Dodaj do ulubionych

jakie studia???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 14:12
Szczerze mówiąc nie wiem jaki kierunek studiów wybrac. Wiem, że chciałabym studiowac we Wrocławiu, bo kocham po prostu to miasto. Interesuje się fotografią, robię dużo fotek, ale na ASP żadne szans nie mam, interesuje się też teatrem, filmem, także mediami( ale uważam że prawdziwym dzinnikarzem jest się z powołania).Możecie mi cos doracic? Ile musiałabym mie ptk na maturze, żeby dostac się na kierunek, który zaproponujecie...?
Obserwuj wątek
    • Gość: gienio Re: jakie studia??? IP: *.astral.lodz.pl 10.12.05, 14:26
      kulturoznastwo ;p albo SM nie wiem ;p
      • jagoodka86 Re: jakie studia??? 10.12.05, 14:32
        a ile tam trzeba było miec pkt w zeszłym roku? odrazu mówię, że zdaje na maturze historię sztuki...
    • cini22 Re: jakie studia??? 10.12.05, 18:18
      a może by tak poczytać opisy kierunków na danej uczelni, trudno żeby ktoś za
      Ciebie decyzje podejmował :/ heh, może jeszcze egzamin napisać? :>
    • marcyn_piotr Edukacja artystyczna? 10.12.05, 18:34
      Jesli odpowiada Ci uczelnia niepubliczna to polecam np. DSWE TWP,
      PEDAGOGIKA specjalność: Edukacja Artystyczna. Współczesne Sztuki Wizualizacji -
      Studia Licencjackie

Program studiów obejmuje bloki tematyczne:

- PEDAGOGICZNY (m.in. wprowadzenie do pedagogiki, pedagogika społeczna, media w
      edukacji, pedagogika zabawy a także wprowadzenie do psychologii, wprowadzenie do
      socjologii,)

- PLASTYCZNY (m. in. rysunek, malarstwo, rzeźba, techniki plastyczne,
      projektowanie komputerowe, projektowanie plastyczne)

- FOTOGRAFICZNY (m.in. fotografia analogowa i cyfrowa, fotografia kreatywna,
      laboratorium fotografii, klasyczny temat fotograficzny, formy obrazowania)

- FILMOWY (film dokumentalny. obraz, narracja, montaż, inscenizacja teatralna i
      filmowa. formy fabularne)

- TEORII KULTURY I SZTUKI (m.in. teoretyczne podstawy interpretacji dzieł
      sztuki, podstawy wiedzy o kulturze, wybrane zagadnienia kultury współczesnej,
      sztuka i komunikacja społeczna)

w4.dswe.wroc.pl/index.php?id=418

• Gość: ggggggg Re: jakie studia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 18:51
      Wiedza o Kulturze, Historia sztuki, edukacja wizualna, a moze jednak cos na ASP?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka