Gość: ona IP: *.nat.renicom.pl 31.08.05, 11:06 Zeszyty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tazza Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 31.08.05, 11:08 w czym to chyba zalezy od Ciebie... powinnaś wiedzieć czy lepiej Ci pisac w 100 kartkowych zeszytach a5 czy tez w duzych formatach a4. Ja tam od liceum wolę pisać na kartkach a4, jakos bardziej potrafie rozplanowac co i jak na takiej duzej stronie :P no i szybcije nauka mi wchodzi. a Co do zeszytów na studiach to wydaje mi się że kazdy ma jakie mu się podoba, w koncu to nie podstawowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: 194.146.128.* 31.08.05, 11:10 Jesteśmy ludźmi dorosłymi, to zobowiązuje do samodzielnego podejmowania tak trudnych decyzji, naprawdę. Pisz w tym, w czym ci pasuje, nikomu nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.nat.renicom.pl 31.08.05, 11:13 dzięki:) ale chodziło mi o to jaki format wystarczy... czy 150 akrtek wystarczy na AM czy też nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanał Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 11:56 ha ha , moj ojciec sie upiera, ze na studiach TRZEBA pisac w takich, ktore mi juz dawno zakupil- czyli a4, chyba 200 kartek w twardej oprawie, pol kilo sztuka :P ja bede pisac w czyms mozliwie najlzejszym [w koncu musze to kurestwo dzwigac ze soba], czyli a5 zeszyt wielofunkcyjny, lub luzne kartki o jezu, albo bedzie tak jak z angielskim w liceum czyli bez zeszytu- wszystko pisane w ksiazkach- na marginesie i w wolnym miejscu- zdaje to egzamin gdy tlumaczy sie slowka z tekstu i malo gramatyki :)- to do jezykow pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:03 ja mam kartki a4 w brulionie ,co zapiszę to wyrwę i do koszulki i do segretatora:)Aha do segregatora w domu,nie nosze ze sobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: love Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:08 to jest dobra mysl- wygrales mikser za pomysl miesiaca no, no, wiecej takich nam trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 31.08.05, 12:57 luźne kartki, które później wpinasz do segregatora, no i łatwo je potem kserować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.chello.pl 31.08.05, 13:17 na pierwszym roku pisałam w zeszytach A4 ale szybko sie z nich wyleczyłam -za wielkie i za ciężkie -teraz od 3lat notuję na kartkach A4 i każdy wykład wkładam do koszulek a potem do segregatora -tak jest o wiele wygodniej, poza tym nie zawsze są Ci potrzebne notatki z wszystkich wykładów-po co to nosić :D a i potem uczyć się jest mi wygodniej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.crowley.pl 31.08.05, 13:23 Obojetne w czym bylke było spięte nie cierpię lużnych kartek:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol_niezly Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 31.08.05, 13:24 Ja sie przyzwyczailem do brulionow - koniecznie A4 i >= 96 kartek. Mniej po prostu nie oplaca sie kupowac - a i tak na jeden przedmiot to z 2 takie zeszyty schodza ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 18:44 ja sobie kupiłąm zeszyty B5 czy tez nawet C5 dośc grube. wole miec wszystko na miejscu, a nie jakies uciekajace kartki. nie chciałam A4 bo za duze formatem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid B5 or C5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 19:03 To mój ulubiony format. Nie za duzy nia za mały. Polecam B5 or C5 (C5 jest nieznacznie mniejszy) Nie lubię małych zeszytów bo nim skończe pisać już trzeba przewracać. Są (moim zdaniem) mało estetyczne) Zeszystów A4 nie znosze bo są za duże. Zawsze mi sie wydaje, że mam za dużo przestrzeni do pisania. B5 jest pomiędzy i z takiego formatu kożystałem też w LO prawie na wszystkich przedmiotach (na niektórych nie opłacało się mieć wogóle). Poza tym uważam, że najlepiej kupić jeden zeszyt, zobaczyć co i ile na jakich zajęcia sie pisze a potem się dostować tak jak bedzie naiwygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 31.08.05, 19:27 Tak, jak jest najwygodniej... wskazane nienoszenie kilograma zeszytów w plecaku i jako taki porządek w notatkach, ale to już zależy od nas... Był kiedyś na forum bardzo długi wątek na ten temat, radzę poszperać w archiwum. Ja notuję (głównie) na pojedynczych kartkach formatu A5, wkładanych potem w skoroszyty. Z języków obowiązkowo w zeszytach. Dużo oczywiście zależy od kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 31.08.05, 19:39 Poczytajcie jeszcze ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=245&w=14577840&v=2&s=0 Pozdrowienia, Taw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tjall notatki najlepiej kserować od innych IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 31.08.05, 19:51 i juz. :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
johana25 Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 31.08.05, 21:05 Kiedy zdawałam na studia, dostałam od kolegi jego szczęśliwy zeszyt A4 bez jednej kartki, która się zniszczyła, bo nosił ją złożoną w tylnej kiszeni spodni. On sam nigdy nie robił żadnych notatek. Obronił o czasie inż. mgr. na PW. Mnie również udało się skończyć o czasie i bez problemów. Mogę odstąpić szczęśliwy zeszyt (nie zapisany), ale dopiero za rok, bo jeszce robię podyplomowe. Proponuję jednak poszukać po rodzinie lub po znajomych takiego zesztu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaB Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.u-strasbg.fr 01.09.05, 12:32 najlepsze notatki robi sie na ksero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:01 fajny temat. przynajmniej cos innego niz wieczne biadolenie typu 'kiedy wyniki odwolan' albo 'co mam wybrac' i 'gdzie bym sie dostal z taka iloscia punktow' wlasnie sie tez nad tym zastanawiam - B5 do jezykow na pewno,tu musze miec wszytsko na miejscu,zawsze mozna cos wkleic itd. w LO tez takich uzywalam,bardzo wygodne-takie zgrabne i wszytsko sie ladnie miesci. i chyba sie zdecyduje na opcje polecana przez jedną z dziewczyn - roznokolorowe wklady do segregatorow (wyklad w jednym kolorze,cwiczenia w innym).bede musiala zakupic pare segregatorow,bo wlasnie sprawdzilam dokladnie ze w I semestrze mam 7 przedmiotow roznych o_O. plus lektorat. ale format raczej a5,wzrok mi się gubi na kartce a4 :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
in_di_ra Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 01.09.05, 14:15 Ja sobie zakupie kołonotatniki w róznych rozmiarach, z okładkami które beda mi sie podoba, bo takie mam zboczenie, ze kocham ładne zeszyty:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: 213.25.217.* 01.09.05, 15:17 zeszyty po 80 stronicowe A4, okladni miekkie... + kartki z segregatora... no chyba ze chcesz dzwigac zeszyty po > 200 stron z twardymi okladkami + ksiazki + jedzienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.chello.pl 01.09.05, 15:18 No to witam w klubie :P Ja musze mieć okładkę, ktora mi się podoba, bo inaczej się nie da :D zboczenie oj zboczenie... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
in_di_ra Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 01.09.05, 15:29 Ładne okładki rulz:D Przynajmniej sie przyjemnie notuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.68.66.96.kutno66.tnp.pl 01.09.05, 15:59 no to dołaczam do klubu lubiących ładne okladki:) bo ja potrafie nad kupnem zeszytu siedziec pol godziny dopoki nie znajde okladki ktora mi sie podoba:) bo co to za przyjemnosc pisac w brzydkim zeszycie:P Odpowiedz Link Zgłoś
in_di_ra Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 01.09.05, 16:01 Kiedy szłam do LO kupiłam sobie najpiekniejsze zeszysty swiata za prawie 6 zł za sztuke :D Ludzie najpierw nie wierzyli a potem mnie wysmiali :D Ale sa cudne i kilka mam do dzis :D Odpowiedz Link Zgłoś
beata_1969r Na kartkach do segregatora. Tylko. 02.09.05, 10:20 Z doświadczenia wiem, że najlepiej sprawdzają się kartki A-4, przedziurkowane, które można później włożyć do segregatora. Na uczelnię bierzesz ile chcesz, notujesz, a później w domu wkładasz w odpowiednie działy czy oddzielne segregatory. Zależy od ciebie jak sobie uporządkujesz. Na powtórkę akurat. U mnie na uczelni jeszcze zdarzają się wyjątki, które przychodzą z zeszycikami, jak w podstawówce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Na kartkach do segregatora. Tylko. IP: 194.146.128.* 02.09.05, 11:12 A może dla tych wyjątków wygodniejsze są zeszyciki, hm? Wygoda rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piękny_Roman Re: Na kartkach do segregatora. Tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 11:40 Przecież można kupić zeszyt (wygoda) w którym kartki łatwo się wyrywają i mają juz dziury do segregatora (praktyczność) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
in_di_ra Re: Na kartkach do segregatora. Tylko. 02.09.05, 12:53 Ale sa ludzie którzy zamias bawic sie kartkami wola miec od razu uporzadkowane w zesztach, tak jak to mieli przez tyle lat w szkole.Jak powiedziała kolezanka, wygoda rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filister Re: Na kartkach do segregatora. Tylko. IP: *.crowley.pl 02.09.05, 13:11 Ja zaczynam w październiku i już sobie sprawiłem 5 notatników a4 z dziurkami i możliwością wyrwania kartek, tak więc chyba nie będzie problemu, żeby wozić ze sobą do Wrocławia (40 km) tylko jeden zeszyt a później wpinać notatki do segregatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piękny_Roman Re: Na kartkach do segregatora. Tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 13:42 Ja też mam dojazd 40 km, tyle, że do Krakowa ;D Ake jesze nie kupowałem nic i nie śpieszy mi się. Nawet nie wiem ile potrzebuje i jaie będę miał przedmioty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Na kartkach do segregatora. Tylko. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:24 ja wlasnie nabralam ochoty na kupowanie,uwielbiam sklepy papiernicze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idajda Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 02.09.05, 18:05 oj ja też lubię ładne okładki(trochę zazdroszcze bratu w liceum:) ale przede wszystkim praktyczne - duże zeszyty z kółkami(to koniecznie bo czasem jest za mało miejsca, żeby rozłożyć takie wielkie okładki na ławce), na niektórych zajęciach pisze się mało, więc spokojnie można w jednym zeszycie prowadzić 2 przedmioty i tym samym odchudzić trochę własną torebkę, no a zeszyty to nie za grube Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 444 Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:52 A spotkał sie ktos moze z kołonotatnikiem a4 otwieranym od dołu( kułka sa na krótszym boku)? Gdzie w Wawie kupujecie zeszyty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.nat.renicom.pl 03.09.05, 13:25 ja myślałam nad dużymi kartkami A4....ale to się jeszcze zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.inter / *.inter-c.pl 03.09.05, 19:23 u mnie to roznie bylwa - zalezy od przedmiotu. ogolnie: *przedmioty bardziej matematyczne - zeszyt (rozne rozmiary A4 lub A5) *przedmioty bardziej "luzne" [zadnych lub min wzorow i obliczen,przewaznie text] to luzne kartki A4 (albo w kolo-zeszycie dla latwiejszego przenoszenia) i pozniej w domu w segregator *jezyki - zadnych notatek (tzn wszystko w ksiazce,na marginesie w wolnych miejscach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 10:43 hmmm... to ja jeszcze zapytam - do kazdego przedmiotu osobny segregator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.inter / *.inter-c.pl 04.09.05, 12:11 w zyciu! jeden segregator a w nim wszystkie notatki, oczywiscie podzielone tematycznie i chronologicznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 04.09.05, 13:04 co to brulion Odpowiedz Link Zgłoś
molksiazkowy007 Re: W czym najlepiej jest robić notatki??Bruliony 29.07.24, 18:12 jeśli chodzi o robienie notatek to osobiście polecam skoroszyty są wygodne i pozwalają na łatwe dodawanie i organizowanie kartek w mojej rodzinie często korzystamy z nich zarówno w pracy jak i w szkole można w nich trzymać notatki karty pracy i inne dokumenty w jednym miejscu jeśli szukasz dobrych skoroszytów to polecam zajrzeć na matfel.pl mają szeroki wybór artykułów szkolnych i papierniczych tutaj jest link do ich oferty matfel.pl/pol_m_Artykuly-szkolne-i-papiernicze_Archiwizacja_Skoroszyty-1635.html Odpowiedz Link Zgłoś