Gość: mimiiiii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 09:43 czesc..mam pytanie..w ktorym banku najlepiej zalozyc konto studenckie?? myslalm jak na razie o 2...PKO BP i WBK. a moze jakis inny?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Daw Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 09:56 Ja mam w WBK i jest spoko, zwłaszcza, że konto jest pespłatne do 30 lat, są zniżki i wególe jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mille Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.acn.waw.pl 22.10.05, 10:59 millennium jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xen Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.05, 11:18 boze, bankow masz do wyboru cale mnostwo - nie musisz zakladac konta studenckiego, wystarczy zastanowic sie czego potrzebujesz i przejrzec oferty... moze PKO omijaj szerokim lukiem, BZWBK tez jest fajny tylko do czasu, az potrzebujesz zalatwic cos bardziej skomplikowanego... z osobistych doswiadczen z roznymi bankami polecam mBank, jesli wykonujesz duzo przelewow to LUKAS bank bo tam przelewy sa zupelnie darmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: konto studenckie...jaki bank?? 22.10.05, 12:33 a ja od kilku dni mam w bph- za rada kilku moich znajomych, ktorzy sa zadowoleni z konta. Odpowiedz Link Zgłoś
vaporetto Re: konto studenckie...jaki bank?? 22.10.05, 13:17 A ja po niesławnych próbach przymusowego ożenienia wszystkich studentów UJ z tymże bankiem kilka lat temu z przyczyn ideologicznych omijam go szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: konto studenckie...jaki bank?? 23.10.05, 08:52 sprecyzuj, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 13:33 Ja mam w PKO SA i nie narzekam.po podpisaniu odpowiednich papierów mam przeley przez internet za darmo.no i jesli jestem w kryzysowej sytuacji to moge zrobic debet na koncie(kwota mozliwego debetu była uzalezniona od tego,jaka była pierwsza wpłata na konto) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: konto studenckie...jaki bank?? 22.10.05, 14:11 Ja mam WBK i jest naprawdę w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nektarniczka Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.toya.net.pl 22.10.05, 21:03 ja mam w mbanku - nie studenckie, tylko takie zwykłe - obsługa w całości jest mozliwa przez internet, nie placisz ani grosza za prowadzenie konta, tylko odsetki Ci rosną od Twojej sumy, którą tam zgromadzisz :) bankomatów co prawda mało, ale bez prowizji można wyplacac tez z bankomatow wbk. szczerze polecam mbank, zwlaszcza jesli robisz przelewy - ida momentalnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaneta mbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:40 mbank: 0zł za prowadzenie konta 0zł za karte debetową 0zł prowizji za korzystanie z bankomatów sieci euronet (jest ich dużo) 0zł za przelewy do mbanku 50gr za przelewy do innych banków moim zdaniem dla studenta do jest najlepsze wyjście. Właśnie się przerzuciłam z kredyt banku gdzie było mnóstwo różnych opłat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daw Re: mbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:52 To samo ma konto WBK Zastanawiam się czy skoro mBank może kozystac z bankomatów WBK bez prowizji to czy WBK z mBanku też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesuav Re: mbank IP: 80.48.1.* 23.10.05, 01:04 mBank nie ma chyba bankomatów...korzysta z euronetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.tvk.torun.pl 23.10.05, 15:12 Zdecydowanie mBank!!! Konto jest oprocentowane, można założyć też drugie np. eMaxPlus z oprocentowaniem 3,80 Dostep bez problemu przez internet, telefon, sms. Zero problemow z przelewami. A jesli chodzi o wyplaty to korzystac bez prowizji mozna z bankomatow WBK i Euronetu. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O-o Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.chello.pl 23.10.05, 15:13 a ja polecam sprawdzić, w jakim banku ma konto Twoja uczelnia. Jeśli w takim, który przy okazji spełni Twoje oczekiwania i będzie miał dla studenta korzystną ofertę, to radzę wybrać właśnie ten. Bo jeśli tak się złoży, czego rzecz jazna życzę, że zasłużysz na stypendium, pieniądze będą napływać Ci szybko i sprawnie ;D a i uczelnia sie ucieszy, bo nie będzie ponosić dodatkowych kosztów. buźki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xen Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.05, 15:43 uczelnia nie ponosi zadnych kosztow zwiazanych z przelewami - oni nie maja 'zwyklych' kont, wiec przelewy robia za free. po drugie nie zyjemy w czasach kamienia lupanego - przelew miedzy dwoma bankami to kwestia 1-2 dni, nie czeka sie wiec na to stypendium niewiadomo ile... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:07 Wyslalam sobie wniosek o zalozenie konta w mbanku. Podoba mi sie, ze sa tam 3 rachunki z roznymi oprocentowaniami. Tylko widze jeden minus - nie ma banku, w ktorym mozna wplacac pieniadze bez prowizji. Mozna korzystac tylko z wplatomatow, ktorych jest malo i trzeba miec niewygniecione pieniazki :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xen Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.05, 16:28 zostaja inne mozliwosci - wplata w banku albo na poczcie, przelew z czyjegos konta... albo posiadanie drugiego konta :) ja mam tandemik mbank + lukas. do tego drugiego chodze, wplacam pieniazki na swoje konto za darmo, pozniej moge je za darmo przelac na mbank i po sprawie :) pytanie czemu mam dwa konta, skoro samo w lukasie by wystarczylo? oba kosztuja mnie w sumie 0 zl wiec czemu nie? :) poza tym w mbanku mam wieksze oprocentowanie i polowa allegro ma konta w mbanku - przelewy wiec sa superblyskawiczne. Odpowiedz Link Zgłoś