Dodaj do ulubionych

Rekrutacja ns UW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 20:17
Wiecie jak będzie wygladała rekrutacja na UW osób ze starą maturą? Jakoś na
stronie internetowej nie mogłam tego znaleźć, znalazłam jakie przedmioty będą
brane pod uwagę, ale nie wiem czy będą przeprowadzane egzaminy. I jeszcze
jedno pytanie, czy uczelnia organizuje kursy przygotowawcze?
Obserwuj wątek
    • sweet_pea Re: Rekrutacja ns UW 10.12.05, 21:29
      będą egzaminy dla osob ze starą maturą, kursy organizowane przez uniwersytet
      prowadzone są od października.
      • Gość: simon.robins Re: Rekrutacja ns UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 22:42
        zawsze zadaje sobie to pytanie...na cholere wam na tym poziomie kursy przygotowawcze...moze jedynie dla poznania schematow stosowanych przez uczelnie...coz..
        • sweet_pea simon.robins 11.12.05, 19:41
          na jakim poziomie? nie bardzo rozumiem o co ci chodzi...

to chyba normalne że osoby które kilka lat temu zdawały mature chcą sobie
          powtórzyć materiał obowiązujący na egzaminie?
          • Gość: simon.robins Re: simon.robins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 20:48
            fakt..przez pare lat moze troche uciec. Co nie zmienia faktu, ze mozna z rowna skutecznoscia zrobic to samo w domu...wystarczy miec troche dobrych materiałow..co i tak wychodzi taniej niz kurs..dla mnie to po prostu zwykla strata hajsu..tyle.
            • Gość: ja Re: simon.robins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:46
              ja akurat czuje taka potrzebe, zeby isc na kurs z matematyki bo moja
              matematyczka, ktora mnie uczyla przez dwa ostatnie lata szkoly sredniej niczego
              mnie nie nauczyla i wyszlo to na egzaminie na inna uczelnie.

Nie wiecie czy sa jakies kursy, ktore sie pozniej zaczynaja?
            • Gość: maryna Re: simon.robins IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 14.12.05, 13:53
              W klasie maturalnej uczęszczałam na kurs przygotowujący do egzaminu centralnego
              z matmy (UW). W liceum miałam dosyć wysoki poziom nauczania (nie mat-fiz) ale
              gdyby nie ten kurs w życiu nie przebrnęlabym przez ten test! To czego uczyli
              mnie w liceum a to co zobaczyłam na egzaminie (a wcześniej na kursie)to bylo
              niebo a ziemia. Na egzaminie centralnym wymagali myślenia a nie mechanicznego
              trzaskania zadanek. Gdyby nie kurs nie wiedziałabym od któej strony wziąć sie za
              ten test. Dlatego wcale się nie dziwię osobom, które chcą w jakiś sposób
              zweryfikować swoją wiedzę na kursie prowadzonym pod kątem konkretnego egzaminu
              na koknkretna uczelnię. Pozdrawiam.
              • beatrycze123 Re: simon.robins 14.12.05, 15:57
                A ja sobie zestawy zadań z oprzednich lat na UW kupiłam za 10 zł w dziale
                nauczania.
                Zgadza się- niepodobne to w żadnym razie do matury, trzeba testy wczesniej
                zrobić, ale tam przecież są podane odpowiedzi! A jak do czegoś nie mogłam dojść
                sama, to spytałam kolegę albo nauczycielkę. Zdałam na UW bez problemu, po czym
                zrezygnowałam na rzecz SGH (gdzie, btw, egzamin z matmy był banalny)

Kursy na pewno znajdziesz bez problemu, i na pewno jesteś w stanie sama
                przygotować się do egzaminu.
                Na UW przeprowadzają właśnie tego typu testy, po czym stosowany jest dla
                starych maturzystów jakiś tajemniczy przelicznik, który ma urealnić wynik
                egzaminu,by móc go porównać z wynikami nowej matury. W rezultacie niektórzy
                mają potem z egzaminu ponad 100% ;)

O rekrutacji na UW nie piszą na stronie głównej, musisz wejść w regulamin (tak,
                tak, ten długi dokument) i tam znajdziesz.
              • khamill Re: simon.robins 14.12.05, 18:19
                Odpowiem tam samo jak poprzedniczka.....przygotowujac sie do CEW-u na UW oczywistym jest, ze przygotowujesz sie pod katek egzaminu na tej konkretnej uczelni a nie np do matury, gdzie poziom i wymagania sa inne.
                • Gość: maryna Re: simon.robins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:56
                  Ale czy ja w swojej wypowiedzi w jakiś sposób to* podwarzyłam?
                  *cyt. "przygotowując sie do CEW-u na UW oczywistym jest, ze przygotowujesz sie
                  pod katek egzaminu na tej konkretnej uczelni a nie np do matury, gdzie poziom i
                  wymagania sa inne."
                  • Gość: khamill Re: simon.robins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 15:36
                    Nie...i ja tego w swojej wypowiedzi nie sugerowalem. Podkreslilem po prostu raz jeszcze wspomniana kwestie..tyle....a nawiazujac do tematu mialem na mysli tylko tyle, rozwijajac wspomniana przeze mnie wczesniej mysli nawiazujac do wypowiedzi poprzedniczki, ze przygotowania w domu nie musza rownac sie przygotowaniom maturalnym. A w calym ciagu wypowiedzi chodzi mi tylko o to, ze mozna to robic q ten sposob. Tyle, i tylko tyle. Pozdrawiam.
            • sweet_pea Re: simon.robins 14.12.05, 23:34
              Gość portalu: simon.robins napisał(a):
              > mozna z rowna
              > skutecznoscia zrobic to samo w domu...
              > dla mnie to po prostu zwykla strata hajsu..
              > tyle.

nie do końca się zgadzam ale gdbyś nawet miał racje to samodzielna nauka w domu
              (i zbieranie materiałów) zabiera więcej czasu niż kurs a dla mnie (w tym
              wypadku) ważniejszy jest czas niż kasa.
              • Gość: simon.robins Re: simon.robins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 09:44
                jak mowie...Twoj wybor..Tak czy owak powodzenia:)
    • Gość: radek KURSY Z POLSKIEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 22:41
      czy wiecie moze cos o jakis kursach z polskiego ktore sie dopiero zaczną?
      chodzi mi o takie które się będą odbywać w weekendy, w Warszawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka