IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:40
Opinie o UKSW - wykladowcy , poziom zajeć itp. Kto sie podzieli swoimi
przemyśleniami.
Obserwuj wątek
    • aga_86 Re: o UKSW 03.09.05, 15:38
      ja co prawda nie mogę napisać nic o poziomie zajeć ani o wykładowcach bo nie
      studiuję( całe szczęście) na tej uczelni. Mogę natomiast podzielić sie swoją
      opinią na temat tej uczelni. UKSW to uczelnia od której chamstwo i korupcja biją
      bardziej niż od innch uczelni.Wystarczy spojrzeć jak przebiegała tam rekrutacja
      w tym roku. Zmienianie formy egzaminu wstępnego w ostatniej chwili, przełożenie
      egzamu o póltorej godziny później-miał być o 9.00, o 9 wyszedł jakiś koleś i
      pow. ,że o 10.00 zaczną nas wpuszczać, potem testy - i brak informacji o tym ile
      punktów uzyskało się z testu- czyli napisałes test, ale nie wiesz z jakim
      wynikiem, bo" punkty przeliczał automatycznie komputer i liczył punkację
      końcową", brak informacji również o tym, jak liczono te punkty końcowe i brak
      wglądu do napisanego testu. potem dzwonia i mówią, ze się dostałeś. ktos miałby
      ochotę iść tam studiować po czymś takim? ja nie miałam...
      • Gość: szef Re: o UKSW IP: *.chello.pl 05.09.05, 23:09
        Nie wiem jak bylo w tym roku, ale w poprzednim sposob liczenia punktow na tescie dla wielu tez byl niezrozumialy (bo nie rozumieli). W rzeczywistosci gdy test byl wielokrotnego wyboru to zdobywalo sie tzw "duze" i "male" punkty.Widocznie uznali ze ludzie nie beda tym zainteresowani skoro nie podali tego od razu. Skoro nie wiedzialas ile punktow zdobylas to trzeba bylo zadzwonic i sie spytac.

Jesli chodzi o sama uczelnie to jest jak najbardziej w porzadku. Mloda jest i nie ma jeszcze wyrobionej opinii. Wykladowcy: jak wszedzie, zdarzaja sie bardzo dobrzy jak i leszcze.Jest troche ksiezy, ale wykladaja z racji posiadanego wyksztalcenia a nie dlatego ze nosza sutanne. Ogolnie jednak pracownicy prezentuja dobry poziom. Zajecia - wiadomo, zaleza od prowadzącego. Poziom jest raczej wysoki. Nizszy niz na uw na wielu kierunkach, ale na niektorych nie odbiega zbytnio od swoich odpowiednikow. Bardzo duzy minus to lokalizacja i lokale w ktorych odbywaja sie wiele zajec. O ile na Dewajtis jest wygodnie i ladnie to kampus na woycickiego to tragedia. Jest juz projekt budowy nowych budynkow, ale chyba predzej przejde na emeryture niz je zdarza postawic:p Bibloteka nie dorownuje oczywiscie BUW'owi ale nie jest tez taka slaba. W ogolnym podsumowaniu uwazam ze uksw to dobra uczelnia. Jeszcze spora droga przed nia zeby dogonic uw, uam, czy uj, ale mysle ze jest na dobrej drodze.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka