Dodaj do ulubionych

Stosunki Międzynarodowe

IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 07.10.02, 18:22
Czy ktoś zna jakąś dobrą, prywatną uczelnię z tym profilem i w dodatku mógłby
podać ile wynosi opłata za semestr?
Albo jeszcze lepiej jak sprawa wygląda na UW?
Dzięki i pzdr,
Cat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Majk UW-zapomnij,zero. Polecam IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 08.10.02, 01:38
      Polecam Collegium Civitas w Warszawie, pierwsze miejsce rankingu Wprost. UW to
      strata czasu i kmunistyczny beton, sam to wiem z doświadczenia
      Szczegóły: www.collegium.edu.pl
      • adam1000 Re: UW-zapomnij,zero. Polecam 08.10.02, 21:07
        Czy ktoś może tę tezę u UW potwierdzić albo zanegować??
        • petrus2 Re: UW-zapomnij,zero. Polecam 08.10.02, 21:42
          Nie zgadzam sie. Studia na UW na stosunkach są naprawdę bardzo dobre a studenci
          naprawdę bardzo fajni - można z nimi konie kraść!
          • Gość: #12 Re: UW-zapomnij,zero. Polecam IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.10.02, 23:34
            I wódke chlac i w kosza grac :0

ISM rulezuje i co tam że na monografy do sali 30 osób przychodzi 60 :P
      • Gość: saskia Re: UW-zapomnij,zero. Polecam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 20:01
        no rzeczywiscie-podobno z wszystkich instytutow WDiNP ISM jest najslabszy
        dydaktycznie...
    • Gość: magda Re: Stosunki Międzynarodowe na UW IP: 212.244.67.* 25.10.02, 13:25
      w tym roku skończyłam SM na UW. Generalnie było super, choć szczerze muszę
      przyznać, że to studia bardzo mało konkretne. Tzn. bardzo dużo wiedzy, ale w
      niczym nie jest się specjalistą. Dużo prawa, ale nie jestem prawnikiem, dużo
      zajęć z zakresu nauk politycznych, ale politologiem też nie jestem, sporo nauk
      ekonomicznych, ale do ekonomisty mi daleko.
      Poziom studiów średni, tzn. są bardzo dobrzy wykładowcy, którzy potrafią
      nauczyć i zainteresować (np. prof. Parzymies), ale i tacy, którym się nie chce
      (tu bez nazwisk). Ale tak jest na każdym kierunku i na każdej uczelni.
      Polecam takie studia wszystkim, którzy chcą zrozumieć co się dzieje na świecie
      i dlaczego tak się dzieje. te studia warto połączyć z drugim kierunkiem, np. z
      filologią (wtedy jeste się specjalistów od SM danego obszaru świata czy obszaru
      językowego) lub prawem albo ekonomią. ja studiowałam równocześnie handel
      zagraniczny.
      Uczyś trzeba się sporo, bo egzaminy ciężkie, szczególnie na II roku w sesji
      zimowej. ale da się przeżyć
      Polecam!
    • Gość: basiek Re: Stosunki Międzynarodowe IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 21:25
      A ja studiuję na UJ i jest super. Oprócz tego zarządzanie na WSZ-POU, mam
      nadzieję, że przede mną świetlana przyszłość.... :))))
      pozdrwiam,
      basiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka