Dodaj do ulubionych

podręczniki...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 12:17
Chciałabym się dowiedzieć jak jest z podręcznikami na studiach?? Czy moim
obowiązkiem jest kupić je wszystkie?? Czy tez dam sobie radę bez? I jaka jest
mniej więcej cena kompletu na pierwszy rok- stosunki międzynarodowe...

aaaa i czy biblioteka dysponuje w razie czego jakimiś egzemplarzami
Obserwuj wątek
    • Gość: lady_shrek Re: podręczniki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 13:17
      Ja osobiście nie radzę Ci kupować wszystkich podręczników bo:

* po pierwsze - wydasz fortunę
      * po drugie - po roku i tak nic z nich już nie będziesz miała, a wątpię żeby
      znalazło się na nie wielkie grono nabywców...

Co w związku z tym?

* xero xero i jeszcze raz xero!!! w bibliotekach na uczelni są te wszystkie
      książki, a nawet więcej... możesz sobie kserować całe (to w wyjątkowych
      wypadkach, ale i tak wyjdzie taniej niż kupno nowej książki) lub te fragmenty,
      które są Ci potrzebne
      * dobre notatki! nie wiem jak Ty, ale ja najbardziej lubię (hmm...
      lubię...??!!) uczyć się ze swoich notatek zrobionych na wykładach uzupełnionych
      później o jakieś rzeczy z książek... (później te notatki zawsze możesz sprzedać
      następnym rocznikom...;-P)
      • nektarniczka Re: podręczniki... 01.10.05, 23:55
        ja tez radzę - nie kupuj wszystkich... dasz sobie rade nawet jak nie kupisz
        zadnego :) ale najlepiej zorientuj sie od starszego rocznika, jakie beda Ci
        najbardziej potrzebne, ale tak absolutnie najbardziej :) i reszte kseruj (na to
        tez wydasz fortune, ale mniejsza :))
    • beatrycze123 Re: podręczniki... 02.10.05, 00:28
      A ja odradzam kserowanie- używana książka kosztuje tyle co kserówka. Poszukaj
      ogłoszeń na uczelni lub sama takowe wywieś. Może organizowany jest kiermasz
      podręczników używanych? Niby dlaczego masz ich za rok nie sprzedać? Książki są
      co rok te same Na pewno część dostaniesz w bibliotece. Na pierwszych zajęciach
      wykładowca powie ci, jaki jest podręcznik podstawowy. Na pewno nie ma po co
      wydawać pieniędzy na pozycje dodatkowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka