Dodaj do ulubionych

anglistyka na SWPS

06.09.05, 09:57
Witam, prosze o informacje o tych studiach , naczytalam sie roznych opinii
ale prosze dodawac swoje, czy warto , jaki poziom, jak sie studiuje itp.
Bardzo dziekuje za informacje:>
pozdrowionka:>
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzann Re: anglistyka na SWPS IP: 81.210.113.* 06.09.05, 13:23
      witam serdecznie,
      z chęcią bym Ci informacji nt. udzieliła, niestety sama nie posiadam ich zbyt
      wiele:((( przez dłuższy czas poszukiwałam ich na tym forum, ale niestey jeśli
      swps to tylko psychologia:( początkowo chciałam zdawać do wsjo avans, ale o tym
      poczytałam trochę więcej i były to same rzeczy negatywne więc zrezygnowałam.
      jutro mam egzamin na filologię ang na swps i się zobaczy. a Ty masz może trochę
      więcej info na temat?
      • kasia_x Re: anglistyka na SWPS 06.09.05, 16:06
        ja skończyłam anglistyke na SWPS, hm, wlasciwie studia są przyjemne, zajęcia ze
        znanymi profesorami, ale zdarzają się też olewający magistrzy jak m.in pewiem
        pan z Irlandii od writingu :/ Generalnie, chyba z roku na rok jest coraz
        lepiej, my bylismy eksperymantalnym rocznikiem i sporo błędów które my
        sygnalizowalismy zostało naprawionych. Ale: na pewno po tych studiach mistrzami
        angielskiego nie będziecie, to gwarantuję. Za mało po prostu praktycznego
        mówienia, wkuwania i słuchania - przynajmniej kiedys tak było. Specjalnosc
        tłumaczeniowa- tu profesor od razu zaznaczył, że to jest raczej zabawa w
        tłumaczenie, tłumacze z nas dość bardzo średni po tych 3h tygodniowo przez 1,5
        roku zaledwie. No, ale mi było tam lekko i przyjemnie, niektorzy wykładowcy i
        zajęcia super, niektóre ( językoznawstwo, brr) katastrofa. Ale na pewno SWPS
        ciągle się stara iść do góry ,zapewne poziom się podnosi wraz z wiekiem tego
        kierunku. Niestety, słono się płaci za przyjemne życie na SWPS.
        • Gość: gumi Re: anglistyka na SWPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:27
          ty sie lepiej obroń wreszcie a nie po forach latasz:P

studia niby przyjemne, ale naprawdę sensownych zajęć niewiele.
          na specjalizacji tłumaczeniowej powinno być 3 razy więcej godzin zajęć
          praktycznych. w dodatku tłumaczenia powinny być bardziej specjalistyczne a nie
          takie pierdu pierdu z lajtowej gazetki. tylko pani R. na zaocznych udało się
          mnie czegoś naprawdę sensownego w dziedzinie tłumaczeń nauczyć:)

szkoła na 3+

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka