarach, z okładkami które beda mi
        sie podoba, bo takie mam zboczenie, ze kocham ładne zeszyty:D
        • Gość: Tomek Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: 213.25.217.* 01.09.05, 15:17
          zeszyty po 80 stronicowe A4, okladni miekkie... + kartki z segregatora... no
          chyba ze chcesz dzwigac zeszyty po > 200 stron z twardymi okladkami + ksiazki +
          jedzienie....
        • Gość: :D Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.chello.pl 01.09.05, 15:18
          No to witam w klubie :P Ja musze mieć okładkę, ktora mi się podoba, bo inaczej
          się nie da :D zboczenie oj zboczenie... :))))
          • in_di_ra Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 01.09.05, 15:29
            Ładne okładki rulz:D
            Przynajmniej sie przyjemnie notuje :D
            • Gość: ktosik Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.68.66.96.kutno66.tnp.pl 01.09.05, 15:59
              no to dołaczam do klubu lubiących ładne okladki:)
              bo ja potrafie nad kupnem zeszytu siedziec pol godziny dopoki nie znajde
              okladki ktora mi sie podoba:)
              bo co to za przyjemnosc pisac w brzydkim zeszycie:P
              • in_di_ra Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 01.09.05, 16:01
                Kiedy szłam do LO kupiłam sobie najpiekniejsze zeszysty swiata za prawie 6 zł za
                sztuke :D
                Ludzie najpierw nie wierzyli a potem mnie wysmiali :D Ale sa cudne i kilka mam
                do dzis :D
    • beata_1969r Na kartkach do segregatora. Tylko. 02.09.05, 10:20
      Z doświadczenia wiem, że najlepiej sprawdzają się kartki A-4, przedziurkowane,
      które można później włożyć do segregatora. Na uczelnię bierzesz ile chcesz,
      notujesz, a później w domu wkładasz w odpowiednie działy czy oddzielne
      segregatory. Zależy od ciebie jak sobie uporządkujesz. Na powtórkę akurat.

U mnie na uczelni jeszcze zdarzają się wyjątki, które przychodzą z zeszycikami,
      jak w podstawówce...
      • Gość: Aga Re: Na kartkach do segregatora. Tylko. IP: 194.146.128.* 02.09.05, 11:12
        A może dla tych wyjątków wygodniejsze są zeszyciki, hm? Wygoda rzecz gustu.
        • Gość: Piękny_Roman Re: Na kartkach do segregatora. Tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 11:40
          Przecież można kupić zeszyt (wygoda) w którym kartki łatwo się wyrywają i mają
          juz dziury do segregatora (praktyczność) ;)
          • in_di_ra Re: Na kartkach do segregatora. Tylko. 02.09.05, 12:53
            Ale sa ludzie którzy zamias bawic sie kartkami wola miec od razu uporzadkowane w
            zesztach, tak jak to mieli przez tyle lat w szkole.Jak powiedziała kolezanka,
            wygoda rzecz gustu.
            • Gość: filister Re: Na kartkach do segregatora. Tylko. IP: *.crowley.pl 02.09.05, 13:11
              Ja zaczynam w październiku i już sobie sprawiłem 5 notatników a4 z dziurkami i
              możliwością wyrwania kartek, tak więc chyba nie będzie problemu, żeby wozić ze
              sobą do Wrocławia (40 km) tylko jeden zeszyt a później wpinać notatki do
              segregatora.
              • Gość: Piękny_Roman Re: Na kartkach do segregatora. Tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 13:42
                Ja też mam dojazd 40 km, tyle, że do Krakowa ;D
                Ake jesze nie kupowałem nic i nie śpieszy mi się. Nawet nie wiem ile potrzebuje
                i jaie będę miał przedmioty.
                • Gość: ew Re: Na kartkach do segregatora. Tylko. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:24
                  ja wlasnie nabralam ochoty na kupowanie,uwielbiam sklepy papiernicze :-)
    • Gość: idajda Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 02.09.05, 18:05
      oj ja też lubię ładne okładki(trochę zazdroszcze bratu w liceum:) ale przede
      wszystkim praktyczne - duże zeszyty z kółkami(to koniecznie bo czasem jest za
      mało miejsca, żeby rozłożyć takie wielkie okładki na ławce), na niektórych
      zajęciach pisze się mało, więc spokojnie można w jednym zeszycie prowadzić 2
      przedmioty i tym samym odchudzić trochę własną torebkę, no a zeszyty to nie za
      grube
      • Gość: 444 Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:52
        A spotkał sie ktos moze z kołonotatnikiem a4 otwieranym od dołu( kułka sa na
        krótszym boku)?
        Gdzie w Wawie kupujecie zeszyty?
    • Gość: eska Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.nat.renicom.pl 03.09.05, 13:25
      ja myślałam nad dużymi kartkami A4....ale to się jeszcze zobaczy
      • Gość: pav Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.inter / *.inter-c.pl 03.09.05, 19:23
        u mnie to roznie bylwa - zalezy od przedmiotu. ogolnie:
        *przedmioty bardziej matematyczne - zeszyt (rozne rozmiary A4 lub A5)
        *przedmioty bardziej "luzne" [zadnych lub min wzorow i obliczen,przewaznie text]
        to luzne kartki A4 (albo w kolo-zeszycie dla latwiejszego przenoszenia) i
        pozniej w domu w segregator
        *jezyki - zadnych notatek (tzn wszystko w ksiazce,na marginesie w wolnych miejscach)
        • Gość: ew Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 10:43
          hmmm... to ja jeszcze zapytam - do kazdego przedmiotu osobny segregator?
          • Gość: pav Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.inter / *.inter-c.pl 04.09.05, 12:11
            w zyciu! jeden segregator a w nim wszystkie notatki, oczywiscie podzielone
            tematycznie i chronologicznie ;)
            • Gość: ja Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 04.09.05, 13:04
              co to brulion
    • molksiazkowy007 Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 29.07.24, 18:12
      jeśli chodzi o robienie notatek to osobiście polecam skoroszyty są wygodne i pozwalają na łatwe dodawanie i organizowanie kartek w mojej rodzinie często korzystamy z nich zarówno w pracy jak i w szkole można w nich trzymać notatki karty pracy i inne dokumenty w jednym miejscu

jeśli szukasz dobrych skoroszytów to polecam zajrzeć na matfel.pl mają szeroki wybór artykułów szkolnych i papierniczych tutaj jest link do ich oferty matfel.pl/pol_m_Artykuly-szkolne-i-papiernicze_Archiwizacja_Skoroszyty-1635.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka