Dodaj do ulubionych

konto studenckie...jaki bank??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 09:43
czesc..mam pytanie..w ktorym banku najlepiej zalozyc konto studenckie??
myslalm jak na razie o 2...PKO BP i WBK. a moze jakis inny??
Obserwuj wątek
    • Gość: Daw Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 09:56
      Ja mam w WBK i jest spoko, zwłaszcza, że konto jest pespłatne do 30 lat, są zniżki i wególe jest ok
    • Gość: mille Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.acn.waw.pl 22.10.05, 10:59
      millennium jest ok
    • Gość: Xen Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.05, 11:18
      boze, bankow masz do wyboru cale mnostwo - nie musisz zakladac konta studenckiego, wystarczy zastanowic sie czego potrzebujesz i przejrzec oferty... moze PKO omijaj szerokim lukiem, BZWBK tez jest fajny tylko do czasu, az potrzebujesz zalatwic cos bardziej skomplikowanego... z osobistych doswiadczen z roznymi bankami polecam mBank, jesli wykonujesz duzo przelewow to LUKAS bank bo tam przelewy sa zupelnie darmowe.
    • klymenystra Re: konto studenckie...jaki bank?? 22.10.05, 12:33
      a ja od kilku dni mam w bph- za rada kilku moich znajomych, ktorzy sa
      zadowoleni z konta.
      • vaporetto Re: konto studenckie...jaki bank?? 22.10.05, 13:17
        A ja po niesławnych próbach przymusowego ożenienia wszystkich studentów UJ z
        tymże bankiem kilka lat temu z przyczyn ideologicznych omijam go szerokim
        łukiem.
        • klymenystra Re: konto studenckie...jaki bank?? 23.10.05, 08:52
          sprecyzuj, prosze.
    • Gość: AGA Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 13:33
      Ja mam w PKO SA i nie narzekam.po podpisaniu odpowiednich papierów mam przeley przez internet za darmo.no i jesli jestem w kryzysowej sytuacji to moge zrobic debet na koncie(kwota mozliwego debetu była uzalezniona od tego,jaka była pierwsza wpłata na konto)
    • n_nicky Re: konto studenckie...jaki bank?? 22.10.05, 14:11
      Ja mam WBK i jest naprawdę w porządku
    • Gość: nektarniczka Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.toya.net.pl 22.10.05, 21:03
      ja mam w mbanku - nie studenckie, tylko takie zwykłe - obsługa w całości jest
      mozliwa przez internet, nie placisz ani grosza za prowadzenie konta, tylko
      odsetki Ci rosną od Twojej sumy, którą tam zgromadzisz :)
      bankomatów co prawda mało, ale bez prowizji można wyplacac tez z bankomatow wbk.
      szczerze polecam mbank, zwlaszcza jesli robisz przelewy - ida momentalnie!!
      • Gość: żaneta mbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:40
        mbank:
        0zł za prowadzenie konta
        0zł za karte debetową
        0zł prowizji za korzystanie z bankomatów sieci euronet (jest ich dużo)
        0zł za przelewy do mbanku
        50gr za przelewy do innych banków

moim zdaniem dla studenta do jest najlepsze wyjście. Właśnie się przerzuciłam z
        kredyt banku gdzie było mnóstwo różnych opłat!
        • Gość: Daw Re: mbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:52
          To samo ma konto WBK

Zastanawiam się czy skoro mBank może kozystac z bankomatów WBK bez prowizji to czy WBK z mBanku też?
          • Gość: grzesuav Re: mbank IP: 80.48.1.* 23.10.05, 01:04
            mBank nie ma chyba bankomatów...korzysta z euronetu
    • Gość: Gosia Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.tvk.torun.pl 23.10.05, 15:12
      Zdecydowanie mBank!!! Konto jest oprocentowane, można założyć też drugie np. eMaxPlus z oprocentowaniem 3,80 Dostep bez problemu przez internet, telefon, sms. Zero problemow z przelewami. A jesli chodzi o wyplaty to korzystac bez prowizji mozna z bankomatow WBK i Euronetu. POLECAM
    • Gość: O-o Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.chello.pl 23.10.05, 15:13
      a ja polecam sprawdzić, w jakim banku ma konto Twoja uczelnia. Jeśli w takim,
      który przy okazji spełni Twoje oczekiwania i będzie miał dla studenta korzystną
      ofertę, to radzę wybrać właśnie ten. Bo jeśli tak się złoży, czego rzecz jazna
      życzę, że zasłużysz na stypendium, pieniądze będą napływać Ci szybko i
      sprawnie ;D a i uczelnia sie ucieszy, bo nie będzie ponosić dodatkowych
      kosztów. buźki
      • Gość: Xen Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.05, 15:43
        uczelnia nie ponosi zadnych kosztow zwiazanych z przelewami - oni nie maja 'zwyklych' kont, wiec przelewy robia za free. po drugie nie zyjemy w czasach kamienia lupanego - przelew miedzy dwoma bankami to kwestia 1-2 dni, nie czeka sie wiec na to stypendium niewiadomo ile...
    • Gość: m. Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:07
      Wyslalam sobie wniosek o zalozenie konta w mbanku. Podoba mi sie, ze sa tam 3
      rachunki z roznymi oprocentowaniami.
      Tylko widze jeden minus - nie ma banku, w ktorym mozna wplacac pieniadze bez
      prowizji. Mozna korzystac tylko z wplatomatow, ktorych jest malo i trzeba miec
      niewygniecione pieniazki :]
      • Gość: Xen Re: konto studenckie...jaki bank?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.05, 16:28
        zostaja inne mozliwosci - wplata w banku albo na poczcie, przelew z czyjegos konta... albo posiadanie drugiego konta :) ja mam tandemik mbank + lukas. do tego drugiego chodze, wplacam pieniazki na swoje konto za darmo, pozniej moge je za darmo przelac na mbank i po sprawie :) pytanie czemu mam dwa konta, skoro samo w lukasie by wystarczylo? oba kosztuja mnie w sumie 0 zl wiec czemu nie? :) poza tym w mbanku mam wieksze oprocentowanie i polowa allegro ma konta w mbanku - przelewy wiec sa superblyskawiczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka