Dodaj do ulubionych

Kto się strasznie boi studiów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:34
?????? to normalne czy może to jakaś choroba
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaja Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.ssnet.pl 29.09.05, 21:36
      Moze nie strasznie, ale jednak...a w lipcu tak się cieszyłam...
      • Gość: :) Re: Kto się strasznie boi studiów IP: 62.29.131.* 29.09.05, 21:43
        ja się boję, bo wiem, że nic nie wiem;)
    • Gość: :( Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:28
      ja się boję i to strasznie a to dlatego że nic nie wiem straszny bałagan jest
    • 7u8 Ja! 29.09.05, 22:36
      bo są straszne :( nie wiem jak sobie dam radę
      • Gość: a Re: Ja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:41
        ja!ide na zaoczne juz jutro.niby zaoczne ale nikogo nie znam.bede w poznaniu
        moze 3 raz w zyciu..masakra.moze ktos idzie na uam na socjo zaoczna?
    • Gość: ehhh Re: Kto się strasznie boi studiów IP: 80.48.185.* 29.09.05, 22:44
      Ja tez nie tyle sie boje, co jest mi strasznie smutno (i z kazda chwila coraz
      bardziej) ze musze wyjechac z mojego ukochanego miasta, wyprowadzic sie z domu,
      mieszkac daleko od rodzicow, pozegnac sie na baaardzo dlugo ze wszystkimi
      znajomymi ktorzy rozjeżdzaja sie w rozne zakatki Polski, bede musiala mieszkac
      z ludźmi ktorych slabo znam i nie wiem czy polubie..... i wiele innych spraw
      ... Buuuuuuuuuuuu :(((((
      • Gość: L Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.mtm-info.pl 30.09.05, 07:14
        Ja czuje to samo co ehhh :(
        • Gość: Lola Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.chello.pl 30.09.05, 07:47
          Ja się źle czuję, bo nie wiem co mnie czeka
          • Gość: kika Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 10:57
            Ja też się boję... Zaczynam w przyszły weekend. Nie znam nikogo. Będę na
            kierunku z samymi dziewczynami, a wiecie jak to jest między kobietami zawsze
            znajdą się jakieś nieprzyjemne sztuki, poza tym boję się że nie dam sobie rady
            z jakimś przedmiotem.
        • Gość: madzia Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.23.11.tuwien.teleweb.at 30.09.05, 07:50
          Ja tez sie boje,ale mysle ze to calkiem normalne...dla wielu z nas (w tym mnie)
          nowe miasta,brak znajomych,nowi ludzie,wiadomo,ze czujemy sie przed tym
          wszystkim jakos nieswojo...
          ale glowy do gory!Najwazniejsze ze studiujemy!Tyle osob sie nie dostalo...
          jestesmy szczesciarzami:)))
          pozdrawaim wszystkim i trzymam za Was (i siebie tez) kciuki!Bedzie dobrze!
          • Gość: paulinka Re: Kto się strasznie boi studiów IP: 80.53.157.* 30.09.05, 08:06
            ja studiuje a sie nigdzie nie dostalam.jestem na prywatnych i nie ukrywam ze
            wolalam isc na panstwowe:(
            • Gość: monkey0 Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 14:42
              głowa do góry !! ja tez sie nigdzie nie dostałem ,tez jestem na prywatnych i
              tez wolałbym państwowe ale musimy maksymalnie wykorzystać to co mamy !! wiele
              osób nie ma nawet takiej szansy !! damy rade
    • Gość: gusia Re: Kto się strasznie boi studiów IP: 80.53.157.* 30.09.05, 08:03
      ja sie boje chociaz nie wyjezdzam z mojego miasta , boje sie bo nikogo nie znam
      i obawiam sie czy polubie , poza tym boje zie nadmiaru nauki,ale pocieszam sie
      ze przynajmniej bede w domku.dobrze ze sie nie zdecydowalam wyjechac jednak.
      • Gość: nameless Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.crowley.pl 01.10.05, 14:55
        Nie rozumiem tego, wszyscy moi znajomi ktorzy wyjezdzaja sie ciesza z tego. Nie rozumiem jak mozna zostac w domu majac mozliwosc wyjazdu. Trzeba sie kiedys usamodzielnic nie?
        • lisowa2 Re: Kto się strasznie boi studiów 01.10.05, 14:58
          heh łatwo mowic:P
          n_nicky: kurcze ja Ci zazdroszcze, tego dziennikarstwa:), szkoda ze ja sie nie zalapalam tak bysmy jakos sie przed zgadaly i razem poszly na zajecia/ a tak w poniedzialek czeka mnie samotna wyprawa, w obce miejsce miedzy obcych ludzi..oj cos czuje ze jutro bedzie baaaaaaaaardzo nerwowa niedziela:).
          • Gość: nameless Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.crowley.pl 01.10.05, 15:45
            Co latwo mowic.. Ja tez studiuje w obcym miescie :) Jutro sie przeprowadzam.
    • Gość: Karacz86 Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.05, 09:23
      Ja obawiam się 2 rzeczy:
      -zaliczenia matematyki i fizyki (co prawda jeden semestr ale zawsze)
      -tego że coś przeoczę, gdzieś sie nie zapiszę, o czymś nie będę wiedział i w
      rezultacie dostanę kopa w d***
    • Gość: dziewczyna Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.is.net.pl 30.09.05, 09:46
      Ja się bardzo boję i panikuje od kilku dni. Boje się czy polubie te nowe osoby i
      czy mnie polubią, a chciałabym trafić do fajnych osób- zebysmy sie zgrali
      wszyscy.Ehh....i będę tęsknić za moim ukochanym on wyjeżdża a ja zostaje u nas w
      mieście..
      • Gość: ja też Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 10:23
        wiem ze trzeba opuścić ciepły ku..dołek ale....ehh
    • bw.com Re: Kto się strasznie boi studiów 01.10.05, 10:36
      Ja też się boję. Z każdym dniem coraz bardziej. Idę do szkoły, do miasta, gdzie
      zupełnie nikogo i niczego nie znam, idę do akademika, ale boję się, że będą już
      jakieś grupki, że ludzie się będą już znali i się nie wkręcę. Boję się, że na
      wykładach nie zdążę wszystkiego zanotować, że nie zaliczę matematyki i
      statystyki, bo jestem totalne 0 z matmy. Boję się, że w pokoju będę mieszkała
      albo z jakimiś lampucerami albo z takimi z którymi nie da się nawet zamienić
      słowa. Boję się być tam sama, boję się, że się nie będę potrafiła dobrze
      zorganizować. Ale widać... Nie jestem sama... ;-) POWODZENIA!!!
    • Gość: nerw Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.msk.pl / 80.50.253.* 01.10.05, 10:59
      ja też sie bardzo boję bo też nic nie wiem, nie znam planu zajęć, nikogo nie
      znam, boje się też że sie w tym wszystkim nie połapie:( Ale z drugiej strony
      grunt że w ogóle ide na studia:)
    • n_nicky Re: Kto się strasznie boi studiów 01.10.05, 14:10
      głupio zabrzmi, ale poprawiliście mi humor, bo teraz wiem, że nie jestem sama ;))

Pozdrawiam wszystkich nowych, będzie ok:)
      • Gość: manson Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.netcorp.pl 01.10.05, 14:13
        mi tez to poprawilo humor...ale wciaz sie boje...tesknoty za znajomymi z miasta...za domem...za wlasnym pokoikiem...no i...tesknoty za dziewczyna...juz bylem w miescie gdzie studiuje przez raptem 4 dni...i mnie szlak trafial...mysl o powrocie na weekend byla najwspanialsza mysla..i motywacja do wszystkiego...POWODZENIA LUDZIE!!
        • Gość: C4 Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 15:53
          Panowie nie ma sie czego pać ja już tydzien jeden mam za soba i juz za dwa
          tygodnie pierwsze kartkówki.
          • lisowa2 Re: Kto się strasznie boi studiów 01.10.05, 17:10
            no latwo mowic tym co nie maja z tym problemow:)
            ja osobiscie nie lubie zmieniac otoczenia, poznawac nowych ludzi..jestem raczej typem "lenia ktory najlepeij czuje sie na starych smieciach aczkolwiek z duza dawka wolnosci"....w poniedzialek wszystko sie zakloci:)
    • Gość: :-))) Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.lodz.msk.pl 01.10.05, 18:06
      ale Wy jestescie fajni... hehehe
      Jak ja bylam pierwszakiem jakos tego nie przezywalam. Cieszylam sie tylko, ze
      zaczelo sie nowe zycie... a Was brzuchy bola ;-))) ale fajnie sie czyta,
      naprawde!

pozdrawiam!!
      • lisowa2 Re: Kto się strasznie boi studiów 01.10.05, 18:37
        .............

za rok tez bedziemy mowic tak jak Ty.....oby :)
        pozdr;)
    • Gość: panbatman Re: Kto się strasznie boi studiów IP: 193.111.144.* 01.10.05, 20:52
      hehe, a ja ide na politogie na UMCS i sie niczego nie boje, chociaz nikogo nie
      znam i w Lublinie bylem raz w zyciu (zlozyc papiery :P ) Nie wiem czego tu sie
      bac, nowi ludzie, nowy klimat... akademik ~~. Bedzie jazda.
    • merci_beaucoup Re: Kto się strasznie boi studiów 01.10.05, 21:28
      Ja też się strasznie bałam pierwszego dnia studiów.Wszystko było nowe:
      miasto,znajomi,uczelnia,wykładowcy.Po mojej głowie buszowało mnóstwo
      wątpliwości.Obawiamy się tego co nieznane-warto to oswoić...Po paru dniach,a
      może tygodniach będzie ok-zobaczycie :) Zagubionych pierwszaków zapraszam na
      moje forum,które zostało dla was stworzone przed rokiem.
    • merci_beaucoup Re: Kto się strasznie boi studiów 01.10.05, 21:30
      Coś nie tak było z sygnaturką :/
    • kawa_malinowa Re: Kto się strasznie boi studiów 01.10.05, 21:41
      Ja się boję troszeczkę. Poznawanie nowych ludzi przychodzi mi z pewnym trudem -
      po prostu zbyt wiele nowych osób będzie jednoczesnie :)
      A do tego sama zdążyłam już z lekka (sobie w głowie) namieszać.... różowo nie
      będzie...
      • carmeena Re: Kto się strasznie boi studiów 01.10.05, 22:00
        Jestem już po pierwszym tygodniu zajęć na 1szym roku :) co prawda, mam ten
        plus, że studia mam u siebie w mieście, ale w grupie nie mam nikogo
        znajomego ;). Wciąż czuję jeszcze adrenalinkę, bo nie całe zło jeszcze
        oswojone - mowiac zło mysle o obowiązkach, powinnościach itd :> a nie o
        ludziach ;). Moja rada: jeśłi widzieliscie już ogolnie swoją grupę, to stojąc
        na korytarzu, czekając na zajęcia nie czekać aż ktoś się Wami zainteresuje
        tylko sami zacznijcie rozmowe. Może to brzmi głupio i jakoś tam banalnie, ale
        osobiscie troche denerwują mnie osoby, które czekają aż ktoś za nie zrobi ten
        krok. Trzeba w sobie przelamać ten strach - przecież nie można sie ukrywac i
        stac w kącie 5 lat ;). A sami zobaczycie że zagadnięta osoba powie Wam, że też
        w sumie nikogo tu nie zna ;>.

Powodzenia życzę Wam i sobie też w dalszych przygodach:)
        • Gość: tez się boję :( Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:28
          Doradźcie mi jak zacząć rozmowę z nieznaną osobą?? O czym rozmawiać na początku...?? Jakie pierwsze słowa do niej skierować??
          • Gość: ja tylko mówie :) Re: Kto się strasznie boi studiów IP: 217.97.247.* 02.10.05, 09:15
            najpierw oczywiscie standardowo cześc :D ... a potem mozna sie spytac czy zna
            kogos tutaj, skad jest, jak sie nazywa, ile miała pkt, ojjj...wiele
            rzeczy :) ..ale najwaniejsze to nie robic nic na siłe i zachowywac sie
            naturalnie :) ..pozdro 4 all
          • Gość: dobrarada Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.05, 14:15
            -Siema, co tam?
            -Aaaa nic ciekawego..
            -Taaa
            • lisowa2 Re: Kto się strasznie boi studiów 02.10.05, 14:54
              rotfl:)
    • Gość: ...... Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.netcorp.pl 02.10.05, 15:15
      tak mnie brzuch boli na sama mysl o jutrze...nie chce opuszczac mojego
      wspanialego miasteczka...a za 2 h musze jechac;(
      • kaja86 Re: Kto się strasznie boi studiów 02.10.05, 15:16
        powodzenia i wierzmy, że bedzie dobrze ;)
        • Gość: ..... Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.netcorp.pl 02.10.05, 15:30
          najwspanialszym dniem....bedzie pt...chociaz koncze o 18.45...to wtedy
          nastepuje powrot do domu...na weekend...i mam gdzies prawie 200km
          odleglosci...dziewczyna czeka...a ja bez niej nie wy3mam...
          • kaja86 Re: Kto się strasznie boi studiów 02.10.05, 15:32
            a bym tez nie wytrzyamała, z tym, ze bez chłopaka, rzecz jasna :)Dlatego dobrze
            rozumiem i ciesze, się, ze nie musze nigdzie wyjeżdżac.
    • gosiaqus Re: Kto się strasznie boi studiów 02.10.05, 15:33
      no wlasnie czego tu się bać :) zaaklimatyzowałam się w podstawówce- bylam skrabnikiem, dobrze radzilam sobie w gimnazjum- tam jako druga przewodnicząca, czlowiek renesansu- robilam wszystko- kazdy konkurs i kazda akademia
      w liceum postanowilam dac sobie spokoj z aktywnoscią na rzecz amlej spolecznosci, ale i tak bylam jednym z klasowych blaznów-aktywistów
      a teraz na studiach....już nie mogę doczekać się jutra- mój rocznik liczy chyba 40 osób, więc do końca tygodnia znam wszystkich ;)
      nie bójcie się nic bo poznawanie nowych ludzi to super sprawa
      a sesja dopiero w zimie, więc trza żyć bawić się i cieszyć w związku z rozpoczęciem nowego etapu życia
      • Gość: xXx Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.netcorp.pl 02.10.05, 15:52
        sesja moze i dopiero w zimie ale po drodze sa inne pierdoly...
    • Gość: madziula86 Re: Kto się strasznie boi studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 15:37
      Dlaczego boję się studiów?Moze dlatego,ze trafilam na calkiem przypadkowy
      kierunek,na ktorym kazdy przedmiot związany jest z matematyką,chemią i
      fizyką,ktorych nie lubię.Nie jest to moj wysniony kierunek dlatego tez nie
      poddam się i bede probowala dostac sie na cos innego w przyszlym roku. Mimo to
      nie traccie nadziei-jesli raz wam nie pojdzie,uda sie nastepnym razem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka