Dodaj do ulubionych

Filologia słowiańska

31.10.02, 21:17
Chodzi mi dokładnie o fil. czeską ( jest cos takiego?). Gdzie to można
studiować zaocznie???Od razu powiem, że chciałabym , żeby był to język główny.
Pomóżta desperatce!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Aniczka Re: Filologia słowiańska IP: *.nelsonville.frognet.net 02.11.02, 23:44
      Oczywiscie, ze jest cos takiego jak filologia czeska. Ja studiowalam czeski na
      slawistyce Uniewrsytetu Slaskiego. Za moich czasow (nie az tak dawno temu!)
      wieczorowa (albo zaoczna) slawistyke mial chyba Uniwersytet Wroclawski. Moze
      tam sie dowiesz czegos konkretnego.
      Mej se hezky
    • aniczka Re: Filologia słowiańska 02.11.02, 23:45
      Oczywiscie, ze jest cos takiego jak filologia czeska. Ja studiowalam czeski na
      slawistyce Uniewrsytetu Slaskiego. Za moich czasow (nie az tak dawno temu!)
      wieczorowa (albo zaoczna) slawistyke mial chyba Uniwersytet Wroclawski. Moze
      tam sie dowiesz czegos konkretnego.
      Mej se hezky
      • aniczka Re: Filologia słowiańska 02.11.02, 23:49
        Oj, przepraszam za zasmiecanie!
    • Gość: magda Re: Filologia słowiańska IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.02, 09:41
      taki kierunek nazywa się bohemistyka i mozna go studiować na uniwersytecie
      śląskim
      • Gość: ryża małpa Re: Filologia słowiańska IP: proxy / *.lublin.mm.pl 04.11.02, 11:35
        Dzięki bardzo!!!! Kończę właśnie jedne studia ( tfu, tfu na psa urok przez
        lewe ramię!) i coś bym jeszcze postudiowała ale trzeba by iść do roboty no i
        stąd te zaoczne:-( Dzięki jeszcze raz.
        • Gość: ryża Re: Filologia słowiańska IP: proxy / *.lublin.mm.pl 04.11.02, 12:27
          Ups! Ani na Śląskim ani na Wrocławskim nie ma zaocznych,. Znalazłam za to na
          jagiellońskim Kulturę i języki słowian:-). Zważywszy na to, że uwielbiam Kraków
          chyba sie skuszę...
          • mo.k Re: Filologia słowiańska 29.11.02, 17:38
            Bohemistykę można również studiować na UJ. Polecam, sama jestem absolwentką
            tego cudnego kierunku:-) Jest (było przynajmniej za moich wcale nie tak
            zamierzchłych czasów, skończyłam 2 lata temu) naprawdę miło, tylko że kierunek
            niestety mało przyszłościowy, bo kto potrzebuje bohemistów??
            Ale życzę powodzenia!! :-)
            • Gość: JULEK Re: Filologia słowiańska IP: *.softel.elblag.pl 10.02.03, 19:05
              Bohemistyka a wlasciwie filologia czeska jest na uniwerku we Wrocku - albo jako
              profil na 5-letnich dziennych z filologii slowianskiej albo jako osobna
              specjalnosc na 3-letnich lic. wieczorowych. Swoja droga, to musza byc fajne
              studia, tez o nich myslalem ale najpierw musze dokonczyc swoja anglistyke,
              posdroooooofka dla wszystkich!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka