Dodaj do ulubionych

KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE?

24.09.05, 17:16
Kiedy będziemy wiedziec do jakiej grupy nalezymy?Czy sa one ustalane na
podstawie nazwisk czy zapisów?A może pójść do wybranego dziekanatu i sie
dowiedziec?prosze o odp:)ps.wicie,że został nam tylko tydzień naszych
najdłuższych wakacji w zyciu?
Obserwuj wątek
    • donkamillo1 Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 24.09.05, 19:22
      dolaczam sie do pytania kolezanki :)
    • cinek20051 Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 24.09.05, 19:47
      Same sobie ustalicie do jakiej chcecie chodzic grupy!najpiew muszicie chodzic
      na ciwiczenia w grupie(najlepiej na pierwsze)i tam bedziecie wpisywac sie na
      liste do jakiej chcecie chodzic grupy(kiedy i o której godzi).
    • espaniolkaa Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 25.09.05, 22:40
      dzięki za info:),a jeszcze takie 1 pyt.chyba będę mogła przenieść się do
      jakiejśc innej grupy gdybym nie mogła przychodzic na wybraną godzinę?buźka
      • martita222 Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 26.09.05, 15:27
        Witam!

Nie zgodze sie do konca z tym co wyzej napisaliscie. U mnie (historia) bylismy
        dzieleni na podstawie zaawansowania w lacinie. Tak zostala utworzona pierwsza
        grupa, a kolejne alfabetycznie.... Jesli chodzi o to zeby sie przeniesc z grupy
        do grupy to bylo to na zasadzie wymiany z jakas osoba. Czasem jakis wykladowca
        zgadzal sie by przyjac jedna czy diwe dodatkowe osoby(ale rzadko):(
        O przydziale do grup dowiedzielismy sie pierwszego dnia na spotkaniu z
        przyszlymi wykladowcami.
        Tak bylo na historii, nie wiem jak jest dokladnie na innych kierunkach.
        Pozdrawiam:)
        • piter_85 Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 26.09.05, 15:34
          Zgadzam się z przedmówczynią gdyby każdy wybierał sobie grupę w jakiej chce być
          no to byłby niezły bałagan i doszło by do takiej sytuacji że 1 grupa liczy
          sobie dużo osób.

Podejrzewam, że grupy mogą być dzielone wg wyników egzaminów wstępnych itp.
        • miniskatop1 Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 26.09.05, 15:59
          to po rozpoczęciu jest jakieś specjalne spotkanie z przyszłymi wykładowcami?
          czy dobrze to zrozumiałam?
          • gingersowna1 Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 26.09.05, 17:17
            Z tego co wyczytałam dziś na drzwiach kulowskich, to podczas ogłoszeń po mszy św. będą podane informacje dla I-rocznych studentów o spotkaniach organizacyjnych. Msza jest o 9.00 3 października (no wiadomo poniedziałek) w kościele akademickim :)
            • ewelina01 Do Martita222 26.09.05, 19:13
              Hej! mam do Ciebie pytanie, chodzi mi o łacinę, a mianowicie o grupę
              zaawansowaną. Otóż ja idę własnie na 1 rok filologii polskiej i miałam w szkole
              łacinę ale taką pożal się Boże, gdzie z babką robiliśmy co chcieliśmy i za nic
              mamy teraz 5. Sama rozumiesz tacy nauczyciele się bardzo często zdarzają.
              Chodzi mo o to czy z grupy zaawansowanej mozna się przenieść do grupy
              podstawowej ? Czy są jakieś z tym problemy ? jak to załatwić ? Z góry serecznie
              dziękuję Ci za odpowiedź.
              • martita222 Re: Do ewelina01 27.09.05, 18:19
                Ewelinko nie martw sie na zapas!! Napisalam ze z ta lacina jest problem, ale
                tylko na historii. Jesli chodzi o inne kierunki to chyba nie bylo grupy
                zaawansowanej, a poza tym wy nie bedziecie mieli tej laciny na takim stopniu
                jak historycy. Na wasze szczescie oczywiscie!!
                Pozdrowionka:)
                • ewelina01 Re: Do Martita 28.09.05, 19:02
                  Dzięki serdeczne za odpowiedź, uspokoiłaś mnie zdecydowanie. Mam nadzieję ,że
                  nie będzie tak źle jak sobie to wyobrażam :) ach ta łacina... :) pozdrowienia
                  for you :)
          • martita222 Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 27.09.05, 18:25
            W tamtym roku wygladalo to tak: Zaraz po mszy bylo spotkanie z dziekanem calego
            wydzialu. Trwalo to okolo 30 minut, pogadal sobie, przedstawil pracownikow
            dziekanatu i takie tam.... Pozniej podal informacje do jakich sal maja sie udac
            poszczegolne kierunki. Tam przywital nas jakis profesor i powiedzial jak beda
            wygladaly studia, ile bedzie egzaminow, na co trzeba zwrocic szczegolna
            uwage,slowem wszystko to co powinniscie wiedziec.Na tym spotkaniu obecni byli
            tez niektorzy wykladowcy, przedstawiali sie i mowili krotko o sobie i
            przedmiocie. Ostatnim etapem bylo odbieranie legitymacji i wtedy tez czytano
            nam w ktorej grupie jestesmy. No i oczywiscie podali nam plan, zyczyli
            powodzenia i milego roku:))))
            • espaniolkaa Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 29.09.05, 10:15
              dzięki martita222 za te inforamcje,o wiele lepiej się czuję,gdy wiem mniej
              więcej jak to będzie..czyli wielkie gadu gadu;)buźka
            • miniskatop1 Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 30.09.05, 12:33
              to oni jeszcze i tak podadzą nam plan? ciekawe ;)
        • espaniolkaa Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 26.09.05, 20:41
          no widzisz,pewnie na różnych kierunkach będą obowiązywać inne zasady,choć, nie
          ukrywam,że powinni je ujednolicić..kochana Polska;)pytałąm,bo u mojej znajomej
          było tak,ze ludzie zabijali się,żeby wpisać się jako pierwsi na listę:)pyt.po
          co?,odp.może lubią się zabijać pod tablicą ogłoszeń?..hm?;)
          • delcia_01 Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 28.09.05, 18:38
            A daleko jest ten Kościół Akademicki od Uczelni?
            • czwartanadranem Re: KIEDY I JAK DOWIEDZIEC SIĘ O SWOJEJ GRUPIE? 28.09.05, 21:37
              kościół akadem. że "przylega' do tylnej części starego gmachu KULu
              i jest piękny..
              i jest tak blisko-super to ktoś wymyslił

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka