Gość: Ewka IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 17:47 zapisuje sie na studia na sem letni. Jak wygląda stypendium socjalne, czy jest wypłacane co miesiąc, czy płacę mniej za szkołe? jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: E... Re: stypendium socjalne IP: *.kablowka.waw.pl 04.01.06, 18:33 Pałcisz za szkołę tyle samo, stypendium zwykle wypłacane przez 9 lub 10 miesięcy (stypendium jest na rok, obojętnie czy dosatjesz przez 9 czy 10 miesięcy, suma roczna jest taka sama) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: stypendium socjalne IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 09:32 no tak, ale jesli zapisuję sie od lutego i przedkładam zaświadczenie o dochodach z 2004 roku, niestety mam tak małe ze należy mi się najwyższe stypendium które daje ta szkoła w której będę studiowac. Czy wobec tego dostanę za 5 miesięcy stypendium, czy za 4 za ile, jesli za semestr, bo nie wiem jak to jest liczone? i kiedy pierwsze stypendium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka Re: stypendium socjalne IP: *.po.opole.pl / *.po.opole.pl 05.01.06, 10:27 a jesteś już dziecko przyjęta że chcesz od razu stypendium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: stypendium socjalne IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 10:48 można powiedziec ze tak. I nie dziecko, skarbie, bo już wyrosłam z tego określenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka Re: stypendium socjalne IP: *.po.opole.pl / *.po.opole.pl 05.01.06, 11:37 sądząc po pytaniach to jeszcze nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: stypendium socjalne IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 12:26 Gość portalu: lanka napisał(a): > sądząc po pytaniach to jeszcze nie spadaj stąd Odpowiedz Link Zgłoś
lanka3 Re: stypendium socjalne 05.01.06, 16:16 oj przyjdziesz ty do mnie z podaniem o stypendium, przyjdziesz, wszystkie ewki prześwietle, szczególnie które maja niski dochód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: stypendium socjalne IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 17:00 nie ma tak na imię, prześlwietlaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: stypendium socjalne 05.01.06, 18:00 Na swoje pytania otrzymałaś warte ich odpowiedzi. Zamiast kazać lance3 'spadać' z forum, powinnaś zajrzeć na strony swojej uczelni lub pofatygować się do dziekanatu lub do Samorządu Studentów. Na tym koniec reprymendy. Teraz wróćmy do sprawy. Na forum szczegółowa odpowiedź mogłabyś otrzymać tylko od studentów i pracowników Twojej uczelni, bowiem tylko te osoby byłyby w stanie odpowiedzieć Tobie w oparciu o uczelniany regulamin. Mozna jednak odpowiedzieć ogólnie, ale bez pewności stosowania tych zasad na Twojej uczelni. Generalnie stypendia przyznawane są na semestr (bywa, że na rok), ale student, który nie złożył wniosku w wyznaczonym terminie na początku roku akad. lub semestru, może liczyć na otrzymanie świadczenia od momentu złożenia wniosku, bez spłaty - wiem jednak, że są uczelnie, które takich spóźnionych wniosków nie załatwiają. Niemniej jesli zaczniesz studia od drugiego semestru i złozysz podanie w terminie oraz spełnisz kryteria ekonomiczne, świadczenie otrzymasz na tyle miesięcy, ile trwa ten semestr. Odpowiedz Link Zgłoś
lanka3 Re: stypendium socjalne 05.01.06, 19:52 ...ale najpierw trzeba będzie zapłacić za studia....a przy niskim dochodzie słabo to widzę. A z drugiej strony warte jest to upowszechnienia:załatwianie stypendium przez forum a nie przez odpowiednie komórki na uczelni.Ten post potraktowałam jako rozrywkowy. Odpowiedz Link Zgłoś