Dodaj do ulubionych

Pierwszy rok Poznań

14.11.05, 19:57
Mam pytanko do osób, które nie zdawały fizyki i dostały się do Poznania: Jak
tam biofizyka? ;-)
Obserwuj wątek
    • student_pierwszego_roku Re: Pierwszy rok Poznań 26.11.05, 17:37
      ja zdawałem fizykę, więc nie napiszę jak tam na biofizyce nie mając podstaw
      fizyki (chociaż z obserwacji widzę, że ludzie dają sobie rade) Nie spodziewaj
      się wielu odpowiedzi - niewielu tu poznaniaków z pierwszego roku zagląda... a
      szkoda.

ja chemii nie zdawałem - i czekam na biochemię jak na wykonanie wyroku...

pozdrawiam
      • matsupix Re: Pierwszy rok Poznań 27.11.05, 16:40
        ksiazka.edu.pl/index.php?cPath=23
      • fiefi Re: Pierwszy rok Poznań 30.11.05, 20:35
        no hej :)
        ja tu zaglądam...:)
        co do biofizyki to nie jest zle.. co prawda patrze na to narazie z perspektywy
        osmiu czy dziewieciu cwiczeń... ale średnia z ćwiczeń 4,5 na piec.. to chyba
        nie jest najgorzej...
        a dodam jeszcze ze w liceum fizyka byla jak czarna magia.. przynajmniej dla
        mnie...
        nio nic.. zobaczymy co bedzie dalej...
        pozdrawiam..
        • student_pierwszego_roku Out of Topic 02.12.05, 21:21
          Witam serdecznie Koleżankę (jak rozumiem z roku...)
          Fajnie, że ktoś jeszcze tu czasem bywa, bo jak ostatnio pytałem, to z
          Poznańskiej Uczelni niewielu tu zagląda :-(
          Może jakoś rozpowiedzieć, że istnieje takie Forum, hm?

pozdrawiam serdecznie
          -Mateusz

PS
          Do teraz nie mogę się pozbierać po tym, co spotkało nas dzisiaj na tym
          "wykładzie" z anatomii ;-)
          • aniooolek Re: Out of Topic 03.12.05, 19:59
            Witam.
            Szczerze mówiąc to ja tesh za dużo nie wiem z wykładu z anatomii z 2.12.2005.
            To była kompletna klapa. Nudziłam się strasznie <dobrze, że miałam przy
            sobie "metro" o "dzień dobry"> I nawet nie dziwie się ze częsć osób postanowiła
            wyjsc w trakcie.
            Mam pytanko do Mateusza: Jesteś z 7-mej grupy, prawda???
            A co do biofizyki do jakoś da się tego nauczyć. Rewelacji nie ma, ale 3,5
            wyciągam bez wiekszych problemów.
            Pozdrowionka
            • student_pierwszego_roku Re: Out of Topic 03.12.05, 21:25
              Witam :-)
              Nie, nie jestem z VII grupy :-( - z XIII, anatomia w sali G.
              a Ty aniooolku ;-) z której grupy jesteś?
              Szczerze żałowałem, że poszedłem na ten wykład - może w tym tygodniu będzie
              normalnie... (jak będzie powtórka z rozrywki - przestanę chodzić na anatomię, a
              tym samym na jakikolwiek wykład ;-) )

wracając do głównego tematu - trzeba do biofizyki się przyłożyć - niedługo
              wyjściówka (i to wszystko jakoś tak blisko siebie - i histologia i głowa z szyją...)

pozdrawiam serdecznie :-)
              • aniooolek Re: Out of Topic 03.12.05, 21:36
                :D. Ja jestem z grupy 7-mej ;-). I myślałam, że może Ty tesh. No ja jestem na
                sali "D" i mam anatomię z Fryzjerem <pewnie coś o nim słyszałes>. Qrcze, jakoś
                tego dużo... anatomia, histologia i biofizyka... Można zwariować... Nawet nie
                ma kiedy poimprezować i się wyspać ;(.
                A co do wykładu to mam nadzieje, że następne będą znowu z prof. Wożniakiem, bo
                on całkiem fajne notatni dyktuje :D.
                Buziaki
                • student_pierwszego_roku i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 04.12.05, 00:19
                  Witam wczesno-nocnie :-)

Grupa 7- mało prawdopodobne jest to, że się znamy (dobrze, że wirtualnie
                  nadrabiamy zaległości - aż dziwne spotykamy się pewnie w przelocie codziennie, a
                  poznajemy się przez Internet ;-) )
                  Fryzjer - o tak, to bardzo znana postać :-)
                  My mamy z dr Patelską i dr Sobańskim (drugi z wymienionych przeze mnie
                  asystentów powinien być Ci znany z opowiadań ;-) )
                  Jeśli nie - prawdopodobnie będziesz miała okazję - (słyszałem, że wymieniamy się
                  asystentami w drugim semestrze właśnie w ten sposób) Generalnie to wrażenia
                  niezapomniane ;-)

Tak - prof. Woźniak ma Dar do przekazywania wiedzy
                  i NIE CZYTA JAK WYKŁADA (cały czas mam przed oczami piątkowy wykład - jejku...)
                  i przerwę robi i dyktuje ;-)

Tym pozytywnym akcentem - powracam do unerwienia ślinianki przyusznej ;-)
                  pozdrawiam cieplutko
                  • for3stu Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 08.12.05, 15:45
                    A ja akurat z grupy sevon :) a my mamy jakiegos matusza w grupie ?? a chyba ze
                    mr Owsiany jest Mateuszem.. Co do biofizyki to ja juz mam ponad prog wiec mam ja
                    w glebokim powazaniu az do kola z cwiczen :) myslalem ze bedzie gorzej bo fizyki
                    niezdawalem a w szkole zatrzymalem sie gdzies na poziomie ruchu jednostajnego...
                    a co do wykladu to slyszalem o zyle jugularis interna :D pzdr p.s. a co to za
                    dziewcze z mojej grupy sie tu pojawialo ??
                    • fiefi Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 08.12.05, 21:44
                      :)) nio a ja dziesiątka..:) to kwoli odpowiedzi na jedno z wczesniejszych
                      pytań...

co do fryzjera... tez z nim mam .. i prawde mowiac uważam ze owe opowiesci o
                      nim byly mocno przesadzone... jest sympatyczny zwłaszcza gdy ma dobry humor..i
                      tłumaczy przebieg włokien wspolczulnych czy tez przy na przykładzie mpk i
                      pkp... i to " na jaki genialny pomysł wpadłem" ... zyc nie umierac...

a jutro bedzie wesoło.... a buu a ja jeszcze łacine mam...
                      • student_pierwszego_roku Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 08.12.05, 22:00
                        Nikogo z mojej grupy... nikogo...

Jak tylko wniosą jutro na wykład laptopa* wychodzę i więcej na wykład z anatomii
                        nie przyjdę. Wyśpię się chociaż - o.

*dla przypomnienia - jakikolwiek przejaw techniki na wykładzie z anatomii
                        świadczy o nieobecności prof. Woźniaka

Słyszałem ostatnio, że skończyły się już wykłady z biofizyki, prawda to?
                        (kurczę - a takie miałem ambicje - pójść i zobaczyć chociaż jakie są te
                        wykłady... ani razu nie byłem)

pozdrawiam, do jutra :-)
                        • aniooolek Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 26.12.05, 18:39
                          Wykłady z biofizyki rzeczywiście się skończyły. Byłam aż na jednym <na
                          ostatnim> i jestem z siebie dumna :-D. Co prawda ma być jeszcze jeden dodatkowy
                          wykład, chyba 4.01 na którym ma być cos o egzaminie końcowym. Wiec masz jeszcze
                          szanse przekonać się na własnej skórze jak wykład z biofizyki jest odczytywany
                          ze slajdów rzucanych na ściane... eh...

A co do wspomnianego Fryzjera, to zły nie jest, przynajmniej jak ma dobry
                          humor. Ja go bardzo lubie, ale dlaczego wprowadza aż tak stresującą
                          atmosfere ???<przynajmniej u nas, bo z tego co słyszałam to 2-ga tura ma u
                          niego straszne luzy>

Buziaki
                    • aniooolek Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 26.12.05, 18:30
                      Witam ;-D.
                      No jasne że mr. Owsiany to Mateusz ;-).
                      Ja z biofizyki tesh coraz lepiej sobie radze i jak tak dalej pójdzie to koło
                      tesh mnie ominie :-D. A o takiej żyle to tesh usłyszałam na wykładzie :P.
                      "Dziewcze z Twojej grupy"!?!?!? Troche szacunku dla Starościny :P.
                      Pozdro dla wszystkich
                      • for3stu Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 07.01.06, 14:44
                        hehe :) wybacz staroscinno :) pzdr! jak ta przygotowania do kola ? ja jestem w
                        glebokim lesie... :D ale mam nadzieje ze sie uda...
                        • aniooolek Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 12.01.06, 12:10
                          Witam!

Na koło jeszcze kompletnie nic ne umiem. Dzisiaj jest jush 12 a ja dopiero
                          zabieram się za powtórke <jeżeli można to nazwać powtórką, bo mówiąc szczerze
                          to nic nie pamiętam z rego co sie kiedyś uczyłam>. Ale pocieszam się myślą, że
                          do porawki mamj jeszcze ponad tydzień, więc powinnam dać rade :P.

Pozdrawiam cieplutko!

Ps: Przeprosiny należą się Mr. Owsiannemu za wczesniejszy błąd w nazwisku.
                          Wybacz Mati.

Ps2: Może się przedstawisz for3stu? Albo chociaż rzucisz swoimi iniciałami :P.

3majcie się!
                          Powodzenia na kole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka