Dodaj do ulubionych

fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie?

IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 14.12.05, 09:36
ja jestem zadowolny ale jest duzo nauki. Tzn tak moze nie az tak duzo ale sam
material jest wybitnie trudny z niektorych przedmiotow. I nie chodzi mi tu o
praktyczne uczenie sie jezyka(bo to jest chyba nasze meritum) lecz np. teorie
literatury czy gramatyki opisowe z angla tudziez pola. Kolokwia sa ale ich
liczba jest umiarkowana takze jest ok!

A jak wam idzie? Cisna was profesorowie??
Obserwuj wątek
    • Gość: karola Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.man.polbox.pl / *.man.polbox.pl 14.12.05, 10:39
      mnie fil znudzila wrecz bylo blisko obrzydzenia mi jezyka, po roku
      zrezygnowalam, zmienilam studia, pw okazalo sie strzalem w 10-tke
      • Gość: kinia Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 14:36
        A mi się bardzo podoba na mojej filologii :)) Fakt, że są takie glupie
        przedmioty jak opisowa, ale da się przeżyć :) Kolosów jest dużo, ok 1/2 na
        tydzień, więc kucia jest sporo. Ale ja wybrałam ten kierunek nie dlatego, że na
        nic innego się nie dostałam, tylko to jest czysta pasja, więc jest OK ;)
        • Gość: johny Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 15.12.05, 18:22
          a gdzie jestes na tej filce? ja w raciborzu na pwsz-cie. Poziom jest w miare
          dobry. Jest nas na roku ok 120 i mowi sie ze maja z tego troche odsiac do domu
          po pierwszym roku...
          A z czego korzystasz na opisowce? Jak masz jakies ciekawe materialy on line to
          bylbo by fajnie jakbys mi cos podeslala...
          Jeszcze jedno - na jakim jestes programie? -tlumaczeniowy czy nauczycielski
          • Gość: kinia Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 20:27
            Hej, jestem na Akademii Świętokrzyskiej, program nauczycielski. U nas jest 47
            osób na roku, a co do opisówki to nie mam nic on-line, korzystamy z hand-outów
            przygotowanych przez profesora ;)
            • magnas11 Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? 17.12.05, 07:49
              • magnas11 Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? 17.12.05, 07:50
                oooops, sorry.
                aaaaaaaaa ktos z moich stron...wyklada tam jeszcze mgr Pawel/Grzegorz
                Stefanczyk?
                • Gość: kinia Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 09:56
                  NIe, nie wykłada, ale z tego co pamiętam prowadzi lekcje przygotowujące przed
                  egzaminami we wrześniu.
    • Gość: Ania Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 18:04
      Ja studiuje w Opolu i jestem bardzo zadowolona.Nauki jest sporo najgorszze to
      czytanie co tydzien lektur/500 stron po angielsku w kilka dni i jeszcze jak to
      jest nudne to.../ale jakos daję radę jak na razie idzie mi dobrze.Jak porównam
      sie do kolezanki która ma na głowie matme,fizykę czy chemię to u mnie jest SUPER
      • Gość: johny Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 17.12.05, 19:25
        hmm opole to zas moje strony :) przeciez raciborz jest dosyc blisko... A mam w
        opolu pare znajomych z klasy ktorzy tam studiuja. Ile jest u was osob na roku z
        anglistyki??
        ps to co wy tam czytacie ze ma to az 500 stron :)? u nas tak zle jeszcze nie
        jest :)
    • Gość: nelkaa Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.05, 19:32
      ja studiuje fil ang i hiszp i musze powiedziec ze mam mnoooooooooooostwo nauki,
      niestety te studia nie sa moja pasja, ale coz...jeszcze 4 i pol roku...;)
      najnudniejsze jest jezykoznawstwo
      • Gość: johny Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 17.12.05, 21:44
        a ja myslalem o iberystyce... Bardzo mi sie podoba ten jezyk. A uczysz sie go
        od podstaw?? I czy wyklady masz po hiszp??
        ps gdzie studjujesz - jak mozesz to adres tej szkoly podaj mi :)
        • nelkaa Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? 17.12.05, 22:37
          hiszp od podstaw...WSJO...www.wsjo.pl
          • Gość: natalia Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 22:57
            witam kolezanke ze wsjo w Poznaniu, tyle ze ja z germanistyki
            • Gość: nelkaa Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.05, 18:19
              i jak ci sie podoba???
              • Gość: nataliaa Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 18:40
                nie podoba mi sie

na ktorym jestes roku?
                • Gość: johny Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 18.12.05, 18:48
                  do natalki: ile musisz placic za te studia i z jakiej korzystasz ksiazki do
                  hiszpanskiego (de pe a pa - albo cos takiego - chyba wawrykowicz)?
                • Gość: nelkaa Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.05, 21:19
                  wlasnie takie opinie slyszalam o germanskiej, ja jestem na 1 roku i mi sie
                  podoba, tzn. mam niezly zapierdziel, ale daje rade..
                  • Gość: natalia Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:45
                    to nie ja jestem na hiszpanskim

na 1 roku tez mi sie podobalo, spoko sobie radzilam, nawet niezla srednia mialam
                    teraz jestem na 2 - nauki 3 razy wiecej, przedmioty o niebo trudniejsze ( grama
                    opisowa, literatura ... )

1 rok jest w WSJO najlatwiejszy, na 2 zaczynaja sie schody, na 3 podobno jest
                    trudniej niz na 1 ale latwiej niz na 2, pozdro
                    • Gość: nelkaa Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.05, 18:05
                      dzieki za pocieszenie, wszyscy mi mowili, ze na 2 bedzie latwej...no ladnie...a
                      czy to prawda, ze malo osob licencjata tam broni? ponoc specjalnie na 3 roku
                      niezaliczaja...ale nie wiem, takie gadanie...
    • sweet_pea Re: anglistyka, UW 18.12.05, 22:40
      ja jestem bardzo zadowolona. na początku było cięzko i czasami nieciekawie ale
      teraz jest super!
      • Gość: MMM*** Re: anglistyka, UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 01:57
        Ja jestem na anglistyce na UJ, czasem mam chwile totalnej załamki a czasem
        jestem przekonana że to właśnie mój wymarzony kierunek.....
    • Gość: Thoma Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 19:50
      ja jestem zdowolona (ifa uam 2 rok) - jest co robić, ale nie widzę siebie gdzie indziej. Zresztą zanim poszłam na te studia zrobiłam dokłądny wywiad co do tego, czego będą mnie tam uczyć, więc nie było niespodzianek.
      Pozdrawiam :)
    • Gość: Poznan/UAM--3rok Re: fil ang - zadowolenie czy wrecz przeciwnie? IP: *.icpnet.pl 02.01.06, 13:01
      Hm..
      nauki duzo-ale brakuje mi tutaj potrzebnych przedmiotow-np w PNJA blok zwiazany
      z nauka tematyczna..a nie teoria literatury..
      malo przyjaznych naukowcow..LAPOWKARSTWO i PLECY-
      kierunek nie jest zly ale z sama anglistyka nie ma co z domu wychodzic:(
      a ludzie na roku(z kilkoma wyjatkami)to łosie--tylkow ksiazkach,nos w
      xerach,malo imprez,srednio chca pozyczac notatki..dobrze ze czlowiek ma 'swoich
      ludzi'i z nimi trzyma..
      jednak towarzystwo z fil.ang jest specyficzne...
      pa
      • Gość: looks Re: UAM IP: *.zagan.visnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 11:39
        Mógłby teraz ktoś poopowiadać mi jak wygląda filologia angl na UAMie, żeby i
        mnie niewiele mogło zaskoczyć? Czy ciężko jest na pierwszym roku, jak dużo
        lektur, które przedmioty wydają wam się zbędne, czy towarzystwo rzeczywiście
        jest takie zamknięte, jak ktoś wyżej to ujął, i ciężko o pomoc? No i jakie
        specjalizacje są na tej filologii? Z każdego przedmiotu jest jeden wykładowca
        czy paru i student ma możliwość wyboru do kogo chciałby chodzić na zajęcia?

Przeglądałam plany lekcji. Jest tam parę grup. Na jakiej zasadzie odbywa się
        przydział do danej grupy? Wszystkie są na tym samym poziomie? A może dana grupa
        nie jest niczym stałym i na różne przedmioty można chodzić do innych grup.
        Miałby ktoś ochotę wytłumaczyć ten system?

Jakie mieliście wyniki z matury? I generalnie od jakiego progu przyjmowali?
        Wiem, że warunki rekrutacji się teraz zmienił, ale mimo wszystko ciekawa jestem
        jak to wyglądało w ubiegłym roku.

Bardzo mnie to interesuje. Wdzięczna będę za każdą wskazówkę. Dziękuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka