liluniek 14.11.05, 19:57 Mam pytanko do osób, które nie zdawały fizyki i dostały się do Poznania: Jak tam biofizyka? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
student_pierwszego_roku Re: Pierwszy rok Poznań 26.11.05, 17:37 ja zdawałem fizykę, więc nie napiszę jak tam na biofizyce nie mając podstaw fizyki (chociaż z obserwacji widzę, że ludzie dają sobie rade) Nie spodziewaj się wielu odpowiedzi - niewielu tu poznaniaków z pierwszego roku zagląda... a szkoda. ja chemii nie zdawałem - i czekam na biochemię jak na wykonanie wyroku... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matsupix Re: Pierwszy rok Poznań 27.11.05, 16:40 ksiazka.edu.pl/index.php?cPath=23 Odpowiedz Link Zgłoś
fiefi Re: Pierwszy rok Poznań 30.11.05, 20:35 no hej :) ja tu zaglądam...:) co do biofizyki to nie jest zle.. co prawda patrze na to narazie z perspektywy osmiu czy dziewieciu cwiczeń... ale średnia z ćwiczeń 4,5 na piec.. to chyba nie jest najgorzej... a dodam jeszcze ze w liceum fizyka byla jak czarna magia.. przynajmniej dla mnie... nio nic.. zobaczymy co bedzie dalej... pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Out of Topic 02.12.05, 21:21 Witam serdecznie Koleżankę (jak rozumiem z roku...) Fajnie, że ktoś jeszcze tu czasem bywa, bo jak ostatnio pytałem, to z Poznańskiej Uczelni niewielu tu zagląda :-( Może jakoś rozpowiedzieć, że istnieje takie Forum, hm? pozdrawiam serdecznie -Mateusz PS Do teraz nie mogę się pozbierać po tym, co spotkało nas dzisiaj na tym "wykładzie" z anatomii ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniooolek Re: Out of Topic 03.12.05, 19:59 Witam. Szczerze mówiąc to ja tesh za dużo nie wiem z wykładu z anatomii z 2.12.2005. To była kompletna klapa. Nudziłam się strasznie <dobrze, że miałam przy sobie "metro" o "dzień dobry"> I nawet nie dziwie się ze częsć osób postanowiła wyjsc w trakcie. Mam pytanko do Mateusza: Jesteś z 7-mej grupy, prawda??? A co do biofizyki do jakoś da się tego nauczyć. Rewelacji nie ma, ale 3,5 wyciągam bez wiekszych problemów. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Out of Topic 03.12.05, 21:25 Witam :-) Nie, nie jestem z VII grupy :-( - z XIII, anatomia w sali G. a Ty aniooolku ;-) z której grupy jesteś? Szczerze żałowałem, że poszedłem na ten wykład - może w tym tygodniu będzie normalnie... (jak będzie powtórka z rozrywki - przestanę chodzić na anatomię, a tym samym na jakikolwiek wykład ;-) ) wracając do głównego tematu - trzeba do biofizyki się przyłożyć - niedługo wyjściówka (i to wszystko jakoś tak blisko siebie - i histologia i głowa z szyją...) pozdrawiam serdecznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniooolek Re: Out of Topic 03.12.05, 21:36 :D. Ja jestem z grupy 7-mej ;-). I myślałam, że może Ty tesh. No ja jestem na sali "D" i mam anatomię z Fryzjerem <pewnie coś o nim słyszałes>. Qrcze, jakoś tego dużo... anatomia, histologia i biofizyka... Można zwariować... Nawet nie ma kiedy poimprezować i się wyspać ;(. A co do wykładu to mam nadzieje, że następne będą znowu z prof. Wożniakiem, bo on całkiem fajne notatni dyktuje :D. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 04.12.05, 00:19 Witam wczesno-nocnie :-) Grupa 7- mało prawdopodobne jest to, że się znamy (dobrze, że wirtualnie nadrabiamy zaległości - aż dziwne spotykamy się pewnie w przelocie codziennie, a poznajemy się przez Internet ;-) ) Fryzjer - o tak, to bardzo znana postać :-) My mamy z dr Patelską i dr Sobańskim (drugi z wymienionych przeze mnie asystentów powinien być Ci znany z opowiadań ;-) ) Jeśli nie - prawdopodobnie będziesz miała okazję - (słyszałem, że wymieniamy się asystentami w drugim semestrze właśnie w ten sposób) Generalnie to wrażenia niezapomniane ;-) Tak - prof. Woźniak ma Dar do przekazywania wiedzy i NIE CZYTA JAK WYKŁADA (cały czas mam przed oczami piątkowy wykład - jejku...) i przerwę robi i dyktuje ;-) Tym pozytywnym akcentem - powracam do unerwienia ślinianki przyusznej ;-) pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
for3stu Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 08.12.05, 15:45 A ja akurat z grupy sevon :) a my mamy jakiegos matusza w grupie ?? a chyba ze mr Owsiany jest Mateuszem.. Co do biofizyki to ja juz mam ponad prog wiec mam ja w glebokim powazaniu az do kola z cwiczen :) myslalem ze bedzie gorzej bo fizyki niezdawalem a w szkole zatrzymalem sie gdzies na poziomie ruchu jednostajnego... a co do wykladu to slyszalem o zyle jugularis interna :D pzdr p.s. a co to za dziewcze z mojej grupy sie tu pojawialo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
fiefi Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 08.12.05, 21:44 :)) nio a ja dziesiątka..:) to kwoli odpowiedzi na jedno z wczesniejszych pytań... co do fryzjera... tez z nim mam .. i prawde mowiac uważam ze owe opowiesci o nim byly mocno przesadzone... jest sympatyczny zwłaszcza gdy ma dobry humor..i tłumaczy przebieg włokien wspolczulnych czy tez przy na przykładzie mpk i pkp... i to " na jaki genialny pomysł wpadłem" ... zyc nie umierac... a jutro bedzie wesoło.... a buu a ja jeszcze łacine mam... Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 08.12.05, 22:00 Nikogo z mojej grupy... nikogo... Jak tylko wniosą jutro na wykład laptopa* wychodzę i więcej na wykład z anatomii nie przyjdę. Wyśpię się chociaż - o. *dla przypomnienia - jakikolwiek przejaw techniki na wykładzie z anatomii świadczy o nieobecności prof. Woźniaka Słyszałem ostatnio, że skończyły się już wykłady z biofizyki, prawda to? (kurczę - a takie miałem ambicje - pójść i zobaczyć chociaż jakie są te wykłady... ani razu nie byłem) pozdrawiam, do jutra :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniooolek Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 26.12.05, 18:39 Wykłady z biofizyki rzeczywiście się skończyły. Byłam aż na jednym <na ostatnim> i jestem z siebie dumna :-D. Co prawda ma być jeszcze jeden dodatkowy wykład, chyba 4.01 na którym ma być cos o egzaminie końcowym. Wiec masz jeszcze szanse przekonać się na własnej skórze jak wykład z biofizyki jest odczytywany ze slajdów rzucanych na ściane... eh... A co do wspomnianego Fryzjera, to zły nie jest, przynajmniej jak ma dobry humor. Ja go bardzo lubie, ale dlaczego wprowadza aż tak stresującą atmosfere ???<przynajmniej u nas, bo z tego co słyszałam to 2-ga tura ma u niego straszne luzy> Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
aniooolek Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 26.12.05, 18:30 Witam ;-D. No jasne że mr. Owsiany to Mateusz ;-). Ja z biofizyki tesh coraz lepiej sobie radze i jak tak dalej pójdzie to koło tesh mnie ominie :-D. A o takiej żyle to tesh usłyszałam na wykładzie :P. "Dziewcze z Twojej grupy"!?!?!? Troche szacunku dla Starościny :P. Pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
for3stu Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 07.01.06, 14:44 hehe :) wybacz staroscinno :) pzdr! jak ta przygotowania do kola ? ja jestem w glebokim lesie... :D ale mam nadzieje ze sie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
aniooolek Re: i w ten sposób narodził się nowy temat ;-) 12.01.06, 12:10 Witam! Na koło jeszcze kompletnie nic ne umiem. Dzisiaj jest jush 12 a ja dopiero zabieram się za powtórke <jeżeli można to nazwać powtórką, bo mówiąc szczerze to nic nie pamiętam z rego co sie kiedyś uczyłam>. Ale pocieszam się myślą, że do porawki mamj jeszcze ponad tydzień, więc powinnam dać rade :P. Pozdrawiam cieplutko! Ps: Przeprosiny należą się Mr. Owsiannemu za wczesniejszy błąd w nazwisku. Wybacz Mati. Ps2: Może się przedstawisz for3stu? Albo chociaż rzucisz swoimi iniciałami :P. 3majcie się! Powodzenia na kole. Odpowiedz Link Zgłoś