ryza_malpa 31.10.02, 21:17 Chodzi mi dokładnie o fil. czeską ( jest cos takiego?). Gdzie to można studiować zaocznie???Od razu powiem, że chciałabym , żeby był to język główny. Pomóżta desperatce!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aniczka Re: Filologia słowiańska IP: *.nelsonville.frognet.net 02.11.02, 23:44 Oczywiscie, ze jest cos takiego jak filologia czeska. Ja studiowalam czeski na slawistyce Uniewrsytetu Slaskiego. Za moich czasow (nie az tak dawno temu!) wieczorowa (albo zaoczna) slawistyke mial chyba Uniwersytet Wroclawski. Moze tam sie dowiesz czegos konkretnego. Mej se hezky Odpowiedz Link Zgłoś
aniczka Re: Filologia słowiańska 02.11.02, 23:45 Oczywiscie, ze jest cos takiego jak filologia czeska. Ja studiowalam czeski na slawistyce Uniewrsytetu Slaskiego. Za moich czasow (nie az tak dawno temu!) wieczorowa (albo zaoczna) slawistyke mial chyba Uniwersytet Wroclawski. Moze tam sie dowiesz czegos konkretnego. Mej se hezky Odpowiedz Link Zgłoś
aniczka Re: Filologia słowiańska 02.11.02, 23:49 Oj, przepraszam za zasmiecanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Filologia słowiańska IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.02, 09:41 taki kierunek nazywa się bohemistyka i mozna go studiować na uniwersytecie śląskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Filologia słowiańska IP: proxy / *.lublin.mm.pl 04.11.02, 11:35 Dzięki bardzo!!!! Kończę właśnie jedne studia ( tfu, tfu na psa urok przez lewe ramię!) i coś bym jeszcze postudiowała ale trzeba by iść do roboty no i stąd te zaoczne:-( Dzięki jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża Re: Filologia słowiańska IP: proxy / *.lublin.mm.pl 04.11.02, 12:27 Ups! Ani na Śląskim ani na Wrocławskim nie ma zaocznych,. Znalazłam za to na jagiellońskim Kulturę i języki słowian:-). Zważywszy na to, że uwielbiam Kraków chyba sie skuszę... Odpowiedz Link Zgłoś
mo.k Re: Filologia słowiańska 29.11.02, 17:38 Bohemistykę można również studiować na UJ. Polecam, sama jestem absolwentką tego cudnego kierunku:-) Jest (było przynajmniej za moich wcale nie tak zamierzchłych czasów, skończyłam 2 lata temu) naprawdę miło, tylko że kierunek niestety mało przyszłościowy, bo kto potrzebuje bohemistów?? Ale życzę powodzenia!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JULEK Re: Filologia słowiańska IP: *.softel.elblag.pl 10.02.03, 19:05 Bohemistyka a wlasciwie filologia czeska jest na uniwerku we Wrocku - albo jako profil na 5-letnich dziennych z filologii slowianskiej albo jako osobna specjalnosc na 3-letnich lic. wieczorowych. Swoja droga, to musza byc fajne studia, tez o nich myslalem ale najpierw musze dokonczyc swoja anglistyke, posdroooooofka dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś