Gość: Catherine IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 07.10.02, 18:22 Czy ktoś zna jakąś dobrą, prywatną uczelnię z tym profilem i w dodatku mógłby podać ile wynosi opłata za semestr? Albo jeszcze lepiej jak sprawa wygląda na UW? Dzięki i pzdr, Cat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majk UW-zapomnij,zero. Polecam IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 08.10.02, 01:38 Polecam Collegium Civitas w Warszawie, pierwsze miejsce rankingu Wprost. UW to strata czasu i kmunistyczny beton, sam to wiem z doświadczenia Szczegóły: www.collegium.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adam1000 Re: UW-zapomnij,zero. Polecam 08.10.02, 21:07 Czy ktoś może tę tezę u UW potwierdzić albo zanegować?? Odpowiedz Link Zgłoś
petrus2 Re: UW-zapomnij,zero. Polecam 08.10.02, 21:42 Nie zgadzam sie. Studia na UW na stosunkach są naprawdę bardzo dobre a studenci naprawdę bardzo fajni - można z nimi konie kraść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #12 Re: UW-zapomnij,zero. Polecam IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.10.02, 23:34 I wódke chlac i w kosza grac :0 ISM rulezuje i co tam że na monografy do sali 30 osób przychodzi 60 :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saskia Re: UW-zapomnij,zero. Polecam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 20:01 no rzeczywiscie-podobno z wszystkich instytutow WDiNP ISM jest najslabszy dydaktycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Stosunki Międzynarodowe na UW IP: 212.244.67.* 25.10.02, 13:25 w tym roku skończyłam SM na UW. Generalnie było super, choć szczerze muszę przyznać, że to studia bardzo mało konkretne. Tzn. bardzo dużo wiedzy, ale w niczym nie jest się specjalistą. Dużo prawa, ale nie jestem prawnikiem, dużo zajęć z zakresu nauk politycznych, ale politologiem też nie jestem, sporo nauk ekonomicznych, ale do ekonomisty mi daleko. Poziom studiów średni, tzn. są bardzo dobrzy wykładowcy, którzy potrafią nauczyć i zainteresować (np. prof. Parzymies), ale i tacy, którym się nie chce (tu bez nazwisk). Ale tak jest na każdym kierunku i na każdej uczelni. Polecam takie studia wszystkim, którzy chcą zrozumieć co się dzieje na świecie i dlaczego tak się dzieje. te studia warto połączyć z drugim kierunkiem, np. z filologią (wtedy jeste się specjalistów od SM danego obszaru świata czy obszaru językowego) lub prawem albo ekonomią. ja studiowałam równocześnie handel zagraniczny. Uczyś trzeba się sporo, bo egzaminy ciężkie, szczególnie na II roku w sesji zimowej. ale da się przeżyć Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiek Re: Stosunki Międzynarodowe IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 21:25 A ja studiuję na UJ i jest super. Oprócz tego zarządzanie na WSZ-POU, mam nadzieję, że przede mną świetlana przyszłość.... :)))) pozdrwiam, basiek Odpowiedz Link Zgłoś