Gość: www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:40 Opinie o UKSW - wykladowcy , poziom zajeć itp. Kto sie podzieli swoimi przemyśleniami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_86 Re: o UKSW 03.09.05, 15:38 ja co prawda nie mogę napisać nic o poziomie zajeć ani o wykładowcach bo nie studiuję( całe szczęście) na tej uczelni. Mogę natomiast podzielić sie swoją opinią na temat tej uczelni. UKSW to uczelnia od której chamstwo i korupcja biją bardziej niż od innch uczelni.Wystarczy spojrzeć jak przebiegała tam rekrutacja w tym roku. Zmienianie formy egzaminu wstępnego w ostatniej chwili, przełożenie egzamu o póltorej godziny później-miał być o 9.00, o 9 wyszedł jakiś koleś i pow. ,że o 10.00 zaczną nas wpuszczać, potem testy - i brak informacji o tym ile punktów uzyskało się z testu- czyli napisałes test, ale nie wiesz z jakim wynikiem, bo" punkty przeliczał automatycznie komputer i liczył punkację końcową", brak informacji również o tym, jak liczono te punkty końcowe i brak wglądu do napisanego testu. potem dzwonia i mówią, ze się dostałeś. ktos miałby ochotę iść tam studiować po czymś takim? ja nie miałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Re: o UKSW IP: *.chello.pl 05.09.05, 23:09 Nie wiem jak bylo w tym roku, ale w poprzednim sposob liczenia punktow na tescie dla wielu tez byl niezrozumialy (bo nie rozumieli). W rzeczywistosci gdy test byl wielokrotnego wyboru to zdobywalo sie tzw "duze" i "male" punkty.Widocznie uznali ze ludzie nie beda tym zainteresowani skoro nie podali tego od razu. Skoro nie wiedzialas ile punktow zdobylas to trzeba bylo zadzwonic i sie spytac. Jesli chodzi o sama uczelnie to jest jak najbardziej w porzadku. Mloda jest i nie ma jeszcze wyrobionej opinii. Wykladowcy: jak wszedzie, zdarzaja sie bardzo dobrzy jak i leszcze.Jest troche ksiezy, ale wykladaja z racji posiadanego wyksztalcenia a nie dlatego ze nosza sutanne. Ogolnie jednak pracownicy prezentuja dobry poziom. Zajecia - wiadomo, zaleza od prowadzącego. Poziom jest raczej wysoki. Nizszy niz na uw na wielu kierunkach, ale na niektorych nie odbiega zbytnio od swoich odpowiednikow. Bardzo duzy minus to lokalizacja i lokale w ktorych odbywaja sie wiele zajec. O ile na Dewajtis jest wygodnie i ladnie to kampus na woycickiego to tragedia. Jest juz projekt budowy nowych budynkow, ale chyba predzej przejde na emeryture niz je zdarza postawic:p Bibloteka nie dorownuje oczywiscie BUW'owi ale nie jest tez taka slaba. W ogolnym podsumowaniu uwazam ze uksw to dobra uczelnia. Jeszcze spora droga przed nia zeby dogonic uw, uam, czy uj, ale mysle ze jest na dobrej drodze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś